Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 februari 2022

“Impact van klimaatcrisis nog groter dan voorspeld”: COP26-voorzitter over nieuw IPCC-rapport

HLN
"Impact van klimaatcrisis nog groter dan voorspeld": COP26-voorzitter over nieuw IPCC-rapport
Het VN-klimaatpanel IPCC publiceert vandaag een nieuw, belangrijk rapport over de gevolgen van klimaatverandering. "De klimaatverandering zal ons veel sneller en ernstiger treffen dan we aanvankelijk dachten", zei COP26-voorzitter Alok Sharma naar aanloop van dat rapport.
Lees verder

Politie trekt rijbewijs van dronken grootvader in: "Het kleinkind zat los bij de passagier"
De politie van Mechelen-Willebroek heeft het afgelopen weekend een rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen van een autobestuurder. Dat gebeurde na een alcoholcontrole. De chauffeur had 1,7 promille in zijn bloed. Hij vervoerde op dat moment zijn kleinkind.
Lees verder

Omdat haar webshop nog niets opbrengt, geeft Ariane (26) amper geld uit: "Vroeger ging ik vooral shoppen omdat ik niet gelukkig was"
Ze gaf loon en zekerheid in het onderwijs op om haar droom na te jagen: Ariane (26) begon een eigen kledingwebshop, die vandaag in volle expansie is, maar waar ze nog geen cent mee verdient. "Op dit moment leef ik van mijn spaargeld, waar ik maandelijks zo'n 1.000 euro van gebruik."
Lees verder

Aalst heeft knotsgekke eerste carnavalsnacht achter de rug: "Feesten tot de zon opkomt"
Een uitbarsting van knaldrang was het zondagnacht op Aalst carnaval. De cafés die open waren, tapten de laatste twee jaar nooit zoveel pinten. Carnavalisten vulden het Vredeplein en de steegjes van de uitgaansbuurt. Tot in de vroege uurtjes was er carnavalsfeest in cafés.
Lees verder

Zieke Wellens, pechkoers van Campenaerts en nipt tweede met Ewan, maar Lotto-Soudal-CEO Lelangue is positief: "Ik geef ons weekend een 8 op 10"
Vijfde in de Omloop, tweede in Kuurne. De droogte van twintig jaar zonder zege in het openingsweekend voor de Lotto-ploeg gaat zijn derde decennium in. Toch was CEO John Lelangue achteraf een tevreden man. "Ik ben trots op de manier waarop we hebben gekoerst."
Lees verder

Bosgeluiden als therapie: dankzij radiozender Tree.fm kom je tot rust vandaag
Voor de rust en weldaad die de natuur ons brengt, hebben Japanners een mooi woord: shinrin-yoku. Oftewel: bosbaden. Maar op een gure, regenachtige dag zakt de moed ons al snel in de schoenen als we groen willen opzoeken. De oplossing? De radiozender Tree.fm, waarmee je je in bossen van over heel de wereld kan wanen.
Lees verder

Voor wat rust in je hoofd: op radiozender Tree.fm luister je naar bosgeluiden van over de hele wereld
Voor de rust en weldaad die de natuur ons brengt, hebben Japanners een mooi woord: shinrin-yoku. Oftewel: bosbaden. Maar op een gure, regenachtige dag zakt de moed ons al snel in de schoenen als we groen willen opzoeken. De oplossing? De radiozender Tree.fm, waarmee je je in bossen van over heel de wereld kan wanen.
Lees verder

Voor wat rust in je hoofd: op Tree.fm luister je naar bosgeluiden van over de hele wereld
Voor de rust en weldaad die de natuur ons brengt, hebben Japanners een mooi woord: shinrin-yoku. Oftewel: bosbaden. Maar op een gure, regenachtige dag zakt de moed ons al snel in de schoenen als we groen willen opzoeken. De oplossing? De radiozender Tree.fm, waarmee je je in bossen van over heel de wereld kan wanen.
Lees verder

Weyts investeert 180 miljoen euro in nieuwe plaatsen in de klas
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 180 miljoen euro vrij voor extra plaatsen in de klas. Het gaat om 2.000 plaatsen in het basisonderwijs, 11.000 plaatsen in het secundair en 1.800 plaatsen in het buitengewoon onderwijs. De verdeling gebeurt op basis van de nieuwe capaciteitsmonitor, die in beeld brengt waar in 2027-2028 een plaatstekort wordt verwacht.
Lees verder

Von der Leyen spreekt zich uit voor toetreding Oekraïne tot EU: "Ze horen bij ons en we willen hen erbij"
Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen heeft zich uitgesproken voor toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. "Ze horen bij ons, en we willen hen erbij", zei ze in gesprek met Euronews.
Lees verder

Lange wachtrijen aan Russische bankautomaten door westerse sancties
Op deze beelden van zondag zijn lange wachtrijen te zien aan een bankautomaat in Moskou. Russen haasten zich massaal naar de bank om geld af te halen. Een aantal Russische banken zijn verbannen van het internationale betalingssysteem Swift. Ook alle transacties met de centrale bank van Rusland werden verboden. De roebel zakte daardoor ruim 20 procent in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar.
Lees verder

Prins Harry en Meghan Markle halen situatie in Oekraïne aan tijdens uitreiking NAACP Awards: "Ze hebben onze steun dringend nodig"
Afgelopen zaterdag waren prins Harry (37) en Meghan Markle (40) aanwezig op de NAACP Awards. De hertog en hertogin van Sussex mochten er de President's Award, een soort van ere-prijs, in ontvangst nemen. Nadat het koppel de prijs in ontvangst nam, gaf de Britse prins nog een krachtige speech. Harry betuigde onder meer zijn steun aan Oekraïne. Daarnaast bedankte hij ook zijn echtgenote Meghan. "We zijn samengebracht voor een reden", klonk het onder meer.
Lees verder

Switch gestopt met aanbieden van misleidende diensten bij aankoop van Apple-product
Switch biedt niet langer het cashbacksysteem Cyrana en de websitetool Hubside aan, twee diensten die klanten vaak onder misleidende omstandigheden moesten aangaan bij het kopen van een Apple-product. Dat meldt Data News.
Lees verder

Enorme overstromingen na 'regenbom' in Australië: 8 doden en tienduizenden mensen geëvacueerd
Tienduizenden Australiërs die aan de oostkust wonen, hebben maandag de boodschap gekregen dat ze huizen moeten verlaten door de aanhoudende regen die enorme overstromingen heeft veroorzaakt. Acht mensen kwamen al om het leven door het noodweer.
Lees verder

Inge Paulussen over haar personage in 'Twee zomers': "Ik heb ook wilde tijden beleefd"
Sinds ze de rol van Sam vertolkte in 'Witse', is Inge Paulussen (46) een vaste waarde op televisie. Na hoofdrollen in onder meer 'Clan', 'Cordon', 'Beau Séjour', 'Gent West' en 'De bende van Jan de Lichte' speelt ze nu de vijftigjarige Sofie in de psychologische thrillerreeks 'Twee zomers' op Eén. De actrice vertelt over de gelijkenissen met dat personage, haar soms wilde jeugdjaren, de band met haar kinderen en ouder worden. "Ik heb er geen problemen mee om in badpak te acteren, zolang ik maar niet tussen twintig fotomodellen sta."
Lees verder

"Steek voldoende tijd en energie in de aankoop van het juiste zadel": Tom Boonen geeft advies voor lange fietstochten
Deze zomer leerde Tom Boonen ons de mooiste Vlaamse fietsroutes kennen. Nu de zon weer vaker schijnt en we er meer op uit trekken, gaat ook de fiets vaker van stal. Maar wat kan je best eten voordat je op zo'n lange fietstocht vertrekt? Hoe voorkom je tintelende handen? En hoe blijf je gemotiveerd tijdens een eentonige route? Wij vroegen het voor jullie aan de wielerlegende.
Lees verder

Oekraïense delegatie aangekomen aan de grens met Wit-Rusland voor vredesgesprekken met Rusland
De Oekraïense delegatie is aangekomen bij de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland om daar vredesgesprekken met de Russische delegatie te starten. Dat melden de Oekraïense autoriteiten maandagochtend. Het belangrijkste punt op hun agenda, zeggen ze, is een onmiddellijk staakt-het-vuren en terugtrekking van de Russische troepen uit het Oekraïense grondgebied. Ruslandexperte Carolien van Nunen geeft op dit moment bij HLN LIVE meer uitleg over de onderhandelingen.
Lees verder

Google Maps schakelt verkeersinfo in Oekraïne uit
In Oekraïne kan je voortaan geen live verkeersinformatie meer zien op Google Maps. Dat zegt Alphabet, het moederbedrijf boven Google. Doel is om de Oekraïense burgerbevolking te beschermen.
Lees verder

Play4 kondigt startdatum 'De Mol' aan in nieuwe trailer, maar wie is de mysterieuze man op het einde?
Goed nieuws voor fans van 'De Mol'. Het populaire Play4-programma gaat binnenkort weer van start. Afgelopen weekend kondigde de zender aan dat ze maandag om 11.00 u een mededeling hadden en bij Play4 hebben ze zich ook aan hun woord gehouden. De zender maakte namelijk zonet de startdatum van het nieuwe seizoen bekend.
Lees verder

Rood of geen rood? Oordeel zelf over de fases van onder meer Odjidja en (slaande?) Vanaken
Er zijn deze speeldag weer enkele rode kaarten uitgedeeld, al dan niet na een tussenkomst van de VAR. Hieronder kunt u de betwistbare fases herbekijken en zelf oordelen of de rode kaart - of het uitblijven ervan - terecht was.
Lees verder