Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 februari 2022

Hackers persen centrum voor mindervaliden af, maar ‘onderhandelaar’ brengt hen tot inkeer: “Met de oorlog in Oe...

HLN
Hackers persen centrum voor mindervaliden af, maar 'onderhandelaar' brengt hen tot inkeer: "Met de oorlog in Oekraïne speelde ik op hun emoties"
De welzijnsorganisatie Ter Loke in Vosselaar is het slachtoffer geworden van hacking. De vzw dreigde tienduizenden euro's te moeten ophoesten om de decryptiesleutel te krijgen. Maar na een tussenkomst van Geert Baudewijns, CEO van het Aartselaarse securitybedrijf Secutec, droegen de hackers de sleutel zowaar kosteloos over. "Dit heb ik in 22 jaar cyberveiligheid nog nooit meegemaakt", zegt Baudewijns, een expert in onderhandelen met hackers.
Lees verder

Zus filmt hoe trans jongen (13) geschopt en geslagen wordt: "Al die steun na het filmpje, dat geeft me kracht om door te gaan"
Hij werd geboren als meisje, maar de 13-jarige Jayden De Bie uit Stabroek voelt zich al zijn hele leven een jongen. De transgender tiener staat momenteel op een wachtlijst om van geslacht te veranderen. Al krijgt hij het nu al hard te verduren. Hij werd twee weken geleden stevig aangepakt door een groepje jongeren aan de atletiekpiste in het park van Kapellen. "Ik ben vroeger al uitgescholden en bedreigd, maar zo ver als dit was het nog nooit gekomen", getuigt Jayden.
Lees verder

Een marktprijs van 14.000 euro en "de snelste fiets in het peloton": met deze vehikels domineerden Van Aert en Jakobsen het weekend
Wout van Aert (27) en Fabio Jakobsen (25) maakten hun favorietenrol in het openingsweekend met verve waar. Zonder twijfel met dank aan hun sterk paar benen, maar ook de fiets zat er zeker voor iets tussen. Hieronder ontleden wij de fietsen van beide winnaars. En u leert ook hoeveel spaarcentjes u opzij moet zetten, mocht u interesse hebben om bijvoorbeeld een Cervélo-fiets als die van Van Aert te kopen.
Lees verder

Simon Leviev uit Netflix-docu 'The Tinder Swindler' vraagt 20.000 dollar voor verschijning in nachtclub
Hij kwam niet bepaald fraai uit de Netflix-documentaire 'The Tinder Swindler', maar daar lijkt Simon Leviev (31) helemaal niet mee te zitten. De vermeende oplichter geniet volop van zijn wereldwijde faam en verdient daar een mooi zakcentje aan. Dat schrijft TMZ.
Lees verder

Liverpool-verdediger Konaté verslikt zich ei zo na in stukje confetti tijdens viering Carabao Cup-finale
Liverpool klopte Chelsea met strafschoppen in de finale van de Carabao Cup. Volgens traditie mag kapitein Jordan Henderson de beker in de lucht steken en daar hoort natuurlijk confetti bij. Tijdens het uitbundig vieren slikt Konaté bijna een stukje confetti in, tot groot jolijt van zijn ploegmaats.
Lees verder

Football Talk. Odjidja krijgt geen schorsing voor rood tegen Standard - 44-jarige Buffon verlengt contract bij Parma - Meunier twee maanden out
Het bondsparket zal Vadis Odjidja geen bijkomende schorsing opleggen na z'n rode kaart tegen Standard, gisterenavond. De aanvoerder van AA Gent kwam met zijn studs op het been van Tapsoba terecht, waarop scheidsrechter Lardot door de VAR werd opgeroepen om de beelden te gaan bekijken. Odjidja werd zo toch op rood getrakteerd, een straf die het bondsparket voldoende acht.
Lees verder

Gisteren nog in Ibiza, vandaag op de rechtbank: Lil Kleine aanwezig bij beroep tegen vrijlating
Lil Kleine (27) is maandag zelf aanwezig bij de behandeling van het hoger beroep tegen zijn vrijlating. Rond het middaguur meldde hij zich samen met zijn advocaat Nienke Hoogervorst bij de rechtbank in Amsterdam. De rapper werd opgewacht door verschillende media.
Lees verder

Gisteren nog op Ibiza, vandaag op de rechtbank: Lil Kleine aanwezig bij beroep tegen vrijlating
Lil Kleine (27) is maandag zelf aanwezig bij de behandeling van het hoger beroep tegen zijn vrijlating. Rond het middaguur meldde hij zich samen met zijn advocaat Nienke Hoogervorst bij de rechtbank in Amsterdam. De rapper werd opgewacht door verschillende media.
Lees verder

Viktor Verhulst kreeg tijdens 'Dancing with the Stars' een bijzonder compliment van Nina Derwael
Tijdens de opnames van 'Dancing with the Stars' kreeg Viktor Verhulst (27) een bijzonder compliment van Olympisch kampioene Nina Derwael (21). Aan de ontbijttafel van 'De Verhulstjes' doet Viktor het verhaal in geuren en kleuren uit de doeken, maar zijn familie blijkt iets minder enthousiast te zijn…
Lees verder

Onze reporter Robin Ramaekers aan Pools-Oekraïense grens: "Grens oversteken kan dagenlang duren"
Door de oorlog in Oekraïne is er een gigantische stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Onze reporter Robin Ramaekers is in Oekraïne, aan de grens met Polen. Minstens tienduizend mensen staan aan de grenspost Medyka te wachten. Tussen de Oekraïense vluchtelingen zijn er ook buitenlanders: Syriërs, Congolezen, Afghanen, Marokkanen.
Lees verder

"Er is hier ook sprake van een netwerk van mensensmokkelaars": onze reporter Robin Ramaekers aan Pools-Oekraïense grens
Door de oorlog in Oekraïne is er een gigantische stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Onze reporter Robin Ramaekers is in Oekraïne, aan de grens met Polen. Minstens tienduizend mensen staan aan de grenspost Medyka te wachten. Tussen de Oekraïense vluchtelingen zijn er ook buitenlanders: Syriërs, Congolezen, Afghanen, Marokkanen.
Lees verder

Tientallen doden na raketaanvallen op Charkov: "Hele wereld moet deze horror zien"
In de Oost-Oekraïense stad Charkov zijn tientallen mensen omgekomen na een Russische raketaanval. Dat zegt een adviseur van de Oekraïense regering. Er zouden ook honderden gewonden gevallen zijn. De informatie kon niet onafhankelijk geverifieerd worden.
Lees verder

Grootste chipfabrikanten leveren niet meer aan Rusland
Intel, AMD en TSMC, de drie grootste chipmakers ter wereld, hebben beslist dat ze geen chips meer zullen verkopen aan Rusland. Dit doen ze na de sancties die zijn aangekondigd tegen Rusland. Dat hebben ze zelf aangekondigd.
Lees verder

'Helden van Slangeneiland' leven wel degelijk nog, meldt Oekraïne: "Ze zijn krijgsgevangen gemaakt"
De dertien Oekraïense militairen die vorige week zouden zijn gesneuveld op een eiland in de Zwarte Zee nadat ze op opvallende wijze hadden geweigerd om zich over te geven aan de Russen, zijn dan toch niet overleden. Ze zijn krijgsgevangen gemaakt, meldt de Oekraïense marine op zijn geverifieerde Facebookpagina.
Lees verder

"Laat kleuters balletjes rollen met hun handen of deeg kneden": foodblogger deelt tips en 6 recepten op kindermaat voor tijdens de krokusvakantie
"Mama, wat kan ik doen?" De kans dat je kinderen deze vraag tijdens de krokusvakantie aan je stellen, is groot. Heb je geen idee meer wat voor te stellen? Duik dan de keuken in met je kinderen, dankzij de tips van foodblogger Bart De Roeck of 'Roeckie's World'. Als schooldirecteur én vader van drie kinderen weet hij als geen ander hoe je kinderen kunt entertainen met een zelfgemaakte wafel of pannenkoek. Hij deelt meerdere tips en 6 recepten voor kleuters, kinderen van de lagere school en kinderen in het middelbaar. Ready? Set? Koken maar deze krokusvakantie!
Lees verder

Carolien van Nunen leest bericht voor van Russische kennis: "Geen oorlog van de Russen"
Onze Rusland-expert Carolien van Nunen is net terug van Moskou. Ze vertelt dat de Russen heel erg meeleven met de Oekraïners. "Ze beseffen daarnaast ook dat ze hiervan nog heel lang de gevolgen gaan dragen." Ze leest ook een bericht voor van een kennis uit Rusland. "Wij gewone Russen doen alles om dit te stoppen. Ik vraag aan jou om niet slecht te denken over alle Russen."
Lees verder

Jennifer Lopez wil een kind met Ben Affleck, maar hij is nog niet helemaal overtuigd
Jennifer Lopez (52) is tot over haar over verliefd op Ben Affleck (49). De zangeres en actrice zou dan ook het liefst van al nog een kind willen met Affleck. Makkelijker gezegd dan gedaan. Affleck, die dit jaar 50 wordt, zou nog afwachtend zijn, terwijl Lopez al druk op zoek is naar een draagmoeder. J.Lo heeft al een tweeling samen met haar ex Marc Anthony. Affleck heeft met zijn ex, actrice Jennifer Garner, ook al drie kinderen.
Lees verder

Stookoliefonds Promaz vanaf begin april in werking
Eigenaars of gebruikers van een lekkende stookolietank kunnen vanaf 1 april 2022 terecht bij de vzw Promaz. De erkenning van het fonds werd maandag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Lees verder

Mathias Vergels helpt bijna elke zondag daklozen: "In Pepinster ben ik diesel uit de kelders gaan pompen"
Bekende koppen zetten zich vaak in voor het goede doel, maar weinigen doen dat zo hands-on als Mathias Vergels (29). Hij helpt bijna elke week bij Brothers of Solidarity, een organisatie die voedsel uitdeelt aan daklozen en minderbedeelden. De acteur, die in 'Thuis' Lowie speelt, vertelt over hoe solidariteit hem met de paplepel werd ingegeven, hoe hij ook zelf met armoede geconfronteerd werd en hoe hij de toekomst ziet. "Ik stel het acteren en musiceren elke dag in vraag."
Lees verder

VTM-gezicht Hannelore Simoens vecht terug na zwaar auto-ongeval: "Ik haal rust uit de laatste gedachte die ik toen had"
"Een spookrijder kwam op me af met tachtig kilometer per uur en ik dacht: shit, ga ik zo sterven?" Van journaliste naar schermgezicht: het gaat Hannelore Simoens (31) in 'De Verraders' op VTM goed af. Nochtans veegde een zwaar auto-ongeval haar drie jaar geleden van de kaart. Hannelore trok er levensbelangrijke lessen uit, en weet nu precies wat haar mentaal en fysiek gezond houdt. "Ik verzin geen smoesjes. Ik zeg gewoon: sorry, ik heb nu echt nood aan me-time."
Lees verder