Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 februari 2022

Foute plek voor wel erg ‘witte’ Belfius-campagne op Turnhoutsebaan? Vooruit bedenkt alternatief: “Onze ondernem...

HLN
Foute plek voor wel erg 'witte' Belfius-campagne op Turnhoutsebaan? Vooruit bedenkt alternatief: "Onze ondernemers kleuren Borgerhout"
Een affichecampagne waarmee Belfius zijn liefde voor onze ondernemers uitroept, schiet de partij Vooruit in Borgerhout in het verkeerde keelgat. Op de billboard zie je vier mannen in maatpak en twee vrouwen. Allemaal blank. Geen spoor van diversiteit. Vooruit lanceert nu een alternatieve campagne op sociale media. "We gaan wel niets op straat hangen."
Lees verder

Geen WK in Qatar voor Rusland, Russische voetbalbond reageert scherp: "Discriminerende maatregelen"
Alle Russische voetbalclubs en het nationale voetbalteam mogen tot nader order niet deelnemen aan competities georganiseerd door de UEFA en de FIFA. Dat hebben beide organen zopas bekend gemaakt. Dat betekent dat Rusland onder meer niet welkom is op het WK in Qatar. UEFA verbreekt ook het sponsorcontract met het Russische gasbedrijf Gazprom.
Lees verder

Ambulancier Kevin (38) laat zes kinderen achter na dodelijk ongeval op E17: "Hij zette steeds de sirene aan wanneer hij thuiskwam"
Op het communiefeest van zijn petekindje zal Kevin Verplancken (38) de grote afwezige zijn. De ambulancier liet zondagmiddag het leven bij een zwaar verkeersongeval op de E17 in Lokeren. Hij verloor de controle over het stuur en reed frontaal in op een verkeersbord langs de kant van de weg. "Kevin was voor haar echt een god, en nu is hij er niet meer."
Lees verder

Belgische bedrijven brengen Oekraïense werknemers in veiligheid: "Kindjes van gestrand bemanningslid naar ons land helpen overkomen"
Verschillende Belgische bedrijven proberen op dit moment hun Oekraïense werknemers en hun gezinnen in veiligheid te brengen. Zo trachten ze ook op humanitair vlak hun steentje bij te dragen, nu de oorlog er in alle hevigheid woedt. Al wil lang niet iedereen vertrekken. "We zien collega's hun laptop inruilen voor een wapen."
Lees verder

Dit zijn de gezichten achter de slachtoffers van Russische invasie
Sinds de start van de Russische invasie in Oekraïne blijft het aantal burgerslachtoffers oplopen. Er zijn al honderden doden gevallen, onder wie meerdere kinderen. Stilaan krijgen zij een gezicht. De oorlog spaart niemand.
Lees verder

Recept voor beroemde Chili uit 'The Office' verstopt in gebruiksvoorwaarden van streamingplatform
Leuke funfact voor de fans van 'The Office'. Een fan op TikTok onthulde dat het recept voor 'Kevin's Famous Chili' verstopt zit in de algemene gebruiksvoorwaarden van streamingplatform Peacock. De video van de easter egg heeft momenteel al meer dan 131.000 views op TikTok.
Lees verder

Regering roept alle Belgen die plaats hebben op om Oekraïners op te vangen
Onze regering heeft een oproep gelanceerd waarbij ze Belgen vraagt om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) doet dat met de hashtag #PlekVrij.
Lees verder

Vader van zieke Jairon (14) riep geesten op in plaats van dokter: hele familie blijft in villa wonen waar kind weken dood op bed ligt
Een jongen van 14 jaar heeft in een villa in Turnhout zéker een maand dood op zijn bed gelegen. Al die tijd bleven zijn vader, twee broers en nog drie andere koppels met vier kinderen - allemaal met Surinaamse roots - gewoon in het huis wonen. De speurders vermoeden dat de jongen ziek werd en zijn familie hem trachtte te genezen met geesten en goden in plaats van met een dokter en medicijnen.
Lees verder

China zegt tegen VN dat wereld "niets te winnen" heeft bij nieuwe Koude Oorlog
De Chinese ambassadeur bij de Verenigde Naties heeft tijdens een spoedzitting van de Algemene Vergadering van de VN over de Russische inval in Oekraïne verklaard dat de wereld "niets te winnen" heeft bij een nieuwe Koude Oorlog.
Lees verder

EU wil Oekraïne aansluiten op Europees stroomnetwerk
De Europese energieministers hebben zich maandag op een vergadering in Brussel uitgesproken voor een versnelde koppeling van het Oekraïense stroomnetwerk op dat van continentaal Europa. De Europese netbeheerders moeten wel eerst verzekeren dat zo'n synchronisatie niet tot veiligheidsproblemen kan leiden.
Lees verder

Belgian Lions gaan tweede keer onderuit tegen Letland na nieuwe nagelbijter
De Belgian Lions hebben in hun vierde kwalificatiewedstrijd voor het WK basketbal van 2023 met 68-63 verloren in en tegen Letland. Vrijdag stonden beide landen ook al tegenover elkaar in Bergen, toen gingen de Lions met 65-66 onderuit.
Lees verder

Klimaatverandering nog feller dan verwacht, volgens nieuw VN-rapport: "Wat vooral opvalt, is de toon"
Verdwijnende diersoorten, oogsten die vaker mislukken, en hoe langer hoe meer klimaatvluchtelingen. Wie dacht dat de gevolgen van de klimaatcrisis al bij al wel zouden meevallen, wordt door de conclusies van het nieuwe VN-rapport murw geslagen. Klimaatexpert en VTM-weervrouw Jill Peeters is niet verrast. "Dit is de bevestiging van de bevestiging."
Lees verder

IN BEELD. Britten in de ban van jonge prins George: "Hij lijkt sprékend op Diana"
De jonge prins George (8) is voor het eerst in lange tijd weer in het openbaar gespot, samen met zijn ouders. Hij ging samen met prins William en Kate Middleton naar de Six Nations-rugbymatch van Engeland tegen Wales. Toeschouwers waren blij om hem weer te zien, maar merkten vooral zijn treffende gelijkenis met prinses Diana op. "Hij is net zijn grootmoeder."
Lees verder

Football Talk. Odjidja krijgt geen schorsing voor rood tegen Standard - W.-Beveren zet samenwerking met trainer Marc Schneider stop, Jordi Condom neemt over
De Amerikaan Jesse Marsch wordt de nieuwe trainer van Leeds United, zo bevestigt de Premier League-club. Hij volgt er de zondag ontslagen Argentijn Marcelo Bielsa op. De 48-jarige Marsch ondertekent een contract tot 2025 en debuteert zaterdag met een verplaatsing naar Leicester City.
Lees verder

Shell trekt zich terug uit Rusland vanwege oorlog Oekraïne
Olie- en gasconcern Shell trekt zich grotendeels terug uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Daarmee volgt Shell het voorbeeld van het Britse BP en het Noorse Equinor, die ook al aankondigden afscheid te nemen van samenwerkingen met Russische staatsbedrijven. Alleen de ongeveer 400 tankstations die Shell in Rusland heeft, stoot het bedrijf niet af.
Lees verder

Laura Lieckens uit 'Blind Getrouwd' is zwanger: "Ik kan het niet meer verbergen"
Laura Lieckens, die we kennen uit 'Blind Getrouwd', is zwanger. Dat nieuws maakte ze zelf bekend via Instagram. Laura had al een plusdochter, Enthe, dankzij haar partner Yorben.
Lees verder

The Wanted-zanger Tom Parker in Spanje voor revolutionaire behandeling voor hersentumor
The Wanted- zanger Tom Parker (33) heeft de afgelopen week in Spanje een revolutionaire behandeling ondergaan in de strijd met zijn ongeneeslijke hersentumor. Parker verbleef in een privé-ziekenhuis in een poging om weer fit en te worden voor de reünietour van zijn band, die donderdag begint. In 2020 maakte de zanger zelf het nieuws over zijn ziekte bekend via zijn sociale media.
Lees verder

'De Verraders' eindigt met onverwachte verbanning en veel frustratie: "Is dat hier nu één grote kudde kalveren?"
Het ging er heftig aan toe aan de ronde tafel in 'De Verraders'. Dirk Draulans deed vanavond een onverwachte zet en richtte zijn pijlen op ex-basketbalspeelster Ann Wauters als potentiële verrader. 95% zeker was hij van zijn theorie. Intussen probeerde Astrid Coppens iedereen er tevergeefs van te overtuigen wie de echte verrader was.
Lees verder

Charlie Cox teleurgesteld over reacties op comeback in 'Spider-Man': "Het was muisstil in de bioscoop"
'Daredevil'-ster Charlie Cox (39) vertelde in een interview met Radio Times dat hij in de cinema naar 'Spider-Man: No Way Home' was gaan kijken om te zien hoe fans zouden reageren op zijn cameo in de film. Dat bleek uiteindelijk niet te zijn gegaan zoals hij had gehoopt. Naar eigen zeggen was het resultaat "teleurstellend".
Lees verder

Gigantische rookpluimen palmen Oekraïens stadje in na raketaanval op supermarkt
Het Russische leger blijft dood en vernieling zaaien in Oekraïne. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een gigantische rookpluim de Oekraïense stad Chernihiv inpalmt. Een supermarkt is vernield door een raketaanval. Er is momenteel nog geen informatie over eventuele slachtoffers.
Lees verder