Doorgaan naar hoofdcontent

E17 richting Gent uur afgesloten in Waregem door ongeval met zes voertuigen

HLN
E17 richting Gent uur afgesloten in Waregem door ongeval met zes voertuigen
De autosnelweg E17 tussen Deerlijk en Waregem is zaterdagavond richting Gent een uur lang volledig voor het verkeer afgesloten. Oorzaak was een ongeval waarbij zes voertuigen betrokken waren. Er vielen vier gewonden.
Lees verder

LIVE. Russische troepen beschieten opslagplaats met kernafval bij Kiev en trekken Charkov binnen
Waar al maanden voor werd gevreesd, wordt werkelijkheid: het conflict tussen Oekraïne en Rusland is geëscaleerd tot het punt van een grootschalige Russische invasie van het Oost-Europese land. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Ruth Becquart: "Stijn kwam één keer naar de les. Vijfentwintig jaar later zijn we nog altijd samen"
Ze voelt het aan alles: Ruth Becquart is aangekomen in het midden van haar leven. Maar van de te verwachten midlifecrisis is - hout vasthouden - nog geen sprake. Wel integendeel, de actrice telt haar zegeningen, te beginnen met man en dochter. "Als ik Stijn heb, als Mira gelukkig is en als ik mag blijven werken, dan heb ik alles."
Lees verder

Aalst maakt zich klaar voor kleinschalig cafécarnaval: "'t Go naig werre. Zet dat maar in de gazetsj"
Het wordt een raar carnaval in Aalst. Geen prinsenverkiezing, geen stoet, geen brandweerwagens die luide beats spuiten over de pleinen, en toch zijn er Ajuinen die zeggen dat de editie die zondag start weleens de schoeinste in jaren zou kunnen worden. Corona dwingt een feest dat helemaal uit zijn voegen was gebarsten terug naar zijn roots: het kafeikescarnaval.
Lees verder

OVERZICHT. Dit is alles wat je moet weten over wat er vannacht in Oekraïne gebeurde
Russische troepen kregen zaterdag de order hun offensief in Oekraïne uit te breiden. Volgens het ministerie van Defensie gebeurt dat omdat Oekraïne niet bereid is om te onderhandelen. Rond Kiev en de tweede stad Charkiv wordt zwaar gevochten, maar beide steden zijn nog in handen van de regering-Zelensky. De Europese Unie en haar bondgenoten kondigden zware financiële sancties aan om Poetins "oorlogskas" aan te pakken. Ook virtueel wordt strijd gevoerd: een Oekraïens IT-leger moet Rusland verzwakken. Hackerscollectief Anonymous brak al in op uitzendingen van Russische zenders en de website van het Kremlin. Elon Musk lanceerde vannacht zijn satelliet-internet in Oekraïne op verzoek van vicepremier Mychajlo Fjodorov.
Lees verder

INTERVIEW. Eerst nog die vijfde titel met Club en laat dan die baby maar komen voor Hans Vanaken: "Zware nachten? Goh, ik zie er nu ook al moe uit"
"Mijn voeten zijn beter dan mijn handen." Dat belooft voor die kinderkamer. Hans Vanaken (29): straks voor het eerst papa, maar eerst… die vijfde titel met Club. "Anders hebben we gefaald."
Lees verder

INTERVIEW. Eerst nog die 5de titel met Club, en laat dan die baby maar komen voor Hans Vanaken: "Zware nachten? Goh, ik zie er nu ook al moe uit"
"Mijn voeten zijn beter dan mijn handen." Dat belooft voor die kinderkamer. Hans Vanaken (29): straks voor het eerst papa, maar eerst… die vijfde titel met Club. "Anders hebben we gefaald."
Lees verder

Frank Galan werd tijdens de lockdown paardenfluisteraar: "Zij brengen rust in ons leven"
Het is een hele tijd stil geweest rond Frank Galan (61), de Vlaamse Julio Iglesias. Maar dat wil niet zeggen dat de sympathieke zanger stilgezeten heeft. In een openhartig gesprek heeft hij het over zijn nieuwe passie voor paarden, zijn liefde voor echtgenote Christel en de zorgen die hij zich maakte tijdens de lockdown.
Lees verder

Opnieuw zonnige dag vandaag met temperaturen tot 10 graden
Vandaag wordt een mooie dag met veel zon. In de ochtend is er nog lichte vorst. Dat meldt het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). De maxima liggen tussen vijf graden in de Hoge Venen en ongeveer tien graden in Vlaanderen. In de Ardennen staat de wind soms krachtig met rukwinden tot 50 kilometer per uur.
Lees verder

Zeven doden door noodweer in oosten van Australië
In het oosten van Australië zijn zeker zeven mensen omgekomen door overstromingen als gevolg van extreme regenval. Vooral in deelstaten Queensland en Nieuw-Zuid-Wales zijn wegen en huizen ondergelopen. Ook zondag en maandag verwachten de Australische weerdiensten grote hoeveelheden regen.
Lees verder

Mick Jagger maakt nieuwe docuserie over 'Godfather of Soul' James Brown
De Amerikaanse tv-zender A&E werkt aan een documentaireserie over soulzanger James Brown. Rolling Stones-frontman Mick Jagger (78) is één van de producenten, melden Amerikaanse media. Ook The Roots-drummer Questlove is als producer bij het project betrokken.
Lees verder

Kanye West maakt bocht: "Kim kan niet bewijzen dat beledigingen van mij komen"
Kim Kardashian (41) kan volgens Kanye West (44), die tegenwoordig graag Ye genoemd wil worden, niet bewijzen dat hij beledigingen op social media heeft gedeeld over Kim en haar nieuwe vriend Pete Davidson. Ze kunnen dus ook niet gebruikt worden in de echtscheidingszaak waarin hij en Kim verwikkeld zijn, zo vindt hij.
Lees verder

"Hoofd van cafébaas geperforeerd met een kandelaar": hoe twee broers een bloedbad in café Het Vraagteken aanrichtten
Vastgebonden met tape, de keel overgesneden, het hoofd geperforeerd met een kandelaar. In café Het Vraagteken in Geraardsbergen vermoordden twee broers op 29 september 2003 drie slachtoffers. Met toenmalig onderzoeksrechter Freddy De Smet (69) blikken we terug op een van de gruwelijkste moorden uit de geschiedenis in Oost-Vlaanderen. "Nog telkens als het woord 'vraagteken' valt, denk ik aan de zaak terug."
Lees verder

BINNENKIJKER. Wie koopt domein Nieuwenhoven? "Voor 3,75 miljoen euro word jij de nieuwe kasteelheer of -dame"
Wanneer je over het Kasteeldomein Nieuwenhoven in Sint-Truiden stapt, lijkt het alsof je plots in de middeleeuwen bent beland. En wanneer je met een bootje op de vijver vaart, lijkt de omgeving wel een romantisch schilderij. Er altijd van gedroomd om kasteelheer of kasteeldame te worden? Goed nieuws, want een deel van het domein staat momenteel te koop voor 3,75 miljoen euro. Huidig eigenares Jeanne Hoogenboom leidt ons rond in haar paradijsje.
Lees verder

The making of 'Twee Zomers': "Luide krekels, een kwallenbeet... De pech op de set viel nogal mee"
Na 'De parelvissers' en 'Over water' brengt Tom Lenaerts met 'Twee zomers' voor de derde keer een fictieserie die de Eén-kijker aan het scherm gekluisterd houdt. Of het thema van de reeks – een groepsverkrachting die dertig jaar na de feiten alsnog explodeert in het gezicht van de daders – voldoende woke wordt aangepakt, daarover is al flink wat inkt gevloeid. Wij kijken met coregisseur Brecht Vanhoenacker en producent/medeoprichtster Kato Maes van productiehuis Panenka hoe 'Twee zomers' gemaakt werd.
Lees verder

Yana Seel zorgde met Dstny voor een vervanger voor Soudal, maar dit is pas het begin: "Lotto moet naar de top 10 van de WorldTour"
Met zeven overwinningen is het nieuwe seizoen alvast goed begonnen voor Lotto-Soudal. En nu is ook een nieuwe sponsor gevonden, die op het einde van dit seizoen de plaats van Soudal zal innemen. Wie mee de onderhandelingen tussen de Nationale Loterij en Dstny tot een goed einde bracht is Yana Seel (37), Belgische met Russische roots. Seel is sinds dit jaar Chief Business Officer van Lotto-Soudal. Ze heeft drie diploma's, spreekt zes talen en ze is ambitieus.
Lees verder

Onherkenbaar Quick.Step-Alpha Vinyl beleeft één van zijn moeilijkste dagen sinds lang: "We zaten nooit in de wedstrijd"
Oei, Quick.Step-Alpha Vinyl. Dít zijn we niet gewoon van Lefevere's stoottroepen in een Vlaamse (semi-)klassieker. Doorgaans is hun wil wet. En kan de concurrentie alleen maar ondergaan. Nu werd het team 204 kilometer lang in een pijnlijk defensief gedwongen. "We zaten nooit in de wedstrijd."
Lees verder

Uitdaging voor je volgende boswandeling: spot het zeldzame 'ijshaar'
Wandel je in deze tijd van het jaar in de vroege ochtend door een loofbos, dan maak je kans om een zeldzaam en vluchtig natuurfenomeen genaamd 'ijshaar' te spotten. Maar waar komen die ijzige witte lokken op sommige takken vandaan?
Lees verder

Dit verandert er allemaal op 1 maart
Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo gaan de pensioenen en uitkeringen met 2 procent omhoog. Dit verandert er allemaal op 1 maart.
Lees verder

Oekraïne vraagt IT'ers wereldwijd: "Vorm cyberleger en help ons"
De Oekraïnse minister van digitale transformatie Mykhailo Fedorov roept IT-specialisten en hackers van over de hele wereld op om deel uit te maken van een groot cyberleger.
Lees verder