Doorgaan naar hoofdcontent

Dit zijn dé 8 modetrends van de lente. Styliste verklapt waar je nu al de meest gewilde stuks koopt

HLN
Dit zijn dé 8 modetrends van de lente. Styliste verklapt waar je nu al de meest gewilde stuks koopt
Ooh de lente... Het seizoen waarin de temperaturen zalig zacht worden, de vogeltjes vrolijk fluiten en de bloemen in volle bloei staan. Maar het is ook het seizoen waarin we weer (eindelijk!) onze zomerse kleren uit de kast mogen halen. Dit voorjaar nemen volgens modekenner Hilde Geudens acht trends de bovenhand. En die zijn stuk voor stuk kleurrijk, fris en energiek.
Lees verder

LIVE OMLOOP. Wout van Aert, die zoontje Georges nog knuffel geeft, voor start van Omloop: "Hopelijk wordt dit mooie start voor ons team"
Gedaan met wachten. Vandaag opent het Vlaamse wielervoorjaar met de Omloop. De renners trokken zich om 11u op gang in Gent. In totaal moeten er over 204 kilometer dertien hellingen en negen kasseistroken overwonnen worden. Wout van Aert is de topfavoriet, maar uiteraard liggen er kapers op de kust. Volg in onderstaande liveblog álle ontwikkelingen van de eerste koers op Belgische bodem in 2022. Van interviews vooraf tot elke demarrage en de vreugde na de finish.
Lees verder

Michaël (48) is ongeneeslijk ziek: "we hebben nooit tegen de kinderen gezegd dat alles goed zou komen, we wilden hen geen onzekerheid geven"
Toen Michaël een jaar geleden te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek is, besloot hij nog zo veel mogelijk te genieten van de kleine dingen, zijn drie zonen goede adviezen te geven en een podcast te maken voor wanneer hij er niet meer is. Ondertussen probeert Karolien zich voor te bereiden op wat volgt. "Bij elke grote beslissing zal ik mijn kinderen twee visies geven: die van mij en die van hun vader. Het blijft een opvoeding van ons twee."
Lees verder

Polen weigert WK-barragematch te spelen in Rusland, Lewandowski: "Dit is de juiste beslissing!"
Polen is na de inval van Russische troepen in Oekraïne niet van plan volgende maand naar Moskou af te reizen om er een barrageduel voor het WK voetbal af te werken. "Genoeg gepraat, het is tijd om te reageren", zegt de Poolse bondsvoorzitter Cezary Kulesza in een bericht op Twitter.
Lees verder

Oekraïense VN-ambassadeur vraagt moment van stilte, Russische tegenhanger onderbreekt hem
Sergiy Kyslytsya, de Oekraïense ambassadeur vraagt een moment van stilte tijdens een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad in New York. "Een stilte om te bidden voor diegenen die al zijn gedood en voor de zielen van diegenen die mogelijk gedood zijn." Zijn Russische tegenhanger Vassily Nebenzia is het daar duidelijk niet mee eens en onderbreekt hem. "Ik wil de mensen die al jaren omkomen in de Donbas-regio toevoegen aan de lijst."
Lees verder

Baby geboren in metrostation dat dient als schuilkelder tijdens bange nacht in Kiev
Een jonge vrouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag bevallen in een metrostation in Kiev, melden lokale media. Beelden van het pasgeboren meisje worden veelvuldig gedeeld op sociale media.
Lees verder

Babylon's Fall is een speelbaar olieverfschilderij met bijbelse inslag: makers lichten tipje van sluier
Volgende week verschijnt Babylon's Fall, een nieuwe actie-rpg van de Japanse successtudio PlatinumGames. Wat mogen we verwachten van hun nieuwe creatie? We vroegen het aan game directors Kenji Sato en Takahisa Sugiyama.
Lees verder

LIVE OMLOOP. Wout van Aert: "Hopelijk wordt dit mooie start voor ons team" - Zeven renners kleuren vroege vlucht
Gedaan met wachten. Vandaag opent het Vlaamse wielervoorjaar met de Omloop. De renners trokken zich om 11u op gang in Gent. In totaal moeten er over 204 kilometer dertien hellingen en negen kasseistroken overwonnen worden. Wout van Aert is de topfavoriet, maar uiteraard liggen er kapers op de kust. Volg in onderstaande liveblog álle ontwikkelingen van de eerste koers op Belgische bodem in 2022. Van interviews vooraf tot elke demarrage en de vreugde na de finish.
Lees verder

Football Talk. Pech voor Essevee: Louis Bostyn dit seizoen niet meer in actie - Rentree Doku bij Rennes
Nog een bijkomende tegenslag voor Zulte Waregem in de strijd om het behoud. Doelman Louis Bostyn raakte tijdens de laatste training voor de levensbelangrijke partij tegen Seraing van komende zondagavond geblesseerd en blijft tot het einde van dit seizoen onbeschikbaar.
Lees verder

Waarom je favoriete parfum binnenkort misschien niet meer 'oosters' of 'oriëntaals' heet
'Opium' van Yves Saint Laurent, 'Black Orchid' van Tom Ford en 'Noir' van Coco Chanel. Allemaal zijn het parfums die tot voor kort werden omschreven als een 'oriëntale' geur. In de laatste maanden vervingen heel wat merken die term echter door andere labels. Het gebruik van de term 'oosters' of 'oriëntaals' is achterhaald en kwetsend, klinkt het in de parfumwereld.
Lees verder

Hackersgroep Conti dreigt met cyberaanvallen tegen vijanden van Rusland
Hackersgroep Conti dreigt met cyberaanvallen tegen "kritieke infrastructuren" van landen die Rusland aanvallen. De cybercriminelen verlenen hun volledige steun aan de Russische overheid, zo schreven ze in een blogpost.
Lees verder

Meteen schade: Lotto-Soudal is met Wellens "spits kwijt", ook geen Vanmarcke en exit Lawrence Naesen
Twee zieken, waaronder toch een echte schaduwfavoriet, een positieve coronatest en een wel erg snelle zware valpartij. Geen Tim Wellens, Sep Vanmarcke of Nils Eekhoff, terwijl Lawrence Naesen haast meteen ten val kwam in de Omloop. De start van het Vlaamse voorjaar is niet zonder slag of stoot voorbijgegaan.
Lees verder

Dit is alles wat je moet weten over de huidige toestand in Oekraïne
Russische soldaten hebben afgelopen nacht de Oekraïense hoofdstad Kiev aangevallen. Volgens Reuters zijn er deze ochtend twee raketten neergekomen in de stad. De situatie is inmiddels "onder controle", zo liet burgemeester Vitali Klitstsjko weten. Hij voegde er wel aan toe dat "de vijand nog steeds probeert de stad binnen te dringen". In het westen van Oekraïne hebben soldaten een Russische aanval afgeslagen bij de plaats Brody. Er is ook voorzichtig goed nieuws: de strijdende partijen lijken bereid tot een ontmoeting om een staakt-het-vuren af te spreken, maar het is nog niet duidelijk waar de onderhandelingen plaats zouden kunnen vinden.
Lees verder

Flamme Fatale vertelt over haar avontuur in 'Behind The Mask': "Mijn eerste droge repetitie was verschrikkelijk"
In 'Behind The Mask' op VTM GO neemt Flamme Fatale je mee backstage bij 'The Masked Singer'. Onder andere tijdens haar allereerste droge repetitie (zonder camera's en microfoons, red.), een moment dat Tine liefst zo snel mogelijk opnieuw wil vergeten. "Dat was echt verschrikkelijk", klinkt het onomwonden.
Lees verder

Zo kan jij de mensen in Oekraïne helpen
Het is duidelijk dat de Oekraïners hulp nodig hebben. We zien dagelijks de ravage aangericht door de invasie van het Russische leger. Als jij niet bij de pakken wil blijven zitten en deze mensen wil helpen, kan je bijdragen aan de organisaties die zich bekommeren om het lot van Oekraïne.
Lees verder

Belgisch konvooi met militair beschermingsmateriaal op weg naar Oekraïne
Het konvooi met militair beschermings- en oriëntatiemateriaal van Defensie voor Oekraïne is vertrokken. Dat laat de woordvoerder van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) weten. Het leger lijst ook op welke wapens eventueel aangeboden kunnen worden aan Oekraïne. Over het al dan niet sturen van wapens is er nog geen politieke beslissing.
Lees verder

Premier Alexander De Croo: "België levert 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof aan Oekraïne"
Ons land gaat 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof leveren aan Oekraïne. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter. België gaat hiermee in op een vraag van Oekraïne zelf. Intussen is ook een konvooi met militair beschermings- en oriëntatiemateriaal van Defensie naar Oekraïne vertrokken, zo laat de woordvoerder van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) weten.
Lees verder

Uitgefloten, gekwetst, gepest: de – ongelukkige – Brugse jaren van Antwerp-T1 Priske
Uitgefloten door de eigen fans, naar eigen zeggen gepest door zijn ploegmaats. Antwerp-coach Brian Priske beleefde destijds weinig plezier als speler van Club. Vijftien jaar later: een reconstructie van de Brugse jaren van Priske. "De connectie tussen Brian en Club was er niet."
Lees verder

Gouden medaillewinnaars onder elkaar: Bart Swings krijgt shirt van Van Avermaet cadeau
Olympische glorie: ze hebben er allebei van mogen proeven. Bart Swings, die vorige week goud pakte op de Winterspelen in Peking, tekende deze ochtend present in Gent voor de start van de Omloop.
Lees verder

"Er zijn maar twee verzekeringen die je écht nodig hebt": onze reisexpert geeft advies voor een huurauto op reis
Autoverhuurder Sunny Cars waarschuwt voor schaarste aan huurauto's de komende maanden, nu de reiswereld weer boomt. Maar naast goed op tijd boeken, zijn er nog meer dingen om op te letten als je een huurauto reserveert. Waarvoor moet je je allemaal extra verzekeren? En wat betekenen al die afkortingen in je contract? Onze reisexpert Johan Lambrechts zocht het voor je uit.
Lees verder