Doorgaan naar hoofdcontent

Belgian Lions verliezen WK-kwalificatiewedstrijd van Letland met één punt verschil (65-66) na dertien gemiste vrijw...

Belgian Lions verliezen WK-kwalificatiewedstrijd van Letland met één punt verschil (65-66) na dertien gemiste vrijworpen

Geen derde opeenvolgende overwinning voor de Bel­gian Lions in de WK-kwalificatiematch tegen Letland. De Belgische nationale basketmannen misten liefst dertien vrijworpen en verloren uiteindelijk met één punt verschil: 65-66.

Lees verder

Stadsoorlog Kiev is begonnen

In de straten van Kiev woedt een hevig stadsoorlog waarbij het Oekraïnse leger en gewapende burgers een zware Russische aanval proberen af te weren. In het stadscentrum zijn geweerschoten en explosies te horen.

Lees verder

Zonnig weekend voor de boeg

Het wordt zaterdag droog en zonnig, en ook zondag en maandag blijft het mooi weer.

Lees verder

Lotto Soudal-kopman Tim Wellens geeft forfait voor Omloop Het Nieuwsblad door maagproblemen

Tim Wellens moet in laatste instantie verstek laten gaan voor de Omloop Het Nieuwsblad, de openingsklassieker van het Belgische wielerseizoen.

Lees verder

Overzicht | Dit gebeurde afgelopen nacht in Oekraïne

In Kiev is een stadsoorlog begonnen, er kwamen extra sancties uit het westen en tegelijk leken Rusland en Oekraïne bereid tot dialoog. Een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van afgelopen nacht.

Lees verder

Vanaf volgende week hogere boete voor gsm'en achter stuur

Wie met zijn gsm of tablet in de handen of op de schoot achter het stuur zit, riskeert vanaf donderdag 3 maart een boete van 174 euro. Dan gaat de aangekondigde verstrenging in, zo heeft minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) bevestigd.

Lees verder

Baby geboren in metrostation Kiev

Een vrouw die in een metrostation in Kiev schuilde, is in de nacht van vrijdag op zaterdag bevallen, melden lokale media.

Lees verder

President Zelenski: 'Geloof geen nepnieuws, ik ben hier'

In een videoboodschap sprak de Oekraïense president Volodimir Zelenski zaterdagochtend zijn volk toe: 'Er gaat online veel valse informatie rond dat ik het leger zou oproepen om de wapens neer te leggen en dat er een evacuatie aan de gang is. Ik ben hier.  

Lees verder

Baas Europese Navo-strijdkrachten kondigt ongeziene afschrikking en verdediging aan

De Navo is bereid om 'de volledige kracht van al onze strijdkrachten in te zetten' om het grondgebied te verdedigen. Dat zegt de baas van de Navo-troepen in Europa.

Lees verder

Belgisch konvooi met beschermend materiaal op weg, Nederlanders sturen raketten en 'ook Fransen leveren wapens'

De Oekraïense vraag om meer wapens en munitie lijkt eindelijk te worden beantwoord. Nederland stuurt 'zo snel mogelijk' tweehonderd luchtdoelraketten, en ook de Fransen en de Italianen zouden defensiesteun hebben toegezegd. Onze Defensie legt de laatste hand aan een lijst van wapens die België kan leveren.

Lees verder

Oekraïense man probeert militaire voertuigen te stoppen

Er zijn beelden opgedoken op Twitter van een Oekraïense man die een Russisch militair konvooi wil blokkeren. De korte video werd gedeeld door HB, een Oekraïens persagentschap, en werd vermoedelijk aan de grens tussen Rusland en Oekraïne gemaakt, hoewel de exacte locatie onbekend is. 

Lees verder

Opmerkelijke beelden uit Oekraïne: vrouw biedt soldaat bloemenzaden aan, man verhindert militaire voertuigen

Vladimir Poetin zet de aanval op Oekraïne onverminderd voort. Russische troepen vielen verschillende strategische punten aan in Kiev, het Oekraïense leger probeert stand te houden. Een Oekraïense vrouw wordt geprezen op sociale media nadat er een video van haar is opgedoken waar ze de confrontatie aangaat met een Russische soldaat.

Lees verder

Russische sport raakt steeds meer geïsoleerd: Polen weigert kwalificatiewedstrijd te spelen

De Russische sportwereld raakt internationaal geïsoleerd na een ongeziene golf van afgelastingen en boycots. Alle grote sportevenementen in Rusland worden geannuleerd. Terwijl de wereldvoetbalbond Fifa aarzelt over de WK-kwalificatiewedstrijden van de Russen, liet tegenstander Polen al weten niet te willen spelen.

Lees verder

Vanaf maandag geen mondmasker meer in restaurants, musea, bioscopen in Frankrijk

Het mondmasker is vanaf maandag in Frankrijk niet langer verplicht op plaatsen waar een vaccinatiepas vereist is, zoals musea, bioscopen of restaurants. De nieuwe versoepeling van de coronabeperkingen komt op een moment dat de pandemie sterk afneemt.

Lees verder

Polen ontvangt de vluchtelingen met open armen

In het kleine grensstadje Przemyl komen de treinen uit Oekraïne aan. Van heinde en ver zijn Polen gekomen om de vluchtelingen onderdak te bieden. 'Ik zag onderweg Russische soldaten in de uniformen van ons leger. Ze lachten ons uit.'

Lees verder

Wout van Aert wint Omloop Het Nieuwsblad

Wout van Aert heeft de Vlaamse openingskoers Omloop Het Nieuwsblad gewonnen.

Lees verder

Annemiek van Vleuten wint Omloop voor vrouwen

Annemiek van Vleuten heeft de Omloop bij de vrouwen naar haar hand gezet. De Nederlandse trok op de Bosberg ten aanval. Enkel Vollering kon mee. In een sprint met twee trok Van Vleuten aan het langste eind. Belgisch kampioene Lotte Kopecky sprintte niet meer voor de derde plek.

Lees verder

Eupen snoept leider Union punten af

Union was in de wedstrijd tegen staartploeg Eupen de betere, maar liet toch punten liggen. Zonder het geschorste spitsenduo Deniz Undav-Dante Vanzeir kon de competitieleider Eupen-doelman Nurudeen niet in verlegenheid brengen: het bleef 0-0.

Lees verder

Tal van steden kleuren geel en blauw

Op heel wat plaatsen in Europa zijn vandaag mensen op straat gekomen met een duidelijke boodschap voor Rusland: stop de oorlog in Oekraïne. Zowat overal werden geel-blauwe vlaggen en spandoeken meegedragen als steun aan het Oekraïense volk.

Lees verder

Verzet om financieel superwapen in te zetten neemt af

Steeds meer Europese landen lijken bereid te zijn om Rusland via het Swift-netwerk gedeeltelijk of geheel van het internationaal banksysteem af te sluiten. Duitsland was aanvankelijk tegen, maar lijkt zijn verzet deels te laten varen.

Lees verder

KV Oostende en Sint-Truiden delen de punten

KV Oostende-STVV was lang een maat voor niets: de schoten op doel waren op één hand te tellen, met een 0-0 als logisch resultaat. Na de rust solliciteerde KVO het meest naar een gevleide zege, maar met een billijk gelijkspel kon iedereen best leven.

Lees verder

KV Mechelen geeft dubbele voorsprong uit handen tegen Cercle in incidentrijke wedstrijd

In een bits, maar aangenaam kijkstuk hielden KV Mechelen en Cercle Brugge elkaar in evenwicht. Alle doelpunten vielen in een dol derde kwartier, waarin KMV een op dat moment gevleide 2-0-voorsprong uit handen gaf. Ondanks een handvol kansen kon de thuisploeg na rust geen afstand meer nemen van Cercle, het bleef 2-2. Van Der Bruggen en Souza kregen nog rood.

Lees verder

Chelsea-eigenaar Abramovitsj zet stap opzij

De Russische zakenman Roman Abramovitsj draagt het beheer van de voetbalclub over aan de bestuurders van de Chelsea Foundation. Dat heeft de club zaterdag bekendgemaakt. Het bestuur plooit onder de druk om individuele sancties tegen Russische oligarchen te nemen.

Lees verder

Christian Eriksen is weer voetballer

Christian Eriksen heeft als enige speler van Brentford een goed gevoel overgehouden aan de nederlaag tegen Newcastle United (0-2), in de Engelse tweede klasse. De middenvelder mocht in de 52ste minuut invallen. Het was de eerste keer dat de Deen in actie kwam in een officieel duel sinds hij afgelopen zomer in de EK-wedstrijd tegen Finland werd getroffen door een hartstilstand.

Lees verder

Tomorrowland uitverkocht: 600.000 bezoekers naar De Schorre

Deze zomer worden er 600.000 bezoekers verwacht op het domein De Schorre in Boom voor het festival Tomorrowland. De organisatie meldt zaterdag dat alle tickets de deur uit zijn. De verkoop was vorige week zaterdag gestart.

Lees verder

Alweer valt een attractie in Plopsaland stil op grote hoogte: 10 mensen zitten vast

Precies een week na het defect met topattractie The Ride To Happiness by Tomorrowland viel zaterdagmiddag alweer een attractie stil op grote hoogte in Plopsaland De Panne. Deze keer zaten 10 mensen vast in de Nachtwacht-Flyer. Het incident kon snel opgelost worden.

Lees verder

Anderlecht moet tevreden zijn met punt tegen OHL

Anderlecht is niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel op het veld van OH Leuven. Nochtans waren er best wat kansen, maar vooral doelman Hendrik Van Crombrugge speelde een sterke wedstrijd. In het slot pakten zowel Murillo als coach Kompany nog een rode kaart. De wedstrijd lag een klein half uur stil toen een fan van OHL onwel werd en moest gereanimeerd worden.

Lees verder

Dit gebeurde afgelopen nacht: gasleidingen geraakt bij bombardementen - Russen trekken Charkiv binnen

In de nacht van zaterdag of zondag heeft het Russische leger opnieuw verschillende steden in Oekraïne gebombardeerd. Russische troepen zijn Charkiv, de tweede stad van het land, binnengereden. Ook gasleidingen en een olieterminal werden geviseerd.

Lees verder