Doorgaan naar hoofdcontent

“Als de stad geen carnaval organiseert, doen we het zelf wel”: Grote Markt loopt vol carnavalisten

HLN
"Als de stad geen carnaval organiseert, doen we het zelf wel": Grote Markt loopt vol carnavalisten
Het was zondag rond 15 uur in Aalst op de koppen lopen op cafeetjescarnaval. Het feestgebeuren beperkte zich kort na de middag aan de cafés, maar een paar uur later liep de Grote Markt wel vol. Nochtans had de stad Aalst carnaval officieel geannuleerd. "Dit bewijst dat de Aalstenaars veel zin hebben om hun Vastelauvend te vieren", zegt kandidaat-prins Yordi Ringoir.
Lees verder

6.000 PVDA-manifestanten voeren actie voor "menselijker beleid"
In Brussel zijn zondag zesduizend manifestanten opgedaagd voor een betoging van de PVDA/PTB. De extreemlinkse partij voerde actie voor een "menselijker beleid".
Lees verder

Dood zes maanden oude baby bij onthaalmoeder in Mariakerke roept herinneringen op bij Stéphanie en Matthias: "Daar hebben ze op zijn minst nog een dokter gebeld"
De verhalen uit Mariakerke staan nog stevig in ons geheugen gegrift, of er duiken opnieuw verhalen op over mishandelingen van baby's bij een onthaalmoeder. Deze keer spelen de feiten zich af in Opwijk, waar Stéphanie en Matthias een jaar na het voorval hun verhaal willen doen. Hun 10 maand oude baby E. werd er een goed jaar geleden meerdere keren door elkaar geschud met drie hersenbloedingen tot gevolg. Het enige verschil? Baby E. heeft de feiten wél overleefd...
Lees verder

Racing Genk legt een onmondig KV Kortrijk met 2-0 over de knie
Racing Genk boekte tegen KV Kortrijk z'n vijfde opeenvolgende thuiszege onder Bernd Storck. Een overwinning glans gegeven door Onuachu en Ito. Doodjammer dat we die twee straks niet in de Champions' play-offs aan het werk kunnen zien.
Lees verder

IN BEELD. Grote exodus, grote emoties: al meer dan 400.000 Oekraïners gevlucht naar het buitenland
Meer dan 400.000 Oekraïners zijn intussen hun land ontvlucht vanwege de Russische invasie, meldt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Het aantal Oekraïense vluchtelingen in de buurlanden stijgt snel, zaterdagochtend waren het er nog ongeveer 120.000.
Lees verder

Penélope Cruz en Javier Bardem, al jaren een topteam op en naast de set: "Ons geheim? Werk en privé gescheiden houden"
Het is al dertig jaar geleden dat Penélope Cruz (47) en Javier Bardem (52) voor de eerste keer een koppel spelen voor de camera. Pas in 2008 geven ze ook daarnaast toe aan hun ontluikende liefde. Sindsdien is 'het gouden Spaanse echtpaar' een geoliede machine. Eentje die niet bang is voor een uitdaging meer of minder. Al komen hun kinderen toch altijd op de eerste plaats. "We proberen zoveel mogelijk tijd met onze kinderen door te brengen en bellen enkel een oppas als het écht niet anders kan."
Lees verder

E40 tijdlang volledig versperd na ongeval in Aalter
Door een verkeersongeval op de E40 in Aalter was de snelweg richting binnenland zondagnamiddag een tijdlang volledig versperd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Wie na een dagje aan de kust naar huis wil, krijgt wellicht af te rekenen met lange files.
Lees verder

"Grootste vliegtuig ter wereld vernield in Oekraïne"
Tijdens gevechten in de buurt van de Oekraïense hoofdstad Kiev is het grootste vliegtuig ter wereld, het vrachtvliegtuig Antonov An-225, vernield. Dat heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba, op Twitter gezegd.
Lees verder

Druk op Antwerp-coach Priske neemt langs alle kanten toe na pijnlijk verlies in Brugge: "Iedereen moet in de spiegel kijken"
Weinig bezieling, weinig enthousiasme. Antwerp voetbalde ondermaats op Jan Breydel. Dit was geen geruststellende prestatie met de stadsderby in het verschiet. De druk op Brian Priske neemt opnieuw toe. "Mijn positie? Die moet je bespreken met Paul Gheysens of Sven Jaecques."
Lees verder

LIVE. Liverpool drukt Chelsea tegen het eigen doel - Lukaku weer op de bank
Lees verder

LIVE. Belangrijke wedstrijd voor beide ploegen: match van de waarheid voor Elsner en Standard, Gent kan goede zaak doen met oog op play-off 1
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Sclessin • AA Gent hoopt op de top 4
Lees verder

LIVE. Chelsea laat het liggen - Wanneer krijgen we Lukaku?
Lees verder

LIVE. Tuchel brengt Lukaku in - Openingsdoelpunt Matip afgekeurd voor buitenspel -
Lees verder

Giorgio Armani draait geen muziek op catwalk om stil te staan bij slachtoffers Oekraïne
De bekende Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani heeft zondag tijdens zijn modeshow in Milaan stilgestaan bij degenen die lijden onder het conflict in Oekraïne. De ontwerper zette tijdens zijn show de muziek uit, om hiermee zijn respect te tonen aan de mensen die het slachtoffer zijn van de oorlog.
Lees verder

LIVE. 0-0: VAR keurt openingstreffer Tissoudali af voor buitenspel
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Sclessin • AA Gent hoopt op de top 4
Lees verder

Onze chef wielrennen zag een machtsgreep van Jumbo-Visma in het openingsweekend: "Quick.Step kreeg lesje in ploegenspel"
De stand is 1-1. Eén overwinning voor Jumbo-Visma in het Belgische openingsweekend, één voor Quick.Step. Wout van Aert won zaterdag de Omloop, Fabio Jakobsen keerde een offday van zijn ploeg één dag later om met een zege in Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat moest, schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. "Quick.Step-Alpha Vinyl onderging dit weekend de wet van het sterkere Jumbo-Visma. Een overwinning van Jakobsen zet veel, maar niet alles recht."
Lees verder

LIVE. 0-0: Gent moet met tien verder na licht rood Odjidja op slag van rust
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Sclessin • AA Gent hoopt op de top 4
Lees verder

Dag op dag 25 jaar geleden viel het doek over de Renaultfabriek: "Na de aankondiging van de sluiting leefde ik maandenlang in een roes"
Exact 25 jaar geleden werd de sluiting van de Renaultfabriek in Vilvoorde aangekondigd. Plots viel het doek over de autoassemblagefabriek en verloren meer dan 3.000 werknemers hun baan. Aan De Vuist kwam zondag een 100-tal ex-werknemers en vakbondsmensen samen om die gitzwarte dag te herdenken en om iedereen in de bloemetjes te zetten die na 27 februari 1997 strijd bleef voeren voor het voortbestaan van Renault Vilvoorde.
Lees verder

LIVE. Doelpunt Lukaku afgekeurd voor buitenspel - Verlengingen op Wembley
Lees verder

Minister Van Der Straeten wil in heel Europa gasprijzen bevriezen om factuur te drukken
Nu de gasprijzen door het dak gaan, moet er een derde 'oorlog'-steunpakket komen om de factuur te drukken. Lees: de btw op gas verlagen naar 6% en het sociaal tarief verlengen. Dat is althans het voorstel van Energieminister Tinne Van Der Straeten (Groen). Op de Europese top morgen zal ze pleiten om de energieprijzen te bevriezen. Is het een optie om de kernuitstap uit te stellen? "Het is een nieuwe wereld. Er is oorlog op het Europese continent. Maar we moeten het hoofd koel houden. Op 18 maart zal de federale regering een beslissing nemen", zegt ze bij VTM Nieuws.
Lees verder