Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 januari 2022

Zowel WHO als Europees agentschap waarschuwen: “Pandemie met boosters bestrijden is geen levensvatbare strategie”

HLN
Zowel WHO als Europees agentschap waarschuwen: "Pandemie met boosters bestrijden is geen levensvatbare strategie"
De bevolking herhaaldelijk boostervaccins toedienen is in de strijd tegen het coronavirus geen levensvatbare strategie. Daarvoor hebben experts van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gewaarschuwd. Er moeten ook vaccins komen die de verspreiding van het virus beter voorkomen. Ook het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) is die mening toegedaan.
Lees verder

120 zaken op geheime lijst waar CST niet nodig is: VTM NIEUWS ging undercover langs
Op internet circuleert een lijst van horecazaken waar je zonder Covid Safe Ticket toch nog binnen mag. De lijst wordt verspreid onder mensen die in een privé-Facebookgroep zitten. VTM NIEUWS kon de lijst bemachtigen, en testte undercover uit of ze zonder CST iets konden gaan eten of drinken. Bekijk hierboven de volledige undercoverreportage.
Lees verder

'Dancing With The Stars' gaat zaterdag waarschijnlijk door, mét Lotte Vanwezemael en Nora Gharib
Opluchting in de coulissen van 'Dancing with the stars'. Nadat er vanwege te veel coronagevallen afgelopen zaterdag geen show was, lijkt de show van komende zaterdag wel door te gaan zoals gepland. "Wij gaan ervan uit dat tegen het eind van de week iedereen weer op de dansvloer staat", klinkt het bij SBS. Nora Gharib en Lotte Vanwezemael - die eerder nog een positieve test aflegden - mochten de repetities in ieder geval hervatten.
Lees verder

Duitse minister: "Meer immigratie nodig door personeelstekorten"
Duitsland heeft veel meer immigratie nodig om de nijpende personeelstekorten tegen te gaan. Dat heeft de Duitse minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming Robert Habeck gezegd. Volgens hem kan het gebrek aan arbeidskrachten de productiviteit in de Duitse economie raken.
Lees verder

Studie: coronavirus verliest binnen vijf minuten tot 90 procent van zijn besmettelijkheid
Het coronavirus zou binnen vijf minuten tot 90 procent van zijn besmettelijkheid verliezen. Dat blijkt althans uit de bevindingen van enkele onderzoekers aan de University of Bristol (Engeland). In vochtige ruimtes verspreidt het virus zich wat langer.
Lees verder

Transfer Talk. Standard haalt Cafaro, Van Damme én Emond - Harwood-Bellis officieel weg bij Anderlecht - Gillet (en Mirallas?) naar Waasland-Beveren
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfergerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Kanye West wil, ondanks romance met Julia Fox, nog steeds Kim Kardashian terug
Kanye West (44) probeert nog steeds zijn ex-vrouw Kim Kardashian (41) terug te winnen door bewust naar plaatsen te gaan waar zij mogelijk ook zou kunnen zijn. Kanye, die voortaan als 'Ye' door het leven gaat, is momenteel echter aan het daten met actrice Julia Fox (31).
Lees verder

Voorzitter taskforce Covid-19: "We zijn machteloos tegen omikron. Laat het virus gecontroleerd circuleren"
In een opiniestuk in eigen naam pleit kinderarts Tyl Jonckheer ervoor om het virus gecontroleerd te laten circuleren onder gevaccineerden en geen klassen of scholen meer te sluiten. Volgens Jonckheer staat de samenleving bijna volledig machteloos tegenover omikron en wordt de huidige situatie onhoudbaar.
Lees verder

Kinderarts Tyl Jonckheer: "We zijn machteloos tegen omikron. Laat het virus gecontroleerd circuleren onder gevaccineerden"
In een opiniestuk in eigen naam pleit kinderarts Tyl Jonckheer ervoor om het virus gecontroleerd te laten circuleren onder gevaccineerden en geen klassen of scholen meer te sluiten. Volgens Jonckheer staat de samenleving bijna volledig machteloos tegenover omikron en wordt de huidige situatie onhoudbaar. Hij is voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Kinderartsen en coördinator van de Belgische pediatrische taskforce corona.
Lees verder

Ecopower neemt tijdelijk geen nieuwe klanten aan: "Om enorme instroom van contractaanvragen te verwerken"
Elektriciteitsleverancier Ecopower neemt de komende weken geen nieuwe klanten meer aan. Ze doet dat om de "enorme instroom van nieuwe contractaanvragen" te kunnen verwerken, zo staat op de website van de coöperatie.
Lees verder

Garagisten maken video voor onderhoud om verrassingen op factuur te vermijden
Als je je auto naar de garage brengt voor een onderhoud krijg je tegenwoordig soms een video toegestuurd. Vooral bij garages van Ford is dat het geval. Op die video's kun je zien wat er zoal moet gebeuren aan je wagen. Bijvoorbeeld dat niet alleen de olie moet ververst worden, maar dat er ook een kapot lampje moet vervangen worden of zo. Dan sta je als klant niet voor verrassingen als je de factuur krijgt.
Lees verder

Kinderen uit buitengewoon onderwijs nog altijd uren onderweg van en naar school
De kerstvakantie is voorbij, maar nog altijd zitten kinderen uit het buitgewoon onderwijs vaak uren op de bus van en naar school. Nochtans dachten veel ouders dat die ellende éindelijk van de baan ging zijn: minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) beloofde de week voor de kerstvakantie dat er nà de kerstvakantie meer bussen zouden rijden, en anders taxi's en minibusjes. Nà de kerstvakantie is natuurlijk een rekkelijk begrip: het zal nu pas eind januari in orde komen. Volgens minister Peeters duurt het iets langer vooraleer de beloofde bussen ingezet kunnen worden. "Het hangt af van drie factoren en dat vraagt iets meer tijd."
Lees verder

De nachtmerrie van Quinten en Hanne wordt werkelijkheid in 'Familie': Tony is terug
Groot drama in 'Familie': Quinten ontdekt dat Tony werd vrijgelaten wegens procedurefouten en kan Hanne niet bereiken. Wordt hun ergste nachtmerrie waarheid?
Lees verder

Oplichters lokken slachtoffer met haardroger als koopje: "Alles leek koosjer, maar voor ik het besefte, was ik 8.900 euro lichter"
Een 41-jarige vrouw uit Wevelgem is het slachtoffer geworden van gewiekste oplichters die haar via WhatsApp bijna 9.000 euro afhandig maakten. "Op geen enkel moment koesterde ik achterdocht. Tot kort nadat ik er niet in slaagde om een voorschot van 150 euro te betalen. Op een fake-betaalplatform van de oplichters, besefte ik pas achteraf. En dan te weten dat ik altijd zo voorzichtig ben, met online-aankopen."
Lees verder

Football Talk. Salah en Egypte starten met valse noot aan Afrika Cup - Ivoorkust verliest doelman door dopingschorsing
Op de eerste speeldag van de Africa Cup heeft de kraker tussen Nigeria en Egypte in groep D dinsdag een 1-0 resultaat opgeleverd. Mohammed Salah en co waren na exact 30 minuten spelen op achtervolgen aangewezen na een doelpunt van Kelechi Iheanacho. In de tweede helft slaagden de Egyptenaren er niet meer in om het tij te keren.
Lees verder

Nathan Van Hooydonck over overlijden pasgeboren zoontje: "Ik heb het helemaal nog geen plaats kunnen geven. Maar ik ben wel op de goeie weg, denk ik"
Hoe relatief kan koers zijn wanneer het lot je ongenadig treft in je privéleven? Vraag het Nathan Van Hooydonck (26) maar. Hij en vriendin Alicia Cara kregen net voor de jaarwisseling het verlies te verwerken van hun doodgeboren zoontje Thiago. Geen sinecure, met een nieuw wielerseizoen voor de deur.
Lees verder

Prins Harry wil niet naar de Oscars vanwege film over Diana, maar Meghan wel: "Ze wil terug naar Hollywood"
Prins Harry (37) en Meghan Markle (40) hebben hoogstwaarschijnlijk een uitnodiging voor de Oscars in hun bus gekregen. Insiders bevestigen dat de Sussexen zijn gevraagd voor 'alle grote events': "Maar Harry wil Kristen Stewart absoluut niet tegen het lijf lopen. Hij is kwaad vanwege de film die ze maakte over zijn moeder."
Lees verder

Kendall Jenner reageert op incident met sexy jurk op trouwfeest vriendin
Kendall Jenner (26) ging in november naar het trouwfeest van haar vriendin Lauren Perez. Het model droeg voor de gelegenheid een onthullende, zwarte uitgesneden jurk en postte er een foto van op haar Instagram. Veel van haar volgers vonden de outfit absoluut niet gepast voor een trouwfeest. Jenner reageert nu voor het eerst op de kritiek.
Lees verder

Kürt Rogiers emotioneel over zijn ouders: "Hen zien aftakelen, dat is heftig"
Wanneer Sergio Herman naar Kürts band met zijn ouders vraagt in 'Sergio Over De Grens', krijgt Rogiers het moeilijk. Zijn beide ouders kampen namelijk met gezondheidsproblemen. "Ze zijn in mijn buurt komen wonen, ik bel hen elke dag."
Lees verder

Brandweer Philadelphia: "Dodelijke brand in overvol huis begon bij kerstboom"
De fatale brand in een flatgebouw in het centrum van Philadelphia afgelopen woensdag is veroorzaakt door een kerstboom die in brand vloog. Dat heeft de lokale brandweer zojuist bekendgemaakt. Bij de brand kwamen twaalf mensen om het leven, onder wie acht kinderen.
Lees verder