Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 januari 2022

Zoveel betaal je om je elektrische terrasverwarming een uur te laten branden

HLN
Zoveel betaal je om je elektrische terrasverwarming een uur te laten branden
De omikronvariant van het coronavirus verspreidt zich in sneltempo. Toch blijft de kans op besmetting nog altijd kleiner in de buitenlucht dan wanneer je binnen afspreekt. Terrasverwarming biedt de mogelijkheid om ook op koudere dagen mensen buiten te ontmoeten. Maar hoeveel verbruikt zo'n elektrische warmtebron? Mijnenergie.be rekende het uit.
Lees verder

Nu al een reis boeken voor deze zomer? Deze verzekeringen heb je sowieso via je kredietkaart
Januari is een goed moment om uit te zoeken waar je in het voorjaar of tijdens de zomer op vakantie wil. Wie nu een reis vastlegt, is immers zeker van dat ene unieke vakantiehuis of hotel. Maar nu boeken houdt ook risico's in omdat je niet weet welke coronamaatregelen er over enkele maanden gelden. Voordat je een extra reis-of annulatieverzekering neemt, check je best eerst je kredietkaart: de kans is immers groot dat je al een aantal verzekeringen hebt. Spaargids.be maakt een overzicht.
Lees verder

Geen jaar des Duivels: cijfers van onze topinternationals in 2021 waren niet wat het ooit was
Er loopt er één wat achter de andere drie aan op het zebrapad. Onder hun vieren hebben ze sinds 2013 de nevenaward van 'Beste Belg in het buitenland' netjes onder mekaar verdeeld. Van onze 'Fab Four' komt er één woensdag zeker niet in aanmerking. Wij lichtten het jaar van onze top-Duivels door. In 2021 schreven ze niet hun strafste plaat.
Lees verder

Geen jaar des Duivels: wie van onze topinternationals verdient een award voor zijn 2021?
Er loopt er één wat achter de andere drie aan op het zebrapad. Sinds 2013 hebben Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku onder hun vieren de nevenaward van 'Beste Belg in het buitenland' op het Gala van de Gouden Schoen netjes onder mekaar verdeeld. Van die 'Fab Four' komt er één woensdag zeker niet in aanmerking. Wie schreef in 2021 zijn strafste nummer? Wij lichtten het jaar van onze top-Duivels door in cijfers.
Lees verder

Memphis pakt scalp van Warriors, Suns doen haasje-over in Western Conference
Memphis heeft Golden State met 116-108 verslagen in de NBA. Phoenix rekende af met Toronto (99-95) en komt weer aan kop van de Western Conference.
Lees verder

"Als de neerwaartse koers nu keert, gaan we naar de 100.000 dollar": cryptoholders blijven positief over Bitcoin, maar onze beursexpert heeft bedenkingen
De koers van Bitcoin is de voorbije drie maanden aardig gezakt. Daar zitten de renteplannen van de Amerikaanse centrale bank voor meer dan iets tussen. Is deze koersevolutie een buitenkans om je te wagen aan een stap in de cryptowereld of blijf je er het best veilig van af? Bitcoinexperts Gwen Busseniers van de Cryptoschool en Levi Haegebaert van Start2Bitcoin staan alvast lijnrecht tegenover onze geldexpert Geert Noels: "Wat mij betreft is de Bitcoin nul euro waard."
Lees verder

"Wat mij betreft is de Bitcoin nul euro waard": onze beursexpert heeft bedenkingen bij de munt, maar cryptoholders blijven positief
De koers van Bitcoin is de voorbije drie maanden aardig gezakt. Daar zitten de renteplannen van de Amerikaanse centrale bank voor meer dan iets tussen. Is deze koersevolutie een buitenkans om je te wagen aan een stap in de cryptowereld of blijf je er het best veilig van af? Bitcoinexperts Gwen Busseniers van de Cryptoschool en Levi Haegebaert van Start2Bitcoin staan alvast lijnrecht tegenover onze geldexpert Geert Noels.
Lees verder

Eerste geëvacueerde inwoners La Palma mogen terug naar huis na vulkaanuitbarsting
De eerste bewoners van La Palma die afgelopen najaar hun huis moesten verlaten na de vulkaanuitbarsting op het Spaanse eiland, hebben toestemming gekregen om terug te gaan. Het gaat om ongeveer duizend van de zevenduizend geëvacueerde inwoners.
Lees verder

Starten de scholen beter wat later? Onderzoekers stellen van wel na nieuwe studie
Krijg jij je tiener niet op tijd wakker om naar school te gaan? Volgens een nieuwe studie is dat niet zo gek, want die stelt dat langer slapen een bijzonder positieve impact heeft op het welzijn van jongeren. De onderzoekers suggereren dan ook dat het wijs zou zijn om de schooluren wat te verlaten. Slaapexpert Annelies Smolders licht toe.
Lees verder

LIVE. Wie wint de 68ste Gouden Schoen? Timmy Simons: "Het wordt een Bruggeling"
Eén schoen, zoveel kanshebbers. Vanavond kennen we de opvolger van Lior Refaelov als winnaar van de Gouden Schoen. Zonder uitgesproken favoriet kondigt de 68ste editie zich aan als bijzonder spannend. Ook weten we wie Tine De Caigny opvolgt bij de dames én kennen we de laureaten in de nevencategorieën. Volg de aanloop, prijsuitreikingen en reacties hieronder LIVE!
Lees verder

Na een relatie van 13 jaar: Simon Cowell heeft zijn vriendin Lauren ten huwelijk gevraagd
Muziekproducent en televisiejurylid Simon Cowell (62) heeft zijn vriendin Lauren Silverman (44) ten huwelijk gevraagd. Silverman ging op zijn aanzoek in. Dat bevestigde zijn manager aan verschillende Amerikaanse showbizzsites.
Lees verder

Zoon van Sinead O'Connor had zijn begrafenis maanden voor zijn dood al gepland: "We hebben hem allemaal gefaald"
Shane, de tienerzoon van Sinead O'Connor (55) die begin deze maand uit het leven gestapt is, had zijn begrafenis al maanden op voorhand gepland. Dat maakte de zangeres zelf bekend in een reeks berichten op Twitter.Daarnaast haalde Sinead uit naar enkele instellingen die volgens haar deels verantwoordelijk waren voor het welzijn van haar 17-jarige zoon. "Er is een storm op komst waar jullie niet op voorbereid zijn. Dagelijks sterven er kinderen onder jullie toezicht. "
Lees verder

Zoon van Sinead O'Connor had zijn begrafenis maanden voor zijn dood al gepland: "We hebben hem allemaal in de steek gelaten"
Shane, de tienerzoon van Sinead O'Connor (55) die begin deze maand uit het leven gestapt is, had zijn begrafenis al maanden op voorhand gepland. Dat maakte de zangeres zelf bekend in een reeks berichten op Twitter.Daarnaast haalde Sinead uit naar enkele instellingen die volgens haar deels verantwoordelijk waren voor het welzijn van haar 17-jarige zoon. "Er is een storm op komst waar jullie niet op voorbereid zijn. Dagelijks sterven er kinderen onder jullie toezicht."
Lees verder

Goudkoorts neemt toe in Genk, waar ze 20 jaar na Wesley Sonck hopen op nieuwe winnaar: "Wie 34 goals maakt in één jaar is sowieso topfavoriet"
De hamstringblessure heelt snel, Paul Onuachu stond gisteren zelfs al opnieuw op het trainingsveld. Spurt hij vanavond ook het podium op om zijn Gouden Schoen in ontvangst te nemen? Of wordt het toch z'n maatje, Junya Ito? "Meestal heb ik de rol van aangever en is Paul de afwerker, misschien zijn de rollen vanavond eens omgekeerd."
Lees verder

Zoon van Sinead O'Connor had zijn begrafenis maanden voor zijn dood al gepland: "We hebben hem in de steek gelaten"
Shane, de tienerzoon van Sinead O'Connor (55) die begin deze maand uit het leven gestapt is, had zijn begrafenis al maanden op voorhand gepland. Dat maakte de zangeres zelf bekend in een reeks berichten op Twitter.Daarnaast haalde Sinead uit naar enkele instellingen die volgens haar deels verantwoordelijk waren voor het welzijn van haar 17-jarige zoon. "Er is een storm op komst waar jullie niet op voorbereid zijn. Dagelijks sterven er kinderen onder jullie toezicht."
Lees verder

Nieuwe klap voor de Queen: derde vertrouwenspersoon sterft binnen een maand
Queen Elizabeth (95) krijgt al voor de derde keer een verlies te verwerken op een maand tijd. Britse media melden dat Ivor Herbert is overleden, die naast racejournalist, auteur en paardentrainer bovenal vertrouwenspersoon was van de Britse koningin. Herbert, die regelmatige gezien werd op landgoed Balmoral in Schotland, stierf op 5 januari op 96-jarige leeftijd.
Lees verder

Hallucinante beelden: bestuurder sleurt voetgangers nabij Parijs mee met rijdende auto tot ze vallen
Op videobeelden van het afgelopen weekend die op social media zijn gepost, is een lachende bestuurder te zien die nabij Parijs al rijdend voetgangers vastgrijpt en hen meesleurt tot ze de auto niet meer kunnen bijhouden en vallen. In Noisy-le-Sec zijn twee mannen aangehouden voor de ernstige feiten.
Lees verder

KOERS KORT. Dennis kroont zich tot Australisch kampioen tijdrijden - Hirschi dreigt voorjaar (deels) te missen
Rohan Dennis heeft zich in Ballarat gekroond tot Australisch kampioen tijdrijden. De renner van Jumbo-Visma legde het 37,5 kilometer lange parcours af in 45:34. Hij haalde het met 1:13 voorsprong op Luke Durbridge en 1:48 op Conor Leahy.
Lees verder

Canadese provincie Québec wil niet-gevaccineerden financieel treffen door taks te laten betalen
De Canadese provincie Québec werkt momenteel aan een plan waarbij niet-gevaccineerde inwoners "een boete" moeten betalen. "Volwassenen die de komende tijd de eerste dosis van een vaccin weigeren, moeten een nieuwe zogenoemde gezondheidsbijdrage betalen", zo kondigde de regionale leiding aan.
Lees verder

Steeds meer ouders tracken hun kinderen met apps. Een expert reageert, 2 mama's getuigen. "Ik vind het niet nodig dat ze het weten"
"Even de locatie van mijn kind checken." Steeds meer ouders houden hun kinderen in het oog via tracking-apps. Maar wanneer gaan we te ver? Is het oké om het smartphonegebruik van je kind te monitoren? Of om via camera's te checken of het wel aan het studeren is? Twee 'tracking-moms' getuigen. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens legt uit welke effecten tracking kan hebben op een kind en waar we best de grens trekken. "Wat gebeurt er, denk je, als je kind ontdekt wat je doet?"
Lees verder