Doorgaan naar hoofdcontent

Zeker eenentwintig mensen gestorven in hun auto door sneeuwstorm in Pakistan

HLN
Zeker eenentwintig mensen gestorven in hun auto door sneeuwstorm in Pakistan
In Pakistan zijn minstens eenentwintig mensen om het leven gekomen nadat ze door hevige sneeuwval vast kwamen zitten in hun voertuig. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Sheikh Rashid Ahmed bekendgemaakt. "Zeker eenentwintig mensen, onder wie vrouwen en kinderen, zijn in hun wagen gestorven", zo delen de hulpdiensten mee. Er wordt gevreesd dat het dodental nog verder zal oplopen.
Lees verder

Gentse student vindt geen kot, en bouwt dan maar zelf een 'tiny house' nabij de faculteit: "Deze zomer neem ik mijn huisje zelfs mee op uitwisseling naar Berlijn!"
Tim Huijsmans (23) vond geen kot – herkenbaar voor veel Gentse studenten - en dus pendelt hij al maanden tussen Maastricht en Gent. Maar niet voor lang meer: de dierengeneeskundestudent is een tiny house aan het bouwen dat hij dicht bij zijn faculteit zal zetten. "Zo'n tiny house kost wel wat, maar aan huur ben je elke maand ook honderden euro's kwijt."
Lees verder

Ella Leyers koopt rookmachine, maar dat is duidelijk een miskoop: "Het lijkt alsof de oven in brand staat"
"Ella had onlangs weer een heel goed idee", begint Olga Leyers op haar Instagram. Haar zus Ella was onlangs in de speelgoed- en feestwinkel Fun en zag daar een rookmachine staan voor een redelijke prijs. "Ik dacht: ik geef al eens graag een feestje en dus heb ik die rookmachine dan maar gekocht", legt Ella uit. Al blijkt bij het eerste feestje al meteen dat het om een serieuze miskoop gaat...
Lees verder

Ophef in Italië om veiling villa met unieke fresco Caravaggio
De veiling van een Italiaanse villa uit de zestiende eeuw in Rome zorgt voor ophef in Italië. Politici, academici en bezorgde burgers willen dat de regering de verkoop blokkeert. De Casino di Villa Boncompagni Ludovisi gaat op 18 januari onder de hamer met een geschatte waarde van ruim 470 miljoen euro.
Lees verder

Meer dan 40 doden en 4.400 arrestaties als gevolg van protesten in Kazachstan
Bij de protesten in Kazachstan zijn de voorbije dagen zeker veertig mensen om het leven gekomen. Dat blijkt uit officiële gegevens die geciteerd worden door de staatsmedia. Er werden ook meer dan 4.400 mensen gearresteerd.
Lees verder

Van nagelriemolie smeren tot reinigingsdoekjes bannen: 9 beautyvoornemens voor een mooie start van het nieuwe jaar
Het is gebeurd: 2022 is gearriveerd, en dat terwijl we eigenlijk nog de gebeurtenissen van 2019 aan het verwerken zijn. Aan iedereen die te veel aan zijn of haar hoofd heeft om goede voornemens te maken: snappen we, en dus deden wij het voor jou. Wedden dat je binnenkort zoveel verschil ziet dat je die voornemens eens een keer niet wil breken?
Lees verder

Football Talk. Corona-uitbraak bij STVV en KV Kortrijk, oefenmatch afgelast - Ancelotti blijft positief over Hazard
Nog eventjes geduld. Tegen Valencia zit hij zaterdagavond weer op de bank, maar Real-trainer Carlo Ancelotti blijft positief over Eden Hazard: "Zijn fysieke conditie is goed. Hij moet opnieuw met het vertrouwen leren spelen dat hij vroeger had. Hij benadert stilaan de beste Hazard. En hopelijk zien we die binnenkort weer." Hazard vierde vrijdag zijn 31ste verjaardag. Van de voorbije vier matchen van Real stond hij er drie in de basis. (KTH)
Lees verder

Beschimmeld eten, kakkerlakken en opgesloten door brand: dit is het veelbesproken hotel waar Djokovic zijn dagen doorbrengt
Niet het type accommodatie dat hij gewend is. Novak Djokovic (34) is toe aan zijn derde dag in het Park Hotel in Melbourne. Een quarantainehotel/detentiecentrum waar de omstandigheden niet al te best zijn, zo blijkt uit getuigenissen. Een betere behandeling voor 'Nole' werd geweigerd, dan maar doorbijten tussen de kakkerlaken en het bedorven voedsel.
Lees verder

Rusland niet te spreken over "lompe opmerking" van Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft zich de woede van Moskou op de hals gehaald door op te merken dat Russische hulp een prijs kan hebben. "Als Russen in je huis zijn, kan het soms moeilijk zijn om ze weer weg te krijgen", zei minister Antony Blinken over de situatie in Kazachstan. "Een lompe opmerking", reageerde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Football Talk. Corona-uitbraak bij STVV - Messi speelt niet tegen Lyon - Ancelotti blijft positief over Hazard
Lionel Messi is na zijn coronabesmetting tijdens de feestdagen nog niet speelklaar. De Argentijnse vedette van PSG is er zondagavond dus niet bij in het competitieduel op het veld van Lyon, zo bevestigde zijn club. Messi heeft intussen negatief getest maar zal de komende dagen nog verder herstellen, aldus PSG. De Franse topclub kan evenmin beroep doen op vijf andere spelers die door corona out zijn: Angel Di Maria, Julian Draxler, Danilo Pereira, Layvin Kurzawa en Gianluigi Donnarumma. Neymar is nog een drietal weken out door een enkelblessure.
Lees verder

Liam heeft stomende seks met Chloé in het zwembad van een openbare naaktsauna: "Het water gutste om ons heen"
"Ik trok haar naar mij toe en op het ritme van het water begon ik haar te nemen. Dan weer zacht en traag, en op andere momenten hard en diep." Op een winteravond bezoekt Liam (30) met zijn vriendin Chloé een naaktsauna. In het stoombad glijdt Chloé's hand speels richting zijn kruis, en vanaf dat moment zijn de twee niet meer te stoppen. Ze zoeken verschillende plaatsen op, om toch maar heel even alleen te kunnen zijn.
Lees verder

Veel mensen langs route tijdens indrukwekkende uitvaartstoet 14-jarige Esmee
In het Nederlandse Leiden zijn veel mensen opgedaagd langs de route waar de uitvaartstoet van de 14-jarige Esmee passeert. Langs de route hangt bij enkele huizen de vlag halfstok. Het meisje werd op oudejaarsdag dood aangetroffen in Leiden. Een 32-jarige man is aangehouden. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer en wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht.
Lees verder

"Prik? Ik heb zelfs niks gevoeld!": kindvriendelijke vaccinatie in de ZOO mist zijn doel niet
Vandaag startte de stad Antwerpen met het vaccineren van vijf- tot elfjarige kinderen in de ZOO aan het Astridplein. Door bewust voor deze locatie te kiezen, zet de intussen goed georganiseerde vaccinatieploeg van de stad in op een zo aangenaam mogelijke ervaring voor de kinderen. En dat wierp zijn vruchten af, aan het gebrek aan huilende gezichten en gestresseerde ouders te zien: "Ik voel me veiliger nu ik weer naar school moet."
Lees verder

Muziekplannen gedwarsboomd, kluizenaar door corona en zoon die uit het leven stapt: het turbulente leven van Sinéad O'Connor
Dat Sinéad O'Connor (55) een turbulent leven heeft, is al lang geen geheim meer. De dood van haar tienerzoon is de zoveelste tegenslag voor de Ierse 'Nothing Compares 2 U'-zangeres. De jongen stapte vrijdag uit het leven nadat hij enkele dagen vermist was. Het is een zware klap voor O'Connor, die al heel wat obstakels tegenkwam op haar brokkenparcours. Denk maar aan een moeilijke jeugd vol misbruik, een bipolaire stoornis, relletjes met de Katholieke Kerk, ruzie met Madonna en Miley Cyrus, een priesterwijding én - bijna dag op dag - een bekering tot de Islam. Alles wijst erop dat haar (psychische) problemen nog helemaal niet van de baan zijn.
Lees verder

Relletjes met de Katholieke Kerk, kluizenaar door corona en zoon die uit het leven stapt: het turbulente leven van Sinéad O'Connor
Dat Sinéad O'Connor (55) een turbulent leven heeft, is al lang geen geheim meer. De dood van haar tienerzoon is de zoveelste tegenslag voor de Ierse 'Nothing Compares 2 U'-zangeres. De jongen stapte vrijdag uit het leven nadat hij enkele dagen vermist was. Het is een zware klap voor O'Connor, die onderweg al heel wat obstakels tegenkwam. Denk maar aan een moeilijke jeugd vol misbruik, het leven met een bipolaire stoornis en veelvuldige relletjes met de Katholieke Kerk.
Lees verder

Muziekplannen gedwarsboomd, kluizenaar door corona en nu ook zoon die uit het leven stapt: het turbulente leven van Sinéad O'Connor
Dat Sinéad O'Connor (55) een turbulent leven heeft, is al lang geen geheim meer. De dood van haar tienerzoon is de zoveelste tegenslag voor de Ierse 'Nothing Compares 2 U'-zangeres. De jongen stapte vrijdag uit het leven nadat hij enkele dagen vermist was. Het is een zware klap voor O'Connor, die onderweg al heel wat obstakels tegenkwam. Denk maar aan een moeilijke jeugd vol misbruik, het leven met een bipolaire stoornis en veelvuldige relletjes met de Katholieke Kerk.
Lees verder

Lior Refaelov, vorig jaar winnaar van Gouden Schoen: "Wie mijn opvolger wordt? Dan ga ik voor De Ketelaere"
Woensdag wordt de 68ste Gouden Schoen uitgereikt. Lior Refaelov, de winnaar van vorig jaar, is deze keer geen kanshebber om de trofee te pakken. Wie dan wel? "Ik denk dat het een van de jongens van Club Brugge wordt", aldus de Israëliër. "Lang was de beste speler in de eerste helft van 2021. Maar als ik moet kiezen over het hele jaar, dan ga ik voor De Ketelaere. Vergeleken met Lang heeft hij niet elke vijf minuten aandacht nodig. Hij is veel matuurder in zijn spel."
Lees verder

Was het twee dagen of toch een week? Onze huissommelier vertelt hoe en hoelang je ontkurkte wijn kan bewaren
De eindejaarsfeesten zijn alweer achter de rug en misschien heb je nog enkele ontkurkte wijnflessen over. Maar hoelang mag je daar nog van drinken? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen? En wat kan je nog met de restjes doen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ontkracht geeft advies: "Heb je niet meteen een stop in huis, dan kun je er ook probleemloos de originele kurk weer in peuteren."
Lees verder

LIVE BK VELDRIJDEN. Corsus volgt Nys op bij junioren, Cant mikt op 13de titel op rij
Sanne Cant gaat op de eerste dag van het BK veldrijden voor een dertiende nationale titel op rij. De 31-jarige Antwerpse moet daarvoor Lotte Kopecky, Marion Norbert Riberolle en Alicia Franck achter zich houden. Is Cant opnieuw aan het feest? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Van corona is even geen sprake: eerste soldenweekend trekt opnieuw veel Nederlanders naar Antwerpen
Op de eerste zaterdag van de solden is het zeer druk op de Meir in Antwerpen. Opnieuw zijn er veel Nederlanders naar ons land afgezakt om koopjes te doen, omdat bij hen de winkels en de horeca nog altijd gesloten zijn. Horeca-uitbaters en winkeliers zien de Nederlanders alvast zeer graag komen: "Qua omzet hebben we tien procent beter gewerkt dan in een normale maand december."
Lees verder