Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 januari 2022

Wie schuilt er achter die hanenkammen en opvallende outfits? Een portret van tweevoudig wereldkampioen ‘Snakebite...

HLN
Wie schuilt er achter die hanenkammen en opvallende outfits? Een portret van tweevoudig wereldkampioen 'Snakebite' Peter Wright
Peter Wright heeft zich in 'Ally Pally' voor een tweede keer tot wereldkampioen darts gekroond. De Schot is door z'n verschijning ongetwijfeld de meest kleurrijke figuur uit de dartssport. Maar waarom speelt hij altijd met excentrieke kapsels en outfits? En is hij ook zo'n opvallend figuur in het leven naast het (darts)podium? Een portret.
Lees verder

LIVE. VS registreren dagrecord van ruim 1 miljoen nieuwe coronabesmettingen, hoogste aantal in een land sinds begin pandemie
De ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus beslissen vandaag over eventuele soepelere test- en quarantaineregels. Ondertussen blijft het aantal nieuwe besmettingen in ons land fors stijgen. Tussen 25 en 31 december werden dagelijks gemiddeld 10.936 coronabesmettingen gerapporteerd, een stijging met 69 procent tegenover een week eerder. Volg hier de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

COLUMN. 2022 is een cruciaal jaar als alle andere
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Carl Devos.
Lees verder

Al jaren de geheime informant van Club: waarom de keuze voor Alfred Schreuder niet zo verrassend is als ze lijkt
Mogelijks fronste u de wenkbrauwen. Wegens niet de verwachte (of de gehoopte?) klinkende naam. Maar de keuze van Club Brugge voor Alfred Schreuder (49) is weloverwogen. En niet zo verrassend als ze lijkt. Een achtergrondverhaal.
Lees verder

Braziliaanse president voelt zich beter na spoedopname in ziekenhuis
Het gaat beter met de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, nadat hij maandagochtend met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd opgenomen met een darmobstructie en vertoonde beterschap nadat een maagsonde werd ingebracht. Dat meldt de regering op gezag van het ziekenhuis in Sao Paulo. Bolsonaro heeft geen koorts of buikpijn.
Lees verder

Axel Daeseleire in Thais ziekenhuis na motorongeval: "Het was gewoon dikke pech"
Voor Axel Daeseleire (53) is het nieuwe jaar in mineur gestart. Op vakantie in Thailand ging hij vlak voor oudjaar tijdens een motorritje onderuit, sindsdien ligt hij er in het ziekenhuis. "Hij stelt het goed", zegt zijn manager. "Axel blijft er ter controle, tot de resultaten van de onderzoeken er zijn."
Lees verder

Axel Daeseleire na motorongeval in Thais ziekenhuis: "Het was gewoon dikke pech"
Voor Axel Daeseleire (53) is het nieuwe jaar in mineur gestart. Op vakantie in Thailand ging hij vlak voor oudjaar tijdens een motorritje onderuit, sindsdien ligt hij er in het ziekenhuis. "Hij stelt het goed", zegt zijn manager. "Axel blijft er ter controle, tot de resultaten van de onderzoeken er zijn."
Lees verder

Eva Van der Gucht gaat door moeilijke periode: "Tien woorden, verder reikt de woordenschat van mama niet meer"
Eva Van der Gucht (44) laat een andere kant van zichzelf zien inde nieuwe Play4-reeks 'Mijn slechtste beste vriendin'. Terwijl haar grofgebekte personage Sally Ball de cynische oneliners aaneenrijgt, staat de actrice zelf opvallend optimistisch in het leven. Zeker nu de gezondheid van haar moeder na een herseninfarct sterk achteruit is gegaan. "De eerste 72 uur was het kantje boord, ik stond stand-by om afscheid te nemen."
Lees verder

Eva Van der Gucht blijft positief ondanks moeilijke periode: "Tien woorden, verder reikt de woordenschat van mama niet meer"
Eva Van der Gucht (44) laat eenandere kant van zichzelf zien inde nieuwe Play4-reeks 'Mijn slecht-ste beste vriendin'. Terwijl haar grofgebekte personage Sally Ball de cynische oneliners aaneenrijgt, staat de actrice zelf opvallend optimistisch in hetleven. Zeker nu de gezondheid van haarmoeder na een herseninfarct sterk achteruit is gegaan. "Vorige week hebben we nog geweldiggelachen samen. Dat verzacht de pijn."
Lees verder

Sergio Herman trekt met BV's op culinaire reis door Europa: "Er zijn heel wat tranen gevloeid"
Een nachtje doorzakken met Jeroen Meus. Of bibberend met Regi op zoek naar 'de beste kaas ter wereld'. In 'Sergio over de grens' reist Sergio Herman (51) - naast sterrenchef meer dan ooit ondernemer en tv-maker - door Europa op zoek naar lokale specialiteiten én verkent hij nieuwe horizonten als interviewer. "Met Jeroen heb ik het bij momenten lastig gehad."
Lees verder

Sergio Herman trekt met bekende gezichten op culinaire reis door Europa: "Er zijn heel wat tranen gevloeid"
Een nachtje doorzakken met Jeroen Meus. Of bibberend met Regi op zoek naar 'de beste kaas ter wereld'. In 'Sergio over de grens' reist Sergio Herman (51) - naast sterrenchef meer dan ooit ondernemer en tv-maker - door Europa op zoek naar lokale specialiteiten én verkent hij nieuwe horizonten als interviewer. "Ik doe alles op buikgevoel."
Lees verder

Clement in de voetsporen van Goethals: rechtstreeks van België naar Europese topcompetitie, het is uiterst zeldzaam
Een Belgische trainer die rechtstreeks van de Jupiler Pro League naar een Europese topcompetitie gaat: het is uiterst zeldzaam. Het is dat we de G5-landen aanvullen met Portugal, Nederland en Turkije, of onderstaand lijstje was wel héél kort geweest. Meer nog: Philippe Clement is de eerste coach in 33 jaar, sinds Raymond Goethals in 1989, die van België meteen naar een topcompetitie gaat. Straf!
Lees verder

Regenachtige dag, vanaf morgen kouder weer op komst
Het regent dinsdagochtend aanvankelijk nog intens over het zuidoosten. Vanuit het noordwesten wordt het even droog. Rond de middag wordt het in vele streken echter tijdelijk droog, hoewel het in het zuidoosten wellicht licht blijft regenen. In de namiddag volgt dan vanuit het noordwesten opnieuw regen. Er zitten ook buien tussen, die pittig kunnen zijn, mogelijk met enkele donderslagen. Het is al wat minder zacht met maxima tussen 5 graden in de Hoge Venen en 8 of 9 graden elders. Er waait een matige wind uit westzuidwest, zegt het KMI.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt weer, aantal nieuwe besmettingen stijgt fors met 69 procent
Na het aantal coronabesmettingen stijgt nu ook het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames. Tussen 28 december en 3 januari werden elke dag gemiddeld 156,1 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 15 procent in vergelijking met de week ervoor. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Kijkers ergeren zich aan stem nieuwe Big Brother: "Kunnen we die niet wegstemmen?"
Het gloednieuwe seizoen van 'Big Brother' is nog maar net van start gaan, maar veel kijkers van de realityserie hebben nu al reden om te klagen. Niet over de kersverse bewoners in het huis, maar wél over de nieuwe stem van 'Big Brother', die voor veel kritiek zorgt op sociale media. Bij SBS klinkt het dat er een technische storing is en dat alles vandaag opgelost zou zijn.
Lees verder

Transfer Talk. Rechtsback van AS Roma in beeld bij Anderlecht
Anderlecht houdt rekening met een vertrek van Murillo en dus speurt het de markt af op zoek naar potentiële vervangers. Een naam die daarbij opduikt is die van Bryan Reynolds (20). De Amerikaanse rechtsback zit op een zijspoor bij AS Roma en kan er eventueel vertrekken, al dan niet op huurbasis. (PJC)
Lees verder

Betty White stierf een natuurlijke dood, booster niet van invloed
Betty White is volgens haar manager Jeff Witjas een natuurlijke dood gestorven. Dat bevestigt hij maandag aan het Amerikaanse tijdschrift People. Het gerucht ging dat de 99-jarige actrice zou zijn overleden als gevolg van haar boosterprik die ze kort daarvoor kreeg.
Lees verder

Betty White stierf een natuurlijke dood: "Booster had geen invloed"
Betty White is volgens haar manager Jeff Witjas een natuurlijke dood gestorven. Dat bevestigt hij maandag aan het Amerikaanse tijdschrift People. Het gerucht ging dat de 99-jarige actrice zou zijn overleden als gevolg van haar boosterprik die ze kort daarvoor kreeg.
Lees verder

Kevin Janssens, Ruth Beeckmans en Andy Peelman nieuwe juryleden in 'The Masked Singer'
Kevin Janssens (42), Ruth Beeckmans (39) en Andy Peelman (38) vervoegen straks Julie Van den Steen (29), Jens Dendoncker (31) en Karen Damen (47) in het jurypanel van 'The Masked Singer'. Uit die poule van zes zullen elke aflevering telkens vier andere juryleden zetelen.
Lees verder

Bondscoach gaat uit van WK veldrijden zonder Van Aert: "Ik maak de andere jongens wakker, het is de kans van hun leven"
Geen Wout van Aert op het WK veldrijden. En geen, of slechts een halve, Mathieu van der Poel. Bondscoach Sven Vanthourenhout houdt er steeds meer rekening mee. En schudt bijgevolg de andere Belgen wakker. "Ze krijgen misschien wel dé kans van hun leven."
Lees verder