Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 januari 2022

Welke van deze tien parels uit 2021 is de mooiste? Stem op jouw favoriet en kies de ‘Goal van het Jaar’

HLN
Welke van deze tien parels uit 2021 is de mooiste? Stem op jouw favoriet en kies de 'Goal van het Jaar'
2021 was een door corona geteisterd atypisch voetbaljaar, veel fraaie doelpunten waren er wel opnieuw te bewonderen op de Belgische velden. Maar welke goal was de allermooiste? Onze sportredactie selecteerde tien heerlijke treffers van het afgelopen jaar die je in onderstaande video nog eens kan herbeleven. Stem op jouw favoriet en beslis samen met de lezers van HLN welk doelpunt tot 'Goal van het Jaar' bekroond wordt.
Lees verder

Avontuurlijke kat reist mee onder motorkap van auto naar dierenwinkel: "Hij heeft wel wat lekkers gekregen om te bekomen"
Een kat heeft maandag als verstekeling meegereden onder de motorkap van een wagen… naar een dierenwinkel. Het lijkt wel een verhaal uit de stripreeks Garfield en met zijn rosse vacht was de gelijkenis helemaal treffend. Het avontuurlijke dier moest wel door de brandweer bevrijd worden. De politie spoort het baasje nu op.
Lees verder

LIVE FINALE WK DARTS. Michael Smith niet enige opponent van Peter Wright: "Mijn knie brandt als de hel"
De apotheose van een geweldig WK darts. Peter Wright (51), 's wereld nummer twee, en Michael Smith (31), als negende gerangschikt, strijden vanavond voor de titel van wereldkampioen. Schotland versus Engeland in een voorspelde hoogstaande finale. Wie mag zich straks de allerbeste noemen? Volg de wedstrijd vanaf 21u op VTM 2 en HLN.be!
Lees verder

Krokodil doodt duiker in Sri Lanka
Een duiker die vlak bij een populair strand voor de westkust van Sri Lanka siervissen verzamelde, is door een krokodil gegrepen en gedood. Dat meldt de politie.
Lees verder

Pasgeboren baby gevonden in afvalbak van vliegtuig
In een afvalbak van een vliegtuig is een pasgeboren baby gevonden, meldt de BBC. De jongen werd op een luchthaven in Mauritius ontdekt tijdens een routinecontrole van de douane.
Lees verder

Ministers Volksgezondheid buigen zich vanavond over test- en quarantaineregels
De ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus in ons land plegen maandagavond overleg over een soepeler quarantaine- en testbeleid, zo verneemt VTM NIEUWS.
Lees verder

Donald Trump steunt Viktor Orbán in Hongaarse verkiezingsstrijd
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft per e-mail zijn steun aan de Hongaarse premier Viktor Orbán uitgesproken in de aanloop naar de verkiezingen dit voorjaar. "Hij is een sterke leider en wordt door iedereen gerespecteerd", schreef Trump in een maandag verzonden verklaring. "Hij heeft mijn volledige steun en goedkeuring voor zijn herverkiezing als premier."
Lees verder

Nieuw platform maakt Belgische ouders wegwijs in de gamingwereld van hun kinderen
"Huh, die noob is geragequit. Zo sus." Voor ouders van gamende kinderen is het dagelijkse kost: hun vreemde taaltje proberen te ontcijferen en al wat er nog bij hun digitale hobby komt kijken, proberen te begrijpen. Niet simpel. Daarom start kledingketen JBC een nieuw online platform op, dat ouders bijleert over de gewoontes en de wereld van hun gamende kinderen.
Lees verder

Johnson verwacht nog wekenlang druk op gezondheidsdiensten
De Britse premier Boris Johnson waarschuwt dat er nog wekenlang "aanzienlijke" druk zal zijn op de NHS, het Britse gezondheidssysteem. De Britse ziekenhuizen kampen met personeelstekorten.
Lees verder

Genomineerden voor De Ensors 2022 bekend: 'Dealer' van Jeroen Perceval scoort 14 nominaties
De genomineerden voor de Ensors, de belangrijkste Vlaamse film- en televisieprijzen, zijn bekend. De Ensor Academie bepaalde telkens vijf genomineerden in 22 categorieën, die voor het eerst genderneutraal zijn. De meeste nominaties (14) van het jaar gaan naar 'Dealer', de debuutfilm van Jeroen Perceval. De film wordt op de voet gevolgd door twee fictiereeksen: 'Beau Séjour 2' (13 nominaties) en 'F*** You Very, Very Much' (12 nominaties).
Lees verder

'F*** You Very, Very Much', 'Red Light' en 'Déjà Vu' genomineerd voor De Ensors 2022
De genomineerden voor de Ensors, de belangrijkste Vlaamse film- en televisieprijzen, zijn bekend. De Ensor Academie bepaalde telkens vijf genomineerden in 22 categorieën, die voor het eerst genderneutraal zijn. Uit een longlist van meer dan 85 titels werden 3 Streamz-titels geselecteerd, samen goed voor 20 nominaties. 'F*** You Very, Very Much', 'Red Light' en 'Déjà Vu' maken zo kans om in maart 2022 in de prijzen te vallen tijdens de 12de uitreiking van De Ensors.
Lees verder

Ook op eerste soldendag opnieuw veel Nederlanders in Antwerpen: "Dankzij hen krijgt onze retail geen harde klappen te verduren"
Al twee weken lang kunnen lokale handelaars op shoppende Nederlanders rekenen die aan hun eigen lockdown ontsnappen in Antwerpen. Verschillende wachtrijen op de Meir en in de Kammenstraat verklappen dat ze ook op de eerste soldendag uitwijken naar 't stad. En dat is goed nieuws, zegt directeur van de stadsfeestzaal Hans D'hondt: "We verwachten dat de cijfers met die van de soldenperiode in 2019 zullen flirten."
Lees verder

Antwerpse UCoin leverde lokale economie ruim 12 miljoen euro op
Door het gebruik van de Antwerpse UCoin, een virtuele munt van de stad Antwerpen tijdens de coronacrisis, is er vorig jaar 12,4 miljoen euro naar de lokale economie gevloeid. Het geld ging vooral naar kleinhandel en horeca en in veel mindere mate naar de sport- en cultuursector.
Lees verder

Materiaalman gered van kanker dankzij arendsoog van bezorgde ijshockeyfan
De Canadese ijshockeycompetitie is het nieuwe jaar gestart met een ongelofelijk verhaal, met in de hoofdrol een bezorgde ijshockeyfan en materiaalmeester Brian Hamilton van de Vancouver Canucks. Dankzij het arendsoog van de ijshockeyfan is hij wellicht ontsnapt aan ernstige huidkanker. Nadia Popovici (22) wees hem tijdens een wedstrijd immers op een verdachte vlek in zijn hals. "Ze is een heldin, ze heeft mijn leven gered."
Lees verder

Boodschappen in het plafond en een militair complex onder de grond: achter de schermen van Koninklijk Paleis van Brussel
Bijna het hele jaar heeft koning Filip (61) het Koninklijk Paleis in Brussel voor zichzelf en zijn werknemers. Het paleis is de 'uitvalsbasis' van de koning (en dus niet zijn residentie), maar hoewel er jaarlijks duizenden mensen voor de poort staan, krijgt het merendeel van hen nooit te zien wat er schuilgaat achter de gesloten deuren. Maar daar komt nu verandering in: dit zijn de meest verbazingwekkende kamers en objecten die de gevels van het Koninklijk Paleis verbergen.
Lees verder

Waarom schoenwissels steeds vaker voorkomen in het veldrijden: "Draaiknopsysteem breekt makkelijker dan klittenband"
Denise Betsema in Boom. Quinten Hermans tot twee keer toe zelfs, in Overijse en Namen. En ook Wout van Aert werd er op nieuwjaarsdag in de GP Sven Nys in Baal mee geconfronteerd: een schoenwissel. "Ik kon niet anders. Want de sluiting van mijn linkerschoen was stuk na die valpartij", klonk het na afloop. Vaste kost, lijkt het stilaan te zijn geworden in het veldrijden. Daar is een simpele en logische verklaring voor.
Lees verder

KOERS KORT. Donderdag extra verkenningsdag op BK-parcours
De Belgische wielerfederatie Belgian Cycling plant een extra verkenningsdag in op het parcours van het BK veldrijden in Middelkerke. Aanvankelijk kon dat enkel nu woensdag, de enige dag waarop het militaire domein in Lombardsijde — dat deel uitmaakt van het circuit — zou worden opengesteld. Tot onvrede van Eli Iserbyt en co., want woensdag is ook de dag van Herentals Crosst, de vijfde manche van de X2O Trofee.
Lees verder

Transfer Talk. Genk aast op opvolger Kossounou, STVV verliest Suzuki - Wesley (Club) naar Internacional - Morata op weg naar FC Barcelona
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Football Talk. Zes spelers AA Gent blijven thuis na positieve test - Na Genk en STVV blaast ook Standard stage in Spanje af
AA Gent arriveerde in de late namiddag in het Spaanse Oliva, waar de ploeg tot en met zaterdag op stage vertoeft. Hein Vanhaezebrouck had 26 spelers geselecteerd voor dit oefenkamp, maar uiteindelijk arriveerden er maar 20 in Spanje. Zes spelers werden voor het vertrek vanuit België positief getest op corona. Het gaat om Sinan Bolat, Laurent Depoitre, Nurio, Christopher Operi, Gianni Bruno en de jonge verdediger Ibrahima Cissé. Het vijftal bleef in België in quarantaine. (RN)
Lees verder

Vlaamse uitgeverij kondigt 'nieuw' werk van wijlen Gerard Reve aan
Vijftien jaar na de dood van schrijver Gerard Reve (1923-2006) komt uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts met nog niet eerder gepubliceerd werk. 'Zeer fijne boy, brieven aan Jef R.' bundelt de brieven die de Nederlander schreef aan voormalig televisieproducent Jef Rademakers. Samen maakten ze tussen 1986 en 1997 zeven televisieprogramma's.
Lees verder