Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 januari 2022

Welke fout is er gemaakt en kon die vermeden worden? Gerecht onderzoekt installatie van gasvuur na gasontploffing in...

HLN
Welke fout is er gemaakt en kon die vermeden worden? Gerecht onderzoekt installatie van gasvuur na gasontploffing in Turnhout
Een installatiefout van een gasvuur in één van de appartementen in de Boerenkrijglaan in Turnhout. Dat is volgens het gerecht dé mogelijke oorzaak van de gasontploffing die vier mensen het leven kostte op oudjaar. Verder onderzoek moet uitmaken of een onzorgvuldigheid aan de basis lag en of dus de installateur verantwoordelijk gesteld kan worden. Op elf andere plaatsen waar de installateur aan de slag was, zijn géén fouten vastgesteld. Ondertussen voert woonmaatschappij De Ark in samenspraak met de politie de bewaking van de site op in afwachting van de resultaten van een nieuw stabiliteitsonderzoek.
Lees verder

Steunfonds voor kankerpatiëntje Lano (4) haalt op vier dagen tijd 15.000 euro binnen: "We hebben hier echt geen woorden voor"
De 4-jarige Lano staat voor het zwaarste gevecht van zijn nog jonge leven. De jongen uit Schelle werd vorige maand geopereerd aan een kwaadaardige tumor op zijn ruggenmerg en heeft maanden van chemotherapie en revalidatie voor de boeg. Om het gezin een hart onder de riem te steken, hebben vrienden een steunfonds opgericht. En dat loopt als een trein: op enkele dagen tijd werd er al meer dan 15.000 euro ingezameld.
Lees verder

'Spider-Man: No Way Home' in top 10 meest succesvolle films aller tijden
Het succes van de Marvelfilm 'Spider-Man: No Way Home', kent geen grenzen. De film baande zich in het midden van een pandemie een weg naar een plaatsje in de top 10 van meest succesvolle Amerikaanse films aller tijden.
Lees verder

Alleen in een kamertje op de luchthaven: Australische autoriteiten laten Novak Djokovic het land niet binnen door verkeerd visum
De ophef rond Novak Djokovic, die dankzij een "medische vrijstelling" vanaf maandag 17 januari kan deelnemen aan de Australian Open, blijft voortduren. De Servische nummer één van de wereld kwam vandaag toe in Melbourne, maar daar stelden de autoriteiten van de staat Victoria vast dat er een probleem was met zijn Servisch visum. Hij mag het land voorlopig niet in.
Lees verder

PORTRET. Frank Casteleyn (66), de nieuwe, excentrieke burgemeester van Jabbeke: "Mijn schoenenfetisj? Geen idee hoe die er ooit gekomen is"
Hij heeft minstens 150 paar kleurrijke schoenen in z'n kast staan en verzorgt in z'n vrije tijd ezels, alpaca's en papegaaien. Snellegemnaar Frank Casteleyn (66) is een atypisch politicus, maar maakt daarvan net z'n sterkte. Als zaakvoerder van een doe-het-zelf-zaak klopte hij bij z'n eerste verkiezingen stemmenkanon Hendrik Bogaert met 300 stemmen. Tien jaar later neemt hij de plaats van 'Straffe Hendrik' in als burgemeester van Jabbeke. "Ik wil tussen het volk staan", belooft de flamboyante zestiger. Een portret.
Lees verder

Club Brugge speelt gelijk in eerste oefenmatch onder Schreuder, Mignolet: "Een nieuwe sfeer, een nieuw elan: dat hadden we nodig"
Club Brugge is niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen de Duitse tweedeklasser Karlsruher SC op winterstage in het Spaanse Marbella.
Lees verder

Minstens 13 doden, waaronder 7 kinderen, bij brand in Amerikaanse stad Philadelphia
Minstens dertien mensen, waaronder zeven kinderen, zijn vanochtend vroeg omgekomen bij een brand in een rijwoning in Philadelphia. De rookmelders in de woning gingen niet af, meldt het brandweerkorps van de Amerikaanse stad.
Lees verder

Quarantaineregels in basisscholen versoepeld, ministers roepen op om kinderen één keer per week te testen op corona
Naar alle waarschijnlijkheid zouden volgende week maandag de scholen opnieuw openen. In de aanloop naar het Overlegcomité van morgen zaten de ministers van Volksgezondheid en Onderwijs al samen. Ze roepen op om kinderen minstens één keer week te zelftesten. Ook worden de quarantaineregels in het basisonderwijs versoepeld.
Lees verder

Vuile was van hotelketens wordt buitengehangen, sector in shock: "Iedere kamer die niet in orde is, is er één te veel!"
Hoe groter het hotel, hoe korter de kuisduur die kamermeisjes aan elke kamer kunnen spenderen. Zo mag blijken uit een rapport nu het tv-programma 'Factcheckers' (Eén) toonde dat de 'housekeeping' bij Belgische hotelketens te wensen overlaat, tot onververste handdoeken en bedlinnen toe. Nalatigheid waarin tijdsdruk ongetwijfeld een grote rol speelt: "Waar een voltijds kamermeisje in een klein hotel gemiddeld 9 kamers per dag poetst, is dat in een groot hotel al gemiddeld 17 kamers per dag", klinkt het bij Guidea, het Vlaamse kenniscentrum van de horeca.
Lees verder

Football Talk. Deinze komt in Singaporese handen - Liverpool wil match tegen Arsenal uitstellen - Bayern meldt negende coronageval
Voorzitter Denijs Van De Weghe en zijn bestuursploeg van KMSK Deinze hebben een overeenkomst bereikt met ACA Football Partners, een investeringsmaatschappij uit Singapore. Door de samenwerking hoopt de voorzitter de vooropgestelde ambities in 1B waar te maken. Denijs Van De Weghe en zijn echtgenote, Kathleen Gevaert, blijven hun huidige rol binnen het bestuur vervullen en zullen ook het stadionproject verder blijven opvolgen.
Lees verder

LIVE. Clement leidt al z'n eerste training in poepchic oefencomplex van AS Monaco
Waasland-Beveren, Racing Genk, Club Brugge, AS Monaco. De trainerscarrière van Philippe Clement (47) verloopt bijzonder succesvol en voorspoedig. Deze middag werd hij rond de klok van 12u voorgesteld in het Prinsdom en nu leidt hij al z'n eerste training. Onderaan deze pagina krijgt u doorheen de dag nog al het nieuws vanuit het Prinsdom.
Lees verder

Vrouw (49) krijgt LED-scherm van kerstmarkt op zich en raakt zwaargewond
Aan de ingang van de kerstmarkt op het Leopoldpark in Oostende is woensdag iets over 15 uur een vrouw (49) uit Temse zwaargewond geraakt. Een elektronisch reclamepaneel werd van zijn sokkel geblazen en kwam op de vrouw terecht. Het is voorlopig onduidelijk hoe het ding zomaar kon omvallen door een windstoot.
Lees verder

Vrouw (49) komt onder omgewaaid LED-scherm van kerstmarkt terecht en raakt zwaargewond
Aan de ingang van de kerstmarkt op het Leopoldpark in Oostende is woensdag iets over 15 uur een vrouw (49) uit Temse zwaargewond geraakt. Een elektronisch reclamepaneel werd van zijn sokkel geblazen en kwam op de vrouw terecht. Het is voorlopig onduidelijk hoe het ding zomaar kon omvallen door een windstoot.
Lees verder

Jordan Lukaku op weg naar rode lantaarn in Serie B: nieuwe start of het begin van het einde?
Hoe laag kan je vallen? L. R. Vicenza Virtus, rode lantaarn in de Serie B, wordt normaal gezien de nieuwe bestemming van Jordan Lukaku (27). Het degradatiemoeras van de Italiaanse tweede klasse: wordt het een reddingsboei of het begin van het einde voor de carrière van de jongste der Lukaku-broers?
Lees verder

Zware industriebrand in Gentse havenzone
Langs de Port Arthurlaan, in het havengebied van Gent, is woensdagavond een zware bedrijfsbrand uitgebroken. Er zijn uitslaande vlammen te zien boven één van de bedrijfsgebouwen.
Lees verder

Zware industriebrand in Gentse havenzone: buurt moet ramen en deuren gesloten houden
In de Meeuwstraat, in het havengebied van Gent, is woensdagavond een zware bedrijfsbrand uitgebroken. Er zijn uitslaande vlammen te zien boven een bedrijf dat naar verluidt in meststoffen handelt.
Lees verder

Gedumpte kledij vervuilt Chileense woestijn: "We hebben te veel kleren, daar begint het probleem"
Hallucinante beelden zijn het: de Atamacawoestijn in Chili wordt vervuild door tienduizenden tonnen gedumpte kledij, amper of zelfs nooit gedragen. Wie treft hier schuld? En wat kunnen we eraan doen?
Lees verder

BV 24/7. Feest ten huize Wout Van Aert en Lize Feryn geniet nog steeds van Thailand
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Niet-gevaccineerden 'kloten', de omstreden aanpak van Emmanuel Macron. Waarom? En werkt het wel?
"Les non-vaccinés, j'ai très envie de les emmerder. Et donc on va continuer de le faire, jusqu'au bout. C'est ça, la stratégie." Vertaald: "Ik heb veel zin om de niet-gevaccineerden te kloten. En we zullen dit ook tot het einde blijven doen. Dat is de strategie." Getekend, Emmanuel Macron, president van — tot nader order — alle Fransen, gevaccineerd of niet. Werkt dit soort vulgaire dreigementen? Of is het effect eerder averechts?
Lees verder

Oma (67) verdrinkt in tuin terwijl ze op kleinkinderen past
In de tuin van een woning in Roesbrugge-Haringe (Poperinge) is woensdagnamiddag een 67-jarige vrouw verdronken. Wellicht kwam ze na een ongelukkige val in een natuurlijke poel terecht terwijl ze op kleinkinderen aan het passen was.
Lees verder