Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 januari 2022

“Wat mij betreft is de Bitcoin nul euro waard”: beursexpert en cryptoholders delen andere visie over de toekomst ...

HLN
"Wat mij betreft is de Bitcoin nul euro waard": beursexpert en cryptoholders delen andere visie over de toekomst van de munt
De koers van Bitcoin is de voorbije drie maanden aardig gezakt. Is deze evolutie een buitenkans om je te wagen aan een stap in de cryptowereld of blijf je er het best veilig van af? Bitcoinexperts Gwen Busseniers van de Cryptoschool en Levi Haegebaert van Start2Bitcoin staan alvast lijnrecht tegenover geldexpert Geert Noels.
Lees verder

Track jij je kinderen al met apps? En is dat wel ethisch? Mama's Ellen en An-Sofie: "Met de camera's in huis controleer ik of Simon echt studeert"
"Even de locatie van mijn kind checken." Steeds meer ouders houden hun kinderen in het oog via tracking-apps. Maar wanneer gaan we te ver? Is het oké om het smartphonegebruik van je kind te monitoren? Of om via camera's te checken of het wel aan het studeren is? Twee 'tracking-moms' getuigen. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens legt uit welke effecten tracking kan hebben op een kind en waar we best de grens trekken. "Wat gebeurt er, denk je, als je kind ontdekt wat je doet?"
Lees verder

James Cooke houdt het niet droog bij muzikale ode van z'n echtgenoot Dorian
James Cooke (37) zet al wekenlang bekend Vlaanderen in de bloemetjes met een eigen musical, maar woensdagochtend was het zijn beurt om zo'n muzikale ode te ontvangen. Niemand minder dan z'n echtgenoot Dorian Liveyns (29) verraste de presentator met een ontroerend lied in de 'Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' bij MNM. En dat zorgde - uiteraard - voor traantjes.
Lees verder

Interieurarchitect Bart Appeltans tipt: 8 manieren om extra opbergruimte te creëren
Boeken, gezelschapspelletjes, dekentjes, laptops, gsm-laders… Heb jij ook genoeg van rondslingerende spullen in huis? Wie niet veel opbergruimte heeft, moet slim zijn. Bart Appeltans van interieur- en architectenbureau Sfar en bekend als interieurarchitect bij 'Blind Gekocht' onthult aan bouwsite Livios acht originele manieren om extra opbergruimte te creëren.
Lees verder

"Niemand weet waar ze nu vertoeft": zo gaat het nog met de acteurs uit de beginjaren van 'Familie'
Al dertig jaar lang kunnen VTM-kijkers de avonturen van de familie Van den Bossche volgen in de moeder aller Vlaamse soaps: 'Familie'. In die periode trokken al heel wat acteurs de deur achter zich dicht. Maar wat is er van hen geworden? En hoe blikken zij terug op die jaren? Van onvindbaar in India tot jurist in Spanje: dit zijn de vergeten gezichten uit 'Familie'. "Sommige acteurs kregen echt sterallures."
Lees verder

"Uit een gezond mens komt heldere, gele urine" Topdokter geeft uitleg over je plas en wat het over je gezondheid zegt
Krijg je ook nu nog altijd zenuwen als je terugdenkt aan het medisch onderzoek op school? Dat klopje op de knie, dat meten van lengte en gewicht. En – vooral – dat plassen in het potje? "Zo'n onderzoek van de urine leert je echt wel iets", zegt professor dokter Piet Hoebeke (UGent). "Je urine geeft een beeld van je algemene gezondheid."
Lees verder

Alle zorgpersoneel in rusthuizen voortaan verplicht FFP2-maskers te dragen
Al het zorgpersoneel in de Vlaamse woonzorgcentra, zowel betalend als vrijwillig, moet sinds maandag verplicht een FFP2-mondmasker dragen. Dat blijkt uit de licht aangepaste regels voor de rusthuizen, waarover woensdag ook Het Nieuwsblad en De Standaard berichten. Daarnaast zal een personeelslid dat weer komt werken na een hoogrisicocontact op dag 1 en dag 3 na de terugkeer op de werkvloer een snelle antigeentest moeten afnemen.
Lees verder

Presentatoren Gouden Schoen-gala: "Neen, wij oefenen teksten niet in bed"
Het belooft de spannendste editie van De Gouden Schoen in jaren te worden. Niet in het minst voor Lies Vandenberghe en Maarten Breckx, die voor het eerst samen het gala op VTM presenteren. "Nee, wij oefenen onze teksten niet in bed", verklapt Lies aan reporter Desna. Een Showbits achter de schermen, over de geretoucheerde galajurk, de nieuwe naam van de baby en alle noodscenario's als één van de favorieten positief test op corona.
Lees verder

Helft van de Belgen heeft nog nooit gehoord van elektronisch medisch dossier
Bijna één op de twee Belgen weet niet wat "gezondheidsgegevens" betekent en heeft nog nooit gehoord van het elektronisch medisch dossier. Meer dan drie op de vier Belgen zijn bereid hun persoonlijke gezondheidsgegevens te delen, op voorwaarde dat dit beperkt blijft tot de sector van de gezondheidszorg. Dat blijkt uit een bevraging door Incidence, op vraag van de Koning Boudewijnstichting (KBS).
Lees verder

Voormalig kindsterretje uit 'Neighbours' overleden op 34-jarige leeftijd
Voormalig kindsterretje Miranda Fryer is op haar 34ste onverwachts overleden in haar slaap. Dat heeft haar familie laten weten. De Australische was als kleuter te zien in de soap 'Neighbours'.
Lees verder

Amerikaanse studie: "Cannabis kan coronabesmetting voorkomen"
Componenten in cannabis kunnen voorkomen dat het coronavirus gezonde cellen binnendringt, blijkt uit een laboratoriumstudie die is gepubliceerd in het Journal of Nature Products. Twee stoffen in hennep, CBGA en CBDA, kunnen het virus volgens onderzoekers van de Universiteit van Oregon tegengaan.
Lees verder

Kim Kardashian en Floyd Mayweather voor rechter wegens promotie voor schimmige cryptomunt
Amerikaanse beroemdheden, onder wie Kim Kardashian en Floyd Mayweather, kijken aan tegen een rechtszaak. Ze worden door beleggers ervan beschuldigd hen te hebben misleid door promotie te voeren voor de schimmige cryptomunt 'EthereumMax'. Die heeft geen enkele link met Ethereum, de op één na grootste cryptomunt ter wereld.
Lees verder

Vandaag is het 'Kiss A Ginger Day'. Van het actiefste seksleven tot gevoeliger voor pijn: 7 weetjes over roodharigen
12 januari vandaag, voor de roodharigen beter gekend als 'Kiss A Ginger Day'. In dit coronatijdperk werp je liever een kushandje vanop veilige afstand, of geef je virtueel een dikke smakkerd. Maar onderstaande weetjes over de rosse medemens kan je gelukkig wél zorgeloos absorberen.
Lees verder

"Kleinere vissoorten zullen oceanen opnieuw domineren als Aarde warmer wordt"
Als de Aarde warmer wordt, zou zich in onze oceanen een verschuiving kunnen voordoen in het voordeel van kleinere vissoorten. Dat staat te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
Lees verder

Bijna tweemaal zo groot als het Witte Huis en te koop voor 260 miljoen euro: maak kennis met wellicht het duurste huis ooit
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in LA.
Lees verder

Jan Mathieu, teamarts van Trek-Baloise Lions, optimistisch over WK-kansen Thibau Nys: "Het ziet er heel goed uit"
Thibau Nys (19) haalt zo goed als zeker het WK veldrijden U23 van zaterdag 29 januari in het Amerikaanse Fayetteville. Daar gaat Jan Mathieu, teamarts van Trek-Baloise Lions, van uit.
Lees verder

Proces tegen Italiaanse maffiabaas van start in Tongeren: "Ze noemen hem 'peetvader', de 'numero uno' van de Belgische-Italiaanse maffia"
Vanmorgen is het proces gestart tegen Sebastiano Signati, kopman binnen de beruchte misdaadorganisatie 'Ndrangheta. De man kon elf jaar onderduiken in ons land en was al die tijd één van Italië's meest gezochte criminelen. Met een nagemaakte identiteitskaart bleef hij actief als topimporteur van honderden kilo's cocaïne. "Hij had de touwtjes strikt in handen als 'patron', maar liet de zaken vooral uitvoeren door Maasmechelaar Salvatore S.", klinkt het bij de procureur.
Lees verder

5 onverwachte voordelen van een activity tracker
Als je eens naar de polsen van de mensen om je heen kijkt, zal je merken dat fitnesstrackers de klassieke horloges haast volledig verdrongen hebben. Jong of minder jong, sportief of minder sportief, iederéén lijkt tegenwoordig te willen bijhouden hoeveel kilometer hij dagelijks aflegt en hoeveel calorieën hij verbrandt. HLN Shop somt 5 voordelen van een activity tracker op.
Lees verder

HLN Sportcast over de winstkansen van Ito: "Persoonlijkheid speelt mee, hoe je het ook draait of keert"
Racing Genk heeft dit jaar twee kanshebbers op de Gouden Schoen: de Nigeriaanse prijsschutter Paul Onuachu (27) en het Japanse enigma Junya Ito (28). In HLN Sportcast wikken en wegen analisten Marc Degryse en Heleen Jaques de winstkansen van de "onderschatte" Ito. "Een onderdeel van de Gouden Schoen is hoe je wordt gezien door de buitenwereld."
Lees verder

Jumbo-Visma zet trainingskamp in Spanje stop na coronageval in de ploeg
Jumbo-Visma heeft vroegtijdig een punt gezet achter het trainingskamp in het Spaanse Alicante. Reden is een positief coronageval binnen de ploeg. Om welke renner het gaat, maakte het team van onder meer Wout van Aert en Tiesj Benoot niet bekend.
Lees verder