Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 januari 2022

Waarom het ongeluk brengt om je kerstversiering deze week niet op te bergen

HLN
Waarom het ongeluk brengt om je kerstversiering deze week niet op te bergen
Kerstmis is voorbij en de jaarwisseling is gevierd. Voor veel mensen is het dus back to business en dat betekent in veel huizen dat de kerstdecoratie opgeruimd wordt. Een klusje waar je best niet te lang mee wacht, want dat zou ongeluk brengen.
Lees verder

Chris Froome komt door knieklachten voorlopig niet in actie
Chris Froome heeft de start van zijn wielerseizoen voorlopig uitgesteld. De Brit van Israel Start-Up Nation kampt met knieproblemen, meldde hij op zijn YouTube-kanaal. "Ik weet echt nog niet wanneer ik mijn eerste wedstrijd rijd", zei de viervoudig Tourwinnaar. "Deze problemen zorgen zeker voor een vertraging."
Lees verder

Football Talk. Na Genk en STVV blaast ook Standard stage in Spanje af - PSG meldt nog een coronageval
Ook Danilo Pereira heeft bij Paris Saint-Germain positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Franse topclub, die zondag onder meer de besmetting van Lionel Messi bevestigde, gemeld. PSG maakte zaterdagavond bekend dat bij tests voor het hervatten van de trainingen vijf besmettingen met het coronavirus aan het licht gekomen waren. Het ging om vier spelers en een staflid, maar PSG onthulde de identiteit van de betrokken personen niet. Daags nadien gaf de Franse grootmacht dus wel de namen van de vier spelers vrij. Het ging naast Messi nog om Juan Bernat, Sergio Rico en Nathan Bitumazala. Maandag liet PSG weten dat ook Danilo Pereira zondag een positieve coronatest heeft afgelegd. De Portugees verblijft net als Messi en co. momenteel in isolatie en volgt het gezondheidsprotocol. Het vijftal mist al zeker de wedstrijd van later vandaag/maandag in de zestiende finales van de Coupe de France tegen Vannes
Lees verder

BINNENKIJKEN. Adele legt 51 miljoen euro op tafel voor villa van Sylvester Stallone (na halvering van prijs)
Adele (33) zou op punt staan om haar koffers te pakken en te verhuizen. Volgens verschillende media heeft de wereldster haar oog laten vallen op een enorm landgoed in Los Angeles, dat momenteel op naam staat van Sylvester Stallone (75). Volgens TMZ zou de zangeres zo'n 51 miljoen euro neertellen voor het domein in Beverly Hills, hoewel het oorspronkelijk te koop stond voor zo'n 97 miljoen euro. De woning kwam begin 2021 voor het eerst op de markt.
Lees verder

Manifesteren is dé truc om je goede voornemens te realiseren. 2 experts delen hun stappenplan: "Schrijf alle obstakels op"
Je goede voornemens voor 2022 waarmaken? Meet: manifesteren. Ook wel de wet van de aantrekkingskracht genoemd, die aantoont dat je de dingen die je graag wilt bereiken, kan realiseren door een combinatie van denken, voelen én handelen. Te mooi om waar te zijn of zit er toch iets in? Neurowetenschapper Tara Swart en hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk leggen uit hoe manifesteren werkt, en geven tips and tricks om gericht aandacht te besteden aan je voornemens voor het nieuwe jaar. "Soms moet je dingen gewoon laten gebeuren."
Lees verder

Dankzij manifestatie realiseer jij jouw goede voornemens. Experts geven uitleg: "Ga actief met je doelen aan de slag"
Je goede voornemens voor 2022 waarmaken? Meet: manifesteren. Ook wel de wet van de aantrekkingskracht genoemd, die aantoont dat je de dingen die je graag wilt bereiken, kan realiseren door een combinatie van denken, voelen én handelen. Te mooi om waar te zijn of zit er toch iets in? Neurowetenschapper Tara Swart en hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk leggen uit hoe manifesteren werkt, en geven tips and tricks om gericht aandacht te besteden aan je voornemens voor het nieuwe jaar. "Soms moet je dingen gewoon laten gebeuren."
Lees verder

Meer dan 4.000 migranten in 2020 vermist of overleden bij oversteek naar Spanje
Meer dan 4.000 migranten zijn vorig jaar gestorven of verdwenen bij het oversteken van de Middellandse Zee naar Spanje. Dat is twee keer zoveel als in 2020, zo blijkt uit een rapport van de ngo Caminando Fronteras.
Lees verder

Transfer Talk. STVV verliest Suzuki, Bateau vertrekt bij KVM - Wesley (Club) naar Internacional - Morata op weg naar FC Barcelona
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Nieuwe Marvel-projecten in 2022: deze films en series kunnen fans verwachten
2022 wordt een jaar om in te kaderen voor Marvel-fans. Nadat er vorig jaar een heel aantal projecten werden uitgesteld door de coronacrisis, lijkt er nu een inhaalbeweging te gebeuren binnen het Marvel Cinematic Universe. Dit zijn alvast de projecten waar fans naar kunnen uitkijken in 2022.
Lees verder

Vier gedetineerden ontsnapt uit de gevangenis in 2021
In 2021 zijn in ons land drie gedetineerden ontsnapt uit gesloten gevangenissen. Uit de open instellingen was er enkel in Marneffe één ontsnapping. Dat is vernomen van Kathleen Van de Vijver, woordvoerder van het directoraat-generaal van de strafinrichtingen.
Lees verder

Een Nagelsmann-adept, nog gewerkt met Messi en als speler getroffen door overlijden dochtertje Anouk: wie is Alfred Schreuder?
Club Brugge zoekt met Alfred Schreuder (49) zijn heil in de Nederlandse trainersschool. Verwacht u dus aan een vlotgebekte en tactisch sterke coach. Julian Nagelsmann is een van zijn vele gerenommeerde leermeesters, maar hij werkte ook al samen met Lionel Messi. Portret van een "echt voetbaldier", die als speler in 2006 ook een privé-drama met het overlijden van zijn zesjarig dochtertje Anouk onderging: "Ik haal kracht uit hoe Anouk was."
Lees verder

Ondanks lage rente bleef spaarrekening vaste waarde in 2021
Ondanks de historisch lage rente blijft de spaarrekening een vaste waarde bij de Belg. Dat blijkt maandag uit cijfers van KBC en Belfius over 2021.
Lees verder

MIVB-bus rijdt twee voetgangers aan: één persoon in kritieke toestand naar ziekenhuis overgebracht
Bij een ongeval met een MIVB-bus in Koekelberg zijn maandag kort voor 13 uur twee voetgangers ernstig gewond geraakt. In totaal zijn drie personen naar ziekenhuizen overgebracht, zo bevestigt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.
Lees verder

Overburen van gasexplosie mogen weer naar huis: "De luster van aan de overkant lag hier bij mij binnen"
Drie dagen na de enorme gasontploffing in de Boerenkrijglaan mochten de bewoners van het gebouw aan de overkant van de straat maandag weer naar huis. Rond 9 uur 's ochtends kregen ze de sleutel in handen van woonmaatschappij De Ark. Een emotioneel moment, want ze kenden hun getroffen overburen goed. "Dat we vier van hen nu nooit meer zullen zien, dat doet zeer", zegt overbuurvrouw Anneke Van Dooren.
Lees verder

Onderhandelingen nucleaire deal Iran in Wenen hervat
De onderhandelingen die de nucleaire deal met Iran moeten redden zijn maandag in Wenen hervat. Vanuit Teheran klinkt voorzichtig optimisme.
Lees verder

Ronde van San Juan gaat niet door, wat met het programma van Evenepoel?
De Ronde van San Juan kan voor het tweede jaar op rij niet plaatsvinden. Het wegvallen van de Argentijnse rittenkoers zorgt er meteen voor dat, onder anderen, Remco Evenepoel z'n seizoensstart zal moeten uitstellen.
Lees verder

Vier jaar cel voor dertiger die ouders, tante en nicht gijzelt met bijl en machete
Een 33-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, deels met uitstel, omdat hij in de nacht van 8 op 9 september zijn ouders, tante en nicht gijzelde in de garage van zijn ouderlijke woning in Bilzen. Hij schakelde de hulp in van zijn vriendin en bedreigde de slachtoffers urenlang met de dood. "Dit was een ware psychische terreur."
Lees verder

Permanente leden VN-Veiligheidsraad willen verspreiding kernwapens een halt toeroepen
Frankrijk, China, Rusland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk willen zich engageren tot "het voorkomen van de verdere verspreiding" van nucleaire wapens. Dat staat in een gezamenlijke verklaring die de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad maandag voor de voorziene start van de Toetsingsconferentie van het Non-proliferatieverdrag (NPT) hebben verspreid.
Lees verder

Jurre en Ties schenken 40.000 euro aan UZ Gent na overlijden van hun mama. "Hopelijk kunnen we anderen dit verdriet besparen"
10.000 euro. Zoveel wilden Jurre en Ties Devos, nu 16 en 14, inzamelen voor het UZ Gent, voor stamcelonderzoek. Stamceltherapie heeft hun mama niet kunnen redden, zij overleed in oktober 2020. Maar door het onderzoek naar stamceltherapie te steunen, hopen de jongens dat andere mensen wél gered konden worden. "Eerst verklaarde ik hen gek", zegt een trotste papa Wim. "Maar net voor nieuwjaar gaven we een cheque af, met liefst 40.000 euro erop."
Lees verder

Aandeel Tesla flink hoger na recordleveringen in slotkwartaal
Tesla was maandag een uitblinker op de beurzen in New York. Beleggers reageerden op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar positief op het nieuws dat de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's een recordaantal voertuigen heeft afgeleverd in het vierde kwartaal van vorig jaar.
Lees verder