Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 januari 2022

Vuile was van hotelketens wordt buitengehangen, sector in shock: “Dit is onaanvaardbaar”

HLN
Vuile was van hotelketens wordt buitengehangen, sector in shock: "Dit is onaanvaardbaar"
Hoe groter het hotel, hoe korter de kuisduur die kamermeisjes aan elke kamer kunnen spenderen. Zo mag blijken uit een rapport nu het tv-programma 'Factcheckers' (Eén) toonde dat de 'housekeeping' bij Belgische hotelketens te wensen overlaat, tot onververste handdoeken en bedlinnen toe. Nalatigheid waarin tijdsdruk ongetwijfeld een grote rol speelt: "Waar een voltijds kamermeisje in een klein hotel gemiddeld 9 kamers per dag poetst, is dat in een groot hotel al gemiddeld 17 kamers per dag", klinkt het bij Guidea, het Vlaamse kenniscentrum van de horeca.
Lees verder

Clement leidt al z'n eerste training in poepchic oefencomplex van AS Monaco
Waasland-Beveren, Racing Genk, Club Brugge, AS Monaco. De trainerscarrière van Philippe Clement (47) verloopt bijzonder succesvol en voorspoedig. Deze middag werd hij rond de klok van 12u voorgesteld in het Prinsdom en nu leidt hij al z'n eerste training. Onderaan deze pagina krijgt u doorheen de dag nog al het nieuws vanuit het Prinsdom.
Lees verder

Een maand na het winnen van 100.000 euro ging Jan scheiden: "We zeiden dat we nieuwe badkamer wilden"
De jaarwisseling was weer de tijd van de grote geldprijzen, maar wat doe je eigenlijk als je een flink bedrag wint in de loterij? De 61-jarige Nederlander Jan de Graaf won twee jaar geleden 100.000 euro. Hij deed dít ermee.
Lees verder

Amy Pieters wordt morgen naar Nederland gevlogen: "Toestand is stabiel, maar onveranderd"
Wielrenster Amy Pieters wordt morgen door een specialistisch team van Eurocross vanuit Spanje vervoerd naar een ziekenhuis in Nederland, waar de medische behandeling wordt voortgezet.
Lees verder

Football Talk. Deinze komt in Singaporese handen - Antwerp ziet oefenmatch in het water vallen
Antwerp kende een zorgeloze tweede trainingsdag op stage in Portugal. Coach Brian Priske schotelde zijn spelers twee oefensessies voor en alle 24 aanwezige spelers konden die vol maken. Ook donderdag staan er twee trainingen op het programma. Later op de week zal het schema wel moeten worden aangepast, want Servette Genève heeft afgehaakt voor de op zaterdag voorziene oefenmatch. Het nummer vijf uit de Zwitserse competitie zit met te veel coronabesmettingen en besloot thuis te blijven. Antwerp is nu op zoek naar een alternatief. Mogelijk wordt het Tsjechische Slavia Praag de nieuwe sparringpartner. Als Slavia toch zou bedanken voor de invitatie zou het kunnen dat Antwerp een onderlinge wedstrijd inlast. (KDC)
Lees verder

Instagram test drie opties uit om posts in tijdlijn te sorteren, inclusief chronologische volgorde
Instagram geeft vanaf vandaag een beperkt aantal gebruikers de mogelijkheid om te kiezen tussen drie verschillende soorten tijdlijnen. Dat meldt Instagram-baas Adam Mosseri in een video op Twitter. Eén van de opties is een chronologische weergave van video's en foto's.
Lees verder

Wereldorganisatie voor Diergezondheid bezorgd om gevaren vogelgriep voor volksgezondheid
De vogelgriep die nu rondwaart in Azië en Europa heeft een groter risico om over te gaan op mensen als gevolg van een groot aantal varianten. Dat meldt de Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OIE).
Lees verder

Ex-rijkswachter Jean-Pierre Adam werpt nieuw licht op theorieën over Bende van Nijvel: "Dit was geen terrorisme"
Na al die jaren blijven de onopgeloste misdaden van de Bende van Nijvel tot de verbeelding spreken. Vorige week nog werden nieuwe huiszoekingen gedaan na een verklaring van ex-gangster Alain Moussa. Volgens ex-rijkswachter Jean-Pierre Adam zoekt de politie echter al jaren in de verkeerde hoek. In een nieuw boek stelt hij dat de Bende niet het werk was van extreemrechtse of andere extremisten, maar van voor het merendeel Franse gangsters. "Met enkele vrij eenvoudige onderzoeksdaden kan men het raadsel van de Bende van Nijvel oplossen."
Lees verder

Greta Thunberg hekelt spookvluchten Brussels Airlines in tweet
Greta Thunberg heeft in een tweet uitgehaald naar Brussels Airlines omdat de vliegtuigmaatschappij 3.000 bijna lege vluchten uitvoerde. "De EU is zeker en vast in een klimaatnoodtoestandmodus", merkt ze sarcastisch op.
Lees verder

Wat gaat Philippe Clement verdienen? Hoe hoog liggen de verwachtingen? Onze man kroop in het zog van de nieuwe trainer van Monaco bij diens eerste werkdag
Gekleed in een strak zwart pak gaf Philippe Clement tekst en uitleg bij zijn overstap naar AS Monaco en wat hij "een exceptionele uitdaging" noemde. Clement moet de Monegasken naar de top drie in de Ligue 1 loodsen. Uw krant zat op de eerste rij bij de blijde intrede van kroonprins 'Philippe van Monaco'. "Wie drie jaar op rij kampioen kan spelen in België, bovendien met een manier van voetballen die aanleunt bij de onze, is klaar voor de volgende stap in zijn carrière."
Lees verder

Een maand geleden lukte niets, nu is Thibau Nys plots na drie zeges op rij topfavoriet voor het beloften-BK: "Ik amuseer me opnieuw"
Thibau Nys (19) is 'on fire'. Herentals werd na Loenhout en Baal zijn derde zege op rij bij de U23. Loepzuivere hattrick, een Van Aertiaans reeksje. En dat vier dagen voor het BK. Is de winnaar in Middelkerke gekend? "Ho, neen. Zó makkelijk wordt het niet."
Lees verder

Doelstelling voor aantal zonnepanelen wellicht ook in 2021 gehaald
Ondanks het wegvallen van het voordeel van de terugdraaiende teller zal wellicht de doelstelling van het aantal geïnstalleerde zonnepanelen in Vlaanderen ook in 2021 worden gehaald. Dat verwacht het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA), en is ook de overtuiging van de installateurs van zonnepanelen.
Lees verder

Noodtoestand in heel Kazachstan uitgeroepen
Ten gevolge van de onlusten in Kazachstan is, na delen en plaatsen in het land zoals de stad Almaty en de hoofdstad Noer-Soeltan, nu over het hele grondgebied de noodtoestand uitgeroepen, zo hebben Russische media gemeld op gezag van een communiqué dat op de Kazachstaanse televisie is getoond.
Lees verder

Secundaire spiegel James Webb Space Telescope succesvol ontplooid
De ambitieuze ruimtetelescoop James Webb (JWST) heeft een nieuwe cruciale horde genomen: de secundaire spiegel is woensdag succesvol uitgeklapt, zo heeft de Britse openbare omroep BBC woensdag gemeld.
Lees verder

Britse school vernoemt gebouw niet langer naar J.K. Rowling na transfobe uitspraken
Een Britse middelbare school heeft een gebouw dat was vernoemd naar J.K. Rowling (56) een andere naam gegeven. De directie deed dat na verzoeken van leerlingen en personeelsleden omdat de 'Harry Potter'-auteur zich in het verleden meermaals kritisch heeft uitgelaten over transgender personen.
Lees verder

LIVE. Reageert Romelu Lukaku na dagen vol commotie met de voeten in bekerclash tegen Spurs? Spits staat in de basis
• Heenmatch halve finale League Cup • Aftrap: 20u45 • Stamford Bridge • Romelu Lukaku zit na gesprek met Tuchel weer in de selectie
Lees verder

Sarah Van Soelen geeft update over verslaving na breuk met André Hazes: "Ik ben nog altijd clean"
Sarah Van Soelen (25) heeft via Instagram een update gegeven over haar alcohol- en drugsverslaving. "Ik krijg er veel vragen over", zo schrijft ze op haar Stories. "Ik ben al twee jaar clean en nuchter."
Lees verder

LIVE. Pikt Eden Hazard een goaltje mee in bekerduel tegen vierdeklasser?
• Zestiende finales Copa del Rey • Aftrap: 21u30 • Real gaat op bezoek bij Alcoyano, uitkomend in de Tercera División ofwel Spaanse vierde klasse • Courtois krijgt rust, Hazard mogelijk wel aan aftrap
Lees verder

Recordaantal besmettingen op maandag en dinsdag: "Nooit eerder gezien, en het zal nog stijgen"
Gisteren en eergisteren zijn er een recordaantal positieve testen geregistreerd, meer dan 27.000 per dag. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht in VTM NIEUWS. "Dat aantal besmettingen hebben we nooit eerder gezien en het zal nog toenemen." Mogelijk stevenen we af op 50.000 besmettingen per dag, voegt hij toe in een gesprek met HLN LIVE.
Lees verder

Is omikron niet meer dan een verkoudheidsvirusje? Experten leggen uit
Steeds meer mensen lijken ervan overtuigd te zijn dat omikron een virusje is waarmee ze geen rekening moeten houden. Meer dan verkoudheidssymptomen zou een besmetting niet veroorzaken. Maar klopt dit wel? Is er echt geen verschil meer tussen omikron en een simpele verkoudheid? Moeten we dan niet meer vrezen voor een ziekenhuisopname na een infectie met omikron? Drie experten leggen uit. "Omikron is véél meer dan een doordeweekse verkoudheid."
Lees verder