Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 2 januari 2022

Vrachtwagens transportbedrijf gaan in vlammen op: tweede gelijkaardige brand in de streek

HLN
Vrachtwagens transportbedrijf gaan in vlammen op: tweede gelijkaardige brand in de streek
Twee trekkers gingen zaterdagavond aan een transportbedrijf in Asse in vlammen op. Vorige week brandden in dezelfde gemeente nog meer dan dertig vrachtwagens uit op een bouwbedrijf.
Lees verder

Rouwcentrum wordt... oldtimergarage: Angelo (30) maakt jongensdroom waar
Auto's zijn voor de 30-jarige Angelo De Grauwe uit Mere pure nostalgie. Hij bouwde een leegstaand rouwcentrum om tot zijn eigen garage. "Als kleine jongen was ik al zot van wagens en als 'carrossier' gaat mijn voorkeur absoluut naar oldtimers", vertelt hij.
Lees verder

Duizenden mensen bij verboden coronaprotest in Amsterdam, Museumplein ontruimd
De oproerpolitie rukt zondagmiddag op richting de demonstranten die naar het Museumplein in Amsterdam zijn gekomen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Op het plein hadden zich duizenden mensen verzameld, maar inmiddels is het plein bijna leeg. Er waren zeker twee waterkanonnen aanwezig. De situatie is chaotisch, meldt VTM NIEUWS-journalist Katrien Saelens, die ter plaatse is.
Lees verder

Duizenden mensen bij verboden coronaprotest in Amsterdam, Museumplein ontruimd, betogers trekken door de stad
De kilometerslange stoet van duizenden demonstranten die zondag in Amsterdam protesteren tegen de coronamaatregelen, trekt naar het Westerpark. Daar vindt de aftrap plaats van de campagne van het extreemrechtse Forum voor Democratie voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Wat de demonstranten er gaan doen, is nog onduidelijk. Momenteel bevinden zich enkele honderden FVD-aanhangers in het park. De situatie eerder vandaag was chaotisch, meldt VTM NIEUWS-journalist Katrien Saelens, die ter plaatse is.
Lees verder

Vijftien gewonden bij aardbeving in China
Bij een aardbeving nabij de toeristische stad Lijiang, in het zuidwesten van China, zijn zondag vijftien personen gewond geraakt. Dat meldden de Chinese staatsmedia.
Lees verder

BINNENKIJKER. Pascal en Vera maakten van haar familieboerderij een perfecte ontmoetingsplek: "Vier jaar lang hebben we alles zelf gerenoveerd"
Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. In de buurt van Ninove renoveerden Pascal Jenquin (55) en Vera Goeman (52) op eigen houtje de boerderij waar zij opgroeide. Ze richtten Het Huis van Kaliter in met zelfgemaakte meubels en originele materialen, zoals gecementeerde muren en plafonds. "Het huis is genoemd naar mijn grootvader, die op café altijd een kaliter – een stevige pint – bestelde."
Lees verder

Al meer dan 550 mensen tekenden rouwregister voor slachtoffers
De inwoners van Turnhout leven massaal mee met de nabestaanden van de slachtoffers van de gasontploffing. In het rouwregister dat de stad opende, werden zondagmiddag al 555 reacties achtergelaten.
Lees verder

Ook Lionel Messi moet eraan geloven, PSG bevestigt coronabesmetting
Lionel Messi (34) ontbreekt in de PSG-selectie voor het bekerduel van morgen tegen Vannes. De Argentijn is besmet met het coronavirus. Ook drie anderen testen positief op Covid-19.
Lees verder

Bestuurder boort zijn exclusieve BMW in gevel van... BMW-garage langs A12
De bestuurder van een BMW heeft zondagmorgen een ravage veroorzaakt langs de A12 in Aartselaar. De man belandde met zijn wagen in de BMW-garage Jorssen. De man liep lichte verwondingen op. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht.
Lees verder

Natuurhulpcentrum vangt recordaantal dieren op
Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft het afgelopen jaar bijna 12.000 dieren opgevangen. Het overgrote deel zijn inheemse soorten, vooral egels en vogels. Maar ze moeten ook vaak uitrukken naar het buitenland, om exotische dieren op te halen die in slechte omstandigheden leven.
Lees verder

Beruchte Spaanse drugsbaron Manuel Charlín overleden
De bekendste en vermoedelijk ook oudste drugsbaron van Spanje, Manuel Charlín, is overleden. Hij werd 89 jaar.
Lees verder

Druk wolvenweekend: 'havenwolf' Asterix loopt voor mug-ambulance, broertje duikt op aan camping, ook in Limburg nieuwe meldingen
Zowel in de Kempen als in Limburg zijn het voorbije nieuwjaarsweekend verschillende meldingen binnengekomen van wolven die gespot werden. In de Kempen gebeurde dat onder meer in de omgeving van de camping Houtum in Kasterlee. In Rijkevorsel hinderde hij zelfs even een MUG-voertuig. Vermoedelijk gaat het om de wolf Asterix die eerder in de Antwerpse haven werd gespot. In Sint-Truiden werd dan weer een andere wolf meermaals gespot.
Lees verder

Lucinda Brand roept UCI op tot actie omtrent regels gedubbelde renners
Lucinda Brand heeft de UCI, de internationale wielerfederatie, opgeroepen de regels omtrent gedubbelde veldrijdsters aan te passen. Volgens de regerend wereldkampioene beïnvloeden rensters die een ronde worden ingehaald te vaak de resultaten.
Lees verder

LIVE. Geen basisplaats voor Eden Hazard hoewel concurrent Vinicius out is
• La Liga • Coliseum Alfonso Pérez • Aftrap: 14u • Geen basisplaats voor Eden Hazard
Lees verder

INTERVIEW. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert blikt terug op bijzonder lastig 2021: "Door al zo lang mee te besturen is onze partij ingeslapen"
Open Vld is ziek. De partij staat op benen van elastiek. Maar voorzitter Egbert Lachaert geeft niet op: hij heeft een plan klaar. "Ik ben geen plooier", zegt hij in een interview met De Morgen.
Lees verder

"Queen Elizabeths rijk nadert einde, maar een afscheid in schoonheid lijkt haar niet gegund"
De Britse koningin Elizabeth II (95) is moe gevochten. Ze moet nu al maanden door het leven gaan zonder haar geliefde Philip, het eiland Barbados zette haar aan de deur als staatshoofd en haar zoon Andrew (61) is nog steeds verwikkeld in het pedofilieschandaal rond Jeffrey Epstein. En door corona kan ze ook al geen troost vinden in familiekring. "Eigenlijk zou Camilla moeten ingrijpen, maar van haar moeten we niet veel verwachten."
Lees verder

LIVE. Courtois na 9 minuten geklopt! Militao knoeit, ex-Genk-speler Ünal straft af
• La Liga • Coliseum Alfonso Pérez • Aftrap: 14u • Geen basisplaats voor Eden Hazard
Lees verder

Mercedes zinspeelt met tweet op langer verblijf van Lewis Hamilton in Formule 1
Gaat Lewis Hamilton volgend jaar dan toch voor die achtste wereldtitel? Met een post op sociale media zinspeelt Mercedes alvast op minstens één extra jaar in de Formule 1. "Tegenslag kan ertoe leiden om de handdoek te gooien, voor anderen om records te breken."
Lees verder

Auteur Danielle (42) over hoe cannabis haar een betere moeder maakt: "Mijn kinderen associëren cannabis met een kalme, aanwezige mama"
In haar boek 'Weed Mom' prijst de Amerikaanse auteur en 'cannamom' Danielle Simone Brand (42) verantwoordelijk cannabisgebruik aan als hulpmiddel bij het ouderschap. Als mama van twee helpt cannabis haar onder meer om beter te slapen, maar vooral: een betere moeder te zijn. Wij spraken Danielle over alle voordelen die de plant haar oplevert. "Een glaasje drinken is misschien leuk op het moment zelf, maar ik wil me de dag erna ook goed voelen. Met cannabis kan dat."
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Acht op acht voor Wout van Aert in Hulst? Brand pakt 15de zege van het seizoen
Weinig rust in het veldritwereldje, de drukke kerst- en nieuwjaarsperiode gaat gewoon door. Daags na de X2O-Trofeecross in Baal strijkt het peloton neer in Hulst. Rijdt Van Aert naar een perfecte acht op acht en de daarbij horende bloemen in de Zeelandse Wereldbekercross? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder