Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 januari 2022

“Voor een gemiddelde installatie betaal je maandelijks 82,95 euro”: is zonnepanelen huren voordeliger dan een aan...

HLN
"Voor een gemiddelde installatie betaal je maandelijks 82,95 euro": is zonnepanelen huren voordeliger dan een aankoop?
Nu de elektriciteitsprijzen recordhoogtes bereiken, zijn zonnepanelen interessanter dan ooit. Maar de aankoop ervan vraagt wel een serieuze investering. Het is nu echter ook mogelijk om zonnepanelen te huren. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen? Is het financieel interessant aan het eind van de rit? Dirk Van Evercooren, algemeen directeur van ODE, de sectororganisatie voor duurzame energie in Vlaanderen, legt uit. "Het grootste pluspunt is natuurlijk de ontzorging, net als bij een leasewagen."
Lees verder

LIVE. Overlegcomité van start gegaan - Groen pleit voor gratis zelftesten voor kinderen
Het Overlegcomité komt vandaag opnieuw samen om de coronapandemie en de maatregelen in ons land te evalueren. Dinsdag hebben de ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus al beslist over soepelere test- en quarantaineregels. Ondertussen blijft het aantal nieuwe besmettingen in ons land fors stijgen. Volg hier de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

LIVE. Britse ziekenhuizen slaan alarm: hoogste aantal coronapatiënten in bijna een jaar én personeel valt uit - Overlegcomité aan de gang
Het Overlegcomité zit sinds 9.30 uur opnieuw samen om de coronapandemie en de maatregelen in ons land te evalueren. Dinsdag hebben de ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus al beslist over soepelere test- en quarantaineregels. Ondertussen blijft het aantal nieuwe besmettingen in ons land fors stijgen. Volg hier de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

Marc Van Ranst: "Al staat het anders in de bijsluiter, in andere landen maken ze er geen probleem van om zelftests in de keel te gebruiken"
Een zelftest spoort een besmetting met de omikronvariant het beste op als deze in de keel wordt afgenomen, zo bleek enkele dagen geleden uit een nieuw onderzoek. Het probleem? De wissers op de markt zijn bestemd voor de neus, zo staat althans in de bijsluiter. "Maar daar maken ze in andere landen ook geen probleem van", zo zei viroloog Marc Van Ranst vanmorgen bij Radio 1.
Lees verder

Google en Facebook krijgen in Frankrijk 210 miljoen euro aan boetes voor hun cookies
De Amerikaanse internetreuzen Google en Facebook hebben in Frankrijk boetes van respectievelijk 150 en 60 miljoen euro gekregen. De Franse gegevensbeschermingsautoriteit CNIL legt de boetes op voor de praktijken van de bedrijven op het vlak van cookies.
Lees verder

De rug van Mathieu van der Poel zal vanaf nu altijd punt van aandacht (of frustratie) zijn
Het WK veldrijden moet het niet alleen zonder Wout van Aert doen, maar ook zonder de titelverdediger. Mathieu van der Poel (26) zette gisteren door aanhoudende rugproblemen na amper twee crossen een punt achter zijn veldritseizoen. Hij maakt voor onbepaalde tijd pas op de plaats om een probleem op te lossen dat er eigenlijk al veel te lang is.
Lees verder

Italië verplicht coronavaccinatie voor 50-plussers
Coronavaccinaties worden verplicht voor inwoners van Italië van vijftig jaar en ouder. De regering heeft dat unaniem besloten, meldt persbureau ANSA. De verplichting geldt tot medio juni, staat in de wet die het virus moet terugdringen en de zorg ontlasten.
Lees verder

Bye bye, 'Squid Game': 'Cobra Kai' is officieel de best bekeken serie op Netflix
'Squid Game' is niet langer de populairste serie op Netflix. De Zuid-Koreaanse reeks moet plaatsmaken voor 'Cobra Kai'. Amper vier dagen na zijn release op oudejaarsavond mag de show zich voortaan officieel de best bekeken serie van het streamingplatform noemen.
Lees verder

Tristan Thompson stuurde nog 'love you' naar Khloé Kardashian, om vervolgens kind te verwekken bij andere vrouw
De Canadese basketballer Tristan Thompson (30) heeft tijdens zijn relatie met Khloé Kardashian (37) een kind verwekt bij een andere vrouw. Volgens Daily Mail gebeurde dat op zijn verjaardag vorig jaar. Pijnlijk detail, het was net toen dat Khloé hem had vergeven voor zijn eerder overspel en hem feliciteerde op Instagram. Hij schreef vervolgens onder die post dat hij 'enorm veel' van haar hield. Thompson nam daarna het vliegtuig voor een wedstrijd en dook het bed in met fitnessmodel Maralee Nichols.
Lees verder

MNM-presentator Robin Keyaert is papa geworden (en Ingeborg dus oma): "Ze is zalig!"
Nog nét in 2021 mochten MNM-presentator Robin Keyaert (27) en zijn vriendin Jade hun eerste kindje verwelkomen. Hun dochtertje, Ruby, werd geboren op 31 december 2021.
Lees verder

Carrière is niet langer grootste prioriteit van zangeres Lindsay: "Ik kan Lisa-Maria niet loslaten. Alles draait om haar"
Het was geen evident jaar voor zangeres Lindsay (43) en haar partner Kris Bloemen (45), die hun inkomsten serieus zagen slinken. Daarnaast kwam de pandemie ook heel dichtbij. Gelukkig is er hun vierjarige dochtertje Lisa-Marie, die intussen hun leven beheerst. De trotse ouders vertellen over het afgelopen jaar, opvoeden en de nood aan quality time in hun relatie. "Ik moet Lindsay soms wel aansporen om iets met ons tweeën te ondernemen."
Lees verder

Dit luxueuze fort midden op zee staat te koop voor maar liefst 4,3 miljoen euro
Wie interesse heeft in bijzondere huizen, zal zeker geïnteresseerd zijn in dit unieke optrekje. Voor de zuidkust van Engeland staat een immens fort te koop. Ideaal voor wie graag zéér afgelegen wil wonen in een oase van rust. De vergezichten op Porthsmouth zijn adembenemend. Er kleeft natuurlijk een stevig prijskaartje aan vast. Spitbank Fort staat te koop voor maar liefst 4,3 miljoen euro.
Lees verder

Bitcoin en beurzen dalen nadat Amerikaanse centrale bank notulen publiceert
De bitcoin en de beurzen zijn flink wat lager gegaan, na de publicatie van de notulen van de Amerikaanse centrale bank. Uit die notulen blijkt dat de Amerikaanse rente sneller dan verwacht zou kunnen worden verhoogd. En bij stijgende rentes nemen beleggers doorgaans minder risico.
Lees verder

Football Talk. Deinze komt in Singaporese handen - vier Italiaanse duels gaan niet door, maar Serie A gelast ze niet af
Vier competitieduels die later op de dag zouden moeten worden afgewerkt in de Serie A, gaan niet door. Verschillende teams kampen met corona-uitbraken. De lokale gezondheidsautoriteiten trokken al een streep door de duels, maar de Serie A deed dat nog niet.
Lees verder

Zwangere vrouw in China heeft miskraam nadat ze ziekenhuis niet binnen mag wegens strenge coronaregels
Een aantal leidinggevenden van een ziekenhuis in de Chinese stad Xi'an zijn ontslagen nadat ze een zwangere vrouw de toegang weigerden wegens de strenge coronaregels die in China gelden. Zo mocht de vrouw vlak voor haar bevalling niet binnen in het Gaoxin-ziekenhuis omdat haar negatieve coronatest vier uur te oud was. Terwijl ze buiten moest wachten, begon de vrouw hevig te bloeden. Toen ze na twee uur toch werd opgenomen, overleed haar baby in het ziekenhuis.
Lees verder

CELEB 24/7. Neil Patrick Harris traint erop los en de familie Legend is op reis
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

'House of Cards'- acteur Kevin Spacey terug op de filmset, ondanks miljoenenclaim van Netflix
Sinds Kevin Spacey (62) in 2017 werd beschuldigd van seksueel wangedrag, zat zijn carrière serieus in het slop. Maar nu staat Spacey opnieuw op de filmset, deze keer in Kroatië. Een broodnodige opsteker, want een maand geleden werd bekend gemaakt dat de controversiële acteur een schadevergoeding van 31 miljoen dollar moet betalen aan producten van de Netflix-serie 'House of Cards'.
Lees verder

Net als Kate Middleton of Khloé Kardashian: 'moederjuwelen' zijn immens populair
De band tussen een moeder en kind is uniek. En dat wordt steeds vaker gevierd met een bijpassend juweel, ook wel 'mom jewellery' genoemd. "Ze zijn een symbool voor een betekenisvol moment, zoals een geboorte." Ontwerpster Elisabeth Leenknegt en moderedacteur David Devriendt lichten de trend toe.
Lees verder

Emma Watson reageert op fout in 'Harry Potter'-reünie: "Ik was niet zo schattig"
Emma Watson (31) heeft al lachend gereageerd op het foutje dat de productie had gemaakt in de 'Harry Potter'-reünie van HBO Max, die bij ons te zien is op Streamz. In plaats van een jeugdfoto van Watson werd een afbeelding van Emma Roberts getoond.
Lees verder

Jasper (28) wandelt nietsvermoedend met Balthazar-ticket Sportpaleis binnen waar Niels Destadsbader optrad: "Hilarisch genoeg bleek Balthazar Boma het voorprogramma. En ik had nog altijd niets door"
Een dikke maand na het laatste Sportpaleis-weekend komt er nog een grappig verhaal bovendrijven. Jasper V.S. (28) uit het Waaslandse Temse liep per abuis met zijn Lotto Arena-ticket voor Balthazar, het Sportpaleis binnen waar Niels Destadsbader op dat moment optrad, en niemand bleek hem tegen te houden. "Destadsbader werd aangekondigd door zijn denkbeeldige 'poupa' Balthazar Boma en nog steeds had ik niets door. Ik dacht gewoon, Balthazar Boma, voor een show van Balthazar, da's een goeie frats."
Lees verder