Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 januari 2022

Vijf redenen waarom Azzedine Alaïa een van de beste jurkenmakers ooit was. “Alsof je lichaam door een Instagramfil...

HLN
Vijf redenen waarom Azzedine Alaïa een van de beste jurkenmakers ooit was. "Alsof je lichaam door een Instagramfilter wordt gehaald"
Van Karl Lagerfeld of Christian Dior hebben we allemaal gehoord, maar Azzedine Alaïa? Zonde, want hij is een van de beste én sympathiekste jurkenmakers aller tijden. Hij kleedde heel wat bekende vrouwen als Grace Jones, Tina Turner, Lady Gaga en Michelle Obama. Op 12 januari, drie jaar na zijn dood, verschijnt de 'Close Up'-documentaire over hem. Daarom vertelt modejournalist Cécile Narinx vijf weetjes over de Tunesische couturier. "Hij had altijd een pasmodel in zijn huis wonen, zodat hij op elk moment van de dag kon zien of zijn ideeën werkten op een echt lichaam."
Lees verder

LIVE. Fans protesteren aan Servisch parlement - Djokovic laat zich voor het eerst horen: "Ik voel jullie steun tot hier"
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

Zelftesten dan toch niet zo betrouwbaar
De regering ziet de zelftest als de manier om deze coronagolf tegen te gaan, maar toch blijkt uit een studie van KU Leuven dat die tests de eerste twee dagen van een besmetting een vals negatief resultaat kunnen geven.
Lees verder

Zelftesten dan toch niet zo betrouwbaar: veel mensen testen toch positief na eerdere negatieve test
Het systeem met de zelftesten blijkt dan toch niet zo waterdicht als gehoopt. Veel mensen testen tóch positief na een negatieve zelftest, dat is vooral duidelijk geworden tijdens de eindejaarsfeesten. VTM NIEUWS heeft daar heel wat getuigenissen over binnengekregen, die serieuze vraagtekens plaatsen bij het hele systeem.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Iemand acht badkamers nodig? The Weeknd verkoopt penthouse in Los Angeles voor 20 miljoen euro
Wie op zoek is naar een luxueuze woning in Los Angeles en een grote smak geld op z'n bankrekening heeft staan, heeft geluk. The Weeknd (31) verkoopt zijn penthouse dat gevuld is met kunst. De Canadese zanger, die in het echt door het leven gaat als Abel Tesfaye, vraagt maar liefst 22,5 miljoen dollar (19,9 miljoen euro) voor het pand.
Lees verder

Man City-verdediger Benjamin Mendy op borgtocht vrijgelaten
Benjamin Mendy is op borgtocht vrijgelaten. De Franse verdediger van Manchester City wordt beschuldigd van zeven verkrachtingen en een aanranding.
Lees verder

Lichaam aangetroffen nabij Noordstation
In de omgeving van het treinstation Brussel-Noord is vrijdagochtend een levenloos lichaam aangetroffen.
Lees verder

Taliban roepen op tot internationale hulp voor Afghanen
De taliban roepen op tot internationale hulp voor de Afghaanse bevolking, die te maken heeft met een humanitaire crisis. De wereld moet volgens vicepremier Abdul Ghani Baradar het volk steunen "zonder enige politieke vooringenomenheid en zijn humanitaire verplichtingen nakomen".
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe een voortvluchtige Italiaanse maffiabaas na bijna 20 jaar gevat werd door de schuld van Google Street View én zijn eigen kookkunsten
De al 20 jaar voortvluchtige Italiaanse maffiamoordenaar Gioacchino Gammino (61) is in het Spaanse Galapagar (bij Madrid) opgepakt na een onwaarschijnlijk stom toeval én zijn eigen, al even stomme schuld. Niet alleen werd hij pardoes vastgelegd door een camerawagen van Google Street View terwijl hij als 'Manu de kruidenier' buiten met een klant een babbeltje stond te slaan, in zijn bijhorende restaurant organiseerde hij geregeld Siciliaanse eetavonden.
Lees verder

Drama voor ploegmaat Van Aert: Van Hooydonck ziet kindje dood ter wereld komen
Droevig bericht van Nathan Van Hooydonck op Instagram. De Jumbo-Visma-renner zag zijn zoontje dood ter wereld komen.
Lees verder

Amerikaanse werkloosheid valt terug naar laagste peil sinds corona-uitbraak
De werkloosheid is eind vorig jaar in de Verenigde Staten gedaald tot het laagste niveau sinds de start van de coronacrisis. De werkloosheidsgraad daalde ten opzichte van november met 0,3 procentpunt tot 3,9 procent. De tewerkstelling steeg wel een pak minder dan verwacht, zo meldde het Amerikaanse ministerie van Werk vrijdag.
Lees verder

Terwijl Denis (85) in ziekenhuis ligt, halen inbrekers tot vier keer toe zijn hangar overhoop: "Zelfs bed werd volledig gesloopt"
Met zes gebroken ribben, een ernstig gewonde schouder en herstellend van een klaplong kwam Denis Geirnaert (85) vrijdag terug thuis na meer dan twee weken in het ziekenhuis verbleven te hebben. Zwaar geëmotioneerd keek hij rond in zijn hangar, die volledig overhoop gehaald werd door inbrekers. Maar liefst vier keer sloegen ze toe, op zoek naar kostbare spullen en geld. "Alles, maar echt alles hebben ze vernield", zucht Denis.
Lees verder

Denis (85) weer thuis na verblijf in ziekenhuis terwijl vandalen door zijn hangar raasden: "Zelfs bed werd volledig gesloopt"
Met zes gebroken ribben, een ernstig gewonde schouder en herstellend van een klaplong kwam Denis Geirnaert (85) vrijdag terug thuis na meer dan twee weken in het ziekenhuis verbleven te hebben. Zwaar geëmotioneerd keek hij rond in zijn hangar, die volledig overhoop gehaald werd door inbrekers. Maar liefst vier keer sloegen ze toe, op zoek naar kostbare spullen en geld. "Alles, maar echt alles hebben ze vernield", zucht Denis.
Lees verder

E3-gamebeurs heeft ook dit jaar geen fysieke aanwezigheid
De Entertainment Software Assocation heeft laten weten dat de Electronic Entertainment Expo-gamebeurs (E3) ook dit jaar niet fysiek zal plaatsvinden. Net als bij eerdere edities heeft dit te maken met de coronapandemie. Waarschijnlijk komt er wel een digitale versie.
Lees verder

Turkse gevechtsvliegtuigen vliegen over bewoonde Grieks eilandengroep
Het conflict over soevereine rechten in de Egeïsche Zee tussen NAVO-landen Turkije en Griekenland heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Turkse F16-gevechtsvliegtuigen vlogen twee keer over de bewoonde Griekse eilandengroep Oinousses.
Lees verder

Hoge Gezondheidsraad buigt zich over vierde prik voor meest kwetsbaren
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft vrijdag, op de persbriefing van het Agentschap Zorg en Gezondheid over de vaccinatiecampagne in Vlaanderen, aangekondigd dat hij het advies van de Hoge Gezondheidsraad zal vragen over een vierde prik voor personen met onderliggende aandoeningen en bewoners van woonzorgcentra. Daarnaast moet de Gezondheidsraad zich ook buigen over een eventuele booster voor jongeren tussen 12 en 17 jaar.
Lees verder

Oscar-winnaar Sidney Poitier overleden op 94-jarige leeftijd
Hollywood-legende Sidney Poitier is donderdagavond overleden op 94-jarige leeftijd. Een exacte doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. De veelgeprezen ster was in 1964 de eerste zwarte acteur die een Oscar won in de categorie 'Beste Acteur'. Hij kreeg het beeldje toen voor z'n rol in 'Lillies of the Field'.
Lees verder

"Leven dreigt nog pak duurder te worden"
Het leven dreigt de komende maanden nog duurder te worden. Daarvoor waarschuwt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Bedrijven zullen immers meer en meer de gestegen kosten doorrekenen in hun prijzen.
Lees verder

Van Crombrugge over mogelijke prijs voor Anderlecht: "De kaarten liggen goed, aan ons om ze uit te spelen"
Anderlecht bereidt zich op eigen bodem voor op het tweede luik van de competitie. Vandaag stond een open training voor de pers op het programma. Kapitein Hendrik Van Crombrugge nam het woord.
Lees verder

Geen eindejaarspiek bij Tele-Onthaal dankzij minder strenge maatregelen
In tegenstelling tot de eindejaarsperiode van vorig jaar heeft de hulplijn Tele-Onthaal geen piek gezien in het aantal oproepen. Tussen 24 december en 1 januari zijn er zelfs 13,5 procent minder binnengekomen dan in dezelfde periode in 2020. "De overheidsmaatregelen waren minder beperkend voor sociale contacten, waardoor mensen zich minder afgesneden voelden dan bij vorige golven", verklaart coördinator Jennifer Pots van Tele-Onthaal.
Lees verder