Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Vier mannen plegen homejacking in Hoboken, twee daders al gearresteerd: “Moeder en zoon werden ruw behandeld”

HLN
Vier mannen plegen homejacking in Hoboken, twee daders al gearresteerd: "Moeder en zoon werden ruw behandeld"
Een viertal verdachten hebben afgelopen nacht een homejacking gepleegd in de Hertog van Brabantlei in Hoboken. De inbrekers knevelden twee aanwezigen en behandelden hen bijzonder ruw, maar twee van hen konden vrijdagochtend gearresteerd worden door het snelleresponsteam. Waar ze precies naar op zoek waren is nog niet duidelijk. De slachtoffers, een moeder van 61 en een zoon van 34, zijn naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

INTERVIEW. Professor Jonathan Holslag over de oorlogsdreiging van Rusland: "Zelfs zonder oorlog heeft Poetin Europa al verslagen"
Komt er opnieuw oorlog in Europa? De spanningen rond Oekraïne lopen de laatste dagen zo hoog op, dat de kans op een gewapend conflict toeneemt. Maar zelfs zonder een militaire oorlog heeft de Russische president Vladimir Poetin al gewonnen, zegt professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB). "Er komt een einde aan de droom van Europa als grote wereldspeler."
Lees verder

Bart De Wever bij PFOS-onderzoekscommissie: "Ik kan geen vertrouwen meer hebben in de voorzitter"
Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever had tijdens een hoorzitting van de onderzoekscommissie PFOS in het Vlaams parlement felle kritiek op Hannes Anaf (Vooruit). De aanleiding is een interview van de commissievoorzitter in weekblad 'Humo'.
Lees verder

Enkel nog rode bestemmingen in Europa volgens nieuwe Belgische coronakaart
Vorige week konden we nog naar enkele Italiaanse en Roemeense oranje regio's - met een matig risico op besmetting - reizen, maar nu kleurt heel Europa rood op de Belgische coronakaart.
Lees verder

Ondanks lockdown nu al winkels en horeca geopend in Nederlandse Valkenburg
In de Nederlandse gemeente Valkenburg zijn de cafés, restaurants en winkels vrijdag opengegaan, ondanks de nog altijd geldende lockdownregels in Nederland. Heel wat mensen zitten in het centrum op een terras. De actie wordt gedoogd door de burgemeester van het Limburgse stadje.
Lees verder

Retrocommissies, horloges en valse facturen: wat wordt Mogi Bayat ten laste gelegd?
In het kader van de 'Operatie Zero' wordt spelersmakelaar Mogi Bayat heel wat ten laste gelegd, maar ook andere mensen in de voetbalwereld komen met dit dossier in opspraak. Van de aanwerving van Krépin Diatta door Club Brugge tot de transfer van Sofiane Hanni. Een overzicht.
Lees verder

Jordan zat 17 jaar opgesloten in horrorhuis van haar ouders, nu maakt ze vrolijke filmpjes op TikTok
Zeventien jaar lang zat Jordan Turpin (21) opgesloten in het zogenaamde 'horrorhuis' van haar ouders. Eerst in Texas, daarna in Perris (Californië). Net als haar twaalf broers en zussen werd ze zwaar mishandeld, vastgeketend en uitgehongerd. Maar kijk nu: vier jaar na haar bevrijding heeft de jongedame zich ontwikkeld tot een vrolijke meid op TikTok, met intussen bijna 500.000 volgers. Van een metamorfose gesproken...
Lees verder

Duel Standard-Beerschot krijgt nieuwe speeldatum, geen forfaitzege voor hekkensluiter in 1A
Het Disciplinair Comité van de voetbalbond heeft beslist dat de onlangs uitgestelde wedstrijd Standard-Beerschot toch moet worden gespeeld. Beerschot, dat hoopte op een forfaitzege, gaat in beroep bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS).
Lees verder

Antwerp-coach Priske over Charleroi, maar ook over Gouden Schoen en transferperiode
Tijdens Brian Priskes persbabbel voor Charleroi ging het eigenlijk maar een kwart van de tijd over het bezoek van de Carolo's aanstaande zondag. Wij schotelden de coach van Antwerp nog drie andere thema's voor waar hij ook graag op in ging. "Het is zeker een doelstelling om in 2022 wat beter vertegenwoordigd te zijn bij de Gouden Schoen."
Lees verder

Amerikaanse inlichtingendienst: "Rusland bezig met geheime operatie om invasie van Oekraïne te rechtvaardigen
De Verenigde Staten zouden over bewijsmateriaal beschikken dat Rusland in het geheim agenten naar Oost-Oekraïne heeft gestuurd om er een operatie uit te voeren tegen haar eigen troepen. Daarmee zouden de Russen een vals voorwendsel willen creëren voor een invasie van Oekraïne. Dat heeft een Amerikaans functionaris verteld aan nieuwszender CNN.
Lees verder

Vanaf 17 januari tweede kans voor wie boosterprik heeft gemist
Vanaf maandag 17 januari komt er een herkansingsmoment voor alle Vlamingen die hun boosterprik hebben gemist. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid vrijdag aangekondigd op een persconferentie over de stand van zaken van de vaccinatiecampagne in Vlaanderen. Ook voor kinderen komt er een herkansing.
Lees verder

Bestaat dé succesformule voor een goede relatie? "Een paar factoren keren altijd terug"
En ze leefden nog lang en gelukkig. Sprookjesfiguren kost het amper moeite, in het echte leven weten we dat een goede relatie soms heel wat werk en inzet vraagt. Hoe die aanpak er precies uitziet? Het is ook een vraag die Vlaams psychologe Laura Sels bezighoudt. Aan de Universiteit Gent doet ze als postdoctoraal onderzoeker onderzoek naar die succesformule. "Het is raar dat wij op school wel leren over wiskunde en fysica, maar niet over menselijke relaties."
Lees verder

Ruggengraatontsteking mogelijke bijwerking van vaccins AstraZeneca en Janssen
Volgens het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is myelitis transversa, een zeldzame ontsteking in de ruggengraat, een mogelijke bijwerking van de vaccins van AstraZeneca en Janssen. Dat heeft de gezondheidsinstantie gemeld.
Lees verder

Verdachten in zaak Propere Handen reageren: "Ik heb nooit een cent ontvangen"
In de zaak Propere Handen, het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal, wil het federaal parket 56 personen en één vennootschap voor de correctionele rechtbank brengen. Enkele verdachten reageerden inmiddels op het nieuws. Een overzicht van de reacties.
Lees verder

Schreuder: "Zullen zien hoe jongens teleurstelling van Gouden Schoen verteerd hebben" - Nog geen Kagawa tegen Club Brugge
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Schreuder: "Zullen zien hoe jongens gemiste Gouden Schoen verteerd hebben"
Lees verder

Federale regering hakt nog geen knopen door om energiefactuur te verlagen: Van der Straeten moet pistes onderzoeken
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft van het kernkabinet de opdracht gekregen de verschillende pistes om de energiefactuur te drukken in kaart te brengen en technisch te analyseren. Dat zal gebeuren in overleg met haar collega van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Dat werd vrijdag vernomen op het kabinet van premier Alexander De Croo en van de groene minister. Het dossier ligt volgende week opnieuw op tafel.
Lees verder

Tesla-merchandise vanaf nu te koop met dogecoin, twittert Elon Musk, waarna munt forse boost krijgt
Op de website van de maker van elektrische auto's Tesla zijn vanaf nu verschillende artikelen met het logo van het bedrijf te koop met dogecoin. De stunt van oprichter Elon Musk deed de waarde van de cryptomunt vrijdag fors toenemen.
Lees verder

Nam de Queen de titels van Andrew af om het fortuin van de monarchie veilig te stellen? "Ze heeft opgetreden als staatshoofd, niet als moeder"
De kogel is door de kerk. Prins Andrew (62) moet zijn militaire titels en koninklijke patronages inleveren. Een moeilijke, maar te verwachten sanctie van de Queen (95). "Er moest een beslissing genomen worden. Alles wat het koningshuis deed, werd overschaduwd." Voor de hertog van York, de lievelingszoon van koningin Elizabeth, is het een bittere pil om te slikken. De lijdensweg van de Britse royal is ook nog lang niet voorbij. Wellicht moet hij nog andere privileges inleveren, ook financieel staat hij er allesbehalve goed voor.
Lees verder

RECENSIE. 'Dracula': "Te weinig bindmiddel om ons bloed te doen stollen"
125 jaar nadat schrijver Bram Stoker met 'Count Dracula' een legendarisch booswicht in het eeuwige leven blies, heeft de Transsylvanische antagonist nu ook het moderne tv-tijdperk gehaald. De makers van 'Sherlock', hebben namelijk een driedelige miniserie opgehangen aan de beroemdste vampier aller tijden. Of uw halsslagader er ook sneller van zal bonzen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Luchthaven Charleroi haalde vorig jaar net niet helft passagiers van 2019
De luchthaven van Charleroi heeft vorig jaar 3,76 miljoen passagiers over de vloer gekregen. Daarmee raakte de Henegouwse luchthaven net niet aan de helft (46 procent) van het aantal passagiers in 2019, net vóór de coronapandemie losbarstte. Toen werd een record bereikt van 8,2 miljoen reizigers.
Lees verder