Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Vias ziet inhaalverbod voor vrachtwagens bij regen liever verdwijnen

HLN
Vias ziet inhaalverbod voor vrachtwagens bij regen liever verdwijnen
Donderdag maakte minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) bekend dat er in Vlaanderen meer controles zullen komen op het inhaalverbod voor vrachtwagens bij neerslag - en dat door middel van systemen met neerslagsensoren en slimme camera's. Volgens het centrum voor verkeersveiligheid Vias heeft het inhaalverbod echter weinig zin. "Het zorgt er niet voor dat het aantal ongevallen bij neerslag daalt", zegt Vias-woordvoerder Stef Willems.
Lees verder

Netflix wil met Koreaanse succesformule meer abonnees trekken
Netflix hoopt door het wereldwijde succes van Zuid-Koreaanse series meer abonnees te trekken, vooral in Aziatische landen. De Amerikaanse streamingdienst, die volgende week met resultaten komt, boekte afgelopen jaar enorme successen met series als Squid Game en Hellbound en wil de Koreaanse succesformule ook naar andere landen in de regio Azië-Pacific brengen.
Lees verder

Tsunamiwaarschuwing na onderzeese vulkaanuitbarsting in Stille Oceaan
Bij Tonga, een koninkrijk van 177 eilanden in de eilandengroep in Polynesië in de Stille Oceaan, is een onderzeese vulkaan opnieuw uitgebarsten. De Hunga Tonga-Hunga Ha'apai spuwde as, stoom en gas tot twintig kilometer in de lucht. Er volgde ook een tsunamialarm.
Lees verder

LIVE. Spoedzitting aan de gang: Djokovic gaat wel degelijk in beroep en moet in afwachting van uitspraak mogelijk weer naar quarantainehotel
De Australian Open van Novak Djokovic (34) lijkt er al op te zitten nog voor hij één wedstrijd gespeeld heeft. De Australische minister van Immigratie Alex Hawke heeft het visum van de Serviër namelijk opnieuw geannuleerd, waardoor Djokovic het land zal moeten verlaten. Zoals onze tennisexpert Filip Dewulf al voorspelde, gaat Djokovic in beroep tegen de beslissing.
Lees verder

Varkenshartpatiënt zat in cel voor neersteken van man die op café met zijn vrouw flirtte
Ophef rond David Bennett, de 57-jarige patiënt die vorige vrijdag in de Amerikaanse staat Maryland een varkenshart kreeg ingeplant. Bennett blijkt in 1988 een liefdesrivaal zeven messteken te hebben toegediend. Hij werd daarvoor veroordeeld en zat enkele jaren in de cel. De zus van Bennetts slachtoffer vindt dat Bennett als crimineel de medische wereldprimeur niet verdiende. Ze opent zo een ethisch debat.
Lees verder

Bob Saget openhartig tijdens laatste interview voor z'n overlijden: "Humor hielp me overleven"
"Door stand-upcomedy en humor blijf ik mentaal gezond." Dat vertelt Bob Saget in het laatste interview voor z'n overlijden. Het openhartige gesprek wordt vrijdag uitgezonden in de talkshow 'This Morning'. Saget overleed afgelopen weekend in z'n slaap. De acteur, vooral bekend van de sitcom 'Full House', werd 65.
Lees verder

Aardbeving met kracht van 6,6 op schaal van Richter treft Indonesische hoofdstad
Een aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter heeft vrijdag de Indonesische hoofdstad Jakarta door elkaar geschud. Dat meldt het Amerikaanse seismologische instituut (USGS).
Lees verder

Meer zelfdodingen bij Nederlandse jongeren in 2021
Het aantal zelfdodingen onder Nederlandse jongeren tot 30 jaar lag in 2021 vijftien procent hoger dan in voorgaande jaren. De toename vond vooral plaats onder mannen tussen 20 en 30 jaar oud, meldt de Commissie Actuele Nederlandse Suïcideregistratie (CANS) vandaag.
Lees verder

Xavi Simons (18) was dé speler in de jeugdopleiding van Barcelona, maar laat zich nu zien bij PSG
Xavi Simons heeft meer dan 3,1 miljoen volgers op social media, maar hoe goed de 18-jarige Nederlander kan voetballen, kunnen we pas gaan beoordelen nu hij kansen krijgt bij PSG.
Lees verder

Man (72) vormt sociale woning om tot illegaal bordeel: 1 jaar cel en 28.000 euro boete
Een 72-jarige man uit Poppel (Ravels) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar en een boete van 28.000 euro. Hij stelde zijn eigen sociale woning aan De Wilders én die van zijn neef aan Aarledijk ter beschikking voor illegale prostitutie. Zeven jonge vrouwen en transgender personen boden er hun diensten aan.
Lees verder

Ziekteverzuim vorig jaar gestegen: meer dan 6 procent van werkdagen gaat verloren door ziekte
Het ziekteverzuim in België is vorig jaar gestegen. Meer dan 6 procent van alle werkdagen ging verloren doordat werknemers gedurende korte of middellange tijd - tot een jaar - ziek waren, zo blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener SD Worx.
Lees verder

Europol neemt ruim 1.530 gas- en alarmpistolen in beslag
Tijdens een internationale operatie gericht op de illegale handel in omgebouwde gas- en alarmpistolen heeft Europol 1.534 wapens in beslag genomen. Alarmpistolen zijn populair bij criminelen, omdat ze gemakkelijk kunnen worden omgebouwd om scherpe munitie mee af te vuren. In juli vorig jaar werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries waarschijnlijk met een omgebouwd alarmpistool neergeschoten.
Lees verder

Bijna 700 beleggingsfondsen in België: hoe maak je de slimste keuze?
Wie zijn centen belegt, haalt daar mogelijk een mooi rendement uit. Maar klopt het dat je als jongere het best investeert in een dynamisch beleggingsfonds en als je ouder bent in een defensief? Of toch niet? Wat zijn de verschillen tussen de fondsen? En hoe maak je de slimste keuze? Spaargids.be overloopt de opties.
Lees verder

50 jaar op de Deense troon, en nog steeds razend populair: het geheim van de excentrieke koningin Margrethe II
Kettingrookster, kunstenares en koningin: Margrethe II van Denemarken (81) kent vele gedaantes. Vrijdag zit ze maar liefst een halve eeuw op de troon, en dat doet ze goed: de Deense monarchie is niet alleen de oudste, maar ook de populairste van Europa. Wat is de succesformule van de excentrieke vorstin?
Lees verder

50 jaar op de Deense troon, en nog steeds razend populair: het geheim van de excentrieke Margrethe II
Kettingrookster, kunstenares en koningin: Margrethe II van Denemarken (81) kent vele gedaantes. Vrijdag zit ze maar liefst een halve eeuw op de troon, en dat doet ze goed: de Deense monarchie is niet alleen de oudste, maar ook de populairste van Europa. Wat is de succesformule van de excentrieke vorstin?
Lees verder

Gala van de Gouden Vlinderdas: veel voetballers pronken met strikjes op de rode loper
Het strikje kan niet meer beschouwd worden als een kledingstuk dat enkel dienstdoet voor Belgische ex-premiers uit Henegouwen. Nee, wie naar het Gouden Schoen-gala keek, zag heel wat voetballers met zo'n frivole vlinderdas rond hun nek. Weten Charles De Ketelaere en co niet meer hoe ze zo'n oude stropdas moeten knopen, of zijn strikjes het nieuwe normaal geworden? Onze redactie trok te rade bij experts in de mode: "Voor jongeren lijkt de das een verplicht werkobject, de strik daarentegen ademt feestelijkheid."
Lees verder

Bekende gruwelmoord op Brits gezin in Alpen blijft mysterie: verdachte alweer vrijgelaten
De gruwelmoord op een Brits gezin in de Alpen houdt de gemoederen al bijna tien jaar bezig, en daar komt voorlopig geen einde aan. De man die gisteren werd opgepakt als verdachte in het onderzoek, is bij gebrek aan bewijs alweer vrijgelaten. "Ik hoop dat mijn cliënt nooit meer als verdachte zal worden beschouwd", laat zijn advocaat in een verklaring weten.
Lees verder

"Op amper 8 minuten is je zalmfilet volledig gaar": onze culinaire journaliste tipt hoe je meer uit je airfryer haalt
Gebruik jij je airfryer stiekem alleen maar om frieten in te bakken? Dan ben je zeker niet alleen. Toch is die airfryer veel meer dan een gezondere friteuse op basis van hete lucht. Onze culinaire journaliste licht toe wat die airfryer allemaal in petto heeft, zodat je nieuwe keukenaanwinst geen geheimen meer kent voor jou. Move over frieten, tijd voor het echte airfryerwerk, waarvoor we meteen 6 snelle recepten delen. "Veel gerechten die je uit gewoonte in de oven klaarmaakt, kun je veel efficiënter bereiden in de airfryer."
Lees verder

"Teleurstellende" studie ontkracht dat organische verbindingen in Marsmeteoriet van biologische oorsprong zijn
De ALH 84001-meteoriet is sinds zijn aankomst op Aarde voer voor discussie geweest. Het eerste onderzoeksteam dat met de Marsmeteoriet aan de slag ging, geloofde immers dat hij bewijs leverde voor voormalig leven. Andere onderzoekers hebben dat altijd ontkracht. Ook het onderzoeksteam van Andrew Steele (Carnegie Institution for Science) vond dat de organische verbindingen geen biologische oorsprong hebben, maar het resultaat zijn van een interactie tussen water en het gesteente.
Lees verder

LIVE. Djokovic gaat in beroep tegen uitzetting: zaterdag wordt hij gearresteerd, zondag vindt de zitting plaats
De Australian Open van Novak Djokovic (34) lijkt er al op te zitten nog voor hij één wedstrijd gespeeld heeft. De Australische minister van Immigratie Alex Hawke heeft het visum van de Serviër namelijk opnieuw geannuleerd, waardoor Djokovic het land zou moeten verlaten. Zoals onze tennisexpert Filip Dewulf al voorspelde, gaat Djokovic in beroep tegen de beslissing. Zondag vindt de zitting plaats.
Lees verder