Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 januari 2022

Verlaging btw moet energiefactuur betaalbaar maken: alle politici beseffen dat er dringend 'iets' moet gebeuren, maar...

HLN
Verlaging btw moet energiefactuur betaalbaar maken: alle politici beseffen dat er dringend 'iets' moet gebeuren, maar wat?
Kan een lager btw-tarief onze ontspoorde energierekeningen straks betaalbaar houden? Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) verdedigt een tijdelijke verlaging van 21 naar 6 procent, andere partijen zijn terughoudender. Een politiek overzicht. "We beseffen dat er dringend iets moet gebeuren."
Lees verder

Noa Lang vindt dat hij Gouden Schoen verdiende: "Iedereen weet wie de beste voetballer is: ik"
Heel even dacht-ie dat híj ging winnen. Toen bleek dat Charles De Ketelaere pas derde was geëindigd. Maar uiteindelijk strandde ook Noa Lang op ruime achterstand van Gouden Schoen Paul Onuachu. "Ach, ik had dit wel verwacht. Ik gun het Paul ook, ben blij voor hem. Als je zoveel goals maakt, is dat een topprestatie. Alleen… Als je naar de statistieken kijkt, zijn mijn cijfers beter."
Lees verder

James vindt het eerste liefje van Gert Verhulst terug: "35 jaar geleden dat ik haar gezien heb"
Donderdag maakt Gert Verhulst (53) z'n opwachting in de laatste aflevering van 'James, de musical'. Daarin praat de Studio 100-baas over z'n Franse vriendin. "Karine was mijn eerste liefde, we woonden ook samen in België. Maar onze relatie werd uiteindelijk een grote stressboel en bleef niet duren." De twee hebben elkaar al 35 jaar niet gezien, maar James heeft een verrassing voor Gert in petto, want hij zocht en vond Karine.
Lees verder

In '#LikeMe' trekt ze naar Japan, Camille zelf mikt op succes in Duitsland: "Veel belangrijker dan een nieuwe vriend"
Haar rol in '#LikeMe' is sinds woensdagavond erg onzeker, maar Camille hoeft zich geen zorgen te maken. Een platencontract in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, een groot soloconcert in de Lotto Arena als jongste artieste ooit, vijf nominaties voor de Mia's en de Gouden K's... 2022 is nu al háár jaar. Tijd dus voor een gesprek over Duitse taallessen, haar toekomstige album, internationaal doorbreken als prille twintiger en haar recente relatiebreuk. "Misschien ga ik wel deels in Duitsland wonen."
Lees verder

Haar personage in '#LikeMe' trekt naar Japan, Camille Dhont zelf verovert straks Duitsland: "Mijn carrière is belangrijker dan een nieuwe vriend"
Een platencontract in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, een groot soloconcert in de Lotto Arena als jongste artieste ooit, vijf nominaties voor de Mia's en de Gouden K's en een hoofdrol in het derde seizoen van '#LikeMe'. 2022 is nu al het jaar van Camille Dhont. Tijd dus voor een gesprek over Duitse taallessen, haar toekomstige album, internationaal doorbreken als prille twintiger en haar recente relatiebreuk. "Mijn volledige focus ligt nu op mijn carrière, die veel belangrijker is dan een nieuwe vriend."
Lees verder

Genkvoorzitter Peter Croonen: "Deze trofee gaat Genk boost geven in inhaalrace"
Genk-voorzitter Peter Croonen hoorde de bekendmaking van de laureaat op een zakendiner. En of ze dat zouden vieren. "We gaan nu een goede fles wijn bestellen. Onuachu is een collectieve denker, maar deze individuele prijs heeft hij geweldig verdiend."
Lees verder

Nederlandse Hartono houdt Bonaventure uit derde en laatste kwalificatieronde op Australian Open
Ysaline Bonaventure (WTA-177) heeft zich donderdag in Melbourne niet voor de derde en laatste kwalificatieronde van het Australian Open kunnen plaatsen. De 27-jarige Luikse werd met 2-6, 6-4 en 4-6 uitgeschakeld door de Nederlandse Arianne Hartono (WTA-191).
Lees verder

KMI waarschuwt met 'code geel' voor gladheid en mist
Het KMI waarschuwt vanmorgen met in heel Vlaanderen met 'code geel' voor mist. In het centrum van het land en in Wallonië geldt bovendien een waarschuwing voor gladheid. Opletten dus voor gladde wegen door rijm- en/of lokale ijsplekken of aanvriezende mist. De mist kan het zicht beperken tot minder dan 200 meter.
Lees verder

Stefaan Degand gaat, net zoals zijn vrouw dat deed, aan de slag in een ziekenhuis: "Ik weet uit eigen hand hoe belangrijk goed zorgpersoneel is"
Hij heeft een kind waar hij al vijf jaar alleen voor moet zorgen en zijn vrouw Julie was vroeger zelf verpleegkundige. Geen persoon beter geschikt voor een stageplaats op de kinderafdeling van een ziekenhuis dan Stefaan Degand (43). De acteur draaide, samen met vier collega-bekenden, mee in het ritme van de zorg. "Als ik een ding geleerd heb, is het wel hoe een gesprek minstens even belangrijk is als medicatie."
Lees verder

Prinses Delphine openhartig over strijd tegen anorexia: "Ik denk dat het mijn manier was om controle te behouden"
Delphine van Saksen-Coburg heeft open kaart gespeeld: ze vertelt de volledige waarheid over haar leven met en zonder haar biologische vader, koning Albert. Het is een verhaal van vreugde en verdriet, van scheiding en verzoening. "Iedereen rondom mij wist dat Albert mijn vader was, behalve ik", zegt ze in de driedelige docureeks die gisteren van start ging op RTL-TVI en één. Uiteindelijk kwam alles goed, ook dankzij haar broer Filip.
Lees verder

Danny Verbiest in een rolstoel in 'James, de musical'
Op donderdag maakt gewezen 'Samson'-stem Danny Verbiest (76) zijn opwachting in de laatste aflevering van 'James, de musical', die gewijd is aan het leven van Gert Verhulst. De poppenspeler zorgt voor een opmerkelijke entree, want hij wordt in rolstoel op het podium gereden. "Hij kwam net uit het ziekenhuis, maar ondertussen gaat het al een stuk beter met hem", laat z'n entourage weten.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen blijft snel stijgen, aantal patiënten op intensieve zorg daalt verder
Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft snel stijgen. Tussen 3 en 9 januari waren er in ons land dagelijks gemiddeld 22.189 besmettingen. Dat is een stijging met 88 procent ton opzichte van de zeven dagen ervoor. De ziekenhuisopnames stijgen ook, maar minder fors (+7 procent). Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Kobe Ilsen trapt tweede seizoen van '#weetikveel' af als treinbestuurder
Kobe Ilsen (40) gaat tijdens het tweede seizoen van '#weetikveel' weer op zoek naar toffe en verrassende weetjes over boeiende onderwerpen. In de eerste aflevering staat de trein centraal.
Lees verder

De Oscars van de WAG's. Deze voetbalvrouwen maakten grote sier op de rode loper: "Op een avond als deze mag het al eens sexy zijn"
Voor een Tequila Sunrise moest je gisteren niet in Ibiza zijn, wel in de Antwerpse Expo voor de rode loper van de Gouden Schoen. Met subtiele blote tinten, glinsterende eyecatchers en sexy zwart draaiden voetbalvrouwen de dresscode 'cocktail' als geen ander rond hun vinger. De voetballers kozen dan weer voor de charme van een klassiek maatpak, doorgaans in zwart, soms in petroleumblauw of gedurfd Peaky Blinders-stijl. Geniet vooral mee van onze eigen Oscaruitreiking der WAG's.
Lees verder

Verblijfsvergunning imam grootste Belgische moskee ingetrokken wegens gevaar voor nationale veiligheid
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft in oktober vorig jaar het verblijfsrecht ingetrokken van Mohamed Toujgani, hoofdimam van de Al Khalil-moskee in Molenbeek, de grootste moskee van ons land. Dat meldt VRT NWS vandaag.
Lees verder

Was dit het afscheid van Arno? "Mijn moeder is boven. Ja, ik zal haar gaan bezoeken"
"Misschien is het mijn laatste concert." Temidden een handvol uitverkorenen vergulde Arno Hintjens (72) op Radio 1 nog één keer de mooiste parels uit zijn schatkist. De strijd tegen pancreas-kanker bleef achter in de kleedkamer, maar ontsnapte net voor 'Les Yeux de ma mère'. "Mijn moeder is boven…. 'k gon eur' misschien één van… Ja, 'k zal eur gaan bezoeken."
Lees verder

LIVE. Novak Djokovic opgenomen in loting eerste ronde Australian Open, maar nog steeds geen beslissing over zijn verdere verblijf
Novak Djokovic (34) is als eerste reekshoofd opgenomen in de hoofdtabel van de Australian Open. De Servische titelverdediger neemt het in de eerste ronde op tegen Miomir Kecmanovic, al is het nog steeds wachten op een definitieve beslissing van Australisch minister van Immigratie Alex Hawke. Die moet oordelen of Djokovic na de visumheisa al dan niet in Australië mag blijven. Op deze pagina volgt u het nieuws rond de nummer één van de wereld op de voet.
Lees verder

Tessa Wullaert verbijt ontgoocheling: "Ik weet niet wat ik meer kan doen"
Dichter kon de vierde Gouden Schoen niet komen voor Tessa Wullaert (27). Voor het tweede jaar op rij moest de kapitein van de Red Flames haar ontgoocheling verbijten. "Ik weet niet wat ik meer kon doen", aldus Wullaert.
Lees verder

Geen Moderna meer voor eerste prikken bij jongeren, wel nog voor boosters
Sinds vorig maand worden in België aan mensen onder 31 jaar geen Moderna-vaccins meer toegediend als onderdeel van de basisvaccinatie. Voor boosters met een halve dosis kan Moderna bij jongeren wel nog. Verschillende Europese landen doen ook dat niet meer.
Lees verder

LIVE. Novak Djokovic opgenomen in loting eerste ronde Australian Open, maar ook komende uren geen beslissing over zijn verdere verblijf
Novak Djokovic (34) is als eerste reekshoofd opgenomen in de hoofdtabel van de Australian Open. De Servische titelverdediger neemt het in de eerste ronde op tegen Miomir Kecmanovic, al is het nog steeds wachten op een definitieve beslissing van Australisch minister van Immigratie Alex Hawke. Die moet oordelen of Djokovic na de visumheisa al dan niet in Australië mag blijven. Op deze pagina volgt u het nieuws rond de nummer één van de wereld op de voet.
Lees verder