Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Verdachten in zaak Propere Handen reageren: “Nooit een euro zwart geld ontvangen van meneer Veljkovic”

HLN
Verdachten in zaak Propere Handen reageren: "Nooit een euro zwart geld ontvangen van meneer Veljkovic"
In de zaak Propere Handen, het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal, wil het federaal parket 56 personen en één vennootschap voor de correctionele rechtbank brengen. Enkele verdachten reageerden inmiddels op het nieuws. Een overzicht van de reacties.
Lees verder

Minder dierenproeven in 2020 in Vlaanderen
In 2020 werden in Vlaanderen 220.309 dierenproeven uitgevoerd in 106 erkende laboratoria. Dat zijn er 13 procent minder dan in 2019 (253.433 proeven) en 16 procent minder dan in 2018. Dat meldt dierenrechtenorgansatie Animal Rights op basis van de cijfers van het Vlaams instituut voor dierenwelzijn. Er zijn in 2020 minder dierenproeven op muizen en zebravissen vastgesteld maar meer op katten, honden, konijnen en hamsters.
Lees verder

Economische inspectie onderzoekt verschillende energieleveranciers
De Economische Inspectie krijgt de jongste tijd meer meldingen binnen over energieleveranciers, nu de prijzen voor elektriciteit en gas de pan uitswingen. Er lopen ook onderzoeken naar "de handelspraktijken van verschillende leveranciers". Dat zegt een woordvoerder van de FOD Economie vandaag.
Lees verder

REALITYCHECK. Heel veel 'Big Brother'-nieuws en de terugkeer van 'Too Hot To Handle'
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Nina Derwael danst met haar oma in 'Dancing with the stars'
'Dancing with the Stars' is weer terug van even weggeweest. Deze week is het Friends & Family week. Iedereen nodigt iemand dierbaar uit om mee de dansvloer op te gaan. Nina Derwael (21) kiest haar lieftallige omaatje, en dat levert schattige beelden op. 'Dancing with the stars', zaterdag 15 januari om 20u55 op Play4 en GoPlay.
Lees verder

Frankrijk zet licht op groen voor vaccinatie met Nuvaxovid
Frankrijk heeft het licht op groen gezet voor het gebruik van Nuvaxovid. Dat coronavaccin is ontwikkeld door het Amerikaanse Novavax en is het vijfde dat goedkeuring krijgt van de Franse autoriteiten.
Lees verder

Reizigers openen twee treindeuren tijdens rit aan hoge snelheid: "Zware sancties zullen volgen"
Vrijdagochtend heeft een trein tussen Leuven en Kortrijk een aantal minuten aan hoge snelheid met twee open deuren gereden. Vervoersmaatschappij NMBS bevestigt dat het om kwaadwillig opzet gaat en er zware sancties zullen volgen wanneer de betrokken personen geïdentificeerd worden.
Lees verder

Hoger risico om kindje te verliezen bij niet-gevaccineerde zwangere vrouwen met Covid
Niet-gevaccineerde zwangere vrouwen met Covid hebben niet alleen meer kans op een ernstig ziekteverloop dan andere vrouwen, maar ook om hun kindje te verliezen, tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte. Dat blijkt uit een Schots onderzoek. De auteurs dringen er bij zwangere vrouwen op aan zich te laten vaccineren.
Lees verder

Prins Charles negeert journalist die vraag stelt over prins Andrew
De Britse prins Andrew (62) moet zijn militaire titels en koninklijke patronages inleveren, dat blijkt uit een officieel statement van Buckingham Palace. De beslissing komt er nadat een New Yorkse rechter weigerde zijn rechtszaak tegen Virginia Giuffre te seponeren. Een journalist vroeg prins Charles om een reactie, maar die negeerde de journalist compleet.
Lees verder

Google betaalt 874 miljoen euro voor kantoor in Londen
Het Amerikaanse technologiebedrijf Google heeft in Londen een kantoorgebouw gekocht voor 730 miljoen pond, of omgerekend 874 miljoen euro. In het gebouw was al een deel van het Britse personeel tewerkgesteld. Google huurde hiervoor enkele verdiepingen af.
Lees verder

Kleine demonstratie bij eredoctoraat voor Eurocommissaris Frans Timmermans
Eurocommissaris Frans Timmermans heeft vrijdagmiddag op de Technische Universiteit in het Nederlandse Delft een eredoctoraat gekregen voor zijn sociaal-maatschappelijke prestaties op klimaatgebied. Volgens een woordvoerster van de universiteit hebben er tientallen demonstranten voor de deur gestaan, van wie een aantal met trekkers. De politie bevestigt dat, maar de demonstranten zouden alweer zijn vertrokken.
Lees verder

Eurostat: nieuwe piek in Europese oversterfte in herfst 2021
De oversterfte nam in heel Europa sterk toe in de herfst. De meest recente cijfers van Europees statistiekbureau Eurostat laten zien dat in Europa 27 procent meer mensen overleden in november dan gebruikelijk was in deze maand voor de coronacrisis.
Lees verder

Alweer incident in Nederland: voordeur van ex-minister Ferd Grapperhaus beklad met "Pedo, nazi"
De voordeur van de Amsterdamse woning van Ferd Grapperhaus, oud-minister van Justitie en Veiligheid in Nederland, is deze week beklad. Het is na Sigrid Kaag en Hugo de Jonge de derde Nederlandse bewindspersoon die thuis wordt belaagd.
Lees verder

Eleven Sports reageert op uitlatingen Vanhaezebrouck: "Wij zijn niet wereldvreemd"
Eleven Sports reageert verbaasd op de uitlatingen van Hein Vanhaezebrouck, die donderdag opperde dat er "voor Eleven geen beperkingen zijn" en zich afvroeg of de sportzender "op een andere wereld leeft".
Lees verder

Julia Fox verzekert dat relatie met Kanye West géén publiciteitsstunt is
Julia Fox (31) houdt vol dat haar nieuwe relatie met Kanye 'Ye' West (44) geen publiciteitsstunt is en voegt er zelfs aan toe dat haar vrienden vinden dat hun relatie "heel logisch" is: "Er zijn altijd mensen die denken dat alles voor de bekendheid gebeurt. Ik denk dat niet."
Lees verder

Oekraïense president wil overleg met Poetin en Biden
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil een topoverleg met zowel zijn Amerikaanse (Joe Biden) als Russische ambtgenoot (Vladimir Poetin) organiseren, om de crisis aan de Oekraïens-Russische grens te ontzenuwen. Dat heeft een van zijn naaste medewerkers vandaag meegedeeld.
Lees verder

Eén kind op twee komt prik halen na uitnodiging, maar verschillen tussen vaccinatiecentra blijken érg groot
Cliniclowns, Suske en Wiske, of een bezoek aan de aapjes: Vlaanderen haalt alles uit de kast om onze kinderen op kindvriendelijke wijze te vaccineren. Maar vertaalt dat zich ook in een hoge vaccinatiegraad bij onze 5- tot 11-jarigen? Voorlopig staat de teller op 25.796 prikjes en 13.625 weigeringen, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Vijftig procent, dus. Maar die cijfers zijn lang niet netjes verdeeld over alle vaccinatiecentra, waar we uitschieters in positieve en negatieve zin noteerden. Een overzicht.
Lees verder

INTERVIEW. Marc Coucke haalt topchef Peter Goossens naar Knokke: "Géén 'Hof van Cleve', maar vol-au-vent en paling met mijn signatuur"
Letterlijk, een surprise van de chef. Het is de Godfather van de Belgische gastronomie zelf, die voor ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys luxehotel 'La Réserve' in Knokke op de culinaire kaart zal zetten. Peter Goossens (57) heeft na enkele rustige jaren - nu ja, wat heet rustig in een driesterrenzaak? - veel goesting in een nieuwe uitdaging. "Marc heeft al verschillende voorstellen gedaan in het verleden, maar deze keer voel ik dat het écht goed zit
Lees verder

Tim 'Timtation' Wauters wordt papa
Tim 'Timtation' Wauters wordt voor het eerst vader. Dat maakte hij zelf bekend via sociale media.
Lees verder

Laatste kans: stem op Game of the Year en win
2022 is al twee weken aangezwengeld, maar dit weekend kan je nog altijd stemmen voor dé games van 2021. Dit zijn de keuzes van onze redactie voor Game of the Year in 12 categorieën.
Lees verder