Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 januari 2022

VBO waarschuwt voor “ontsporende loonkosten” in ons land: “België dreigt opnieuw de zieke man van Europa te wo...

HLN
VBO waarschuwt voor "ontsporende loonkosten" in ons land: "België dreigt opnieuw de zieke man van Europa te worden"
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) waarschuwt voor ontsporende loonkosten in ons land en een zware competitiviteitscrisis. Indien we niets ondernemen, dreigt België opnieuw "de zieke man van Europa" te worden, vreest het VBO.
Lees verder

Stepper overleden na aanrijding met wagen
In Sint-Jans-Molenbeek is donderdagochtend een persoon op een step overleden nadat die aangereden werd door een voertuig. Dat bevestigt de politiezone Brussel-West.
Lees verder

Wout van Aert tegen de rest: viervoudig Belgisch kampioen veldrijden lijkt onklopbaar op het BK in Middelkerke
Wout van Aert is oppermachtig in het veld. De renner van Jumbo-Visma won acht van zijn negen veldritten en lijkt zonder pech zijn vijfde Belgische titel te veroveren. Wij nemen aan de hand van de Gouden Cross zijn voornaamste concurrenten onder de loep.
Lees verder

Komt het WK veldrijden onder druk? "Gezondheid van de gemeenschap is prioritair"
Wout van Aert en Mathieu van der Poel stappen sowieso niet op het vliegtuig, maar kunnen al die anderen straks wel de oversteek maken naar Fayetteville voor het WK veldrijden? Omikron tiert ook welig in de Verenigde Staten. Kan het WK doorgaan, met of zonder publiek? "We volgen de situatie op de voet", laat de organisatie weten.
Lees verder

'Squid Game'-actrice schrijft geschiedenis als eerste Koreaanse vrouw op de cover van Vogue
Voor HoYeon Jung was 2021 een jaar om nooit meer te vergeten. Ze kroop in de rol van speler nummer 067 in de Netflix-serie 'Squid Game' en werd plotsklaps wereldberoemd. Het nieuwe jaar start ze óók met een mijlpaal: ze schittert op de cover van de Amerikaanse Vogue. Daarmee heeft ze een primeur beet, want nog nooit eerder in de geschiedenis van het blad was er al eens een Koreaanse te zien op de cover.
Lees verder

Herinner je je dit nog? Kim Kardashian speelde ooit mee in videoclip van Fall Out Boy
Kim Kardashian (41) is niet meer weg te denken uit de publieke belangstelling sinds ze wereldwijde bekendheid verwierf met de reality tv-show 'Keeping Up With The Kardashians'. Maar haar fans zijn nu verbaasd door een optreden van de celeb voor ze echt bekend werd. In 2007 speelde de toen 26-jarige Kardashian namelijk mee in de videoclip 'Thnks fr th Mmrs' van Fall Out Boy, tot grote verbazing van haar fans.
Lees verder

Vier zwemmers dood aangetroffen in Paraguay na angstaanjagende aanvallen van piranha's
In Paraguay gaat er een schokgolf door het land na de dood van vier zwemmers, die het slachtoffer werden van agressieve piranha's. Minstens twintig andere personen raakten gewond bij een reeks aanvallen.
Lees verder

Luxueuze renovatie van dienstwoning blijft Boris Johnson achtervolgen
De reeks onthullingen over mogelijk wangedrag van de Britse premier Boris Johnson gaat verder in het nieuwe jaar. Vrijdag werd de conservatieve politicus corruptie verweten, nadat een dag eerder een uitwisseling van WhatsApp-berichten tussen hem en de welgestelde partijgeldschieter David Brownlow aan het licht gebracht was.
Lees verder

BMW die van kleur verandert en een nieuwe PlayStation VR-bril: dit was techbeurs CES 2022
Zowat alle belangrijke technologiebedrijven hadden afgezegd, dus deze editie van de grootste techbeurs was er eentje in mineur. Toch werden er tijdens CES 2022 een heel aantal nieuwe technologische snufjes aangekondigd. Sommige iets meer conceptueel, andere vind je dit jaar nog in de winkel. Dit zijn de aankondigingen die je moet gezien hebben.
Lees verder

LIVE. Djokovic laat voor het eerst van zich horen: "Ik voel jullie steun tot hier" - Deelname Roland Garros niet in gevaar volgens Franse sportminister
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

Een naakte Floris en enkele nieuwe gezichten: dit zijn de eerste beelden van het derde seizoen van 'Don't Worry Be Happy'
Play4 pakt binnenkort uit met het derde seizoen van 'Don't Worry Be Happy'. In die docureeks volgt Peter Boeckx enkele mensen die weinig materiële welvaart hebben, maar die zich toch elke dag de koning te rijk voelen. Naast enkele oude bekenden duiken in de komende afleveringen ook enkele nieuwe gezichten op.
Lees verder

Een naakte Floris en enkele nieuwe gezichten: dit zijn de eerste beelden van het derde seizoen van 'Don't worry be happy'
Play4 pakt binnenkort uit met het derde seizoen van 'Don't worry be happy'. In die docureeks volgt Peter Boeckx enkele mensen die weinig materiële welvaart hebben, maar zich toch elke dag de koning te rijk voelen. Naast enkele oude bekenden duiken in de komende afleveringen ook enkele nieuwe gezichten op.
Lees verder

Steden en gemeenten niet geneigd om grootschalig gratis tests aan te bieden
Steden en gemeenten zien weinig redenen om gratis zelftests aan te bieden aan de bevolking, zoals ze bij het begin van de coronacrisis deden met bijvoorbeeld mondmaskers. Dat is vrijdag te horen bij de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).
Lees verder

Google schond patenten van Sonos
Technologiereus Google heeft verscheidene patenten geschonden van de producent van draadloze luidsprekers Sonos. Dat heeft de Amerikaanse handelscommissie ITC geoordeeld.
Lees verder

Nu ook omstreden James Franco wordt gedagvaard: Johnny Depp scherpt de messen voor zijn proces tegen Amber Heard
In april is het zover: dan gaat in de Verenigde Staten het proces van Johnny Depp (58) tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (35) van start. De acteur eist 50 miljoen dollar schadevergoeding van zijn ex en is dus vast van plan om dit keer wél te winnen. Daarvoor worden de grote middelen - én namen - ingeschakeld. De advocaten van Depp willen niemand minder dan de omstreden acteur James Franco (43) laten getuigen. Al is speculatie over een affaire met Amber mogelijk het laatste waar de acteur nu op zit te wachten ...
Lees verder

Macron blijft "volledig" achter zijn uitspraken over niet-gevaccineerden staan
De Franse president Emmanuel Macron blijft achter zijn omstreden uitspraken staan over mensen die weigeren zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft hij vrijdag duidelijk gemaakt. Hij verwijt sommige tegenstanders van vaccinatie dat ze "hun vrijheid" als een slogan gebruiken om de vrijheden van anderen te beperken.
Lees verder

Vijf redenen waarom Azzedine Alaïa een van de beste jurkenmakers ooit was
Van Karl Lagerfeld of Christian Dior hebben we allemaal gehoord, maar Azzedine Alaïa? Zonde, want hij is een van de beste én sympathiekste jurkenmakers aller tijden. Hij kleedde heel wat bekende vrouwen als Grace Jones, Tina Turner, Lady Gaga en Michelle Obama. Op 12 januari, drie jaar na zijn dood, verschijnt de 'Close Up'-documentaire over hem. Daarom vertelt modejournalist Cécile Narinx vijf weetjes over de Tunesische couturier. "Hij had altijd een pasmodel in zijn huis wonen, zodat hij op elk moment van de dag kon zien of zijn ideeën werkten op een echt lichaam."
Lees verder

KIJK LIVE. Fans protesteren aan Servisch parlement - Djokovic laat zich voor het eerst horen: "Ik voel jullie steun tot hier"
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

"Samen voor Vrijheid" manifesteert zondag opnieuw tegen coronamaatregelen in Brussel
Er komt nu zondag in Brussel opnieuw een "Samen voor Vrijheid"-manifestatie, om te protesteren tegen de coronamaatregelen in ons land. Bij een vorige betoging van dit samenwerkingsverband op 21 november daagden zowat 35.000 mensen op. In de marge kwam het toen tot zware rellen.
Lees verder

"Stijgende zeespiegel maakt kustappartement onverkoopbaar": fiscus verwerpt kostenaftrek aan zeedijk
Als we de fiscus mogen geloven, zoekt men aan de Belgische kust maar beter snel hogere oorden op. Ze verwerpt de kosten voor een appartement aan zee omdat... door de klimaatopwarming de zeespiegel zal stijgen, en het gelijkvloersappartement onverkoopbaar zal worden. Onze fiscaal expert Michel Maus (VUB) laat zijn licht schijnen op het voorval: "Dit betekent eigenlijk dat we best beginnen met de ontruiming van de volledige Belgische kustlijn. Van een fiscaal ambtenaar die een officiële en dus overheidsbeslissing op papier zet, mag je toch een beetje ernst verwachten."
Lees verder