Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 januari 2022

Transfer Talk. STVV verliest Suzuki - Wesley (Club) naar Internacional - Morata op weg naar FC Barcelona

HLN
Transfer Talk. STVV verliest Suzuki - Wesley (Club) naar Internacional - Morata op weg naar FC Barcelona
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Koppel renoveert verkrotte woning en kiest resoluut voor duurzaamheid: "om niet te hoeven besparen op ecologische materialen, stelden we de renovatie van onze badkamer uit"
Lucas en Alice kochten een charmante woning uit 1947 in Kuurne die ze een grondige make-over gaven. Op twee jaar tijd renoveerden ze niet alleen het volledige oude gedeelte, maar plaatsten ze ook een nieuw bijgebouw in houtskelet. Daarop komt later nog een heuse daktuin. Ze werkten bovendien met ecologische materialen, zoals leem, kurk en houtwolisolatie. Bouwsite Livios toont het resultaat.
Lees verder

"Zelfs als je maar één druppel hiervan op je huid krijgt, moet je al direct ingrijpen": deze producten gebruik je beter niet om je oven te reinigen
Heb je de voorbije dagen ook zo genoten van de gevulde kalkoen of het stukje rundsgebraad uit de eigen oven? En ben je daarna ook vergeten om die oven te reinigen? Geen nood: professor dr. Dominique Vandijck, adjunct-directeur van het Antigifcentrum, geeft advies. "We kunnen de ovenreinigers die je in elke supermarkt vindt uiteraard niet verbieden, maar raden wel aan om ze niet in huis te halen. Want er bestaat een veel eenvoudiger middel dat net zo effectief is. En een pak veiliger."
Lees verder

Supermarktketen Jumbo gaat samenwerken met flitsbezorger Gorillas
Jumbo gaat in Nederland en Vlaanderen samenwerken met flitskoerierbedrijf Gorillas, die uw boodschappen na 10 minuten bij u zouden afleveren.
Lees verder

's Werelds oudste persoon, Japanse vrouw, blaast 119 kaarsjes uit: "Ze heeft een zwak voor frisdrank en chocolade"
De oudste persoon ter wereld, de Japanse vrouw Kane Tanaka, heeft op 2 januari maar liefst 119 kaarsjes uitgeblazen. Tanaka vierde de mijlpaal samen met het personeel van het rusthuis waar ze verblijft, in de zuidwestelijke Japanse stad Fukuoka. De 119-jarige vrouw, die een zwak heeft voor frisdrank en chocolade, heeft nog lang niet met het leven afgerekend en is dan ook vastberaden om volgend jaar haar eigen record te breken en haar 120ste levensjaar te vieren.
Lees verder

Jonge moeder komt om bij ongeval aan brug over kanaal, baby ongedeerd
Op de N12, ter hoogte van de brug over het kanaal, is maandagochtend om 8.20 uur een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een jonge moeder week van haar baanvak af en botste op een vuiniswagen. Ze overleefde de klap niet. Haar baby die achteraan in een kinderzitje zat, bleef wonderwel ongedeerd.
Lees verder

Football Talk. Na Genk en STVV blaast ook Standard stage in Spanje af
STVV en Racing Genk zegden gisteren al hun stage naar Spanje af wegens de coronasituatie. En nu heeft ook Standard dezelfde beslissing genomen. De Rouches trokken normaal gezien naar Marbella. "Maar gezien de evolutie van de gezondheidscrisis heeft Standard, net zoals vele andere Belgische en buitenlandse clubs, deze maandagmorgen beslist om niet naar Spanje af te reizen zoals dit oorspronkelijk gepland stond morgen", klinkt het op de website van de club. "Dit om de bijkomende gezondheidsrisico's van een groepsreis naar het buitenland te vermijden. Onze winterstage zal dus doorgaan in ons oefencentrum." Standard is bezig aan een kwakkelseizoen en staat pas op de vijftiende plaats in eerste klasse met 23 punten uit negentien wedstrijden.
Lees verder

Gloednieuw ontwerp voor iPhone 14 en MacBook Air, nieuwe AirPods Pro en ook VR-bril: dit mogen we verwachten van Apple in 2022
Een nieuw jaar, een nieuwe iPhone. Op die iPhone 14 met een nog kleinere uitsparing voor de selfiecamera is het wel wachten tot de herfst. Dit jaar kunnen we ook uitkijken naar AirPods Pro met ondersteuning voor 'lossless audio', nieuwe Mac-computers voor professionelen met Apple-chips in, een MacBook Air met opgefrist uiterlijk en mogelijks ook de al fel besproken Apple VR-bril.
Lees verder

Gevangenispersoneel in heel Vlaanderen legt het werk neer: "Het wantrouwen is groot"
Uit protest tegen de overbevolking en het personeelstekort heeft het personeel in de gevangenissen in Vlaanderen en Vorst en Sint-Gillis vandaag massaal het werk neergelegd. Enkel in Hoogstraten is er voldoende personeel aanwezig om het gebruikelijke dagschema te volgen. Dat meldt het Gevangeniswezen.
Lees verder

Onze huisanalisten maken nú al hun film van het jaar: "Als de Rode Duivels het WK nu niet winnen, pakken we hun Louis Vuitton-tasjes af"
Onze huisanalisten Marc Degryse, Tom Boonen, Filip Dewulf en Niels Albert zijn te oud voor een nieuwjaarsbrief. Liever bespreken ze 2022 alsof het een blockbuster wordt. Met gastrollen voor jonge wolven Tom Pidcock en Florian Vermeersch. Een verhaallijn over de gunfactor – of het gebrek daaraan – van Remco Evenepoel. Maar de spotlights schijnen vooral verblindend fel op de Rode Duivels. Zijn zij klaar voor hun Last Dance in Qatar?
Lees verder

Vrouw (61) overleden na zwaar verkeersongeval in Helchteren
In Helchteren aan de Europarklaan is deze voormiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Er is sprake van minstens één dodelijk slachtoffer.
Lees verder

Hoe moeilijk wordt de omikrongolf? Dit is wat we leren van landen in Europa die al dichter bij de piek staan
Hoe moeilijk wordt de omikrongolf? Het is een vraag waarover experts zich momenteel buigen. Omikron zou minder ziekmakend zijn dan andere varianten, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven, UHasselt) is er nog steeds een overbelasting van de zorg mogelijk in ons land. Experts kijken volop naar gegevens uit Groot-Brittannië en Denemarken, die dichter bij de piek staan.
Lees verder

Rebelse tieners en de eerste zwarte Anne Bolyn: dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz
Een nieuw jaar, een nieuwe reeks programma's om te bekijken via de streamingdiensten. Dit zijn de ideale programma's om deze week te bingewatchen op Netflix, Disney+ en Streamz terwijl je de vele feestmenu's nog altijd aan het verteren bent.
Lees verder

De lekkerste uitjes in eigen land: 9 doe-tips voor kinderen met eten en drinken in de hoofdrol
Foodies met zin voor avontuur: dit lijstje zal je doen watertanden. We wijzen je de weg naar de bron van heel wat lokale lekkernijen. Dankzij deze uitstapjes ontdek je niet alleen hoeveel lekkers er in ons eigen land gefabriceerd wordt, je mag meteen ook proeven én je leert er nog iets van bij. Delicieuze combinatie!
Lees verder

Vanaf vanavond veel regen verwacht in Wallonië: "Wateroverlast wordt niet uitgesloten"
Vanaf vanmiddag tot morgenavond trekt een actieve storing over ons land met veel regen. "Vooral in de zuidelijke helft van ons land verwachten we tientallen liters regen per vierkante meter", aldus VTM-weerman David Dehenauw. Morgenavond bereiken we de achterzijde van die storing en komt gevoelig koudere, onstabiele, polaire lucht onze richting uitgewaaid. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Lewis Hamilton verkoopt uiterst exclusieve luxebolide voor 10 miljoen euro
Windstilte rond Lewis Hamilton. Iedereen ontvolgd op de sociale media. Niet aanwezig op het jaarlijkse prijzengala na afloop van het seizoen van de FIA, dat hem nu ook vruchteloos probeert te contacteren. Nieuws van de Brit lees je wel op 'speedweek.com'. Dat stelt dat de zevenvoudige wereldkampioen zijn Pagani Zonda 760 voor 10 miljoen euro heeft verkocht. Van die bolide zijn er wereldwijd maar vijf gemaakt. De privéwagencollectie van 'sir' Hamilton hoeft er echt niet om te lijden.
Lees verder

Organisator Golazo wil vanavond beslissing over BK met of zonder publiek
De kans dat het BK met publiek wordt gereden, komend weekend, lijkt klein. Momenteel is dat nog altijd verboden, al vocht de cultuursector een soortgelijke coronamaatregel in zijn branche met succes aan bij de Raad van State. In het veldrijden kwam het zover niet en het BK is wellicht ook te kort dag om alsnog met publiek plaats te vinden. "Onze deadline is vanavond", klinkt het bij organisator Golazo.
Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro opnieuw met spoed opgenomen wegens darmverstopping
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro (66) is maandagmorgen met spoed opgenomen in een ziekenhuis in São Paulo. Dat melden de Braziliaanse media. Vermoedelijk heeft Bolsonaro opnieuw te kampen met een darmobstructie.
Lees verder

Jonge moeder (35) komt om bij ongeval aan brug over kanaal, baby ongedeerd
Op de N12, ter hoogte van de brug over het kanaal bij Ravels, is maandagochtend om 8.20 uur een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een jonge moeder (35) week van haar baanvak af en botste op een vuilniswagen. Ze overleefde de klap niet. Haar baby die achteraan in een kinderzitje zat, bleef wonderwel ongedeerd.
Lees verder

Cartoonist Eva Mouton over haar burn-out, nee zeggen en 'haar eigen liefste mama zijn': "Jaarlijks neem ik 3 maanden vakantie"
Cartoonist en illustrator Eva Mouton (34) stond tien jaar lang met haar wekelijkse column 'Eva's gedacht' in 'De Standaard'. Al kan je haar ook kennen van haar grappige en soms ontroerende illustraties, boeken en funky prints. In dit interview praat ze over de ware betekenis van zelfzorg, leren 'nee' zeggen en haar lichte degout van #goals. "Ik neem mezelf voor: wat ik doe in het weekend en in mijn vrije tijd, daar wil ik altijd een beginner in blijven."
Lees verder