Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 januari 2022

Taliban zetten nieuwe jaar streng in: paspoppen onthoofd en liters alcohol gedumpt

HLN
Taliban zetten nieuwe jaar streng in: paspoppen onthoofd en liters alcohol gedumpt
De taliban voeren de druk opnieuw op in Afghanistan. Zo zijn er beelden opgedoken van een vermoedelijke talibanstrijder die etalagepoppen onthoofdt met een zaag, omdat ze symbool zouden staan voor afgoderij. Daarnaast treden de strijders streng op tegen het gebruik van alcohol. Zo vonden ze 3000 liters alcohol die ze voor de camera dumpen in het water.
Lees verder

Koop een driekoningentaart en maak kans op juweel met kroontje ter waarde van 1.800 euro
Wie op Driekoningen de boon of het porseleinen beeldje in zijn stuk taart vindt, mag zich een dagje tot koning of koningin kronen. Patisserie Manus met filialen in Brasschaat en Kapellen wil die traditie opnieuw naar een hoger niveau tillen. Als je een driekoningentaart koopt bij de de patisserie of in een van haar verkooppunten, maak je kans op een 18 karaat gouden juweel. De waarde van het kroontje bezet met briljanten? 1.800 euro.
Lees verder

Deze namiddag beslissing over soepelere quarantaineregels: "Wie boosterprik heeft, moet waarschijnlijk niet meer in quarantaine"
De ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus beslissen vandaag over nieuwe quarantaineregels. Volgens het voorstel dat momenteel op tafel ligt zou wie recent gevaccineerd is niet langer in quarantaine moeten na een hoogrisicocontact, vertelt VTM-journalist Karel Lattrez. Ook de isolatieperiode voor wie besmet is, zou worden ingekort tot 7 dagen. "Dit is het finale plan, dat deze namiddag nog definitief moet worden goedgekeurd", klinkt het.
Lees verder

Deze namiddag beslissing over soepelere test- en quarantaineregels: "Wie boosterprik heeft, moet waarschijnlijk niet meer in quarantaine na hoogrisicocontact"
De ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus beslissen vandaag over nieuwe quarantaineregels. Volgens het voorstel dat momenteel op tafel ligt zou wie recent gevaccineerd is niet langer in quarantaine moeten na een hoogrisicocontact, vertelt VTM-journalist Karel Lattrez. Ook de isolatieperiode voor wie besmet is, zou worden ingekort tot 7 dagen. "Dit is het finale plan, dat deze namiddag nog definitief moet worden goedgekeurd", klinkt het.
Lees verder

Artsenvereniging eisen met protestactie meer inspraak in coronabeleid
De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) heeft dinsdagmiddag geprotesteerd voor het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). De artsenvereniging eist meer inspraak in het coronabeleid. "De GEMS wordt asymmetrisch gedomineerd door virologen en biostatistici. De stem van mensen uit de eerste linie wordt niet gehoord", klinkt het.
Lees verder

Moeder zijn heeft Nathalie Meskens veranderd: "Nu snap ik pas hoeveel pijn ik mijn moeder deed toen ik afstand nam"
"Het is zwaar geweest, met die complicaties van de keizersnede." Nathalie Meskens (39) is vier maanden na haar bevalling nog ten prooi aan haar hormonen, en die maken haar extra emotioneel. In het eerste exclusieve gesprek sinds de geboorte van Loé heeft ze het over opvoeden, ouder worden, haar partner Nadim en de druk van kinderen op een relatie. "Op een bepaald moment moest hij drie pampers verversen: die van Lima, die van Loé en die van mij."
Lees verder

Onze motorexpert test de Ducati Panigale V4S: "Supersnel én veel toegankelijker, maar er is ook een keerzijde aan de medaille"
Ducati vernieuwde zijn snelste superbike en dat betekent spektakel. Waar de Panigale V4 – met topsnelheden tot boven de 300 km/uur –in 2018 niet alleen indrukwekkend, maar ook onhandelbaar kon zijn, is het nieuwe model heel wat gebruiksvriendelijker. Onze motorexpert Arno Jaspers testte hem uit op het circuit: "Amper vijf seconden trager dan de onbetaalbare prototype-racers uit de MotoGP, maar hij is wel ridicuul duur."
Lees verder

1 jaar na de bestorming van het Capitool: de strafste beelden die de wereld verstomden
6 januari 2021 is een gitzwarte dag voor de VS en de Amerikaanse politiek. Bij een protest tegen de verkiezingsnederlaag van Trump, dringen honderden mensen het Capitool in Washington binnen. Vijf mensen laten daarbij het leven. Bekijk hieronder de strafste beelden en momenten van de bestorming.
Lees verder

Grote games op komst: dit zijn de toppers van 2022
Het had een groot gamejaar moeten worden, 2021, maar door heel veel uitstel verdween de ene na de andere blockbuster van de planning. Biedt 2022 soelaas voor de verwoede gamer? Dit zijn een aantal van de grootste games die ons dit jaar te wachten staan.
Lees verder

Coronabetogers gewaarschuwd na bijeenkomsten met tienduizenden mensen in Duitsland
De autoriteiten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg (zuidwesten) hebben betogers tegen de coronamaatregelen gewaarschuwd dat ze niet de straat op mogen gaan zonder toestemming voor hun bijeenkomsten, nadat maandag meer dan 50.000 mensen hadden betoogd tegen de beperkingen.
Lees verder

Transfer Talk. Union heeft eerste wintertransfer beet - Insigne trekt naar MLS - Rechtsback van AS Roma in beeld bij Anderlecht
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

"Zelftest in de keel zou beter zijn om omikronvariant op te sporen", zo blijkt uit nieuw onderzoek
Een zelftest in de keel zou beter zijn om de omikronvariant op te sporen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek waarover VTM Nieuws bericht. "We weten dat de omikronvariant eerst in de keel zit en pas later in de neus", verduidelijkt viroloog Marc Van Ranst bij VTM Nieuws. Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen waarschuwt dat niet alle zelftesten gemaakt zijn voor zowel de keel als de neus. "Volg altijd de stappen uit de handleiding", klinkt het.
Lees verder

The Weeknd opent het jaar met een nieuw album en... een nieuw gezicht?
Ze hebben er twee jaar op moeten wachten, maar maandagmiddag werden fans van The Weeknd verlost uit hun lijden. De Canadese singer-songwriter bracht de langverwachte trailer uit van zijn opkomende album 'Dawn FM'. In het clipje licht de artiest niet enkel een tipje van de sluier op van zijn nieuwe muziek, maar ook van zijn 'nieuwe' gezicht.
Lees verder

Fabrikant van winkelkarretjes Caddie in financiële moeilijkheden
De bekende producent van winkelkarretjes Caddie zit in financiële moeilijkheden. Het Franse bedrijf moet op zoek naar een overnemer. Het Franse bedrijf moet op zoek naar een overnemer.
Lees verder

Dit zijn de interieurtrends van 2022
De kerstboom is uit huis, het feestgedruis is achter de rug en dus is het tijd voor een frisse wind door je huis om het nieuwe jaar mee in te luiden. Ben je toe aan een nieuw interieur? Dit zijn de grootste interieurtrends van 2022 volgens vtwonen.be.
Lees verder

Beïnvloeden sociale media wat we eten? "Voor je het weet lijkt fastfood de norm"
Foto's van een groot pak friet, een bord vol kroketten of een extra cheesy pizza. Wie frequent door sociale media scrolt, krijgt nagenoeg elke dag plaatjes van lekker voer op z'n feed. Een mens krijgt er niet alleen honger van: uit onderzoek blijkt dat zulke beelden ook effecten kunnen hebben op wat we eten.
Lees verder

Van de sensationele ninedarter die alles in vuur en vlam zette over mogelijk gesjoemel tot dé ruzie van het toernooi: het WK darts had héél veel te bieden
't Zit er weer op. Het WK darts 2022 is voltooid verleden tijd. Maar niet getreurd, want u kunt nog eens nagenieten van de strafste, grappigste en meest bizarre momenten van de voorbije weken in Alexandra Palace. Hieronder dé tien scènes van het voorbije wereldkampioenschap.
Lees verder

Assistent hoorde de laatste woorden van Betty White: "Ze riep naar overleden man"
De laatste woorden van Betty White waren gericht aan haar overleden echtgenoot. Dat onthullen vrienden van de Amerikaanse actrice, die vrijdag overleed op 99-jarige leeftijd.
Lees verder

Yuma Suzuki, de samoerai die door heimwee en transferperikelen nooit meer de oude werd
Return to sender. Yuma Suzuki (26) ruilt het Haspengouw weer in voor Japan. Geen grote transfer naar Italië of Duitsland dus, wel naar de club waar het voor hem allemaal begon: Kashima Antlers. Een beslissing met het hart voor de Japanse goalgetter, die bij STVV al maanden op zoek was naar zichzelf.
Lees verder

Bewoners Pepinster wachten angstig voorspelde regenval af: "Als het water nog stijgt, zal mijn woning getroffen worden"
Op verschillende plaatsen in ons land is het de komende uren bang afwachten hoeveel regen er zal vallen. Onder andere in de omgeving van Pepinster is er veel regen voorspeld. En dat boven beken en rivieren die al een hoog waterpeil of zelfs een alarmpeil hebben. VTM NIEUWS gaat ter plaatse bij ongeruste bewoners. "Er zijn geen muren meer, dus als het water daar stijgt, zullen onze woningen daarachter getroffen worden", zegt een bewoonster.
Lees verder