Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 januari 2022

Simon Mignolet, straks opnieuw vader, derde keer op rij Doelman van het Jaar: “Nóg mooier na lastig 2021”

HLN
Simon Mignolet, straks opnieuw vader, derde keer op rij Doelman van het Jaar: "Nóg mooier na lastig 2021"
Geen twee zonder drie. Ondanks een naar eigen zeggen "heel lastig 2021" is Simon Mignolet (33), die straks opnieuw vader wordt, andermaal Doelman van het Jaar: "Na een aantal spijtige overlijdens in mijn omgeving is deze prijs nóg mooier."
Lees verder

CELEB 24/7. Adele pakt uit met nieuwe clip en herken je deze twee supersterren nog?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Verbod op Twitter in Nigeria na zeven maanden opgeheven
In Nigeria is het sociaal netwerk Twitter opnieuw toegelaten. Dat maakte de directeur van het nationale IT-agentschap NITDA woensdagavond bekend. President Muhammadu Buhari had het verbod op Twitter in juni 2021 bevolen.
Lees verder

"Deze krijgt een ereplaats": Janice Cayman wint tweede Gouden Schoen na ware nagelbijter, verschil met Tessa Wullaert één schamel puntje
Wat. Een. Spanning. Niet Tessa Wullaert, maar Janice Cayman (33) mocht poseren met de Gouden Schoen. Het verschil bedroeg amper één punt. "Ik kan het begrijpen als Tessa ontgoocheld is, maar dit doet niks af aan haar kwaliteiten."
Lees verder

Real Madrid wint felbevochten Clásico van FC Barcelona en is eerste finalist Supercopa
Real Madrid is de eerste finalist van de Supercopa. In El Clásico knokte FC Barcelona tweemaal terug, maar boog het na verlengingen alsnog het hoofd. 2-3.
Lees verder

Chelsea bereikt finale League Cup na nieuwe zege tegen Tottenham
Chelsea heeft Tottenham Hotspur ook in de tweede wedstrijd van de halve finale van de League Cup verslagen. Na de 2-0 op eigen veld werd het in het Tottenham Hotspur Stadium 1-0 voor de ploeg van Romelu Lukaku - negentig minuten tussen de lijnen.
Lees verder

"Doemscenario werd waarheid": Jumbo-Visma zet stage stop na coronageval, Van Aert blijft in Spanje en traint met 500 meter 'social distance'
Corona Alert gisteren bij Jumbo-Visma. Na een positieve test binnen de ploeg werd het trainingskamp in Mutxamel (deels) ontmanteld. Onder meer Primoz Roglic vloog terug huiswaarts. Voor de blijvers, onder wie Wout van Aert en Tiesj Benoot, gelden drie gouden regels: contacten vermijden, individueel trainen en dagelijks testen.
Lees verder

Trump beëindigt interview na vragen over zijn onbewezen beweringen over stemfraude
De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft abrupt een interview beëindigd met de publieke radiozender NPR. Hij kreeg daar kritische vragen over zijn onbewezen bewering dat hij de presidentsverkiezingen door fraude heeft verloren van de Democraat Joe Biden.
Lees verder

De Oscars van de WAG's: deze voetbalvrouwen maakten grote sier op de rode loper
Voor een Tequila Sunrise moest je gisteren niet in Ibiza zijn, wel in de Antwerpse Expo voor de rode loper van de Gouden Schoen. Met subtiele blote tinten, glinsterende eyecatchers en sexy zwart draaiden voetbalvrouwen de dresscode 'cocktail' als geen ander rond hun vinger. De voetballers kozen dan weer voor de charme van een klassiek maatpak, doorgaans in zwart, soms in petroleumblauw of gedurfd Peaky Blinders-stijl. Geniet vooral mee van onze eigen Oscaruitreiking der WAG's.
Lees verder

De Ketelaere moet zich tevreden stellen met prijs voor Belofte van het Jaar: "Natuurlijk is dit een ontgoocheling"
Geen hoofdprijs voor Charles De Ketelaere (20), die als zoethoudertje voor de tweede opeenvolgende keer Belofte van het Jaar werd. En zo vertrekt het supertalent straks zonder Gouden Schoen naar het buitenland: "Als kanshebber had ik er toch op gehoopt, ja."
Lees verder

Stage in Qatar met minder ervaren Rode Duivels gaat wellicht niet door
De stage van de Rode Duivels naar Qatar die gepland stond voor maart valt hoogstwaarschijnlijk in het water. Dat vertelde bondscoach Roberto Martínez na de uitreiking van de Gouden Schoen. Het was de bedoeling om enkel met spelers die minder dan 50 caps op de teller hebben naar daar te trekken. "Het trainingskamp in Qatar lijkt ver weg. We kunnen ook niet langer meer wachten. De kans is klein dat we naar daar trekken", zegt de bondscoach. Het maart-kamp met de minder ervaren Duivels staat wel nog steeds op de agenda. Er wordt naar een alternatief gezocht. "Hopelijk is er binnen twee à drie weken meer duidelijkheid", aldus Martínez.
Lees verder

Israël: Iraans spionagenetwerk rekruteerde vrouwen via Facebook
Een Iraans "spionagenetwerk" heeft via Facebook Israëliërs gerekruteerd om missies uit te voeren. Dat meldt de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet. Een vermeende Iraanse agent zou mensen hebben gevraagd om foto's te maken van gebouwen of toenadering te zoeken tot Israëlische politici.
Lees verder

Vind jij de Mount Everest op deze fascinerende foto uit de ruimte?
Van een fascinerend plaatje gesproken: enkele NASA-astronauten maakten vanuit de ruimte deze prachtige foto van de Himalaya. Als toemaatje breide Mark Vande Hei er nog een leuke uitdaging aan vast: vind de Mount Everest. Waag eerst zelf maar een gokje, de oplossing vind je onderaan dit stuk.
Lees verder

LIVE (18u). Wint Napoli in Coppa Italia tegen Fiorentina?
• Coppa Italia • Aftrap: 18u • Mertens beslissend? • Diego Armando Maradona Stadium
Lees verder

Meer dan 100 wetenschappers en prominenten uiten bezorgdheid over coronabeleid in manifest: "Tijd voor een grondige evaluatie"
Meer dan 100 vooraanstaande wetenschappers en mensen uit de praktijk uiten in een manifest hun bezorgdheid over het gevoerde covid-19-beleid in ons land. Het collectief pleit ervoor om het debat over corona zowel in de breedte als in de diepte uit te werken. "Na bijna twee jaar aanhoudende crisis, en een jaar nadat de coronavaccins beschikbaar werden, vinden de ondertekenaars van het manifest het tijd voor een grondige evaluatie en bezinning, met als doel een nog jaren aanslepend jojobeleid en een verdere polarisering te voorkomen", klinkt het.
Lees verder

"Het Goud van Onuachu doet de kommer en kwel verzachten": onze man staat stil bij de Genkse triomf en donderslag bij heldere hemel voor Club
Geen Gouden Schoen voor Club Brugge, wel voor Racing Genk en Paul Onuachu. De 'natural born killer' wordt nog eens beloond, zo schrijft onze man Niels Poissonnier. "Gouden Schoen nummer drie komt op een welgekomen moment voor Racing Genk. En de extase bij de Limburgers stond vanzelfsprekend in schril contrast met het humeur bij Club."
Lees verder

Ronnie Spector (78) van meidengroep The Ronettes overleden
De Amerikaanse zangeres Ronnie Spector, bekend van de meidengroep The Ronettes, is woensdag op 78-jarige leeftijd overleden. De familie van Spector laat weten dat ze na een korte strijd tegen kanker is gestorven.
Lees verder

LIVE. Nederlandse buitenlandminister test positief dag na ontmoeting met Sophie Wilmès
Vanavond zitten de ministers-presidenten van de regio's samen met premier Alexander De Croo over de coronabarometer. Vlaams minister-president Jan Jambon vroeg alvast een grotere betrokkenheid van de deelstaten. De veelbesproken coronabarometer ligt normaal gezien tijdens het volgende Overlegcomité van volgende week opnieuw op tafel. Het instrument moet de bevolking op basis van drie niveaus met kleurencodes informeren over de fase van de pandemie en sectoren duidelijkheid geven over welke maatregelen ze in welke fase kunnen verwachten. Lees hier alle ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

Peiling: meerderheid Amerikanen vreest ineenstorting van democratie
Een grote meerderheid van de Amerikanen beschouwt politieke instabiliteit als de grootste bedreiging voor de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een peiling die woensdag is vrijgegeven. Een meerderheid van de ondervraagde Amerikanen geeft aan te vrezen dat de democratie in het land zou kunnen "instorten". De peiling bevestigt de diepe verdeeldheid in het land, een jaar nadat aanhangers van voormalig president Trump het Capitool bestormden.
Lees verder

KCE ontwikkelt methode om behoeften van patiënten op wetenschappelijke manier te bepalen
Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft een methode ontwikkeld om de belangrijkste onvervulde behoeften van patiënten op een wetenschappelijke en gestructureerde manier te identificeren. De methode zou kunnen worden gebruikt in het kader van terugbetalingsbeslissingen van het RIZIV, maar ook om zorgverleners beter te informeren over de werkelijke behoeften van patiënten, en voor het bepalen van de prioriteiten voor wetenschappelijk onderzoek.
Lees verder