Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 januari 2022

Sekswerker Eunice (23) werd afgeslacht voor 40 euro. De dader bleek een klungelige gefrustreerde tiener te zijn: “I...

HLN
Sekswerker Eunice (23) werd afgeslacht voor 40 euro. De dader bleek een klungelige gefrustreerde tiener te zijn: "Ik ging tekeer als een dier. Ze had gewoon mijn geld moeten teruggeven"
Vanaf donderdag staat S G.(21) voor het Brusselse assisenhof terecht voor de doodslag op de Nigeriaanse prostituee Eunice. De dood van de jonge vrouw zorgde voor veel ophef. Niet alleen kwam het tot een staking bij de sekswerkers in de Noordwijk, ook werd er een straat vernoemd naar het slachtoffer. Of hoe een klungelige tiener er niets van bakte in bed en daarom volledig door het lint ging. "Ik ging tekeer als een dier", verwoordde hij het zelf.
Lees verder

Bestuurster van bromfiets overleden na ongeval met vluchtmisdrijf in Gijzegem
In de Vereeckenstraat in Gijzegem gebeurde woensdagnamiddag een zwaar verkeersongeval waarbij een bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. Hij reed een bromfietser achteraan aan bij een inhaalmanoeuvre en reed na het ongeval gewoon door. De politie patrouilleert op verschillende plaatsen om de automobilist op te sporen. De vrouw is in het ziekenhuis intussen overleden aan haar verwondingen.
Lees verder

Commissie Gezondheid begint binnenkort met debat over vaccinatieplicht
De commissie Gezondheid trapt binnenkort de werkzaamheden rond een eventuele verplichting van het coronavaccin af in de Kamer. Dat is beslist op de conferentie van voorzitters, bevestigt Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt. De fracties mogen nu namen doorgeven van de verschillende experten die ze over het onderwerp willen horen.
Lees verder

Verplichte weergave referentieprijs moet vanaf zomersolden beschermen tegen fraude
Vanaf de volgende koopjesperiode, in juli van dit jaar, zullen handelaars die hun producten aan een verminderde prijs aanbieden verplicht zijn ook een referentieprijs te afficheren. Dat is de laagste prijs die de verkoper toepaste tijdens een periode van minstens 30 dagen voor de start van de solden. Op die manier moeten consumenten beter beschermd worden tegen frauduleuze prijsaanduidingen tijdens de solden, laat bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) vandaag weten.
Lees verder

Conflict, geheimen en onverwerkte trauma's: vijf disfunctionele families uit streamingland
Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in 'The Righteous Gemstones' (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns ('Bloodline', Netflix), de herenigde Bennetts ('The Ranch', Netflix), de rotverwende Bluths ('Arrested Development', Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds ('Tyrant', Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
Lees verder

Scholen kunnen zieke leerkrachten vanaf dag één vervangen en krijgen maandelijks 10 miljoen euro om acute lerarentekort te bestrijden
Scholen zullen leerkrachten die afwezig zijn door ziekte vanaf dag één kunnen vervangen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Hannelore Goeman (Vooruit) en Loes Vandromme (CD&V). Bovenop de reguliere middelen krijgen scholen daarvoor maandelijks 10 miljoen euro. De ingreep moet helpen om het acute lerarentekort te bestrijden.
Lees verder

"We zijn zó bang geweest": zes weken na coronabesmetting kreeg Federico (4) plots gevaarlijke ontstekingsziekte MIS-C
Zes weken geleden liep de kleine Federico (4) uit Houthalen het coronavirus op zonder echt ziek te zijn. Maar begin vorige week kantelde zijn situatie drastisch en kreeg hij ontstekingen in zijn ganse lichaam die zo fel waren, dat hij op intensieve zorgen in het UZ Leuven belandde. Boosdoener: MIS-C, een eerder zeldzame maar ernstige ontstekingsreactie die optreedt bij kinderen na covid-besmetting. "De symptomen tijdig herkennen is cruciaal", waarschuwen zijn ouders nu.
Lees verder

Karim Belhocine en KV Kortrijk spelen ondanks coronagolf vrijdagavond toch tegen AA Gent: "Covid zal de selectie maken"
Twee dagen voor de wedstrijd tegen AA Gent hield Karim Belhocine zijn wekelijkse persbabbel. De T1 van KV Kortrijk zit met de handen in het haar. Kortrijk kampt met een ware coronagolf en dus wordt het puzzelen voor de Franse Algerijn.
Lees verder

Rusland schuldig aan hoge Europese gasprijs, zegt Internationaal Energie Agentschap
Rusland is schuldig aan de hoge Europese gasprijzen omdat het land de aanvoer van gas naar Europa niet verder verhoogt, terwijl dat wel zou kunnen. Dat heeft het hoofd van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) gezegd. Door de hoge gasprijzen lopen Europese economieën schade op, bijvoorbeeld omdat huishoudens en bedrijven veel meer geld kwijt zijn aan energiekosten.
Lees verder

NAVO stelt "grote verschillen" met Rusland vast, maar blijft open voor dialoog
Er zijn "grote verschillen" vastgesteld met Rusland over de veiligheid in Europa, maar de dertig NAVO-landen blijven openstaan voor een dialoog met Moskou. Dat heeft NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg woensdag gezegd na afloop van een NAVO-Rusland Raad, onder meer gewijd aan de oplopende spanningen rond Oekraïne.
Lees verder

Deze maand is Wet January. Het doel? Elke dag masturberen. "Soloseks boost je immuunsysteem"
Veel mensen starten het nieuwe jaar door een maand lang niet te drinken. 'Dry January' heet dat. 'Wet January' draait om een compleet andere uitdaging: een maand lang elke dag masturberen. Het zou in elk geval een krachtige remedie zijn tegen winter blues. We checken bij seksuologen Wim Slabbinck en Chloé De Bie of frequent masturberen nog meer voordelen heeft.
Lees verder

Aankoop wagen in het verschiet? Dit zijn volgens Test Aankoop de meest (on)betrouwbare merken van het moment
Is een Volkswagen beter dan een Kia? Een Seat minder goed dan een Opel? Het is niet makkelijk om een objectief oordeel te vellen over de degelijkheid of betrouwbaarheid van auto's. Test Aankoop vroeg daarom duizenden automobilisten naar hun ervaringen. Dit zijn volgens hen de meest (on)betrouwbare merken.
Lees verder

Nooit vertoond: scheidsrechter fluit duel in Afrika Cup twee keer te vroeg af en moet onder begeleiding het veld af
Knotsgekke toestanden op de Afrika Cup. De wedstrijd tussen Tunesië en Mali werd tot twee keer toe te vroeg afgefloten. Eerst in minuut 86, nadien in minuut 89. De gemoederen raakten verhit, scheidsrechter Janny Sikazwe werd onder politiebegeleiding naar binnen gebracht.
Lees verder

BV 24/7. Julie Vermeire gaat Assepoester achterna en herken jij deze actrice?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Noors gezondheidsinstituut: "Twee derde minder risico op ziekenhuisopname bij omikron"
Het risico om in het ziekenhuis te belanden bij een besmetting met de omikronvariant ligt 69 procent lager dan bij de deltavariant. Dat zegt het Noorse gezondheidsinstituut FHI.
Lees verder

265 kindjes blazen 'kusjes naar de hemel' voor overleden Lisa (10): "Ze had dit geweldig gevonden, ze was dol op feestjes en verjaren"
265 kinderen van de Vrije Basisschool Sint-Michiel in Kuurne zijn vanmorgen bellen gaan blazen aan de woning van Lisa, het 10-jarige meisje dat enkele maanden geleden overleed na een ongelijke strijd tegen botkanker. Ze zou vandaag 11 jaar zijn geworden.
Lees verder

Protest in Sofia tegen coronabeleid mondt in rellen uit
Protest voor het parlement van Bulgarije in Sofia tegen het coronabeleid heeft tot rellen met de politie geleid.
Lees verder

Football Talk. Amerikaanse zakenman neemt RWDM over - Vanhamel niet langer kapitein bij Beerschot
Bij Beerschot heeft Mike Vanhamel zijn kapiteinsband moeten inleveren. Meer nog, het ziet er naar uit dat niet Vanhamel, maar Wouter Biebauw zondag op Racing Genk onder de lat zal staan. Vermoedelijk zal Biebauw ook tijdelijk aanvoerder worden. Eens Ryan Sanusi opnieuw fit is, zal die laatste kapitein worden van het zwalpende Kielse schip. Sanusi was maandenlang out met een knieblessure, maar is intussen bijna terug. Genk komt wellicht nog wat te vroeg, maar de week daarna zou de middenvelder zijn comeback kunnen maken tegen OH Leuven. (KDC)
Lees verder

Vlaams Sporttribunaal onderzocht in eerste werkingsjaar al 14 dossiers over grensoverschrijdend gedrag
Het Vlaams Sporttribunaal (VST) heeft in 2021, zijn eerste werkingsjaar, veertien klachten behandeld over grensoverschrijdend gedrag binnen de sportwereld. De sportrechtbank hoopt daarmee ongewenste acties zoals pesterijen, seksueel overschrijdend gedrag en elke andere vorm van geweld tegen te gaan.
Lees verder

Van publiekslieveling naar 'viruswappie': hoe supermodel Doutzen Kroes van haar troon viel
In 2021 steeg de online haat tot een nieuw hoogtepunt. Favoriet doelwit bij onze noorderburen: supermodel Doutzen Kroes (36). Jarenlang publiekslieveling en de trots van de natie, tot ze zich publiekelijk outte als antivaxer. Ze trok (en trekt nog steeds) stevig van leer tegen 'big farma' en de regering, en maakt daarbij gebruik van cryptische, vaak bizarre boodschappen. Wat haar niet tegenhield om ondanks haar vermogen van zo'n 29 miljoen euro toch coronasteun aan te vragen. Een profiel van een gecanceld idool.
Lees verder