Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 januari 2022

“Schat, ik vind je te dik." Hoe praat je met een partner die veel bijgekomen is? Relatietherapeute en diëtiste gev...

HLN
"Schat, ik vind je te dik." Hoe praat je met een partner die veel bijgekomen is? Relatietherapeute en diëtiste geven tips
Een op de vijf Vlamingen zag vorig jaar het cijfer op de weegschaal stijgen en experts waarschuwen dat die coronakilo's hardnekkige ettertjes zijn. Dat kan weleens voor moeilijke gesprekken zorgen tussen geliefden. Wat als je je zorgen begint te maken om de ander? En wat als meer kilo's voor minder aantrekking zorgen? Een relatietherapeute en diëtiste schieten te hulp. "Zeg alsjeblieft niet botweg 'ik vind je niet meer aantrekkelijk'."
Lees verder

Vriendin van Bouchez was logische opvolger voor nieuwe Waalse minister, maar MR-voorzitter weigert
Benoemde MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez de nobele onbekende Adrien Dolimont tot Waals minister van Begroting, om de carrière van zijn vriendin Lucie Demaret een duwtje in de rug te geven? In principe maakte Demaret op basis van haar voorkeurstemmen aanspraak op het OCMW-voorzitterschap van het Henegouwse dorp Ham-sur-Heure-Nalinnes. "Maar wees gerust, dat plezier ga ik u niet gunnen", aldus Bouchez op de persconferentie. "Zij zal het niet worden, al is dat niet democratisch."
Lees verder

Nieuwe schokkende beelden tonen schietpartij in Brecht, getuige: "De film blijft zich afspelen in mijn hoofd"
Een werknemer van een bedrijf uit Sint-Lenaarts was woensdagnamiddag een héél dichte getuige van de schietpartij op de Mallebaan waar de 21-jarige K.B. uit Breda het leven liet. Tientallen schoten werden voor zijn ogen gelost tussen politie en het slachtoffer. "In mijn hoofd duurde het een half uur, maar het zal hooguit vijf minuten geweest zijn", vertelt de man. "De film blijft zich afspelen in mijn hoofd." Er zijn ondertussen ook nieuwe beelden opgedoken die nagenoeg de hele schietpartij in beeld brengen.
Lees verder

'Big Brother'-deelnemer Peter kwam pas op z'n 35ste uit de kast: "Ik was gelukkig getrouwd en had geen flauw benul"
Een vlotte babbel, stijlgevoel te over én carnavalist: modeverkoper Peter (56) is een geschenk uit de hemel voor 'Big Brother'. Hij valt ook op mannen, al kwam hij daar pas laat achter. "Ik was getrouwd met een fantastische vrouw", vertelt Peter in een openhartig gesprek over de moord op zijn vader, zijn late outing en het 'Big Brother'-avontuur. "Inpakken was een ramp. Je mag maar één koffer meenemen!"
Lees verder

Juridisch team van prins Andrew wil niet reageren op rechterlijk besluit in verkrachtingszaak
Het juridische team van de Britse prins Andrew (61) wil geen commentaar geven op het besluit van een rechter in New York dat Virginia Giuffre haar misbruikzaak tegen de prins mag doorzetten. De advocaten van de zoon van de Britse koningin hadden tevergeefs geprobeerd dat te voorkomen.
Lees verder

Koning Willem-Alexander laat omstreden Gouden Koets voorlopig staan: "Nederland is daar nog niet klaar voor"
Koning Willem-Alexander (54) maakt voorlopig geen gebruik van de Gouden Koets. Nederland is daar nu nog niet klaar voor, zegt hij in een videoboodschap op sociale media. "De Gouden Koets zal pas weer kunnen rijden als Nederland daar klaar voor is. En dat is nu niet het geval." De koets ligt al langer onder vuur omdat er slaven op een 'koloniaal paneel' worden afgebeeld.
Lees verder

'Spider-Man: No Way Home' meest succesvolle Marvelfilm ooit in ons land
De nieuwste Marvelfilm, 'Spider-Man: No Way Home', heeft alweer een record verbroken. De spinnenheld heeft vanaf nu de meest succesvolle Marvelfilm in België op zijn naam staan. Die eer ging voordien naar 'Avengers: Endgame'.
Lees verder

Parket vraagt seponering verkrachtingszaak tegen Franse minister van Binnenlandse Zaken
Het Openbaar Ministerie in Parijs heeft woensdag gevraagd om een zaak te seponeren tegen minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin, die in 2017 beschuldigd werd van verkrachting. Dat heeft de minister donderdag bevestigd na berichten in de media.
Lees verder

Renault wil tegen 2030 enkel nog elektrische wagens verkopen in Europa
Automerk Renault wil in 2030 niet langer 90 procent maar wel uitsluitend nog elektrische voertuigen verkopen in Europa. Dat heeft de algemeen directeur van de groep Renault, Luca de Meo, vandaag gezegd.
Lees verder

Energiebedrijven vragen duidelijke regels voor btw-verlaging
Febeg, de Federatie van de Belgische Elektriciteit- en Gasbedrijven, vraagt dat er bij een eventuele btw-verlaging duidelijke regels zijn. Voor elektriciteitsproducenten en -handelaars, en voor leveranciers van elektriciteit en gas moet de afbakening duidelijk zijn. Zo waren er bij de vorige btw-verlagingen wel nog onduidelijkheden.
Lees verder

Zayn Malik op datingapp voor plussize vrouwen na breuk met Gigi Hadid
Volgens 'The Sun' zou Zayn Malik (28) zijn opgedoken op een datingapp specifiek voor 'curvy vrouwen' na zijn breuk met model Gigi Hadid (26) in oktober. De app maakt gebruik van gezichtsherkenningstechnologie en door mee te doen aan een 'emoji-uitdaging' zijn fans ervan overtuigd dat het wel degelijk om de popster gaat.
Lees verder

Khattabi hoopt op snel akkoord over geblokkeerde 500 miljoen euro "om energiefacturen te verlagen"
Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) roept haar Vlaamse collega Zuhal Demir (N-VA) op om het overleg rond de 'burden sharing' opnieuw op te starten, zodat de ruim 500 miljoen euro die nu geblokkeerd staat, kan worden gebruikt om de meest kwetsbare groepen te steunen in deze tijden van hoge energieprijzen.
Lees verder

Parlement keurt nieuwe inschrijvingsregels voor scholen goed: sociale mix niet langer verplicht
De commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement heeft donderdag het nieuwe inschrijvingsdecreet goedgekeurd. De nieuwe regels zullen gelden vanaf het schooljaar 2023-2024.
Lees verder

Geen doorbraak bij topoverleg in OVSE over Oekraïne-crisis
Op een nieuw topoverleg over de spanningen rond het Oost-Europese Oekraïne is geen doorbraak te melden. Bij de gesprekken in de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking (OVSE) wordt vooral de noodzaak benadrukt om de diplomatieke inspanningen voort te zetten.
Lees verder

Bart De Wever (N-VA) is verlost van tien dagen isolatie: "Veel kunnen lezen en schrijven. De mist trekt op"
"Tien dagen isolatie gedaan. Veel kunnen lezen en schrijven. De mist trekt op." Dat laat Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever via Facebook weten. Net op tijd om vrijdag te getuigen in de PFOS-onderzoekscommissie in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Beerschot en Standard moeten twee matchen achter gesloten deuren spelen als straf voor wangedrag van fans
Beerschot en Standard kennen hun straffen voor het wangedrag van hun fans. Beide eersteklassers moeten twee thuismatchen achter gesloten deuren afwerken, zo besliste het disciplinair comité van de voetbalbond. Beerschot kondigde al aan dat het in beroep gaat tegen die sanctie.
Lees verder

Advocaat Virginia Giuffre: "Ze wil gerechtigheid, niet louter financiële schikking met prins Andrew"
De advocaat van Virginia Giuffre, de vrouw die prins Andrew ervan beschuldigt haar op 17-jarige leeftijd seksueel te hebben misbruikt, zegt dat een financiële schikking alleen niet genoeg zal zijn voor zijn cliënt. "Ze wil gerechtigheid". Dat meldt de BBC.
Lees verder

Achtervolgt het verleden je geregeld? Dan lijdt je misschien wel aan het achteruitkijkspiegelsyndroom
"Had ik mijn enthousiasme maar geuit tijdens mijn sollicitatiegesprek." Of: "Had ik hem maar gezegd wat ik écht dacht over die beslissing". Het zijn uitspraken die misschien onschuldig klinken, maar ze kunnen schadelijker voor je zijn dan je denkt. Wie zich situaties uit het verleden vaak opnieuw inbeeldt, lijdt misschien wel aan het zogenaamde 'rearview mirror syndrome' (RMS) of achteruitkijkspiegelsyndroom. En dat is niet zo onschuldig als het lijkt. "We beperken zo ons eigen potentieel in het huidige moment en de toekomst."
Lees verder

Loena Hendrickx reikt naar medaille op EK kunstschaatsen na tweede plaats in korte kür
Loena Hendrickx heeft haar EK in Tallinn daarnet met een knaller ingezet: de 22-jarige kunstschaatster staat zowaar tweede na de korte kür. Alleen het jonge fenomeen Kamila Valieva deed nog beter: voor haar ligt het goud al klaar. Als Hendrickx zaterdag op het podium staat, dan zou dat zonder meer een stunt van formaat zijn.
Lees verder

Het speuren kan beginnen: dit zijn álle tips uit 'The Masked Singer' op een rij
Op vrijdag 14 januari barst het grootste mysterie van het jaar los: welke bekende gezichten schuilen er achter de opzichtige maskers in 'The Masked Singer'? Goed begonnen is half gewonnen, dus de grootste speurneuzen zullen nu al willen beginnen met hun zoektocht. Geen probleem, wij zetten we alle tips die we tot nu toe kennen voor u op een rijtje.
Lees verder