Doorgaan naar hoofdcontent

Rust teruggekeerd in gevangenis Rotterdam

HLN
Rust teruggekeerd in gevangenis Rotterdam
Alle gedetineerden in de gevangenis van Rotterdam zitten weer in hun cel. De situatie is onder controle, bevestigt een woordvoerder van de nieuwe minister voor Rechtsbescherming.
Lees verder

Knappe animatiefilm luidt nieuw seizoen League of Legends in
Riot Games trapt het nieuwe seizoen van League of Legends af met een indrukwekkende trailer, opgezet als een korte animatiefilm. Die brengt de spelers naar de wereld van Runeterra.
Lees verder

Afscheid van Patrick (60), slachtoffer van gasexplosie: "Als ik naar je plaatsje aan de toog kijk, zie ik je nog altijd zitten"
In crematorium Pontes in Turnhout hebben familie en vrienden maandag afscheid genomen van Patrick Verschuren (60). De Turnhoutenaar was één van de vier dodelijke slachtoffers van de gasexplosie op oudjaarsdag in de Boerenkrijglaan in Turnhout. "Hij overleefde een aanval met messteken, maar tegen deze verwoestende gasexplosie had hij geen enkele kans."
Lees verder

SsangYong Motor komt in handen van fabrikant van elektrische voertuigen
Een consortium rond de Zuid-Koreaanse elektrischevoertuigenfabrikant Edison Motors wil SsangYong Motor overnemen, dat in financiële problemen verkeert. Het consortium legt 304,86 miljard won (omgerekend zo'n 224 miljoen euro) op tafel voor de Zuid-Koreaanse fabrikant van terreinwagens of SUV's.
Lees verder

Transfer Talk. Joachim Van Damme op weg naar Standard - STVV pakt uit met transfer Shinji Kagawa
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Transfer Talk. Joachim Van Damme lijkt op weg naar Standard - STVV pakt uit met transfer Shinji Kagawa
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Schoonmoeder prinses Astrid overleden op 91-jarige leeftijd
De moeder van prins Lorenz (66), en dus de schoonmoeder van prinses Astrid (59), is maandag overleden. De Italiaanse Margherita van Savoye-Aosta werd 91 jaar oud. Dat meldt de Twitter-pagina Patto per la Corona, die de Italiaanse monarchie opvolgt.
Lees verder

Kleuter herkent zich in nieuwe Disneyfilm en gaat viraal: "Representatie maakt wel degelijk een verschil"
De nieuwe Disneyfilm 'Encanto' is bijzonder populair op Disney+. Voor één kleuter uit de Verenigde Staten bleek de film extra fijn, want de driejarige Kenzo Brooks herkende zichzelf in een hoofdpersonage. "Uitzonderlijk", zo vertellen zijn ouders. "Want hij is een zwarte jongen. Toen wij jong waren, waren er geen Disneyhelden die op ons leken."
Lees verder

LIVE. Pfizer vraagt goedkeuring coronapil in Europa - Coucke test positief op coronavirus, De Wever in isolatie
Alle leerlingen kunnen vandaag opnieuw voltijds naar school, met mondmaskers voor leerlingen vanaf het eerste leerjaar. Daarnaast zijn de quarantaine- en testregels versoepeld om te vermijden dat te veel klassen gesloten moeten worden. Ook in de rest van de maatschappij zijn de quarantaine- en testregels voor gevaccineerden aangepast, om massale uitval op de werkvloer te vermijden en de eerstelijnszorg te ontzien. Lees in dit liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

Football Talk. Wouter Vrancken en Fred Vanderbiest testen positief op corona - Marc Grosjean niet langer T2 bij Seraing
Er zijn drie nieuwe coronagevallen aan het licht gekomen bij KV Mechelen. Coach Wouter Vrancken, Fred Vanderbiest en één speler legden een positieve test af. Zij hebben quasi geen symptomen en gaan in quarantaine. Donderdag ondergaan ze een nieuwe test. Is die opnieuw positief, dan missen ze al zeker het competitieduel van komende zaterdag tegen OH Leuven. Kevin Van Dessel wordt voorlopig T1 ad interim, Steven Defour zijn assistent. Welke speler positief testte, houdt de club liever privé. De drie spelers die op stage besmet raakten, zijn intussen uit quarantaine. (ABD)
Lees verder

Bejaarde man (79) riskeert 10 jaar cel voor jarenlange verkrachting van z'n mentaal gehandicapte dochter
Een 79-jarige Oostendenaar riskeert 10 jaar cel voor het jarenlange misbruik van z'n 32-jarige dochter met een mentale beperking. Gustaaf G. werd opvallend genoeg al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten op z'n andere dochter. Hij kreeg toen de opschorting van straf.
Lees verder

"Date mijn dochter", mama met kanker doet oproep op Times Square om een man te vinden voor haar dochter
"Ga op date met mijn dochter Molly", dat staat er te lezen op een van de billboards op Times Square, het beroemdste kruispunt van New York. Het is een oproep van Beth Davis (60), Molly's mama. Beth kreeg vorig jaar het harde verdict dat ze opnieuw borstkanker heeft en dat er dit keer uitzaaiingen gevonden zijn. De kans bestaat dat Beth niet lang meer zal leven. Haar grootste bezorgdheid? Dat haar dochter in een warme omgeving terechtkomt als zij er niet meer zou zijn. Maar haar dochter is nog single en daar wil Beth nu verandering in brengen. Voor Molly zelf was het wel even schrikken, maar ze hoopt dat ze via de oproep misschien wel een fijne man vindt.
Lees verder

Celstraf met uitstel voor 'Jambersboeren' Joël (82) en zoon Marc (54) voor milieumisdrijven
'Jambersboeren' Joël Martain (82) en zoon Marc (54) zijn veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel voor jarenlange milieuvervuiling. Hun erf lag vol met afvalstoffen die na verschillende aanmaningen niet verwijderd werden. De rechter beval hen die nu binnen een termijn op te ruimen, indien ze dat niet doen riskeren ze een dwangsom van 150 euro per dag.
Lees verder

Europees Parlementsvoorzitter Sassoli in ziekenhuis met "ernstige complicaties"
De voorzitter van het Europees Parlement, de Italiaan David Sassoli, heeft al zijn officiële activiteiten geannuleerd. De 65-jarige sociaaldemocraat ligt sinds 26 december in zijn thuisland in het ziekenhuis met "ernstige complicaties als gevolg van een disfunctie van het immuniteitssysteem". Dat maakt de persdienst van het parlement maandag bekend.
Lees verder

Vanthourenhout maakt WK-selectie bekend en heeft "goede hoop voor Thibau Nys"
Geen verrassingen in de WK-selectie die bondscoach Sven Vanthourenhout zonet bekend maakte. (Voorzichtig) goed nieuws was er over Thibau Nys, de bondscoach gaf immers mee dat het er "zeer positief" uitziet voor de WK-kansen van de belofte.
Lees verder

Europa heft reisverbod zuidelijk Afrika op
De Europese Unie (EU) heft haar inreisverbod voor zeven landen in het zuiden van Afrika op. Dat moest de opmars van de besmettelijke omikronvariant vertragen, maar is inmiddels achterhaald. Europeanen kunnen daardoor weer gemakkelijker van en naar onder andere Zuid-Afrika reizen.
Lees verder

Van een bakwedstrijd tot straatfeesten: zo zullen de Britten het platina-jubileum van Elizabeth vieren
De Britse koningin Elizabeth II (95) zit dit jaar exact 70 jaar op de troon. Een historische mijlpaal, die niet onopgemerkt voorbij zal gaan in het Verenigd Koninkrijk. Het platina-jubileum van de vorstin zal dan ook gevierd worden met alle mogelijke toeters en bellen: van een bakwedstrijd tot uitbundige straatfeesten. Dit staat er allemaal op het programma tijdens het feestweekend van de Queen.
Lees verder

Egan Bernal verlengt contract tot eind 2026 bij INEOS Grenadiers
Egan Bernal (24) heeft zijn contract bij INEOS Grenadiers verlengd. De Colombiaan blijft tot en met 2026 aan boord bij de Britse WorldTour-formatie.
Lees verder

PORTRET. Bob Saget (65): meest geliefde televisievader, maar ook 'dirty daddy'
Hij werd razend bekend als brave huisvader Danny Tanner in de sitcom 'Full House', maar als stand-upcomedian schuwde hij grapjes over pedofilie en toilethumor niet. Bob Saget, die zondag op 65-jarige leeftijd dood werd aangetroffen in zijn hotelkamer, was een man van tegenstellingen, getekend door de tragedie van zijn jeugd. "Het enige wat ik zag, was de dood."
Lees verder

CLB's merken duidelijke toename van besmettingen in secundair onderwijs
De Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) zien een opvallende stijging in het aantal meldingen over coronabesmettingen bij leerlingen in het secundair onderwijs. "De vaccins lijken effectief minder bescherming te bieden tegen de omikronvariant, dat moeten we in de gaten houden", zegt algemeen directeur van het Vrij CLB Netwerk Stefan Grielens.
Lees verder