Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 januari 2022

Romelu Lukaku opnieuw in selectie bij Chelsea na ophefmakend interview? ‘Er is wel een voorwaarde’

Romelu Lukaku opnieuw in selectie bij Chelsea na ophefmakend interview? 'Er is wel een voorwaarde'

Romelu Lukaku trainde maandag opnieuw mee bij Chelsea. De Rode Duivel werd na zijn interview met Sky Italia geweerd uit de selectie voor de topper tegen Liverpool, maar zou er wel opnieuw bij zijn tegen Tottenham.

Lees verder

Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs veroordeeld voor seksistische lezing

Hoeyberghs krijgt 10 maanden cel, waarvan helft met uitstel, en 8.000 euro boete voor uitspraken tijdens een lezing aan de UGent in 2019. Dat heeft de strafrechtbank in Gent beslist.

Lees verder

Fietstunnel dient als decor voor immense vuurwerkontploffing

'Ik heb een vuurwerkje afgestoken (luchtdruk in 3, 2, 1)', zo luidde het onderschrift van een video die veel furore maakt op de mediawebsite Dumpert. Net zoals in Vlaanderen, was er ook in Nederland sprake van jongerenbendes die rond de jaarwisseling gevaarlijke trucjes met vuurwerk uitvoerden.

Lees verder

Kan prins Andrew alsnog proces vermijden, nu schikking tussen slachtoffer en Epstein werd vrijgegeven?

Virginia Giuffre heeft bij een schikking met zedendelinquent Jeffrey Epstein in 2009 ingestemd om 'elke andere persoon' betrokken bij de zaak vrij te stellen van rechtsvervolging, in ruil voor 500.000 dollar. De advocaten van de Britse prins Andrew menen dat de zaak tegen hem hierdoor ongegrond is. Een rechter in Manhattan beslist dinsdag of dat ook zo is.

Lees verder

Van te gast bij Bill Clinton tot veroordeeld voor fraude: hoe Elizabeth Holmes van haar troon viel

Na een fel gemediatiseerd proces valt het doek voor een voormalig icoon van Silicon Valley. De oprichtster van Theranos, Elizabeth Holmes, is schuldig bevonden aan het misleiden en oplichten van beleggers. In bovenstaande video blikken we terug op het tumultueuze leven van de inmiddels 37-jarige Holmes. 

Lees verder

Haïtiaanse premier overleeft moordaanslag

Ariel Henry, de premier van het Centraal-Amerikaanse land Haïti, is zaterdag aan de dood ontsnapt. Een gewapend commando wilde hem vermoorden. Het voorval is een zoveelste symptoom van een land diep in de penarie.

Lees verder

Definitief: geen publiek bij BK veldrijden in Middelkerke

Er zullen geen fans welkom zijn op het BK veldrijden in Middelkerk aanstaande zondag, wat het Overlegcomité donderdag ook beslist over publiek bij sportwedstrijden. Dat hebben de gemeente Middelkerke, Belgian Cycling en organisator Golazo definitief beslist.

Lees verder

Ongevaccineerde Novak Djokovic krijgt 'vrijstelling' en mag deelnemen aan de Australian Open

Novak Djokovic reist met een vrijstellingsvergunning naar Australian Open af. Dat meldt de nummer 1 van de wereld op Instagram. De Serviër is een van de weinige toptennissers die weigert om zich te laten vaccineren tegen corona.

Lees verder

Sneeuw waar je het niet meteen verwacht: gebied rond de Rode Zee kleurt wit

De toeristen die van plan waren te overwinteren in de Egyptische badstad Hurghada hebben pech. De stad kreeg rond de jaarwisseling winterse buien over zich heen. Aan de andere kant van de Rode Zee, in Saudi-Arabië, lag er ook een sneeuwtapijt. Blij met het vallen van de eerste sneeuw, maakten enkele Saudische mannen een filmpje waarin ze een traditioneel volkslied zingen terwijl ze ondergesneeuwd werden.

Lees verder

Condoomgigant verkocht 40 procent minder door corona

Karex, de grootste producent van condooms ter wereld, zag zijn verkoop de laatste twee jaar met 40 procent dalen. Volgens hun ceo is dat te wijten aan onder meer gesloten hotels en gewijzigde overheidsuitgaven tijdens de coronacrisis.

Lees verder

Wat moet je doen als je een dier aanrijdt? En wie betaalt de schade?

Everzwijnen, egels, reeën, vossen en zelfs wolven: elk jaar worden in ons land duizenden (wilde) dieren aangereden. Maar wat moet je dan precies doen en wie draait op voor de kosten?

Lees verder

Rechtszaak over blote baby op albumhoes van Nirvana afgewezen

Een rechter in de Amerikaanse staat Californië heeft de zaak van de 30-jarige Spencer Elden tegen de Amerikaanse rockband Nirvana afgewezen. Elden is als baby naakt afgebeeld op de wereldberoemde hoes van het album Nevermind. Volgens Elden is sprake van kinderporno, omdat hij destijds te jong was om toestemming te geven.

Lees verder

Eva De Roo bevallen van zoontje

Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo is eind 2021 bevallen van een zoontje, Arto. Dat meldt ze zelf op Instagram. De Roo en partner Jan Paternoster hadden samen al een zoontje.

Lees verder

Onverwacht hoogtij verrast autobestuurder bij passage cycloon Seth

Een SUV die zondag rondreed op Rainbow Beach in Queensland kon geen kant meer op toen de vloed plots razendsnel opkwam. Met een bang hartje moest de eigenaar die nacht de SUV in de branding achterlaten om hem er de volgende dag bij laagtij uit te rijden. Het wassende water werd veroorzaakt door de tropische cycloon Seth die de kusten van Queensland naderde.  

Lees verder

Dit zijn de nieuwe quarantaineregels

Nu het aantal coronabesmettingen fors toeneemt, hebben de ministers van Volksgezondheid soepelere quarantaineregels afgesproken voor wie al een boosterprik kreeg. Die gelden vanaf 10 januari.

Lees verder

Spilindex in februari weer overschreden: uitkeringen en ambtenarenweddes met 2 procent omhoog

Het Planbureau verwacht dat de spilindex in februari opnieuw wordt overschreden. Dat blijkt uit de nieuwste vooruitzichten. Het is van 1982 geleden dat een overschrijding van de spilindex zo snel na elkaar plaatsvond.

Lees verder

Tom Pidcock pakt in Gullegem twee op twee, 20-jarige Joran Wyseure verrast met tweede plek

Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) heeft na de wereldbeker in Hulst ook de Hexiacross in Gullegem gewonnen. De Brit kreeg even weerwerk van Quinten Hermans, maar was bij afwezigheid van Wout van Aert en co. de sterkste in de West-Vlaamse modder. Pidcock heeft van het WK in Fayetteville eind deze maand zijn grote doel gemaakt en zijn vorm zit in stijgende lijn.

Lees verder

Karen Damen klaagt oplichting op Vinted aan: 'Geld én jas kwijt'

Karen Damen klaagt op Instagram aan dat haar zus werd opgelicht op Vinted, de populaire app voor tweedehandskledij.

Lees verder

Keelwisser detecteert omikron sneller dan neuswisser

In tegenstelling tot eerdere varianten van het coronavirus lijkt omikron beter te vangen met een keelwisser dan met een neuswisser.

Lees verder

Kans op Elfstedentocht gehalveerd door opwarming

Door klimaatverandering zal de kans op een 'tocht der tochten' over Fries natuurijs in de toekomst alleen maar verder afnemen, meldt het KNMI.

Lees verder

Christian Eriksen mikt op WK 2022: 'Mijn hart is geen obstakel'

De Deense voetballer Christian Eriksen heeft voor het eerst sinds zijn hartstilstand tijdens het EK voetbal een interview gegeven. De Deense tv-zender DR 1 zendt het interview woensdag uit, maar gaf al een preview vrij.

Lees verder

VN-rapporteur over Nederlands politieoptreden: 'Deze wreedheden moeten stoppen'

Een VN-gezant vergelijkt een Nederlands politieoptreden met de dodelijke arrestatie van George Floyd. De Nederlandse politie reageert verbolgen.

Lees verder

Vaak geen quarantaine meer voor wie hoogrisicocontact had: 'Afweging van risico's'

De soepelere quarantaineregels moeten de druk op de testcentra en de huisartsen verlichten, maar de nieuwe strategie is volgens virologen niet zonder risico's. 'We vragen verantwoordelijkheid aan de mensen', zegt minister Frank Vandenbroucke.

Lees verder

De 'humor' van Hoeyberghs: haatdragend, vulgair, seksistisch

De veroordeling van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs leidt tot vragen over waar vrije meningsuiting ophoudt en seksisme begint. Het vonnis maakt die oefening.

Lees verder

De Bogdanoff-tweeling, een leven tussen kitsch en pseudowetenschap

De Franse televisiepersoonlijkheden Grichka en Igor Bogdanoff (72) overleden allebei wellicht aan covid. Wie waren deze tweelingbroers, die de jongste jaren vooral opzien baarden met hun markante uiterlijk?

Lees verder

Anderlecht krijgt boete voor verdoken commissie

De Disciplinaire Raad van de voetbalbond heeft Anderlecht een boete van 10.000 euro effectief en 5.000 euro met een jaar uitstel gegeven omdat het een 'verdoken commissie' zou hebben betaald aan een tussenpersoon voor een transactie met een minderjarige speler.

Lees verder

Romelu Lukaku verontschuldigt zich in video: 'Sorry voor de commotie die ik heb veroorzaakt'

De storm rond Romelu Lukaku lijkt geluwd. Hij komt ervan af met een match op de strafbank, een hartig woordje met zijn coach en excuses aan de fans.

Lees verder

Nederland boft met Rutte IV (of is het Kaag I?)

Het is de Nederlanders dan toch gelukt: ze hebben een regering. Rutte IV wordt volgende week ingezworen, zowat 300 dagen na de verkiezingen. Aan ons record van 541 dagen komen ze nog lang niet, maar het is wel de langste regeringsvorming ooit in Den Haag. Nieuw kan je het kabinet moeilijk noemen: de premier is dezelfde gebleven, de deelnemende partijen ook.

Lees verder

2021, de beste illustraties

Ja, een foto kan meer vertellen dan duizend woorden. Maar soms laten duizend woorden zich lastig vangen in een foto. Dan brengt de verbeelding van illustratoren soelaas. Een greep uit de illustatieoogst van 2021.

Lees verder

Coronacijfers | Fors meer besmettingen en ziekenhuisopnames

Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nu met 79 procent. Die zorgden in dezelfde periode voor 20 procent meer ziekenhuisopnames.

Lees verder

Weerbericht | Koude en droge ochtend, daarna meer regen en wind

Het wordt woensdag een stuk frisser, met temperaturen tussen 0 en 7 graden. Dat meldt het KMI, dat eveneens waarschuwt voor mogelijke ijsplekken deze voormiddag en stormtij in de namiddag.

Lees verder