Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 januari 2022

Remco Evenepoel maakt op stage in Calpe programma bekend voor 2022: start in Valencia en Vuelta als hoofddoel

HLN
Remco Evenepoel maakt op stage in Calpe programma bekend voor 2022: start in Valencia en Vuelta als hoofddoel
Quick.Step-Alpha Vinyl bereidt zich in het Spaanse Calpe voor op het nieuwe wielerseizoen. Van Remco Evenepoel over wereldkampioen Julian Alaphilippe tot Mark Cavendish: ze tekenen allen present. De 'Wolfpack' houdt vandaag een persdag. Evenepoel maakte alvast zijn programma bekend.
Lees verder

Lieven Annemans verspreidt desinformatie over vaccinatie bij jonge kinderen: "Doet de waarheid geweld aan en bemoeilijkt het debat"
Gezondheidseconoom Lieven Annemans, ooit lid van een expertengroep om de overheid te adviseren in de strijd tegen het coronavirus, heeft op Twitter een afbeelding gedeeld met daarop desinformatie over vaccinatie bij kinderen. De professor wordt in de reacties teruggefloten, onder meer door viroloog Marc Van Ranst.
Lees verder

LIVE. Wat een circus: definitieve beslissing niet vandaag - Clan-Djokovic: "Dit is geen kwestie van sport, maar gaat over ons recht op vrijheid"
Advantage Djokovic. De Serviër heeft van een rechter gelijk gekregen en mag Australië dan toch binnen. De rechter heeft de beslissing om Djokovic' visum te weigeren ongedaan gemaakt. Het is momenteel echter nog onduidelijk of dit ook betekent dat Djokovic in Australië kan blijven om de Australian Open te spelen. De regering kan immers nog altijd beslissen om Djokovic toch uit te wijzen. De Australische Migratieminister Alex Hawke behoudt dat recht, zegt advocaat voor de regering Christopher Tran. Morgen pas zou hij beslissen om daarvan ook effectief gebruik te maken.
Lees verder

Doodsoorzaak Bob Saget blijft onduidelijk: "Maar geen tekenen van misdrijf of drugs"
De Amerikaanse acteur, komiek en presentator Bob Saget is zondag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de politie van de Amerikaanse staat Florida bekend. Saget, die vooral bekend werd door zijn rol in de serie 'Full House', werd dood teruggevonden in zijn hotelkamer. De mogelijke doodsoorzaak van de acteur is voorlopig nog niet bekend.
Lees verder

De trend van 2022: een handtas in very peri
Very peri is door het Pantone Color Institute uitgeroepen tot trendkleur van 2022. Ninashop.be tipt hoe je deze trendkleur het best draagt én selecteerde 10 very peri handtassen waarmee je subtiel meesurft op de modetrend van het jaar.
Lees verder

Ondanks coronagevallen: Pro League beslist eerstvolgende speeldag Jupiler Pro League niét uit te stellen
De komende speeldag wordt niét uitgesteld. Dat besliste de Algemene Vergadering van de Pro League vandaag. Enkele clubs lanceerden het idee om één of twee speeldagen te verplaatsen naar een midweek in februari, omdat zij door de Africa Cup én coronabesmettingen heel wat spelers missen. Maar dat voorstel krijgt dus geen gevolg.
Lees verder

Feit of fabel: zijn diepvriesgroenten even gezond als verse groenten?
Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts.
Lees verder

Macron wil aantal agenten tegen 2030 verdubbelen
De Franse president Emmanuel Macron heeft aangekondigd dat hij het aantal politiemensen op het terrein tegen 2030 wil verdubbelen, met name door het schrappen van extra taken en reorganisatie.
Lees verder

LIVE. Djokovic staat al op court en zegt dat hij wil deelnemen aan Australian Open - Clan-Djokovic: "Dit gaat over ons recht op vrijheid"
Advantage Djokovic. De Serviër heeft van een rechter gelijk gekregen en mag Australië dan toch binnen. De rechter heeft de beslissing om Djokovic' visum te weigeren ongedaan gemaakt. Het is momenteel echter nog onduidelijk of dit ook betekent dat Djokovic in Australië kan blijven om de Australian Open te spelen. De regering kan immers nog altijd beslissen om Djokovic toch uit te wijzen. De Australische Migratieminister Alex Hawke behoudt dat recht, zegt advocaat voor de regering Christopher Tran. Morgen pas zou hij beslissen om daarvan ook effectief gebruik te maken. In Belgrado stelden Novaks moeder en broer in een persmoment om 14u blij te zijn met de beslissing van de rechter en ook Djokovic zegt zelf dat hij wil spelen.
Lees verder

Air France en KLM verhogen ticketprijzen wegens extra kosten van duurzame brandstof
De prijs van een ticket voor een vlucht met Air France, KLM en Transavia gaat met 1 tot 12 euro omhoog. Dat is nodig om de extra kosten van de duurzame brandstof die de luchtvaartmaatschappijen voortaan zullen gebruiken, deels te compenseren. De CO2-uitstoot van de brandstof ligt minstens 75 procent lager dan die van fossiele kerosine. Volgens KLM is het dan ook "op korte termijn het belangrijkste middel om de CO2-uitstoot in de luchtvaart drastisch te verminderen".
Lees verder

Air France en KLM verhogen ticketprijzen wegens extra kosten duurzame brandstof
De prijs van een ticket voor een vlucht met Air France, KLM en Transavia gaat met 1 tot 12 euro omhoog. Dat is nodig om de extra kosten van de duurzame brandstof die de luchtvaartmaatschappijen voortaan zullen gebruiken, deels te compenseren. De CO2-uitstoot van de brandstof ligt minstens 75 procent lager dan die van fossiele kerosine. Volgens KLM is het dan ook "op korte termijn het belangrijkste middel om de CO2-uitstoot in de luchtvaart drastisch te verminderen".
Lees verder

Wat een moment: Melanie studeert samen met terminaal zieke grootvader (88) af aan universiteit
Zonder meer een moment om te koesteren: een jongedame uit Texas is samen met haar terminaal zieke grootvader afgestudeerd aan de universiteit. Rene Neira heeft inmiddels de gezegende leeftijd van 88 jaar bereikt.
Lees verder

"Als die kogel 5 millimeter verder had gezeten, stonden we voor assisen": verdachten in Brugse taxioorlog riskeren tot 7 jaar cel
"Wie verwacht nu dat iemand een vuurwapen bij zich heeft in het schone en vredige Brugge?" Een schietpartij in het taximilieu zette 3,5 jaar geleden de Breydelstad in rep en roer. Niemand had gedacht dat een aanslepend conflict onder taxichauffeurs zo hard uit de hand zou lopen. Mohammad Mogharrab (50) werd in z'n kaak door een kogel geraakt en ontsnapte aan de dood. "Nog elke seconde word ik met dat incident geconfronteerd", vertelt hij. Twee broers riskeren 3 en 7 jaar cel voor de moordpoging.
Lees verder

LIVE. Novak Djokovic staat al op court: "Ondanks alles wat er is gebeurd, wil ik toch deelnemen aan de Australian Open"
Advantage Djokovic. De Serviër heeft van een rechter gelijk gekregen en mag Australië dan toch binnen. De rechter heeft de beslissing om Djokovic' visum te weigeren ongedaan gemaakt. Het is momenteel echter nog onduidelijk of dit ook betekent dat Djokovic in Australië kan blijven om de Australian Open te spelen. De regering kan immers nog altijd beslissen om Djokovic toch uit te wijzen. De Australische Migratieminister Alex Hawke behoudt dat recht, zegt advocaat voor de regering Christopher Tran. Morgen pas zou hij beslissen om daarvan ook effectief gebruik te maken. In Belgrado stelden Novaks moeder en broer in een persmoment blij te zijn met de beslissing van de rechter en ook Djokovic zegt zelf dat hij wil spelen.
Lees verder

Volgens een Hongaarse studie kunnen honden talen herkennen
Kunnen honden talen herkennen? Volgens een nieuwe Hongaarse studie wel. Onderzoekers van de universiteit van Boedapest deden een experiment met achttien honden. De honden kregen de taal van hun baasje te horen en een compleet nieuwe taal. De aandacht steeg bij de bekende taal, de taal van hun baasje.
Lees verder

Veel mensen 'snoeiden' sinds de pandemie in hun vriendschappen. Psycholoog: "Niet iedereen heeft evenveel nood aan fun-contacten"
Twee jaar geleden verscheen corona op het toneel, en dat veranderde heel wat dingen, zoals ons sociale leven. Het blijkt namelijk een algemene trend dat heel wat mensen in hun vriendschappen zijn gaan 'snoeien'. Klinisch psycholoog Ann Van Cauwelaert duidt het fenomeen. "Het kan je meer ruimte geven om te focussen op de relaties die er voor jou écht toe doen."
Lees verder

Uitgever Grand Theft Auto koopt Farmville-maker voor ruim 11,2 miljard euro
Take-Two Interactive, het bedrijf dat onder andere de Grand Theft Auto-games uitgeeft, neemt FarmVille-maker Zynga over voor ruim 12,7 miljard dollar, omgerekend 11,2 miljard euro.
Lees verder

Directie van Rotterdamse gevangenis in gesprek met opstandige gedetineerden
De directie van de Rotterdamse gevangenis De Schie is in gesprek met gedetineerden over "een ordeverstoring". Het ministerie van Justitie en Veiligheid spreekt liever niet van een "opstand", zoals de Rotterdamse politie eerder wel deed.
Lees verder

Véronique De Kock wordt gestalkt in 'De Buurtpolitie VIPS': "Ik heb het zelf meegemaakt, dus moeilijk was het niet"
Tien jaar na haar rol als secretaresse Jolien Stijnen in 'Familie' speelt Véronique De Kock (44) mee in een aantal afleveringen van het gloednieuwe seizoen van 'De Buurtpolitie'. Ze speelt er zichzelf, die gestalkt en ontvoerd wordt. Geen ver-van-haar-bed-show: ook Véronique werd al het slachtoffer van stalking. "Die man zat niet voor niets in een instelling."
Lees verder

China registreert nieuwe gevallen van omikronvariant op minder dan maand van Olympische Winterspelen
In China zijn nieuwe gevallen van de besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus vastgesteld. Het land kampt met verschillende uitbraken op minder dan een maand van de Olympische Winterspelen in Peking, die van 4 tot 20 februari plaatsvinden.
Lees verder