Doorgaan naar hoofdcontent

Protest tegen staatsgreep Soedan: politie zet traangas in tegen betogers

HLN
Protest tegen staatsgreep Soedan: politie zet traangas in tegen betogers
In de Soedanese hoofdstad Khartoem hebben duizenden mensen zich verzameld aan het presidentieel paleis om te protesteren tegen de staatsgreep in het land. Gewapende soldaten zijn massaal gemobiliseerd en zetten al traangas in tegen actievoerders.
Lees verder

Beatles-filmproducent Denis O'Dell (98) overleden
De filmproducent Denis O'Dell is op 98-jarige leeftijd overleden. O'Dell werkte mee aan meerdere films van de Britse band The Beatles.
Lees verder

Heeft de Nederlandse voetbalbond een probleem? Speler en scheidsrechter vormen een koppel
Zit de Nederlandse voetbalbond met een probleem? Jeff Hardeveld (26), een verdediger van tweedeklasser FC Emmen, en KNVB-scheidsrechter Shona Shukrula (30) hebben aangekondigd een koppel te zijn.
Lees verder

Milieuorganisaties kritisch voor Europese "taxonomie": "Investeringen in aardgas aanmoedigen door het een groen label te geven, zal enkel de verwoestende klimaatimpact nog vergroten"
Milieuorganisatie Greenpeace uit scherpe kritiek op het plan van de Europese Commissie om kernenergie en aardgas te bestempelen als duurzame energiebronnen. Volgens de organisatie zal dit enkel een nefaste invloed hebben op het klimaat.
Lees verder

Gevangenispersoneel legt vanaf zondagavond 24 uur lang het werk neer
Het personeel in de Nederlandstalige gevangenissen in ons land legt zondagavond 24 uur lang het werk neer. De cipiers willen een oplossing voor de aanhoudende overbevolking en het personeelstekort, klinkt het bij de vakbonden.
Lees verder

LIVE. Eden Hazard valt in aan rust, zorgt hij voor vleugje Madrileense magie?
• La Liga • Coliseum Alfonso Pérez • Aftrap: 14u • Geen basisplaats voor Eden Hazard
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Van Aert geeft zich gewonnen na kettingmiserie, Pidcock gooit Iserbyt los
Weinig rust in het veldritwereldje, de drukke kerst- en nieuwjaarsperiode gaat gewoon door. Daags na de X2O-Trofeecross in Baal strijkt het peloton neer in Hulst. Rijdt Van Aert naar een perfecte acht op acht en de daarbij horende bloemen in de Zeelandse Wereldbekercross? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Van Aert geeft zich gewonnen na kettingmiserie, duel Pidcock-Iserbyt in de maak
Weinig rust in het veldritwereldje, de drukke kerst- en nieuwjaarsperiode gaat gewoon door. Daags na de X2O-Trofeecross in Baal strijkt het peloton neer in Hulst. Rijdt Van Aert naar een perfecte acht op acht en de daarbij horende bloemen in de Zeelandse Wereldbekercross? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

Zwervende wolf verdrinkt in Hasseltse Albertkanaal: "Mogelijk wolf die Limburgse roedel verliet"
In Kuringen is deze voormiddag een dode wolf aangetroffen in het Albertkanaal. Het gaat om hetzelfde dier dat eerder dit weekend al in Sint-Truiden opdook. "Mogelijk wilde het dier het kanaal oversteken, maar geraakt het er niet meer uit", zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
Lees verder

De Ark op zoek naar nieuwe woonst voor gezinnen getroffen woonblok: "We willen hen zoveel mogelijk terug samen ergens huisvesten"
Woonmaatschappij De Ark gaat voor de gezinnen uit het getroffen woonblok van de gasontploffing in de Boerenkrijglaan in Turnhout voor een nieuw onderkomen zorgen in de stad zelf. Bedoeling is ook om hen zoveel mogelijk in dezelfde wijk of blok te huisvesten. De bewoners van het pand aan de overkant mogen vermoedelijk maandag terugkomen. Een twintigtal medewerkers van De Ark staken zondag de handen uit de mouwen om de eerste kuiswerken en herstellingen uit te voeren. "De andere blok zal na vrijgave door het gerecht volledig gesloopt worden. Lees alles over de gasontploffing in ons dossier.
Lees verder

Spanningen Oekraïne: "Poetin en Erdogan praten over Russische eisen aan NAVO"
De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan gesproken over de eisen van Moskou om een einde te maken aan de uitbreiding van de NAVO naar het oosten. Dat meldt het Kremlin.
Lees verder

LIVE. Real bijt nog steeds tanden stuk op Getafe, zorgt Hazard voor ommekeer?
• La Liga • Coliseum Alfonso Pérez • Aftrap: 14u • Geen basisplaats voor Eden Hazard
Lees verder

Tekening van geboortedorp herenigt Chinese man met familie, 33 jaar na ontvoering
Li Jingwei werd op vierjarige leeftijd ontvoerd en verkocht door kinderhandelaars. Een tekening van het dorp waar hij geboren werd, hielp hem zijn biologische moeder terug te vinden.
Lees verder

"Een godsgeschenk, die lockdown bij onze noorderburen": ook ná Nieuwjaar vinden Nederlanders massaal hun weg naar Antwerpen
De koopjesperiode begint pas maandag. Toch was het vanmiddag bijzonder druk in de Antwerpse binnenstad. En ja hoor, opnieuw vonden opvallend veel Nederlanders hun weg naar de Scheldestad. Winkeliers en horeca-ondernemers zien het allemaal graag gebeuren: dankzij de drukte van de voorbije weken behaalden ze 20 à 30 procent méér omzet dan verwacht. Een nieuwe 'Nederlandse invasie' wordt volgende week zaterdag voorspeld.
Lees verder

Temperaturen breken voor de vierde dag op rij het dagrecord
In Ukkel was het zondag rond de middag 13,3 graden warm, goed voor een dagrecord. Dat is al het vierde op rij, maar morgen stopt de reeks, zegt KMI-meteoroloog David Dehenauw op Twitter.
Lees verder

Real zet 2022 in met valse noot: Hazard speelt één helft maar kan tweede nederlaag niet verhinderen na defensief geblunder
Een start van 2022 in mineur voor een matig Real Madrid. De leider uit La Liga heeft tegen Getafe haar tweede nederlaag van het seizoen geleden na vroeg geblunder. Eden Hazard viel aan de rust in en toonde zich ook, maar kon het verlies niet meer afwenden. 1-0.
Lees verder

Sportankers Lies Vandenberghe en Maarten Breckx verwachten een tweede kindje
VTM-sportankers Lies Vandenberghe (30) en Maarten Breckx (36) starten het nieuwe jaar met heuglijk babynieuws. Het koppel verwelkomt in juli een tweede jongen na zoontje Georges (2,5).
Lees verder

Cartoonist Marec fileert 2021: "Zo spijtig dat mijn kleinkinderen moeten opgroeien in deze saaie periode"
In 'Het kompas van Marec' bundelt de huiscartoonist van Dag Allemaal zijn raakste cartoons van het afgelopen jaar. 'En voor mij was 2021 een lastig jaar', zegt Marc 'Marec' De Cloedt (65). "Al die gebroken beloftes... met die koude en natte zomer viel zelfs de klimaatopwarming tegen." Aan alles een grappige draai geven, Marec kan kan het als de beste.
Lees verder

Pidcock pakt de zege in Hulst na pech bij Van Aert, Iserbyt zeker van eindwinst in de Wereldbeker
Tom Pidcock heeft in Hulst zijn tweede cross van het seizoen gewonnen. De Brit haalde het voor Eli Iserbyt, die wel de eindzege in de Wereldbeker op zak stak. Wout van Aert kon na pech vroeg in de wedstrijd geen 8ste overwinning op rij binnenhalen. De Belgische kampioen viel als vierde net naast het podium in Zeeland.
Lees verder

Byebye blond, volgend jaar staat in het teken van brunettes: "Transformaties van blond naar bruin extreem trendy"
In de afgelopen maanden kleurden sterren zoals Hailey Bieber, Gigi Hadid en Billie Eilish, hun voorheen zo blonde manen donkerbruin. De kleur maakt een comeback en lijkt here to stay, want op TikTok werd blond zelfs al uitgeroepen tot cheugy, oftewel: passé.
Lees verder