Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 januari 2022

OVERZICHT. Deze quarantaineregels gaan vanaf vandaag in

HLN
OVERZICHT. Deze quarantaineregels gaan vanaf vandaag in
Tijdens het Overlegcomité van vorige week werd beslist om de maatregelen die al van toepassing zijn verder aan te houden. Eerder werd al bekend dat de quarantaineregels in een aantal gevallen worden versoepeld: die nieuwe regels gaan in vanaf vandaag. Hieronder een overzicht van alle nieuwe en bestaande maatregelen.
Lees verder

Oudste theeresten tot nu toe gevonden in China: 2.400 jaar oud
In China zijn de tot dusver oudste resten van thee gevonden. Ze zijn ongeveer 2.400 jaar oud, meldt 'The Art Newspaper'. Wetenschappers van de Shandong University en de University of Science and Technology Beijing hebben de leeftijd vastgesteld van de overblijfselen van de theebladeren, die werden gevonden in een porseleinen kopje. Ze werden ontdekt in een koninklijk graf in Zoucheng in de provincie Shandong.
Lees verder

Leonardo Di Caprio uitgemaakt voor 'eco hypocriet' tijdens vakantie op luxejacht
Leonardo Di Caprio (47) staat onder vuur nadat hij in St. Barts werd gespot op een luxejacht. De acteur, die bekend is van zijn gerenommeerde rollen in 'Wolf of Wall street' en 'The Revenant', is een prominente stem in de strijd tegen klimaatverandering. Fans noemen de Oscar-winnaar nu een 'eco hypocriet'.
Lees verder

Remco Evenepoel komt terug op akkefietje met Van Aert: "Ik heb al afgesproken met Wout, er is geen ruzie tussen ons"
Remco Evenepoel heeft zijn programma voor komend seizoen bekendgemaakt. De kopman van Quick.Step-Alpha Vinyl start in de Ronde van Valencia en zal hoogstwaarschijnlijk de Vuelta betwisten. Opvallend: op de persdag van zijn ploeg kwam hij ook terug op het akkefietje tussen hem en Van Aert. "Er is nooit ruzie geweest tussen ons en we zijn zeker geen vijanden", vertelde hij.
Lees verder

Remco Evenepoel wil plooien met Van Aert helemaal gladstrijken: "Er komt een privégesprek. Het is tijd om dat hoofdstuk af te sluiten"
Remco Evenepoel heeft zijn programma voor komend seizoen bekendgemaakt. De kopman van Quick.Step-Alpha Vinyl start in de Ronde van Valencia en zal hoogstwaarschijnlijk de Vuelta betwisten. Opvallend: op de persdag van zijn ploeg kwam hij ook terug op het akkefietje tussen hem en Van Aert. "Er is nooit ruzie geweest tussen ons", vertelde hij.
Lees verder

Last van angst? Celebrities delen hun tools om ermee om te gaan
Angsten bepalen meer dan ooit onze geestelijke gezondheid. Ook heel wat celebrities, zoals zangeres Selena Gomez, tennisster Naomi Osaka en topmodel Bella Hadid, gaan gebukt onder angst en zochten naar hulpmiddelen om dat hardnekkige gevoel te onderdrukken. Van een sociale media-detox tot het bijhouden van een dagboek, dit zijn de tools waarmee bekende sterren hun angsten de kiem in smoren.
Lees verder

Geen frustrerende zoektocht meer tussen de rekken: robot Robbie neemt je mee naar het product dat je zoekt
Een product dat je zoekt niet weten liggen in de supermarkt, aangenaam is anders. In de Delhaizewinkels in Zwevegem, Lovendegem en Waregem rijdt vanaf vandaag een robotje rond dat klanten mee begeleidt tussen de rekken, en er komen nog zeven winkels bij. Het gaat om een proefproject van het Kortrijks softwarebedrijf DeDuCo.
Lees verder

Spanje wil corona als griep gaan beschouwen
Corona beschouwen als een gewone griep, een endemische ziekte die regelmatig terugkeert. De Spaanse overheid is ver gevorderd met de plannen om de monitoring en aanpak van Covid-19 drastisch te gaan veranderen, het liefst zodra de huidige zesde golf aan besmettingen in Spanje voorbij is.
Lees verder

Mahdi zet in op extra personeel om af te geraken van zeer lange asielprocedure
Met de beslissing om 'eindelijk' voldoende personeel voor het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) wil staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi België uit het rijtje van landen met een zeer lange asielprocedure te halen. Dat stelt hij in een reactie op de statistieken over de asielaanvragen in 2021.
Lees verder

IKEA verlaagt loon van niet-gevaccineerd personeel dat in quarantaine moet
IKEA maakt voortaan een onderscheid tussen niet-gevaccineerd en gevaccineerd personeel. De meubelgigant met Zweedse oorsprong verlaagt het loon van niet-gevaccineerde medewerkers die in quarantaine moeten. Het nieuwe beleid geldt voor medewerkers in het Verenigd Koninkrijk. Dat bericht BBC.
Lees verder

101 afwezige leerlingen in Hasselt door corona-uitbraak na skireis
Het Virga Jessecollege gaat jaarlijks met de derde graad op skivakantie met nieuwjaar, maar dit jaar eindigde de reis in mineur. 84 vijfdejaars reisden af naar Oostenrijk, en bijna iedereen testte positief. Nochtans was iedereen met een negatieve test vertrokken.
Lees verder

Arbeider (41) sterft tijdens laswerken aan chassis van landbouwkar: "Omstandigheden nog erg onduidelijk"
Bij de firma Dezeure in Beauvoorde bij Veurne, constructeur van aanhangwagens voor landbouwvoertuigen, is maandagnamiddag een arbeider (41) om het leven gekomen. Het slachtoffer was bezig met laswerken aan het chassis van een kar, toen plots een deel loskwam. De man kreeg het gevaarte vol op zijn lichaam.
Lees verder

Limburgse wint 6,5 miljoen euro met lotto: "Winnend ticket in Standaard Boekhandel gehaald"
13-18-33-38-40-44. Dat waren de getallen die een Limburgse vrouw op 8 december vorig jaar aankruiste in de Standaard Boekhandel van Maaseik. "Ze bleek de pot te winnen van maar liefst 6,5 euro, bijna een Limburgs record", klinkt het bij de Nationale Loterij.
Lees verder

400.000 dollar per filmpje van 7 seconden: wie zijn Charli en Dixie D'Amelio, de meest geliefde zusjes op TikTok?
Een paar seconden huppelen en dansen op muziek van een ander. Meer is er niet voor nodig om een TikTok-filmpje viraal te laten gaan als je Charli of Dixie D'Amelio heet. De zusjes uit Connecticut vonden de succesformule om uit TikTok heel wat poen te scheppen. Charli (17) wist in 2021 maar liefst 17,5 miljoen dollar binnen te halen dankzij haar filmpjes en ook haar zus Dixie (20) zag 10 miljoen dollar verschijnen op haar bankrekening. Wie zijn de zusjes achter de virale dansjes en hoe werden ze zo snel zo succesvol?
Lees verder

RECENSIE. 'Euphoria 2': "Een bedwelmende, prachtige tweede ronde"
Cinematografisch verbluffend en thematisch hartverscheurend. Seizoen één van 'Euphoria' groeide uit tot één van de meest gevierde Gen Z-dramareeksen op HBO, die met haar rauwe, taboedoorbrekende karakter doeltreffend onder de huid van z'n publiek wist te kruipen. Of het vervolg u tweeënhalf jaar later nog even high kan krijgen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Mauri Vansevenant ontkent vermeende ruzie met ploegmaat Evenepoel: "Er is helemaal níks gebeurd"
Quick.Step - Alpha Vinyl bereidt zich in het Spaanse Calpe voor op het komende wielerseizoen. Ook de programma's van de renners werden bekendgemaakt, zo ook dat van Mauri Vansevenant (22). "Ik ga beter proberen doen dan vorig jaar, al gaat dat niet makkelijk zijn", klonk het, waarna hij terugkwam op de vermeende ruzie die hij en Remco Evenepoel hadden op de Olympische Spelen in Tokio.
Lees verder

Ondanks beloftes minister Peeters, zit Warre nog altijd vier uur op schoolbus: "Om moedeloos van te worden"
Er mogen dan begin dit schooljaar beloftes gedaan zijn dat na de kerstvakantie geen enkel kind nog langer dan anderhalf uur op de bus naar school zou zitten, voor de twaalfjarige Warre is er tot op vandaag niets veranderd. Het zoontje van Liesbeth Van De Sompel uit Lokeren zit 's morgens en 's avonds nog altijd ruim twee uur op de bus, net zoals voorheen. En hij is niet alleen. "Alleen maar mooie praatjes krijgen we", zegt de ontgoochelde mama.
Lees verder

Zweedse regering verstrengt coronamaatregelen
De Zweedse regering heeft de coronamaatregelen verstrengd nu ook daar een recordaantal besmettingen is vastgesteld. Vanaf woensdag moeten cafés en restaurants vanaf 23 uur de deuren sluiten. Daarnaast mogen slechts acht personen samen aan een tafel zitten.
Lees verder

Deze landen hebben nu hoogste besmettingscijfers van heel Europa (en zo gaat het met landen die als eerste omikrongolf voelden)
De besmettingscijfers zitten opnieuw in de lift in ons land en volgens viroloog Steven Van Gucht zouden ze tegen half januari kunnen stijgen tot mogelijk 125.000 nieuwe gevallen per dag. Ook de rest van Europa ziet het aantal coronabesmettingen steil de hoogte in gaan. Een overzicht van de landen die momenteel de slechtste cijfers hebben en hoe het eraan toegaat in de landen die als eerste hun grafieken de verkeerde kant zagen uitgaan.
Lees verder

HLN Sportcast buigt zich over kansen van gouden Union-duo: "Te vroeg om een van hen nú al de Schoen te geven"
Verdient Dante Vanzeir of Deniz Undav nú al de Gouden Schoen? In HLN Sportcast buigen ze zich erover. Het spitsenduo is een van de belangrijkste schakels van de fiere leider Union Saint-Gilloise.
Lees verder