Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Opnieuw ongeval met dodelijke afloop in Aalst: Michel Gelaude (67) na hartfalen overleden in ziekenhuis

HLN
Opnieuw ongeval met dodelijke afloop in Aalst: Michel Gelaude (67) na hartfalen overleden in ziekenhuis
Voor de tweede dag op rij is er een dode gevallen in het verkeer in Aalst. Michel Gelaude (67) bekend als uitbater van de Carlton in Aalst werd donderdagnamiddag getroffen door hartfalen op de Siesegemlaan in Aalst en kwam op zijn dak in de gracht terecht. Hij werd nog ter plaatse gereanimeerd, maar is enkele uren later overleden in het ziekenhuis.
Lees verder

Dries Mertens scoort knap maar ligt uit beker na spektakelmatch met drie rode kaarten en zeven goals
Geen kwartfinale voor Napoli in de Coppa Italia na een erg vermakelijke en tumultueuze pot in het Diego Armando Maradona Stadium. Dries Mertens scoorde fraai, Napoli dwong verlengingen af in minuut 96, maar met negen man tegen tien ging het alsnog onderuit tegen Fiorentina: 2-5.
Lees verder

Warm applaus voor VTM NIEUWS-icoon Suzy Hendrikx: na 33 jaar gaat ze met pensioen
VTM NIEUWS-journalist Suzy Hendrikx (64) gaat met pensioen. Ze begon al op de redactie nog voor de eerste uitzending op antenne ging. 33 jaar lang heeft ze gewerkt voor VTM NIEUWS en dat deed ze vanuit letterlijk alle uithoeken van de wereld. Vanavond werd ze live in de studio verrast met een boeket en… een warm applaus van de VTM NIEUWS-collega's.
Lees verder

Corrosieprobleem in vijfde Franse kernreactor
In Frankrijk is in een vijfde kernreactor een corrosieprobleem ontdekt in een veiligheidssysteem. Eenzelfde probleem was eerder al ontdekt in vier andere reactoren, waaronder twee in de kerncentrale van Chooz, vlakbij de Belgische grens. De betrokken reactoren liggen stil.
Lees verder

Diana Hanzé schuldig aan slagen en verwondingen met de dood tot gevolg
Het Luikse assisenhof heeft, na drie uur beraadslagen, Diana Hanzé schuldig verklaard aan slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden. Het slachtoffer, Mohamed El Atmani, werd in april 2017 uit een raam geduwd op de tweede verdieping van een gebouw in Verviers.
Lees verder

Nieuwe updates in rechtszaak tussen Rob Kardashian en zijn ex Blac Chyna
In de rechtszaak tussen Blac Chyna (33) en Rob Kardashian (34) mag Chyna de andere Kardashians ondervragen in een poging om zichzelf te verdedigen voor de aanklacht tegen haar. Al is die toelating niet zo'n overwinning zoals haar juridische team nu laat uitschijnen. De rechtszaak zal op 23 februari beginnen.
Lees verder

GEZIEN? 'Een Echte Job': "Veel infantiel gezeur, maar toekomst belooft meer emotie"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Een Echte Job' op VTM, waarin vijf BV's drie weken stage lopen in een ziekenhuis.
Lees verder

Voor Noa Lang was het vooraf evident wie Gouden Schoen verdiende: "Ach ja, ik word liever kampioen"
Heel even dacht-ie dat híj ging winnen. Toen bleek dat Charles De Ketelaere pas derde was geëindigd. Maar uiteindelijk strandde ook Noa Lang op ruime achterstand van Gouden Schoen Paul Onuachu. "Ach, ik had dit wel verwacht. Ik gun het Paul ook, ben blij voor hem. Als je zoveel goals maakt, is dat een topprestatie. Alleen… Als je naar de statistieken kijkt, zijn mijn cijfers beter."
Lees verder

Voor Noa Lang was het vooraf evident wie Gouden Schoen verdiende: "Achja, ik word liever kampioen"
Heel even dacht-ie dat híj ging winnen. Toen bleek dat Charles De Ketelaere pas derde was geëindigd. Maar uiteindelijk strandde ook Noa Lang op ruime achterstand van Gouden Schoen Paul Onuachu. "Ach, ik had dit wel verwacht. Ik gun het Paul ook, ben blij voor hem. Als je zoveel goals maakt, is dat een topprestatie. Alleen… Als je naar de statistieken kijkt, zijn mijn cijfers beter."
Lees verder

Twee sequels in de maak voor Netflixfilm 'Red Notice'
Volgens Deadline is Netflix van plan om nog twee sequels te maken van de film 'Red Notice'. De productie zou in 2023 van start gaan, als dat past in het schema van de steracteurs. Regisseur Rawson Marshall Thurber is alvast begonnen met schrijven.
Lees verder

Van Ranst: "Rock Werchter deze zomer? Ik zie nu geen redenen waarom niet"
"Rock Werchter? Als ze dat mij nu vragen, dan zie ik geen redenen waarom we dat niet zouden doen." Dat zei een optimistische Marc Van Ranst in De Afspraak. "Dat zal dan wel met maatregelen en enige voorzichtigheid zijn, maar al die dingen komen terug, allemáál", aldus de viroloog.
Lees verder

Zo wil Frankrijk prijsstijging energie beperken: EDF moet meer elektriciteit goedkoop verkopen aan concurrenten
De Franse regering gaat aan EDF, de uitbater van de kerncentrales, vragen om een groter deel van zijn energie tegen een lagere prijs te verkopen aan de concurrentie.
Lees verder

Football Talk. Geen Zulte Waregem-KVO dit weekend door coronagolf bij Essevee, volgt ook uitstel van OHL-KV Mechelen? - Athletic-Real is finale van Supercopa
Dankzij Athletic de Bilbao krijgt de Supercopa in Saudi-Arabië geen Madrileense finale. De titelverdediger rekende in de halve finales op verrassende wijze af met regerend landskampioen Atlético Madrid: 1-2. Yannick Carrasco speelde een hele wedstrijd
Lees verder

Drie sites in Diest mogelijk verontreinigd met PFAS, bewoners moeten 'no regret'-maatregelen volgen
Op drie sites in Diest zijn verhoogde PFAS-waarden vastgesteld, zo meldt het stadsbestuur in een persbericht. De sites worden aan een bijkomend onderzoek onderworpen. Bewoners wordt alvast aangeraden de 'no regret'-maatregelen te volgen, en dus bijvoorbeeld geen putwater als drinkwater meer te gebruiken.
Lees verder

Kamer keurt wetsvoorstel goed om gsm-gebruik in de wagen aan banden te leggen
De plenaire vergadering van de Kamer heeft het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel van CD&V en Vooruit dat het gebruik van gsm's in de wagen aan banden legt. Smartphones en andere elektronische toestellen mogen voortaan enkel nog gebruikt worden als ze in een houder zitten.
Lees verder

Mondmaskerplicht in Parijs opgeschort door rechtbank
Een administratieve rechtbank heeft een verordening opgeschort die het dragen van een mondmasker buitenshuis verplicht in Parijs.
Lees verder

Amerikaans Hooggerechtshof blokkeert Bidens vaccinatieplicht in grote bedrijven
Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft de vaccinatie- of testplicht in grote bedrijven tegengehouden. Daarmee wordt een maatregel geblokkeerd die in november was aangekondigd door de regering van Joe Biden.
Lees verder

LIVE (20u45). AA Gent kan zich richting play-off 1 geen misstap meer veroorloven: "Niet enkel trainers en spelers, ook Covid-19 zal het verschil maken"
Wil AA Gent play-off 1 halen, dan kan het zich de volgende weken geen misstappen veroorloven in de competitie. "Maar we komen in een periode waarin niet alleen spelers en trainers het verschil gaan maken, ook Covid-19 zal het verschil maken", vertelt AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck op zijn persconferentie, waar hij streng was voor de beslissingen van de Pro League.
Lees verder

LIVE (20u45). Zet AA Gent opmars ook na Nieuwjaar verder tegen Kortrijk?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20.45u • Ghelamco Arena • Ref: Alexandre Boucaut
Lees verder

Kamer vraagt bijkomende sancties tegen Polen
De Kamer wil bijkomende Europese sancties tegen Polen omwille van de aanhoudende schendingen van de rechtsstaat. Een resolutie van de meerderheidspartijen die daarom vraagt, kreeg groen licht in het halfrond.
Lees verder