Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 januari 2022

Onderzoekers werken aan ‘droomvaccin’ dat levenslang moet beschermen tegen coronavirus

HLN
Onderzoekers werken aan 'droomvaccin' dat levenslang moet beschermen tegen coronavirus
Eén prik en je bent voor de rest van je leven beschermd tegen het coronavirus. Klinkt als een droom? Als het aan een team van onderzoekers in Tokio ligt, komt die uit. Al zal het nog even wachten zijn op dat 'droomvaccin'.
Lees verder

Gedateerde CovidSafe-app zorgt voor oponthoud: Antwerp met uurtje vertraging vertrokken naar Portugal
Met een vertraging van ongeveer een uur is Antwerp vanochtend op winterstage vertrokken naar het Portugese Alvor. De vertraging was te wijten aan het feit dat de CovidSafe-app van enkele spelers nog moesten worden geüpdatet, maar dat probleem werd in de loop van de ochtend opgelost.
Lees verder

Noord-Koreaanse overloper keerde terug wegens economische moeilijkheden
De Noord-Koreaan die zaterdag na een jaar in Zuid-Korea naar zijn thuisland is teruggekeerd, had het moeilijk in Zuid-Korea. Nadat hij in november 2020 de streng bewaakte grens was overgestoken, was hij aan de slag gegaan als conciërge. Maar lokale media schrijven dat hij klaagde over zijn nieuwe leven wegens economische moeilijkheden.
Lees verder

De taliban voeren de druk weer op: paspoppen onthoofden en liters alcohol dumpen
De taliban voeren de druk opnieuw op in Afghanistan. Zo zijn er beelden opgedoken van een vermoedelijke talibanstrijder die etalagepoppen onthoofdt met een zaag, omdat ze symbool zouden staan voor afgoderij. Daarnaast treden de strijders streng op tegen het gebruik van alcohol. Zo vonden ze 3000 liters alcohol die ze voor de camera dumpen in het water.
Lees verder

Talibanstrijder onthoofdt paspoppen "omdat ze in strijd zijn met islam"
De taliban voeren de druk opnieuw op in Afghanistan. Zo zijn er beelden opgedoken van een vermoedelijke talibanstrijder die etalagepoppen onthoofdt met een zaag, omdat ze symbool zouden staan voor afgoderij. Daarnaast treden de strijders streng op tegen het gebruik van alcohol. Zo vonden ze 3000 liters alcohol die ze voor de camera dumpen in het water.
Lees verder

Monaco, waar Belgen thuis zijn: hoe Philippe Clement, de anti-Monegask, toch op z'n plaats zit in het Prinsdom
Wie Monaco zegt, denkt aan Gucci en Ferrari. Philippe Clement is de anti-Monegask. Clement is als een Volvo die binnenrijdt in een wereld vol Ferrari's en Maserati's. Oerdegelijk. Betrouwbaar. Maar wel altijd zonder franjes. En toch is zijn overstap niet eens zo gek. Het prinsdom kleurt elk jaar meer zwart-geel-rood.
Lees verder

VN-rapporteur hekelt optreden Nederlandse politie bij protesten: "Een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd"
De speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling heeft uitgehaald naar het optreden van de Nederlandse politie bij demonstraties. Nils Melzer noemt op Twitter beelden van slaande agenten "een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd", een zwarte Amerikaan die om het leven kwam bij zijn hardhandige arrestatie.
Lees verder

Nog een foutje uit 'Harry Potter'-special gehaald
Een montageblunder waardoor er in de 'Harry Potter'-special een jeugdfoto van Emma Roberts (30) werd getoond in plaats van een van Emma Watson (31), was niet het enige foutje in de uitgezonden reünie. In het programma werden ook de tweelingbroers uit de filmreeks door elkaar gehaald.
Lees verder

Opnieuw foutje uit 'Harry Potter'-special gehaald: ook bekende tweeling kon men niet uit elkaar houden
Een montageblunder waardoor er in de 'Harry Potter'-special een jeugdfoto van Emma Roberts (30) werd getoond in plaats van een van Emma Watson (31), was niet het enige foutje in de uitgezonden reünie. In het programma werden ook de tweelingbroers uit de filmreeks door elkaar gehaald.
Lees verder

BK veldrijden in Middelkerke definitief zonder publiek
Het BK veldrijden, komend weekend in Middelkerke, zal zonder publiek langs het parcours doorgaan. De gemeente Middelkerke, Belgian Cycling en organisator Golazo hebben de knoop doorgehakt. "Gezien er tot op vandaag geen wijzigingen zijn in de recent uitgevaardigde coronamaatregel die publiek bij sportwedstrijden verbiedt, zal het BK weliswaar doorgaan, maar logischerwijs zonder publiek", zo klinkt het.
Lees verder

Het 'kerstmirakel' van Ham en Tessenderlo: gemeenten bereiken alsnog kaap van 30.000 inwoners en krijgen drie miljoen euro extra subsidie
Wat een week geleden nog een verloren zaak leek, is vandaag toch nog goed gekomen. De gemeenten Ham en Tessenderlo zijn erin geslaagd om nog voor de jaarwisseling aan 30.000 inwoners te komen en dat levert hen drie miljoen euro extra op richting de fusie. "We weten zelf ook niet wat het verschil heeft gemaakt, maar bij zo'n inschrijving hoort ook een woonstcontrole, dus valsspelen was niet mogelijk", vertelt burgemeester van Ham Marc Heselmans (CD&V).
Lees verder

Het 'kerstmirakel' van Ham en Tessenderlo, ook al was de strijd opgegeven: "Hoe we het gedaan hebben weet ik niet, maar we hébben nu 30.000 inwoners!"
Wat een week geleden nog een verloren zaak leek, is vandaag toch nog goedgekomen. De gemeenten Ham en Tessenderlo zijn erin geslaagd om nog voor de jaarwisseling aan 30.000 inwoners te komen en dat levert hen drie miljoen euro extra op richting de fusie. "We weten zelf ook niet wat het verschil heeft gemaakt, maar bij zo'n inschrijving hoort ook een woonstcontrole, dus valsspelen was niet mogelijk", vertelt burgemeester van Ham Marc Heselmans (CD&V).
Lees verder

CELEB 24/7. Lily Collins trekt een opvallende outfit aan en Paris Hilton ziet het magisch
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Jessie J kreeg corona tijdens laatste concert van het jaar
Jessie J heeft tijdens haar laatste concert van 2021 corona opgelopen. Op Instagram deelt de zangeres beelden van het concert in The Hotel Café in Hollywood op 15 december.
Lees verder

Schorsen, vernietigen of adviseren: zo gaan de onzichtbare rechters van de Raad van State te werk
Zowel de Belgische bowlingsport- als de snookerfederatie zullen deze week hun zaak bepleiten voor de Raad van State, tegen de verplichte sluiting. Een beslissing van de Raad kan een enorme impact hebben op ons land, zo werd nogmaals bewezen toen de sluiting van de cultuursector geschorst werd en de overheid buitenspel werd gezet. Maar wie of wat is de Raad van State eigenlijk en wat kunnen zij doen? Het verhaal van de Raad van State: leden voor het leven, benoemd door de koning.
Lees verder

Waarom kinderen zich mogen vervelen tijdens de kerstvakantie. Expert: "Het gaat er ook om dat je je als ouder niet de hele tijd moet opofferen"
Week drie van de kerstvakantie. Dat betekent: kinderen die zich vervelen en ouders die geen inspiratie meer hebben. Terwijl de druk om je kroost de hele dag bezig te houden met leerrijke activiteiten groot lijkt. Wel, think again. Een bomvolle kerstvakantie is juist niét aan de orde en ook verveling is heel leerrijk. Ilse De Block van De Opvoedingslijn legt uit waarom. "We willen onze kinderen alles geven. Maar dat is echt niet nodig."
Lees verder

Nederlands tv-programma zoekt vanavond tips over moord op 14-jarige Esmee: wie heeft haar fiets gezien?
Het Nederlandse gerecht hoopt nog meer tips te krijgen over de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk door er vanavond aandacht voor te vragen in het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht'. Het meisje werd op oudejaarsdag dood aangetroffen in een park in Leiden. Haar 32-jarige turnleraar werd aangehouden voor moord of doodslag; hij wordt ook officieel verdacht van ontucht.
Lees verder

Vaderschaptest wijst uit: Tristan Thompson verwekte kind bij personal trainer toen hij samen was met Khloé Kardashian
Uit een vaderschapstest is gebleken dat Tristan Thompson (30) inderdaad de vader is van de zoon van Maralee Nichols (31). Op Instagram biedt de basketballer maandag zijn excuses aan aan Khloé Kardashian (37), met wie hij samen was toen hij het kind verwekte. "Je verdient het niet om behandeld te worden zoals ik dat door de jaren heen heb gedaan."
Lees verder

Beslissing over soepelere test- en quarantaineregels volgt vandaag: deze opties liggen op tafel
De ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus beslissen vandaag over nieuwe quarantaineregels. VTM-journalist Karel Lattrez zet alle opties op een rijtje. Mogelijks zou er een onderscheid worden gemaakt tussen wie wel al een boosterprik kreeg, en wie nog niet. "In het beste geval zou de test- en quarantaineverplichting dan helemaal wegvallen", klinkt het.
Lees verder

Artsen (BVAS) eisen met protestactie meer inspraak in coronabeleid
De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) heeft dinsdagmiddag geprotesteerd voor het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). De artsenvereniging eist meer inspraak in het coronabeleid. "De GEMS wordt asymmetrisch gedomineerd door virologen en biostatistici. De stem van mensen uit de eerste linie wordt niet gehoord", klinkt het.
Lees verder