Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 januari 2022

Oma Rita (67) die op kleinkinderen paste, verdronk in put in tuin van dochter: “Geen sporen van geweld”

HLN
Oma Rita (67) die op kleinkinderen paste, verdronk in put in tuin van dochter: "Geen sporen van geweld"
De 67-jarige vrouw uit Gistel die woensdagnamiddag in de tuin van de woning van haar dochter in Roesbrugge-Haringe (Poperinge) om het leven kwam, is in een put met anderhalve meter regenwater verdronken. Wellicht kwam ze ongelukkig ten val. De wetsdokter deed een uitwendige autopsie en vond geen sporen van geweld.
Lees verder

Belgische sterrenkundige Eric Elst overleden, de ontdekker van liefst 3.700 planetoïden
De Belgische sterrenkundige Eric Elst is zondag op 85-jarige leeftijd overleden in het Antwerpse. Dat meldt Volkssterrenwacht Mira donderdag op Twitter. Van 1986 tot 2002 ontdekte hij maar liefst 3.760 planetoïden, niemand ontdekte er sindsdien al meer.
Lees verder

Transfer Talk. Derijck keert terug naar Essevee - Feyenoord verhuurt jonge Belg Antonucci opnieuw
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Fietser Nathaniel (25) blijft gewond achter na ongeval met vluchtmisdrijf: "Wie heeft wel iets van die wagen kunnen zien?"
De 25-jarige Aalstenaar Nathaniel Deconinck is dinsdagavond het slachtoffer geworden van een aanrijding met vluchtmisdrijf. De jonge twintiger was bijna thuis van zijn werk toen hij werd aangereden door een donkerkleurige wagen aan een oversteekplaats voor fietsers. Na de aanrijding vluchtte de chauffeur meteen weg. "Ik heb verder niets van de wagen kunnen zien, dus ben ik op zoek naar getuigen", zegt Nathaniel.
Lees verder

Historisch moment: Pakistaans Hooggerechtshof verwelkomt eerste vrouwelijke rechter
In Pakistan heeft de juridische commissie Ayesha Malik als nieuwe rechter voor het Pakistaanse Hooggerechtshof aangeduid. Malik zal de eerste vrouwelijke rechter zijn binnen het Pakistaanse rechtsapparaat. Dat heeft Dawn, de grootste Engelstalige krant in Pakistan, deze middag gemeld.
Lees verder

Belgische tienjaarsrente op hoogste niveau sinds maart 2020: "Geen zware gevolgen voor begroting"
De Belgische rente op tien jaar is in de eerste dagen van het jaar gestegen, en heeft donderdag met 0,27 procent een niveau bereikt dat sinds maart 2020 niet meer gezien was. Zware gevolgen voor de begroting zal dat niet hebben, meent Jean Deboutte, directeur van het Agentschap van de Schuld.
Lees verder

Mag mijn kind maandag naar school als ik besmet ben? Krijgen ook minderjarigen al hun boosterprik? En wat met de skivakanties? Uw vragen beantwoord
Het nieuwe Overlegcomité mag dan weinig tot geen grote beslissingen hebben genomen, nog altijd zitten heel wat Vlamingen duidelijk met vragen. De meest prangende op een rij, samen met het antwoord.
Lees verder

Waarom 'moeder Wemel' Julie Walters niet bij de 'Harry Potter'-reünie was
De Britse actrice Julie Walters (71) was niet te zien in de 'Harry Potter'-reünie van HBO Max, die bij ons te zien is op Streamz. Nochtans speelde ze een belangrijke rol in de filmreeks: die van Molly Weasley (Wemel, in de Nederlandse versie), de moeder van Ron.
Lees verder

Ingeborg is helemaal klaar voor haar rol als oma: "We mochten Ruby al eventjes in de armen nemen en dat was pure gelukzaligheid"
Nog nét in 2021 mochten MNM-presentator Robin Keyaert (27) en zijn vriendin Jade hun eerste kindje verwelkomen. Hun dochtertje, Ruby, werd geboren op 31 december 2021. Ingeborg, de mama van Robin, is alvast in haar nopjes nu ze de rol van oma op zich mag nemen. "We zijn allemaal klaar voor dit avontuur. We zullen supporteren en er zijn voor haar en haar ouders, familie en vrienden."
Lees verder

Tropische boom in Kameroen naar Leonardo DiCaprio vernoemd
Een tropische boom in Ebo Forest in Kameroen heeft de naam van acteur Leonardo DiCaprio gekregen, die zich voor het behoud van dit tropische woud heeft ingezet. Dit hebben wetenschappers van de botanische tuin Kew Gardens, bij Londen, donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Ruim 500 Belgen kozen in 2021 voor administratieve geslachtsaanpassing
In 2021 hebben 521 Belgen hun geslachtsregistratie laten aanpassen in de burgerlijke stand. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.
Lees verder

Ruim 500 Belgen veranderden in 2021 van geslacht
In 2021 hebben 521 Belgen hun geslachtsregistratie laten aanpassen in de burgerlijke stand. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.
Lees verder

Van de verstoorde relatie met zijn vader tot zijn grote liefde: 5 cruciale momenten in het leven van James Cooke
Een stoet aan onbekend talent verrast een BV met een musical over vijf sleutelmomenten in zijn of haar leven. Dat is het concept van 'James De Musical'. Maar ook over James Cooke (37) zélf kan met gemak een musical gevuld worden. Wij gingen op zoek naar vijf cruciale fases in zijn leven en werk. "Toen ze opeens uit mijn leven weggerukt werd, en dan nog op zo'n vreselijke manier, ben ik in een heel diepe put gevallen."
Lees verder

Stromae maakt tijd voor fans na restaurantbezoek in Brugge
Restaurant Pietje Pek in de Sint-Jakobsstraat in Brugge kreeg woensdagavond een bekende gast over de vloer. Zanger Stromae sloot er zijn dag in de Breydelstad af met een restaurantbezoek. Nadien nam hij uitgebreid de tijd voor zijn fans.
Lees verder

Tientallen klachten tegen energieleverancier Eneco, dat contracten met voordelige tarieven wil openbreken: "Problematisch en onwettig"
De Federale Ombudsman voor Energie onderzoekt tientallen klachten tegen energieleverancier Eneco. Die zou klanten met een lopend energiecontract aan voordelige, vaste tarieven op slinkse wijze overzetten naar een duurder contract aan de huidige, veel hogere energieprijzen. Maar mag dat zomaar? Eneco zelf heeft ondertussen een reactie op de klachtenstroom klaar.
Lees verder

Vlaming in Australië over Djokovic-rel: "Iedereen gelijk voor de wet"
Mag hij deelnemen of niet? Dat is dé vraag die heel Australië en veel tennisliefhebbers nu al dagen beroert. Novak Djokovic had zijn uitzondering voor de Australian Open beet, maar die werd na luid protest weer ingetrokken. De internationale nummer één van het mannentennis zit nu vast in een quarantainehotel en gaat in beroep tegen de beslissing. Maar hoe kijken de Australiërs zelf naar de hele heisa? En is het land nog steeds zo afgesloten van de buitenwereld? Heidi Van Gerwen woont in Adelaide, in het zuiden van Australië. Zij geeft ons een Australische kijk op de tennisrel en op de coronasituatie down under.
Lees verder

Moeder van de Queen eiste vliegverbod om rustig te kunnen dutten
We kunnen allemaal wel eens een goed dutje gebruiken. Dat geldt ook voor de wijlen Queen Mother Elisabeth. De voormalige koningin en moeder van de huidige queen Elisabeth vroeg de luchtmacht om niet meer boven haar Schots buitenverblijf te vliegen. Dat blijkt uit officiële documenten.
Lees verder

Eerste glaasje wijn in dertien jaar voor Britney Spears
Britney Spears (40) geniet met volle teugen van haar hernieuwde vrijheid. Zo liet ze woensdag op haar Instagramaccount weten dat ze voor het eerst in dertien jaar tijd nog eens een glas rode wijn had gedronken. Daarna danste ze erop los op het nummer 'Nobody's Perfect' van Madonna.
Lees verder

Christian Eriksen spreekt in emotioneel interview voor het eerst over hoe hij '5 minuten dood was': "Plots was ik weg"
12 juni. Denemarken-Finland op het EK. Finland wint met 0-1, maar daar ligt niemand wakker van. Christian Eriksen ging halverwege die match onverwacht tegen het gras na een hartaanval. Een schokgolf ging door de voetbalwereld. Een half jaar later komt de Deen bij tv-zender DR1 voor het eerst publiekelijk terug op het hele gebeuren. "Ik herinner me niets van die minuten."
Lees verder

Football Talk. Twee positieve gevallen bij Anderlecht - Deinze komt in Singaporese handen
Anderlecht haalt opgelucht adem. De covid-testronde van gisterenavond heeft slechts 2 positieve gevallen aan het licht gebracht. Enkel verdediger Lisandro Magallan en belofte Enock Agyei liepen het coronavirus op tijdens de korte winterbreak. Zij gaan in quarantaine. RSCA hervatte gisteren als laatste club uit 1A de trainingen, toen koos men nog voor een inlooptraining met de nodige voorzorgsmaatregelen. Vandaag werd voor het eerst intensief getraind. Zondag speelt Anderlecht een oefenmatch tegen Westerlo, de leider uit 1B. (SVL)
Lees verder