Doorgaan naar hoofdcontent

Noord-Korea vuurt opnieuw projectiel af in zee

HLN
Noord-Korea vuurt opnieuw projectiel af in zee
Noord-Korea heeft opnieuw een ongeïdentificeerd projectiel in zee afgevuurd. Dat heeft het Zuid-Koreaanse leger woensdag bekendgemaakt. Het projectiel, vermoedelijk een ballistische raket, vloog in de richting van de Oostzee, ook wel bekend als de Japanse Zee. Ook de Japanse regering in Tokio sprak van een "vermoedelijke ballistische raket".
Lees verder

Coronapil voor thuisgebruik deze maand al beschikbaar
Dirk Ramaekers, hoofd van de in december opgerichte Taskforce Covid-Therapeutics, hoopt deze maand al zogenaamde "coronapillen" in te zetten voor thuisgebruik. "Maar dit is geen wondermiddel en zeker geen alternatief voor vaccinatie", zegt hij woensdag in Het Belang van Limburg.
Lees verder

Romelu Lukaku excuseert zich bij Chelsea-fans: "Ik begrijp jullie woede volledig, aan mij om het vertrouwen te herstellen"
"Ik had veel helderder moeten zijn in mijn boodschap." Na de productieve verzoeningspoging met coach Thomas Tuchel excuseerde Romelu Lukaku, die wel een boete mag verwachten, zich gisteravond ook bij de Chelsea-fans (zie video bovenaan) voor het veelbesproken interview. "Ik begrijp de woede van de fans volledig, het is aan mij om het vertrouwen te herstellen."
Lees verder

Harry en Meghan haalden minder dan 50.000 dollar op voor hun stichting Archewell
Prins Harry (37) en zijn vrouw Meghan Markle (40) haalden in 2020 minder dan 50.000 dollar op voor hun stichting Archewell. Dat blijkt uit documenten van de IRS, de belastingdienst van de Verenigde Staten. De hertog en hertogin van Sussex gaven wel een vergelijkbaar bedrag uit aan Sussex Royal, hun oorspronkelijke stichting. Nadat ze afstand moesten nemen van de merknaam lieten ze de stichting ontbinden en dat heeft het koppel duidelijk een smak geld gekost.
Lees verder

Roos Van Acker krijgt eigen programma op digitale radiokanaal De Tijdloze
Studio Brussel bouwt het digitale radiokanaal 'De Tijdloze' verder uit. Radiomaker Roos Van Acker zal er vanaf maandag 10 januari een ochtendshow presenteren. Ook Stijn Van de Voorde zal erop te horen zijn, met enkele specials.
Lees verder

"'Het Eiland' blijft me nog achtervolgen": Wim Opbrouck openhartig in podcast Freek Braeckman
Wim Opbrouck (52) is van alle markten thuis, maar nog steeds wordt de acteur in één adem genoemd met 'Het Eiland' en 'In De Gloria'. In de podcast van Freek Braekman vertelt Wim openhartig over de dingen des levens die hem bezighouden. Niet enkel zijn carrière is belangrijk voor hem, maar ook zijn gezin, zijn passies, zijn vrienden en familie. Ook het overlijden van Marc Van Eeghem laat nog steeds diepe sporen na: "Ik mis hem ongelooflijk hard."
Lees verder

Zegt u het maar... 68ste editie van Gouden Schoen kondigt zich na recordstemming aan als bloedstollend én onvoorspelbaar
Nog zeven keer slapen. Wie past dé Schoen? De Heilige Drievuldigheid van Club Brugge? Die goedlachse reus van Racing Genk? En wat met die twee musketiers van Union Saint-Gilloise? Nooit eerder zijn zoveel stemformulieren bij onze deurwaarder beland als dit jaar. Het wordt bloedstollend en onvoorspelbaar.
Lees verder

Kan je een domiciliëring blokkeren of terugvorderen?
Bij de telecomoperator, de energieleverancier of de streamingdienst: een domiciliëring zorgt ervoor dat elke betaling automatisch gebeurt. Maar kan je in geval van betwisting dat betalingsmandaat stopzetten en de naar jouw mening onterecht aangerekende tegoeden terugvorderen? Spaargids.be legt het uit.
Lees verder

Te veel betaald via domiciliëring? Zo kan je je centen terugvorderen
Bij de telecomoperator, de energieleverancier of de streamingdienst: een domiciliëring zorgt ervoor dat elke betaling automatisch gebeurt. Maar kan je in geval van betwisting dat betalingsmandaat stopzetten en de naar jouw mening onterecht aangerekende tegoeden terugvorderen? Spaargids.be legt het uit.
Lees verder

Grote bosbranden in Californië van afgelopen zomer veroorzaakt door elektriciteitskabel
Een elektriciteitskabel ligt aan de oorzaak van de grote bosbranden die afgelopen zomer grote delen van het noorden van de Amerikaanse staat Californië in de as legden. Dat besluiten onderzoekers van de staat.
Lees verder

EU-hoge vertegenwoordiger Borrell waarschuwt Rusland voor gevolgen bij agressie tegen Oekraïne
Elke provocatie of agressie tegen Oekraïne zal ernstige gevolgen hebben. Dat heeft de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell woensdag gezegd in een boodschap aan Moskou.
Lees verder

Transfer Talk. Laporta: "Ik haal Haaland deze zomer naar FC Barcelona" - Shinji Kagawa naar STVV? - Essevee huurt Dion Cools
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Sony is van plan markt voor elektrische auto's te betreden
Sony wil ook elektrische auto's gaan verkopen. Het Japanse elektronicaconcern heeft voor de grote techbeurs CES, die deze week wordt gehouden, een nieuw prototype van zijn Vision S-elektrische auto gepresenteerd. Ook kondigde Sony de oprichting aan van een nieuw bedrijfsonderdeel, Sony Mobility, dat deze snelgroeiende markt gaat verkennen.
Lees verder

Ellende op Amerikaanse snelweg: automobilisten zitten 's nachts muurvast in vrieskou
Honderden automobilisten hebben noodgedwongen de nacht op de snelweg moeten doorbrengen wegens een heftige sneeuwstorm in de Amerikaanse staat Virginia. Door de gladheid schaarden meerdere vrachtwagens, waardoor niemand nog een kant op kon.
Lees verder

Jordan Lukaku (27) ontbindt contract bij Lazio en gaat in Italiaanse tweede klasse vechten tegen degradatie
Jordan Lukaku (27) trekt naar de Italiaanse tweede klasse. De vleugelverdediger ontbond zijn contract bij Lazio en tekent weldra bij hekkensluiter Vincenza. Samen met Lukasz Teodorczyk (eveneens ex-Anderlecht) moet hij degradatie zien te voorkomen.
Lees verder

Het supplement L-theanine nemen om beter te slapen? Een slaapexpert geeft raad
Minder stress en een betere nachtrust, en dat door gewoon een pilletje te slikken? Het supplement L-theanine doet de ronde op sociale media en lijkt hét godsgeschenk voor iedereen die moeite heeft om in slaap te vallen. Maar werkt het ook echt? We vragen het aan slaapexpert Annelies Smolders.
Lees verder

Buren verbijsterd dat "extreem vriendelijke" Olivier is opgepakt voor dood Esmee (14)
Hoe kan de "extreem vriendelijke" man uit hun flatje nu in de cel zitten als verdachte van ontucht met en mogelijk moord op de 14-jarige Esmee? Buren van Olivier van de G. uit Leiden reageren in de Nederlandse krant het AD verbijsterd én boos.
Lees verder

Evaluatiegesprek gepland? Zo vraag je opslag
Staat een hoger loon op jouw verlanglijstje voor 2022? Als je al een tijdje dezelfde job doet, neem je waarschijnlijk ook meer hooi op je vork dan toen je pas begon. Waarschijnlijk heb je ook meer verantwoordelijkheid én heb meer ervaring. Maar het idee om op je baas af te stappen met de vraag naar meer geld doet je knieën misschien al wat knikken. Jobat.be legt uit hoe je opslag vraag.
Lees verder

Macron onder vuur na uitspraak dat hij vastbesloten is niet-gevaccineerden "tot op het einde te pesten"
In een opmerkelijk vraaggesprek met de krant Le Parisien heeft de Franse president Emmanuel Macron dinsdag gezegd vastbesloten te zijn de ongevaccineerden "tot op het einde" het leven zuur te maken door "hen zoveel mogelijk de toegang tot activiteiten in het sociaal leven te beperken". De president krijgt nu felle kritiek van zijn politieke tegenstanders.
Lees verder

"Ga naar een makelaar en vergelijk nog eens prijzen na één jaar": zo bespaar je tot 390 euro op je brandverzekering
Een brandverzekering afsluiten is wettelijk niet verplicht, tenzij je een hypotheeklening hebt of (ver)huurder bent. Heb je je woonlening afbetaald en ben je eigenaar van het huis dat je zelf betrekt, dan zou je dus vele honderden euro's per jaar kunnen besparen door geen brandverzekering te nemen. De kans dat je huis afbrandt of door een andere ramp verloren gaat blijft immers statistisch uiterst klein. Maar statistieken zijn verraderlijk. Hoe klein de kans ook, je wil niet meemaken dat jouw woonst verloren gaat. Bovendien dekt de verzekering niet alleen schade door brand, maar ook schade door water, glasbreuk, een auto die tegen je huis botst en zo meer. Tenzij je dus multimiljonair bent, doe je er sowieso goed aan toch een brandverzekering te nemen. Onze geldexpert Pascal Paepen geeft je tips om tot enkele honderden euro's te besparen op je brandverzekering.
Lees verder