Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Nieuw fibernetwerk | Infomoment herinrichting Kruishoutemseweg | Vaccinatie voor kinderen

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Nieuw netwerk voor supersnel internet

Waregem krijgt een fibernetwerk dat ervoor moet zorgen dat we over supersnel en stabiel internet beschikken. Daarmee moeten we het groeiende dataverkeer van de toekomst aankunnen. Het netwerk wordt stapsgewijs aangelegd in de binnenstad en de omliggende wijken.

Meer info...


Infomomenten herinrichting Kruishoutemseweg

In de komende jaren voorzien het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad de herinrichting van de Kruishoutemseweg. Om de bewoners maximaal te betrekken bij de uiteindelijke vormgeving zijn er enkele infomomenten.
Op 27 januari is er een digitaal infomoment, op 29 januari kan je een wandeling doorheen het gebied volgen.

Meer info...


Boosterprik zonder afspraak

Volgende week plant het vaccinatiecentrum twee dagen in waarbij je zonder afspraak kan langsgaan voor een boosterprik. Iedereen die 18+ is, inwoner van Waregem, Anzegem, Deerlijk of Wielsbeke en nog geen booster heeft ontvangen, kan zich dan vrij aanmelden zonder afspraak.

Meer info lees je hier.


Vervangen bomen langs de Leie

Deze maand verwijdert de Vlaamse Waterweg een aantal zieke bomen langs de Leie, tussen Deinze en Wervik. Voor Waregem gaat het over 32 bomen.
Voor iedere boom die gekapt wordt, komt er uiteraard een nieuwe in de plaats.

Alle info vind je hier.


Openstaande vacatures

Heb jij interesse om te komen werken bij het stadsbestuur, welzijn of een van onze partners? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturewebsite

We zoeken onder andere een:

  • medewerker schoonmaak serviceflats
  • arbeider verkeer en logistiek
  • ploegbaas gebouwen
  • stafmedewerker personeel en HR 
  • leerkracht Woord voor de kunstacademie
  • deeltijds communicatiemedewerker voor De Schakel

Vaccinatie voor kinderen van 5 tot 11 jaar

Vanaf 15 januari starten in Waregem Expo de vaccinaties van de kinderen tussen 5 en 11 jaar.  Deze vaccinaties zullen voornamelijk plaatsvinden op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag.

Voor de vaccinaties zijn er diverse aanpassingen om het centrum kindvriendelijker te maken: zo is er meer tijd voorzien per kind dan bij een volwassene en is er een pediater aanwezig.

Lees hier meer.


Forfait elektriciteitsrekening voor mensen met sociaal tarief

Door de hoge energieprijzen van 2021 hebben heel wat gezinnen het extra moeilijk om hun facturen voor elektriciteit en/of gas te betalen. Daarom krijgen deze met recht op sociaal tarief nu eenmalig een forfait van 80 euro.

Meer info...