Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 januari 2022

Minister Verlinden in gesprek met 6 van de 1.900 nieuwe rekruten dit jaar: “Zorg toch voor meer middelen. Op school...

HLN
Minister Verlinden in gesprek met 6 van de 1.900 nieuwe rekruten dit jaar: "Zorg toch voor meer middelen. Op school krijgen we nog geen broek"
Het was een stormachtig jaar voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Al twee maanden onderhandelt ze met de politievakbonden over loonsopslag. Voorlopig zonder resultaat, tenzij de grootste politiestakingen in jaren. Enig lichtpuntje: de minister haalde wel haar doel wat rekruteringen betreft. Dit jaar zijn er 1.900 nieuwe rekruten gestart. Verlinden ging een gesprek aan met zes van hen, over hun dromen bij de politie, maar ook over de genadeloze kritiek van de vakbonden.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen gestegen met ruim 50 procent, aantal patiënten op intensieve zorg blijft dalen
De voorbije donderdag zijn er in België 15.999 nieuwe coronabesmettingen geteld. Dat waren 1.005 coronabesmettingen meer dan de dag daarvoor, en wel 9.507 coronabesmettingen meer dan de week daarvoor. Dat blijkt maandag uit niet-geconsolideerde cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Lees verder

Tesla verkocht bijna een miljoen auto's in 2021
Autobouwer Tesla verkocht in 2021 meer dan 936.000 voertuigen, een toename van 87 procent ten opzichte van 2020. In het vierde kwartaal alleen al leverde Tesla een recordaantal van 308.600 voertuigen. Dat heeft het bedrijf van Elon Musk, de rijkste man ter wereld, zondag gemeld.
Lees verder

Dan toch een trofee voor de Rode Duivels en één grote vernieuwer: het TV-rapport van 2021
In 2020 haalde de slechtste voetbalploeg van het land – F.C. De Kampioenen – nog de allerhoogste score, met net geen 2,4 miljoen kijkers voor zijn kerstspecial. Voor 2021 gaat die trofee moeiteloos naar de Rode Duivels. Maar tussen de best bekeken programma's zitten er ook enkele verrassingen en nieuwkomers. We zetten ze even op een rij.
Lees verder

Het tv-rapport van 2021: dan toch een trofee voor de Rode Duivels
In 2020 haalde de slechtste voetbalploeg van het land – F.C. De Kampioenen – nog de allerhoogste score, met net geen 2,4 miljoen kijkers voor zijn kerstspecial. Voor 2021 gaat die trofee moeiteloos naar de Rode Duivels. Onze nationale ploeg greep weliswaar naast de titel op het EK voetbal, maar met haast 2,5 miljoen Vlaamse kijkers, prijken de Duivels afgescheiden op de eerste plaats, met ruime voorsprong op Reizen Waes, Château Planckaert, De mol en De Columbus. En tussen de best bekeken programma's zitten er ook enkele verrassingen en nieuwkomers.
Lees verder

Jongeren die kort na Nieuwjaar geboren zijn doen het beter op school en arbeidsmarkt
Jongeren die vroeg op het jaar zijn geboren doen het opmerkelijk beter op school en op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een onderzoek van de UGent en de universiteit van Masaryk in het Tsjechische Brno.
Lees verder

Jasmijn Van Hoof krijgt gastrolletje in 'Lisa'
Het tweede seizoen van de telenovelle Lisa loopt bijna op zijn einde. Maar in de slotweek worden de kijkers nog verrast door een opvallend nieuw personage. Vanaf morgen zal Jasmijn Van Hoof (30), die tot voor kort gestalte gaf aan Stefanie in 'Familie', een gastrol vertolken in de telenovelle.
Lees verder

Van der Poel maakte fietstochtje op nieuwjaarsdag, krijgt hij vandaag groen licht voor cross in Herentals?
61 kilometer, bij hem in de buurt. Weliswaar aan een rustig, gematigd tempo — één uur en vijftig minuten deed hij er over. Indrukwekkend was het (nog) niet, maar op de eerste dag van 2022 zat Mathieu van der Poel toch alvast opnieuw in het zadel.
Lees verder

Opnieuw vriestemperaturen op komst, KMI sluit niet uit dat het zal sneeuwen in Ardennen
Vanaf vanmiddag tot morgenavond trekt een actieve storing over ons land met veel regen. Morgenavond bereiken we de achterzijde van die storing en komt gevoelig koudere, onstabiele, polaire lucht onze richting uitgewaaid. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Actieve storing met veel regen trekt over het land, vanaf morgen wordt het opnieuw kouder
Vanaf vanmiddag tot morgenavond trekt een actieve storing over ons land met veel regen. Morgenavond bereiken we de achterzijde van die storing en komt gevoelig koudere, onstabiele, polaire lucht onze richting uitgewaaid. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Man die vanuit Zuid-Korea grens overstak naar Noord-Korea waarschijnlijk voormalige gymnast
De persoon die vorige week de zwaarbewaakte grens tussen Zuid- en Noord-Korea overstak, is waarschijnlijk een Noord-Koreaan die eerder overliep naar Zuid-Korea. Dat meldt persagentschap Yonhap.
Lees verder

Ronde van San Juan op de helling, Ronde van de Algarve daardoor wellicht wél op programma van Evenepoel
Volgens Gazzetta dello Sport kan de Ronde van San Juan voor het tweede jaar op rij zo goed als zeker niet plaatsvinden. Dat zou er meteen voor zorgen dat, onder andere, Remco Evenepoel z'n seizoensstart zal moeten uitstellen.
Lees verder

Club vertrekt op stage zonder Senne Lammens: doelman legde positieve coronatest af
Club Brugge vertrekt vandaag op stage richting het Spaanse Marbella. Blauw-zwart doet dat zonder invallersdoelman Senne Lammens, die gisteren een positieve coronatest aflegde. De doelman gaat in isolement en reist niet mee.
Lees verder

Groep jongeren gehackt in nieuwe jongerenserie 'Hacked' op Streamz: "Heel heftig voor sommige kijkers"
Vanaf vandaag kan je naar de nieuwe jongerenserie 'Hacked' kijken op Streamz. In de nieuwe fictiereeks staat een groep vrienden centraal wiens levens volledig op de kop gezet worden door een mysterieuze hacker. Onze reporter Daniël ging langs bij de cast om te ontdekken wat we van de gloednieuwe serie mogen verwachten.
Lees verder

Nieuwe jongerenserie 'Hacked': "Een wervelwind van hormonen"
Vanaf vandaag kan je naar de nieuwe jongerenserie 'Hacked' kijken op Streamz. In de nieuwe fictiereeks staat een groep vrienden centraal wiens levens volledig op de kop gezet worden door een mysterieuze hacker. Onze reporter Daniël ging langs bij de cast om te ontdekken wat we van de gloednieuwe serie mogen verwachten.
Lees verder

Harry en Meghan willen luxevilla van 13 miljoen euro al terug verkopen: "Ze zijn er niet dolgelukkig mee"
Amper anderhalf jaar geleden kochten Meghan Markle (40) en prins Harry (37) hun luxevilla in Montecito, maar volgens een bron zullen ze het 'te koop'-bordje er snel weer aanhangen. De twee zouden "niet in de wolken zijn" met hun woning en de locatie. Het koppel betaalde maar liefst 11 miljoen pond (13 miljoen euro) voor het herenhuis.
Lees verder

Jeugdvriend van Virginia Giuffre bevestigt: "Andrew heeft haar misbruikt"
Anthony Figueroa (39), was het vriendje van Virginia Giuffre toen ze 17 jaar oud was. Hij bevestigt haar claim dat de Britse prins Andrew (61) haar seksueel misbruikt heeft. Dat lag volgens hem aan de basis van hun breuk.
Lees verder

Twaalfjarige haalt dronken vader op met de auto
Een 12-jarige jongeman uit de Duitse plaats Halle is op oudejaarsavond op pad gegaan om zijn vader op te halen. Hij nam een verzoek van zijn vader letterlijk en stapte onmiddellijk in de auto.
Lees verder

Britse middelbare scholieren moeten coronatest doen na vakantie
Alle Britse middelbare scholen moeten hun leerlingen een coronatest laten doen voordat ze terug naar school komen, maakte de Britse regering bekend. Studenten aan de universiteit wordt aangeraden ook een test te doen voordat ze terugkeren naar hun studie.
Lees verder

Frances Lefebure en Ruth Beeckmans vanaf vanavond weer op zoek naar liefde in 'Cupido Ofzo'
'Cupido Ofzo' komt vanavond terug. Enkele maanden nadat het VTM-programma uit het zendschema was gehaald, pikt het nu de draad terug op. In de eerste aflevering maken we kennis met Baptist en Amélie, die meteen een goeie klik hebben.
Lees verder