Doorgaan naar hoofdcontent

Minister moet beslissen of Djokovic kan blijven: “Wat had deze man nog meer kunnen doen?”

HLN
Minister moet beslissen of Djokovic kan blijven: "Wat had deze man nog meer kunnen doen?"
Is Novak Djokovic (34) binnen een week te zien op de Australian Open? Dat valt nog af te wachten. Maandagochtend besliste de rechter dat hij toch recht heeft op zijn Australisch visum, tenzij de Minister van Immigratie anders beslist en het nog annuleert. De Serviër genoot alvast van zijn vrijheid en ging even trainen op de court, terwijl zijn familie een persconferentie hield en zijn fans uit elkaar gedreven werden met traangas.
Lees verder

Afro-Amerikaanse dichteres Maya Angelou op Amerikaanse muntstukken
De beeltenis van de Afro-Amerikaanse dichteres en activiste Maya Angelou staat op een nieuwe generatie "quarters", de beroemde Amerikaanse munten van 25 cent. De munten worden binnenkort in omloop gebracht.
Lees verder

Tommy Lee kijkt uit naar serie over zijn sekstape met Pamela Anderson: "Wij deden het eerst"
Tommy Lee (59), drummer van Mötley Crüe, kijkt uit naar 'Pam & Tommy'. De nieuwe reeks op Disney+ verhaalt nochtans over een gênant moment in zijn leven: de periode waarin zijn sekstape met Pamela Anderson de ronde begon te doen. "Laat iedereen maar weten dat wij het internet hebben doen crashen."
Lees verder

Beruchte Amerikaanse moordenaar Robert Durst overleden: hij kreeg levenslang nadat hij op tv zijn mond voorbij praatte over enkele moorden
De beruchte Amerikaanse moordenaar Robert Durst is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn advocaat gemeld. De miljonair kreeg levenslang nadat hij op tv zijn mond voorbij praatte over de moord op onder meer zijn partner en beste vriendin.
Lees verder

Patrick Lefevere wil Evenepoel beter beschermen in 2022: "Wij moeten ook rustiger blijven"
Het is de grote vraag voor 2022: wat vermag Remco Evenepoel? Patrick Lefevere heeft meteen een verzoek. "Ik hoop dat iedereen een klein beetje kalmer blijft."
Lees verder

Extreme hitte teistert Zuid-Amerika: temperaturen ruim boven 40 graden
Het is zomer in Zuid-Amerika en hoe. De komende dagen sust een deken van hitte het continent langzaam in een zomerslaap. Met name Argentinië wordt daarbij hard getroffen.
Lees verder

Transfer Talk. Emond op weg naar Standard, Seth De Witte (terug) naar Lokeren, Rocky Bushiri naar Hibernian
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Europol gedwongen grote hoeveelheid persoonsgegevens te wissen
De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS) heeft maandag Europol opgedragen een grote hoeveelheid informatie uit zijn bestanden te verwijderen. Die voldeed volgens de waakhond niet aan de voorwaarden wat betreft de periode waarin gevoelig materiaal bewaard mag worden.
Lees verder

Football Talk. Wouter Vrancken en Fred Vanderbiest testen positief op corona - Marc Grosjean niet langer T2 bij Seraing - Tissoudali debuteert voor Marokko
Senegal, Guinee en Marokko hebben allen hun eerste groepsduel op de Africa Cup in Kameroen gewonnen met 1-0. Senegal versloeg Zimbabwe dankzij een penaltydoelpunt van sterspeler Sadio Mané, zeven minuten in blessuretijd. Senegal, een van de topfavorieten op de Africa Cup, wordt geplaagd door een corona-uitbraak en miste om die reden elf spelers, waaronder Antwerp-verdediger Abdoulaye Seck.
Lees verder

Superjacht van 80 meter lang zit wééral vast onder brug in Nederland
In de Nederlandse stad Heusden zit momenteel het superjacht Glactica vast onder een brug. Vorige week kwam het al vast te zitten onder een brug in het dorpje Hedel. Dankzij het lage water kon het jacht toen wel gewoon doorvaren. Momenteel wordt er geprobeerd om het 80 meter lange jacht los te krijgen van onder de brug in Heusden.
Lees verder

GEZIEN? 'Sekswerkers': "Pure poëzie in een reeks over vogelen"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Sekswerkers' op Canvas, een docureeks waarin Gilles De Coster (41) praat met enkele beroepsminnaars. "De kracht van dit programma zat in de ontroerende anekdotes die de sekswerkers definitief ontdeden van hun groezelige imago."
Lees verder

Volgens The Washington Post is het oer-Hollandse uitwaaien dé nieuwe trend
'Vergeet hygge', het is tijd om uit te waaien'. De Amerikaanse krant The Washington Post heeft een artikel geschreven waarin het Nederlandse fenomeen uitwaaien ('Out-vwy-ehn') serieus én minutieus wordt ontleed.
Lees verder

Football Talk. Vrancken en Vanderbiest testen positief op corona - Geen corona-uitbraak bij Liverpool - Tissoudali debuteert voor Marokko
De uitbraak van het coronavirus bij Liverpool is vorige week vermoedelijk minder erg geweest dan aanvankelijk gedacht. Trainer Jürgen Klopp verklaarde tegenover verschillende Engelse media dat er sprake was van een aantal vals positieve tests. De enige die echt met het virus besmet was, was verdediger Trent Alexander-Arnold.
Lees verder

Football Talk. Man United komt met schrik vrij in FA Cup - Vrancken en Vanderbiest testen positief op corona - Geen corona-uitbraak bij Liverpool
Manchester United heeft zich dankzij een 1-0-zege tegen Aston Villa als laatste geplaatst voor de zestiende finales van de FA Cup. Een kopbalgoal na acht minuten van Scott McTominay volstond voor de kwalificatie voor de Mancunians. Old Trafford haalde na rust wel twee maal opgelucht adem. Treffers van Danny Ings en Ollie Watkins voor de bezoekers werden telkens afgekeurd voor buitenspel. Manchester United treft bij de laatste 32 tweedeklasser Middlesbrough, dat zaterdag met 2-3 won bij vierdeklasser Mansfield Town.
Lees verder

Primeur in medische wereld: transplantatiechirurgen plaatsen varkenshart bij patiënt
Voor het eerst is een varkenshart bij een mens getransplanteerd. Dat is een primeur in de medische wereld, zo bericht The New York Times. Amerikaanse artsen van de University of Maryland School voerden vrijdag de acht uur durende operatie uit in Baltimore in de Verenigde Staten.
Lees verder

Wereldprimeur: transplantatiechirurgen plaatsen varkenshart bij patiënt
Voor het eerst is een varkenshart bij een mens getransplanteerd. Dat is een primeur in de medische wereld, zo bericht The New York Times. Amerikaanse artsen van de University of Maryland School voerden vrijdag de acht uur durende operatie uit in Baltimore in de Verenigde Staten.
Lees verder

Opnieuw duizenden mensen op straat tegen coronaregels in Duitsland
In verschillende steden in Duitsland zijn maandagavond opnieuw duizenden mensen op straat gekomen tegen de coronamaatregelen.
Lees verder

Door VN aangestelde experts roepen op tot sluiting van Guantanamo
Onafhankelijke experts aangesteld door de Verenigde Naties hebben de Verenigde Staten maandag opgeroepen om de militaire gevangenis van Guantanamo te sluiten. Die instelling waar "onophoudelijk schendingen van de mensenrechten plaatsvinden" werd na de terreuraanslagen van 11 september 2001 geopend in het kader van de 'war on terror' die Washington afkondigde.
Lees verder

Noord-Korea vuurt mogelijk opnieuw ballistische raket af
Noord-Korea zou mogelijk opnieuw een ballistische raket hebben afgevuurd, volgens een melding van de Japanse kustwacht. Het leger in Zuid-Korea bevestigt de lancering van een 'ongeïdentificeerd projectiel' maar geeft geen verdere uitleg.
Lees verder

Automerk Maserati gaat volgend jaar deelnemen aan Formule E
Het automerk Maserati, dat in 1950 met coureur Juan Manuel Fangio de Formule 1 won, gaat in 2023 deelnemen aan de races in de Formule E. Het is dan het eerste Italiaanse merk dat toetreedt tot de wedstrijden met de elektrische bolides.
Lees verder