Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 januari 2022

Mertens loot Zvonareva in eerste ronde Australian Open, Goffin treft Evans

HLN
Mertens loot Zvonareva in eerste ronde Australian Open, Goffin treft Evans
In Melbourne is donderdag de loting bekendgemaakt van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat komende maandag van start gaat. Op de tabel staan in totaal zes landgenoten.
Lees verder

Teleurstelling troef bij Club nadat De Ketelaere noch Lang de Gouden Schoen wint: "Voor mij was de logica anders"
Geen hoofdprijs voor Charles De Ketelaere (20), die als zoethoudertje voor de tweede opeenvolgende keer Belofte van het Jaar werd. En zo vertrekt het supertalent straks zonder Gouden Schoen naar het buitenland: "Als kanshebber had ik er toch op gehoopt, ja."
Lees verder

IN BEELD. Deze voetbal­vrou­wen maakten grote sier op de rode loper: "Op een avond als deze mag het al eens sexy zijn"
Voor een Tequila Sunrise moest je gisteren niet in Ibiza zijn, wel in de Antwerpse Expo voor de rode loper van de Gouden Schoen. Met subtiele blote tinten, glinsterende eyecatchers en sexy zwart draaiden voetbalvrouwen de dresscode 'cocktail' als geen ander rond hun vinger. De voetballers kozen dan weer voor de charme van een klassiek maatpak, doorgaans in zwart, soms in petroleumblauw of gedurfd Peaky Blinders-stijl. Geniet vooral mee van onze eigen Oscaruitreiking der WAG's.
Lees verder

Verblijfsvergunning imam grootste Belgische moskee ingetrokken: "Ernstig gevaar voor nationale veiligheid"
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft in oktober vorig jaar het verblijfsrecht ingetrokken van Mohamed Toujgani, hoofdimam van de Al Khalil-moskee in Molenbeek, de grootste moskee van ons land. Dat meldt VRT NWS donderdag en wordt door Mahdi zelf bevestigd.
Lees verder

Woning van Harry en Jerina uit 'Huis gemaakt' nog steeds niet verkocht: "Er waren te veel gebreken"
Vorig jaar namen Harry (27) en Jerina (30) deel aan het VTM-programma 'Huis gemaakt'. Ze renoveerden een woning in Kortrijk, maar grepen naast de overwinning. Het huis staat een jaar later nog steeds te koop. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Lees verder

YouTuber Acid gaat viraal met eigen single: "Platenfirma's mogen stoppen met bellen, ik heb geen extra promo nodig"
Acid (22) is niet alleen op YouTube een hit. Ook in de muziekwereld doet de 'Slimste Mens'-kandidaat het momenteel goed. Zijn nieuwe single 'Go Acid', die vorige maand het licht zag, scoort bijzonder goed. De Blankenbergenaar slaagde er zelfs in om Adele in te halen in de Spotify Top 50.
Lees verder

Cruisemaatschappij Genting speelt in één dag helft van beurswaarde kwijt
De in financiële problemen verkerende cruisemaatschappij Genting is op de beurs in Hongkong ruwweg de helft van haar beurswaarde kwijtgeraakt. Beleggers schrokken donderdag van een melding dat het bedrijf mogelijk niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen.
Lees verder

Doorbraak in een van Europa's meest mysterieuze moordzaken? Verdachte viervoudige Alpenmoord blijft aangehouden
De politie van Chambéry heeft woensdag iemand opgepakt en vastgezet in het kader van het onderzoek naar de zogenaamde Alpenmoord van bijna tien jaar geleden. Het gaat om een viervoudige moord uit 2012, die nog steeds niet is opgelost. In de nacht van woensdag op donderdag maakte de procureur van Annecy bekend dat de "garde à vue" van de man is verlengd.
Lees verder

Presentatrice Anke Buckinx tien dagen out door coronabesmetting
"Lap, ik mag alleen presenteren vanochtend ..." Met die woorden maakt Sven Ornelis (48) op zijn blog, Would Be Chef, bekend dat zijn collega Anke Bucnkinx (41) besmet is geraakt met het coronavirus. Normaal gezien presenteert het duo de ochtendshow op radiozender Joe, maar de komende tien dagen zal Ornelis het alleen moeten doen.
Lees verder

De zoektocht van en naar de beste Belg in het buitenland: "We gaan Lukaku niet heruitvinden."
Alle vier hebben ze er nu minstens twee: Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en nu ook Romelu Lukaku. Terwijl hij in Londen op het veld vergeefs zocht naar een doelpunt, kreeg 'Big Rom' op het scherm in Antwerpen zijn tweede trofee op rij als 'Beste Belg in het buitenland'. Het relaas van zijn zoektocht naar glorie: "Rom mag bij ons gewoon zichzelf zijn."
Lees verder

Pc-verkoop fors gestegen in 2021
De nood aan pc's tijdens de coronapandemie blijft duren. Ondanks de massale tekorten aan halfgeleiders steeg de wereldwijde verkoop het voorbije jaar naar het hoogste niveau in bijna tien jaar tijd.
Lees verder

Bitcointransactie stoot evenveel CO2 uit als huishouden in drie weken
Een transactie in bitcoin veroorzaakt evenveel CO2-uitstoot als een gemiddeld Nederlands huishouden in ongeveer drie weken. Dat heeft De Nederlandsche Bank (DNB) uitgerekend in een nieuwe studie om de klimaatimpact van de financiële sector beter in kaart te brengen.
Lees verder

Derde meer stookolieketels verkocht vorig jaar in ons land
Vorig jaar zijn er in België 35 procent meer stookolieketels verkocht dan in 2020. Dat meldt VRT NWS op basis van cijfers van de sectorfederatie Informazout.
Lees verder

Is je kind ziek? Deze mutualiteiten betalen de kosten voor een oppas volledig terug!
Is je kind ziek? Dan kan je via je ziekenfonds een oppas regelen. Bij een aantal mutualiteiten is die dienstverlening zelfs gratis, bij andere moet je er een beperkt bedrag voor betalen. Voor chronisch zieke kinderen zijn er aparte regels. Spaargids.be biedt een overzicht.
Lees verder

Ziek kind? Deze mutualiteiten komen tegemoet in de kosten voor een oppas
Is je kind ziek? Dan kan je via je ziekenfonds een oppas regelen. Bij een aantal mutualiteiten is die dienstverlening zelfs gratis, bij andere moet je er een beperkt bedrag voor betalen. Voor chronisch zieke kinderen zijn er aparte regels. Spaargids.be biedt een overzicht.
Lees verder

Corona ontregelt scheepvaart China, haven Shanghai slibt dicht
Door corona is de scheepvaart in Chinese havens weer flink ontregeld. Veel schepen kiezen ervoor koers te zetten naar Shanghai, de grootste containerhaven van de wereld, om maar aan coronavertragingen in andere havens te ontkomen. Maar ook Shanghai krijgt daardoor steeds meer te maken met opstoppingen. Daarbij zijn vaarschema's met ongeveer een week vertraagd. Ook in Europese havens, die ook al overbelast zijn, werkt dit op termijn door.
Lees verder

Achter de Vlaamse schermen van 'The Masked Singer': strikte plaspauzes en 200.000 euro boete voor loslippigen
Vrijdag start op VTM het langverwachte tweede seizoen van 'The Masked Singer', vorig jaar het best bekeken programma ooit op de commerciële zender. In deel twee van deze unieke reeks duiken we achter de schermen van die Vlaamse versie, volgens The Economic Times 'wereldwijd één van de strafste'. Niet slecht voor een programma waarbij zelfs ervaren tv-rotten op voorhand grote bedenkingen hadden: "Veel meer dan het zoveelste geflipte televisieformat uit Zuid-Korea leek het me niet."
Lees verder

Vorstenpaar verleende vorig jaar 788 financiële giften voor totaalbedrag van 149.591 euro
Koning Filip en koningin Mathilde hebben het afgelopen jaar 788 financiële giften verleend voor een totaalbedrag van 149.591 euro. Dat is vernomen van het koninklijk paleis.
Lees verder

Dit is waarom je steeds minder dieetdrankjes in de rekken ziet: "Gen Z wil niet op regime zijn"
Het is je misschien al opgevallen dat er steeds minder dieetdrankjes in de supermarkten te vinden zijn. Daar zou Gen Z blijkbaar voor iets tussen zitten. De jongere generatie houdt simpelweg niet van diëten en zou zich liever met zo 'clean' en gezond mogelijk eten bezighouden. Daar stemmen heel wat grote merken hun producten, of toch tenminste hun verpakkingen op af.
Lees verder

David Goffin geeft op ATP-toernooi van Sydney in kwartfinale tegen Andy Murray op na verloren eerste set
David Goffin (ATP 45) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Australische Sydney (hard/521.000 dollar). De Luikenaar gaf in zijn kwartfinale tegen de Schot Andy Murray (ATP 135) na de eerste set, die hij met 6-2 verloor, op.
Lees verder