Doorgaan naar hoofdcontent

Mertens en Goffin starten seizoen als reekshoofd in Melbourne

HLN
Mertens en Goffin starten seizoen als reekshoofd in Melbourne
Seizoen 2022 is van start gegaan down under met ook vijf Belgen die deze week in actie komen op het hoogste niveau. Elise Mertens (WTA 21) en David Goffin (ATP 39) zijn respectievelijk tweede en vierde reekshoofd in Melbourne.
Lees verder

Biden belooft Oekraïne "resoluut" op te treden bij eventuele Russische inval
In een telefoongesprek heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski steun toegezegd mocht Rusland het land binnenvallen. Biden zei in dat geval "resoluut" te zullen optreden. Dat meldt woordvoerder Jen Psaki van het Witte Huis.
Lees verder

Biden belooft Oekraïne "resoluut" optreden bij eventuele Russische inval
In een telefoongesprek heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski steun toegezegd mocht Rusland het land binnenvallen. Biden zei in dat geval "resoluut" te zullen optreden.
Lees verder

Snakebite of Bully Boy: wie wordt wereldkampioen darts?
Nog één partij op het WK darts en we kennen de wereldkampioen. Wat alleszins vaststaat: het wordt voor de zevende keer op rij een andere naam. Michael Smith of Peter Wright, wie wordt het? Wij stellen beide finalisten hieronder kort voor.
Lees verder

Sinds kerstavond 13.000 vluchten geannuleerd in en naar VS
Op zondag werden opnieuw duizenden vluchten vanuit, naar en binnen de VS geannuleerd wegens de oprukkende omikronvariant van het coronavirus en noodweer in het oosten van het land. De 2.500 geannuleerde en 6.400 vertraagde vluchten van zondag komen bovenop 2.700 annuleringen zaterdag en 1.300 vrijdag (oudejaarsdag).
Lees verder

Opnieuw meer dan 2.500 vluchten geschrapt en meer dan 7.000 vertraagd in de VS
In de Verenigde Staten zijn zondag alweer 2.590 aankomende en vertrekkende internationale vluchten geschrapt. Zeker 7.405 internationale vluchten naar en uit de Verenigde Staten liepen vertraging op. Dat blijkt maandagochtend (omstreeks 1 uur Belgische tijd) uit de gegevens van de trackingwebsite FlightAware.
Lees verder

Opnieuw meer dan 2.500 internationale vluchten geschrapt in VS, meer dan 7.000 vertraagd
In de Verenigde Staten zijn zondag alweer 2.590 aankomende en vertrekkende internationale vluchten geschrapt. Zeker 7.405 internationale vluchten naar en uit de Verenigde Staten liepen vertraging op. Dat blijkt maandagochtend (omstreeks 1 uur Belgische tijd) uit de gegevens van de trackingwebsite FlightAware.
Lees verder

Defensieminister VS test positief op coronavirus en blijft voorlopig in quarantaine
De Amerikaanse minister van Defensie heeft Covid-19, meldt hij zelf via een persverklaring. Lloyd Austin zegt zondagochtend (lokale tijd) een test aangevraagd te hebben omdat hij dit weekend milde symptomen ontwikkelde. Hij blijft minstens vijf dagen in quarantaine en gaat proberen, afhankelijk van hoe de ziekte verloopt, op afstand deel te nemen aan overleggen.
Lees verder

Handel in aandelen Chinese vastgoedreus Evergrande stilgelegd
De handel in aandelen van het noodlijdende Chinese vastgoedconcern Evergrande op de beurs van Hongkong werd maandagochtend (lokale tijd) stilgelegd. Dat deelde het bedrijf zelf mee, zonder een reden te geven.
Lees verder

Website Israëlische krant Jerusalem Post gehackt
De website van de Israëlische krant Jerusalem Post is deze nacht enkele uren lang gehackt. Waar de homepage van de krant te zien zou moeten zijn, werd een foto getoond van een hand met een rode ring. Uit de ring wordt een raket gelanceerd, waaronder in (slecht) Engels en Hebreeuws staat "dat we dichterbij zijn dan je denkt". Inmiddels is de website van de krant weer bereikbaar.
Lees verder

Wie met minderjarigen werkt, moet binnenkort uittreksel strafregister voorleggen
Wie in Vlaanderen met kinderen of jongeren werkt, gaande van voetbaltrainers tot regisseurs van jeugdtheaters, zal in de toekomst een uittreksel uit het strafregister moeten voorleggen aan de organisatie waarvoor ze werken. Organisaties krijgen op die manier een beter zicht op mogelijke eerdere zedenfeiten en kunnen zo ook een beter oordeel vellen of iemand geschikt is om met minderjarigen te werken. Dat maken Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir en Vlaams minister van Sport Ben Weyts bekend.
Lees verder

"Hoe exact weten we niet, maar de booster werkt. En snel": Pierre Van Damme raadt iedereen af om prik uit te stellen
Hoewel de boostertrein in ons land aan hoge snelheid voortraast, twijfelen steeds meer mensen aan het nut van zo'n bijkomende prik. Sommigen willen die liever uitstellen, zodat hun Covid Safe Ticket langer geldig blijft. Hoe snel moet je een booster laten zetten als je een Covid-besmetting hebt doorgemaakt en kan je beter wachten met een derde prik tot er een update van het vaccin is die ook optimaal tegen de omikronvariant beschermt? Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) neemt alle twijfels weg.
Lees verder

We reizen anders, dus komt Samsonite met 'koffer van de toekomst': de handigste valies opent... vooraan
Sinds we vaker dichter bij huis op reis gaan, wordt onze reis belangrijker dan onze bestemming. We leven van plek tot plek en de Amerikaanse bagagefabrikant Samsonite zag daarin voldoende aanleiding om hun klassieke valies een remake te geven. Revolutionair? Best wel, al is de idee erachter vrij simpel: keer het eens om. Erik Sijmons, designer bij de Europese hoofdzetel van Samsonite in Oudenaarde, werkte het idee samen met het Mechelse ontwerpbureau Achilles Design uit.
Lees verder

Slangen op maandag. Herstelwetten van herstelwetten maken duidelijk dat er veel bestuurd wordt, maar niet altijd even kwalitatief
Noël Slangen overschouwt in zijn gastcolumn de politieke week.
Lees verder

Turnhouts burgemeester Paul Van Miert (N-VA) over de meest bewogen 24 uur van zijn leven: "Mijn klop gaat nog komen, vrees ik"
Relatief onbekend in Vlaanderen, tot de verwoestende gasexplosie in Turnhout het nieuws beheerste op de laatste dag van 2021 en zijn naam zowat elk uur weerklonk op het radiojournaal. "Dat ik één van de slachtoffers ken, maakte het extra emotioneel voor mij", zegt burgemeester Paul Van Miert (56) over de meest bewogen 24 uur van zijn leven. "Mijn geluk? Dat de crème de la crème van de hulpverlening in Turnhout was."
Lees verder

Steeds meer landen schrappen quarantaine voor wie niet ziek is: kan België nog achterblijven? "Als we niks doen, ondermijnen we onze economie"
Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk... In al die landen ging het quarantainebeleid de voorbije dagen op de schop. Door de band genomen geldt: wie niet ziek is, hoeft zich niet meer te isoleren. De vraag is of België nog kan achterblijven. "Er wordt volop nagedacht over nieuwe regels."
Lees verder

Open Vld wil Vlaamse schuld tegen 2035 verlagen tot 65 procent
Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) wil de Vlaamse schuld tegen 2035 opnieuw verlagen naar 65 procent. Die schuld is door de coronacrisis gestegen naar bijna 100 procent van de ontvangsten. Vande Reyde stelt nu voor om via decreet een uitgavennorm vast te leggen, waardoor regeringen verplicht zijn begrotingsoverschotten te boeken in de periode 2028-2035.
Lees verder

Emirates opnieuw verkozen tot veiligste luchtvaartmaatschappij
De luchtvaartmaatschappij Emirates, die zijn hoofdzetel in Dubai heeft, is opnieuw verkozen tot veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Dat heeft het Duitse onderzoeksbureau voor vliegtuigongevallen, Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC), maandag aangekondigd.
Lees verder

Solden met gematigde verwachtingen van start
De wintersolden gaan vandaag opnieuw van start en lopen tot en met 31 januari. Net zoals de voorbije koopjesperiodes tempert de coronapandemie enigszins de verwachtingen van winkeliers. Een bevraging van de sectorfederatie van de zelfstandige modewinkeliers Mode Unie wees uit dat iets meer dan de helft van de zaken verwacht evenveel te zullen verkopen als tijdens de wintersolden vorig jaar. Zowat 40 procent rekent op een lagere omzet.
Lees verder

Nederlandse ex-assistent van FC Barcelona dicht bij Club: wordt Alfred Schreuder de opvolger van Philippe Clement?
Exit Philippe Clement bij Club Brugge, dat volop op zoek is naar een opvolger van de naar Monaco vertrokken T1. Op de shortlist van buitenlandse coaches prijkt een verrassende naam, namelijk die van gewezen Barça-assistent Alfred Schreuder (49).
Lees verder