Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 januari 2022

Mathieu van der Poel geopereerd aan knie in ziekenhuis van Herentals

HLN
Mathieu van der Poel geopereerd aan knie in ziekenhuis van Herentals
Mathieu van der Poel (26) is in het ziekenhuis van Herentals aan zijn knie geopereerd door chirurg Toon Claes. Het ging om een proactieve ingreep waarbij littekenweefsel weggenomen werd.
Lees verder

Caféfederatie hekelt verbod op kansspelen: "Nationale Loterij mag wel rustig voortdoen"
FedCaf, de Federatie van Cafés van België, heeft donderdag nog eens het verbod op kansspelen in cafés gehekeld. Het Overlegcomité van 22 december legde het verbod vast, dat nog tot en met 28 januari van kracht is. Woensdag had de Raad van State al een verzoek om dit verbod op te heffen, verworpen. De federatie heeft vrijdag een protestmoment gepland in Brussel.
Lees verder

Franse minister van Volksgezondheid Véran heeft corona
De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft zijn entourage meegedeeld aan het Franse persagentschap AFP.
Lees verder

Arbeidskrapte neemt toe, aan deze profielen blijft de nood hoog (en zoveel verdien je er)
De vijver met beschikbare arbeidskrachten wordt steeds droger. Vorig jaar zaten in Vlaanderen gemiddeld 197.000 werkzoekenden zonder job, een daling van 14 procent in vergelijking met 2020. Dat blijkt uit cijfers van VDAB. Eind december bleek bovendien dat bedrijven bijna dubbel zoveel vacatures hadden staan dan een jaar eerder. Werkzoekenden kunnen zich dus wat kritischer opstellen en vinden zo maar moeilijk de weg naar de knelpuntvacatures. Toch schuilen net daar kansen voor kortgeschoolden. Jobat.be lijst 5 van die interessante profielen op waar dringend nood aan is.
Lees verder

Loena Hendrickx begint vandaag in Estland aan EK kunstschaatsen: "Zo dicht mogelijk bij podium komen"
Voor de EK's van 2019 en 2020 moest ze afzeggen door blessures. De editie van 2021 werd door de coronapandemie afgelast, maar vandaag is Loena Hendrickx weer op de afspraak. In Tallinn wil de 22-jarige kunstschaatster zo dicht mogelijk in de buurt van het podium finishen.
Lees verder

LIVE. Kersvers Gouden Schoen Onuachu heeft champagneontbijt en training achter de rug: "Mijn moeder was aan het gillen via Facetime"
Paul Onuachu (27) werd gisteren de grote triomfator van het Gala van de Gouden Schoen. Maar daar blijft het niet bij, want ook vandaag zitten we in het spoor van de Nigeriaanse spits van Racing Genk. Volg de 'day after' van Onuachu op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

"Schat, ik vind je te dik nu." Als de coronakilo's op je relatie wegen: relatietherapeut en diëtiste geven tips
Een op de vijf Vlamingen zag vorig jaar de cijfers op de weegschaal stijgen en experts waarschuwen dat die coronakilo's hardnekkige ettertjes zijn. Dat kan weleens voor moeilijke gesprekken zorgen tussen geliefden. En wat als meer kilo's voor minder aantrekking zorgen? Een relatietherapeute en diëtiste schieten te hulp. "Zeg alsjeblieft niet botweg 'ik vind je niet meer aantrekkelijk'."
Lees verder

Test-Aankoop: "Ryanair wil 33.000 passagiers compensatie geven voor geannuleerde vluchten in 2018"
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft de voorbije dagen ongeveer 33.000 passagiers gemaild met een voorstel om hun in 2018 geannuleerde vlucht te compenseren. Dat zegt consumentenorganisatie Test-Aankoop, die daar eerder een akkoord over sloot met Ryanair.
Lees verder

Microsoft is eind 2020 gestopt met productie alle Xbox One-consoles
Microsoft heeft in 2021 geen Xbox One-consoles gemaakt. De productie van alle modellen van de vorige generatie is eind 2020 gestopt, zegt de fabrikant tegen technologiesite The Verge. Sony maakt nog steeds exemplaren van zijn PlayStation 4-console.
Lees verder

Ook energiemaatregelen nodig voor zelfstandigen en kmo's: "BTW-verlaging maakt voor hen geen verschil"
Een verlaging van de btw op energie van 21 naar 6 procent kost erg veel, maar "biedt weinig of geen soelaas" voor kleine bedrijven. Dat zegt Unizo donderdag in reactie op de tijdelijke btw-verlaging die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) opperde om de gestegen energiefactuur onder controle te krijgen. De ondernemersorganisatie vraagt ook energiemaatregelen voor zelfstandige ondernemingen en kmo's.
Lees verder

Taliban keuren begroting zonder internationale hulp goed: "Een grote prestatie voor ons"
In Afghanistan hebben de taliban de eerste begroting sinds hun terugkeer naar de macht in augustus goedgekeurd. "Voor het eerst in twee decennia is ons dat gelukt zonder internationale hulp. Dit is een grote prestatie voor ons," aldus woordvoerder Ahmad Wali Haqmal.
Lees verder

LIVE. Na champagneontbijt en training, nu taart voor Gouden Schoen Onuachu: "Mijn moeder was aan het gillen via Facetime"
Paul Onuachu (27) werd gisteren de grote triomfator van het Gala van de Gouden Schoen. Maar daar blijft het niet bij, want ook vandaag zitten we in het spoor van de Nigeriaanse spits van Racing Genk. Volg de 'day after' van Onuachu op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

LIVE. Na champagneontbijt en training krijgt Onuachu taart met daarop afbeelding van... Onuachu: "Ik wil niet in mezelf snijden"
Paul Onuachu (27) werd gisteren de grote triomfator van het Gala van de Gouden Schoen. Maar daar blijft het niet bij, want ook vandaag zitten we in het spoor van de Nigeriaanse spits van Racing Genk. Volg de 'day after' van Onuachu op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Pete Davidson mogelijke kanshebber om Oscars te presenteren
Volgens Page Six maakt komiek Pete Davidson (28), de nieuwe vriend van Kim Kardashian (41), heel veel kans om de Oscars te presenteren dit jaar. "Zijn management is in gesprek met de producenten", vertelt een insider.
Lees verder

Datalek bij Game Mania: daders hadden toegang tot persoonsgegevens
Winkelketen Game Mania is getroffen maandagochtend door een cyberaanval. Dat meldt het bedrijf in een e-mail aan klanten. Hackers hebben ingebroken op een server waarop onder andere persoonsgegevens als namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers staan.
Lees verder

GETEST. Sommelier proeft 9 verschillende gemberdrankjes: "Dit lijkt op een versie van een snoepjesfabrikant"
Gember is hot: letterlijk én figuurlijk. De gemberdrank zet iedereen in vuur en vlam en duikt de afgelopen jaren in elke supermarkt of op elke menukaart in de dichtstbijzijnde cocktailbar op. Sommelier en spirits connaisseur Jurgen Lijcops vergelijkt negen verschillende varianten en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. "Dit heeft niets met gember te maken, tot op het storende af."
Lees verder

Vriendin van Bouchez kon schepen worden, maar weigert sjerp na geurtje van 'vriendjespolitiek'
Benoemde MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez de nobele onbekende Adrien Dolimont tot Waals minister van Begroting, om de carrière van zijn vriendin Lucie Demaret een duwtje in de rug te geven? In principe maakte Demaret aanspraak op het OCMW-voorzitterschap van het Henegouwse dorp Ham-sur-Heure-Nalinnes, maar door het geurtje van nepotisme laat ze die sjerp aan zich voorbijgaan.
Lees verder

Groenen schuiven Zweedse naar voren als kandidaat-voorzitter Europees Parlement
De groene fractie in het Europees Parlement heeft de Zweedse Alice Bah Kuhnke genomineerd als kandidaat-voorzitter van het halfrond. In de voorzittersverkiezing neemt de voormalige atlete, journaliste en minister van Cultuur het volgende week dinsdag op tegen de gedoodverfde winnaar Roberta Metsola van de EVP-fractie en tegen nog twee andere kandidaten.
Lees verder

Getuige schietpartij zwaar onder de indruk: "Hij reed me aan, stopte en dan volgden plots al die schoten"
Een werknemer van een bedrijf uit de regio was woensdagnamiddag een héél dichte getuige van de schietpartij op de Mallebaan waar de 21-jarige K.B. uit Breda het leven liet. Tientallen schoten werden voor zijn ogen gelost tussen politie en het slachtoffer. "In mijn hoofd duurde het een half uur, maar het zal hooguit vijf minuten geweest zijn", vertelt de man. "De film blijft zich afspelen in mijn hoofd."
Lees verder

Juridische team van prins Andrew wil niet reageren op verkrachtingszaak
Het juridische team van de Britse prins Andrew (61) wil geen commentaar geven op het besluit van een rechter in New York dat Virginia Giuffre haar misbruikzaak tegen de prins mag doorzetten. De advocaten van de zoon van de Britse koningin hadden tevergeefs geprobeerd dat te voorkomen.
Lees verder