Doorgaan naar hoofdcontent

Macron wil ongevaccineerden op stang jagen

Macron wil ongevaccineerden op stang jagen

Ongevaccineerden het leven zuur maken is de strategie van Macron om de vaccinatiegraad in Frankrijk op te krikken. Dat zegt hij in een interview met Le Parisien. Uitdagers voor het presidentsambt reageren verontwaardigd.

Lees verder

Angélique Van Gils: 'Groen is een kleur die veel dimensies kan vertonen, zoals een kameleon'

Angélique Van Gils richtte vorig jaar samen met haar dochters Jill en Joy Pursuit Femmes op, een duurzaam modemerk dat onstaan is uit een nood aan vrouwenpakken en blazers. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Hoelang ben ik besmettelijk? Wanneer moet ik in quarantaine? En hoe lang?

Wanneer moet ik me laten testen? Moet ik in quarantaine na een hoogrisicocontact? Om duidelijkheid te scheppen in de nieuwe regels die vanaf 10 januari van kracht zijn, komt u hier te weten wat u moet doen bij een besmetting of een hoogrisicocontact.

Lees verder

22 Beerschot-hooligans veroordeeld voor deelname aan freefights

22 leden van de harde kern van voetbalclub Beerschot zijn door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld voor hun deelname aan freefights, georganiseerde vechtpartijen op afgelegen plaatsen.

Lees verder

Experts waarschuwen: 'Het worden twee hoogst onaangename maanden met veel zieken'

Virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht winden er geen doekjes om: het aantal besmettingen gaat steil omhoog, en na de kerstvakantie zal er nog een oudejaarsgolf over ons heen rollen. 'Dit wordt hoogst onaangename periode, met een brutale overbelasting van de eerste lijn.' Tegelijk klinkt er hoop.

Lees verder

Dolgedraaide man boort wagen in huis van ex

De man van 43 jaar uit Oostkamp viseerde zijn ex al geruime tijd en vernielde maandag haar wagen. 's Anderdaags werd hij opgemerkt en achtervolgd door de politie. Die eindigde in de gevel van de ex-vriendin.

Lees verder

Installatiefout van gasvuur waarschijnlijke oorzaak van ontploffing Turnhout

Mogelijk is een installatiefout van een gasvuur de oorzaak van de ontploffing van het woonblok in Turnhout. Dat is momenteel de piste die de onderzoekers volgen, meldt het parket op basis van eerste vaststellingen in het gerechtelijk onderzoek. Potentieel lopen ook andere adressen gevaar.

Lees verder

Mathieu van der Poel maakt kruis over crossseizoen: 'Het is niet anders'

Mathieu van der Poel start woensdag niet in de veldrit in Herentals en zal binnen enkele weken ook zijn wereldtitel in het veld in het Amerikaanse Fayetteville niet verdedigen. Dat maakte zijn team Alpecin-Fenix bekend in een persbericht. Van der Poel sukkelt al een tijdje met de rug en zal dit veldritseizoen niet meer in actie komen.

Lees verder

Duizenden gestrande mobilisten doorstaan ijskoude nacht op afgesloten snelweg

Verschillende staten aan de Amerikaanse oostkust worden getroffen door een hevige sneeuwstorm. Honderdduizenden mensen kwamen maandagavond zonder stroom te zitten en duizenden anderen strandden met hun wagens op een snelweg. Pas na een ijskoude nacht in hun wagen konden de chauffeurs, sommigen met kinderen en huisdieren, bevrijd worden.

Lees verder

Nieuwe quarantaineregels: lagere scholen in quarantaine vanaf vier besmettingen in plaats van twee

Ook in het onderwijs komen er nieuwe test- en quarantaineregels. Dat zijn de ministers van Volksgezondheid en Onderwijs woensdag overeengekomen en werd bevestigd aan De Standaard.

Lees verder

Noodtoestand in Kazachstan: regering treedt af na massaprotest

President Kassym-Jomart Tokajev van Kazachstan heeft woensdag de noodtoestand uitgeroepen in de grootste stad Almaty en in delen van het olierijke westen van het land. De maatregel komt er nadat een stijging van de prijs voor vloeibaar petroleumgas (LPG) ongeziene en massale protesten heeft uitgelokt.

Lees verder

Adviesraad Gems wil telewerk volledig verplichten en maximaal halfvolle bussen en treinen

In een nieuw advies ter voorbereiding van het Overlegcomité van morgen vragen de experts een rigoureuze toepassing van de huidige regels wil de vijfde coronagolf niet tot een lockdown leiden. Telewerk willen ze helemaal verplicht zien, de drukte op het openbaar vervoer moet kleiner.

Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro ontslagen uit ziekenhuis

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is woensdagochtend lokale tijd uit het ziekenhuis ontslagen, twee dagen nadat hij er met spoed werd opgenomen vanwege een darmobstructie.

Lees verder

Geen vaste energiecontracten meer: dit betekent het voor u als consument

Energieleverancier Eneco heeft besloten om geen vaste contracten meer aan te bieden en ook Engie Electrabel nam enkele dagen lang geen nieuwe klanten meer aan met een vast contract. Dat meldt De Tijd woensdag. Maar wat betekent dat voor u als consument? Kan dat ook voordeliger uitvallen of komt het vooral de energieleveranciers goed uit? En heeft het nog nut om nu van leverancier te veranderen?

Lees verder

Ongevaccineerde Djokovic botst met Australische premier: 'Anders op de eerste vlucht terug'

Toptennisser Novak Djokovic is misschien toch niet welkom op de Australian Open. De Australische premier, Scott Morrison, dreigt Djokovic terug naar huis te sturen als die niet uitlegt waarom hij een medische uitzondering op de reisregels kreeg.

Lees verder

Skiërs redden hond die door lawine gegrepen werd

Twee Amerikaanse jongemannen zijn tijdens een skitripje getuige geworden van een lawine die een hond meesleurde. Na twintig minuten zoeken en graven, konden ze het dier bevrijden. Hun heldendaad werd door de camera van een van de skiërs vastgelegd, kijk mee in bovenstaande video. 

Lees verder

Philippe Clement voorgesteld als nieuwe coach van Monaco: 'Als de juiste trein voorbijkomt, moet je durven springen'

Philippe Clement is woensdag voorgesteld als de nieuwe trainer van AS Monaco. Geflankeerd door sportief directeur Paul Mitchell en ondervoorzitter Oleg Petrov legde hij uit waarom hij Club Brugge verliet voor het prinsdom. 'Ik wil bewijzen dat ik iets kan neerzetten in één van de vijf grootste competities van Europa.'

Lees verder

Wout van Aert rijdt in Herentals onbedreigd naar achtste zege van seizoen

Wout van Aert heeft zijn achtste zege van het seizoen beet. Voor eigen volk soleerde hij in Herentals naar de winst in de vijfde manche van de X2O Badkamers Trofee. Tom Pidcock finishte op een minuut en zes seconden op een tweede plaats, net voor Toon Aerts. Die bouwde zijn voorsprong in het klassement verder uit.

Lees verder

Trump annuleert persconferentie op herdenkingsdag bestorming Capitool

De voormalige president Donald Trump heeft een persconferentie geannuleerd op de herdenkingsdag van de dodelijke bestorming van het Capitool, een jaar geleden. President Biden gaat wel speechen.

Lees verder

Zeg het met schapen: Duitser zet kudde in om vaccin te promoten

Een Duitse organisator van teambuildings heeft genoeg van de coronacrisis en wil zijn landgenoten aansporen om zich te laten vaccineren. Dat doet hij op een opmerkelijke manier: 'Als het niet lukt met wetenschappelijke argumenten, dan overtuigen deze schapen misschien wel', luidt het. 

Lees verder

Paus noemt koppels die huisdieren boven kinderen verkiezen 'egoïstisch'

Paus Franciscus heeft koppels die geen kinderen willen bekritiseerd. 'Honden en katten nemen de plaats in van kinderen.'

Lees verder

Wout van Aert gaat niet naar het WK veldrijden in Fayetteville: 'Hopelijk levert dat iets op in het voorjaar'

Wout van Aert (27) heeft de knoop doorgehakt: hij gaat op 30 januari niet deelnemen aan het wereldkampioenschap veldrijden in de Verenigde Staten. Dat bevestigde de Kempenaar na afloop van de cross in Herentals. Het BK van zondag wordt zijn laatste cross van dit seizoen.

Lees verder

Hoe voorkomt u een gasexplosie?

De dodelijke ontploffing in Turnhout is mogelijk te wijten aan een installatiefout van een gasvuur. Uit voorzorg liet het Antwerps parket controles uitvoeren op elf andere plaatsen in het land waar 'nog potentieel gevaarlijke situaties' zouden kunnen bestaan. Maar wat kan u zelf doen?

Lees verder

Ophef aan hogeschool PXL na racistische uitspraken van lector

'Ik zie daar ineens een n**** of zo', zei een lector van hogeschool PXL tijdens een ­onlineles. De directie zegt dat ze ­gepaste maatregelen zal nemen.

Lees verder

Hevige brand uitgebroken in Gentse haven

In de Gentse haven is woensdagavond een zware brand uitgebroken. De vlammen zijn van ver zichtbaar.

Lees verder

Hoe FFP2-maskers meehelpen in de strijd tegen omikron

'Extra ventileren, drukke plaatsen vermijden én op het openbaar vervoer een FFP2-masker dragen.' Dat advies geeft viroloog Marc Van Ranst in de strijd tegen omikron. Beschermen FFP2-maskers dan echt zoveel beter?

Lees verder

Recordaantal besmettingen toont kracht van omikron

Het Overlegcomité komt samen net nu het aantal besmettingen piekt. Maar voorlopig wachten experts en politiek de effecten op de ziekenhuizen af.

Lees verder

Brandgevaar in honderdduizenden auto's van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz moet honderdduizenden wagens terugroepen, ook in ons land. Door een technisch probleem kan bij de modellen GLE/GLS, C-klasse, E-klasse, S-klasse, GLC, CLS en G-klasse de koelstofpomp lekken en brand veroorzaken.

Lees verder

Uithaal Macron naar vaccinweigeraars was doordacht

Zijn uitspraak dat hij vaccinweigeraars zal blijven lastigvallen én het gebruik van het woord 'emmerder' leverden de Franse president bakken kritiek op. Maar hij bespeelt de frustratie van veel Fransen.

Lees verder

Ministers raden ­ouders aan om kinderen zelf wekelijks te testen

Nu de scholen volgende week heropenen, bevelen de verschillende ministers van ­Onderwijs en Volksgezondheid de ouders 'sterk' aan om hun kinderen in het lager en secundair onderwijs vanaf zondag zelf geregeld te testen op coronabesmetting. Ze raden aan om de kinderen één keer per week een zelftest te laten ondergaan.

Lees verder

Gloria Monserez nieuwe gastvrouw 'Hotel Romantiek'

Lees verder

Bedrijvige Romelu Lukaku maakt 90 minuten weer vol, Chelsea kan bekerfinale ruiken na 2-0-zege tegen Tottenham

Chelsea heeft een woelige week doorgespoeld met een makkelijke zege tegen Tottenham. In de heenwedstrijd van de halve finale van de EFL Cup werd het 2-0. Coach Thomas Tuchel gunde Romelu Lukaku na de grote verzoening ook weer een basisplaats. Lukaku was bedrijvig, kreeg even voor rust een grote kopbalkans en speelde 90 minuten, maar scoren lukte niet.

Lees verder

Kazachse president roept hulp Moskou in om opstand te bedwingen

De protesten over stijgende lpg-prijzen in Kazachstan lopen uit de hand. President Tokajev stuurde de regering al de laan uit en kondigde de noodtoestand af. Rusland volgt de grootste onrust in jaren in zijn belangrijke buurland op de voet.

Lees verder

Novak Djokovic mag Australië niet binnen

Novak Djokovic had zijn medische vrijstelling voor de Australian Open op zak, maar nu lijken visumproblemen de Serviër weg te houden van het eerste grandslamtoernooi.

Lees verder

2022, het jaar waarin de politiek zich moét bewijzen

Het politieke jaar eindigde met een aantal pijnlijke buiklandingen, denk maar aan de discussie rond de kernuitstap en het overlegcomité waar de cultuursector werd gesloten. Herpakken onze politici zich in 2022?

Lees verder

KMI waarschuwt voor lokale ijsplekken

Het is donderdag droog in het westen met brede opklaringen. In het centrum en oosten is er veel bewolking met kans op een bui, in de Ardennen een sneeuwbui. De maxima gaan van 0 tot 6 graden.

Lees verder

Minder dan 500 patiënten op intensive care, maar besmettingen stijgen opnieuw fors

Het aantal besmettingen stijgt, door de omikronvariant, pijlsnel en ook het aantal ziekenhuisopnames is in stijgende lijn. Anderzijds is het aantal patiënten op intensive care voor het eerst sinds midden november nog eens onder de 500 gezakt en zijn er ook minder coronaoverlijdens.

Lees verder

Reconstructie Capitool | Van opruiende speech tot gewelddadige bestorming

Exact één jaar geleden bestormden duizenden Trumpfans het Capitool. Vijf mensen kwamen om het leven, tientallen anderen raakten gewond. Maar hoe is het zover kunnen komen? In bovenstaande video blikken we terug op die historische 6 januari.

Lees verder