Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 8 januari 2022

Lokaal tot 40 cm sneeuw in de Hoge Venen? Onze weerman David Dehenauw geeft meer uitleg

HLN
Lokaal tot 40 cm sneeuw in de Hoge Venen? Onze weerman David Dehenauw geeft meer uitleg
De winter is in het land. Over het zuidoosten van België en in Luxemburg is afgelopen nacht sneeuw gevallen met lokaal gevaarlijke toestanden op de weg. Volgens weerdienst NoodweerBenelux ligt op sommige plaatsen meer dan 30 cm sneeuw. "We ontvangen momenteel meldingen van 30-40 cm sneeuw in de gebieden boven 600 meter. De condities op de weg zijn dan ook niet goed. Mensen in de regio moeten erg voorzichtig zijn", aldus weerman Nicolas Roose.
Lees verder

Hilarisch! Wat is het geheim van de brutale Olly Wannabe?
Op Ketnet gaat het tweede seizoen van 'Wannabe's' van start, de sitcom van 's werelds brutaalste aap Olly Wannabe. Olly wie? Olly is de aap die Marc Van Ranst tegensprak op 'Het Gala van de Gouden K's' en de Belgische artiesten in hun onderbroek zette tijdens de uitreiking van de MIA's. Wat is het geheim van deze pratende aap? En welke fratsen mogen we van hem verwachten dit tweede seizoen? Senne is het hem zelf gaan vragen voor een nieuwe Showbits.
Lees verder

Weyts wil zindelijke kleuters: "Zo hebben leerkrachten meer tijd voor hun echte taken"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vraagt ouders om hun kleuters thuis al zindelijkheid aan te leren, zodat dat niet meer in de kleuterklas hoeft te gebeuren.
Lees verder

Minister van Onderwijs Weyts wil geen gratis zelftesten aanbieden: "Mondmaskers zijn verplicht en ook niet gratis"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil de voorzet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om zelftests gratis aan te bieden aan scholen niet binnenkoppen. Hij vindt het niet logisch dat mondmaskers, die verplicht zijn in de klas, wél uit eigen zak moeten worden betaald en dat zelftests - "slechts een aanbeveling" - op hun beurt gratis zouden zijn. Weyts zei dat in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

Slim shoppen doe je zo: styliste Hilde Geudens zet de topitems in de soldenrekken op rijtje
Lang leve soldenshoppen! Maar als je het écht goed wil doen, ga dan voor stuks die je ook na de winter kan doordragen. Kies met andere woorden voor blijvertjes, zoals een oversized blazer, een college cardigan of een stijlvolle loafer. Modekenner Hilde Geudens zet de allround topstukken uit de solden op een rij.
Lees verder

Nieuwe Pixar-film 'Turning red' niet in de cinema's te zien, maar direct op Disney+
De nieuwe Pixar-film 'Turning red' zal niet in de bioscopen te zien zijn. De nieuwe film is vanaf 11 maart exclusief op Disney+ te zien en is gratis voor abonnees van de streamingdienst.
Lees verder

Zeker zestien mensen gestorven in hun auto door sneeuwstorm in Pakistan
In Pakistan zijn minstens zestien mensen om het leven gekomen nadat ze door hevige sneeuwval vast kwamen zitten in hun voertuig. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Sheikh Rashid Ahmed bekendgemaakt. "Zeker zestien tot negentien mensen zijn in hun wagen gestorven", klonk het in een videoboodschap.
Lees verder

"Na morgen staat Van Aert in populariteit een stap dichter bij Nys"
Ook dit weekend zal de stille leegte gevuld worden door gehijg van stampende lieden - het is bij kampioenschappen dat Covid-19 het meest knaagt. Onze columnist Michel Wuyts kijkt met weemoed terug naar vorige BK's in het veld. Bijvoorbeeld met een Sven Nys die als koala een kwart Vlaanderen aan de buis zoog en zeker 4.000 man naar het veld lokte. Maar... "Na morgen staat Wout van Aert in populariteit een stap dichter bij Nys."
Lees verder

LIVE BK VELDRIJDEN. De Schoesitter en Van Sinaey aan het feest, Cant mikt op 13de titel op rij
Vandaag gaat het BK veldrijden van start. Sanne Cant mikt deze namiddag op een dertiende titel op rij. Ook de meisjes nieuwelingen, vrouwen junioren, mannen junioren en vrouwen beloften schieten in actie. Volg al het nieuws in deze liveblog.
Lees verder

LIVE BK VELDRIJDEN. De Schoesitter juicht bij meisjes nieuwelingen
Vandaag gaat het BK veldrijden van start. Sanne Cant mikt deze namiddag op een dertiende titel op rij. Ook de meisjes nieuwelingen, vrouwen junioren, mannen junioren en vrouwen beloften schieten in actie. Volg al het nieuws in deze liveblog.
Lees verder

Welke pijnstiller neem je wanneer? "Bruistabletten werken sneller, maar vormen een risico voor hartlijders"
We hebben allemaal wel een assortiment pijnstillers in ons medicijnkastje liggen. Maar welke neem je best als je hoofdpijn hebt? Is dat een andere dan bij tandpijn? En hoe zit het met de bijwerkingen en de gevaren? Farmacoloog Hans De Loof (UAntwerpen) zet alles op een rijtje en geeft goede raad: "Een overdosis paracetamol kan acute leverproblemen veroorzaken en zelfs een transplantatie nodig maken."
Lees verder

Tienerzoon van Sinead O'Connor overleden: "Mijn mooie zoon heeft besloten om zijn aardse strijd te beëindigen"
Verschrikkelijk nieuws voor Sinead O'Connor (55). Shane, de zeventienjarige zoon van de Ierse zangeres, is uit het leven gestapt. De jongen werd sinds donderdag vermist in het Tallaght-gebied in Ierland. "Moge hij rusten in vrede en moge niemand zijn voorbeeld volgen. Mijn baby. Ik hou zoveel van je", schrijft de zangeres op Twitter.
Lees verder

Football Talk. Corona-uitbraak bij STVV, oefenmatch afgelast - Ancelotti blijft positief over Hazard
Nog eventjes geduld. Tegen Valencia zit hij zaterdagavond weer op de bank, maar Real-trainer Carlo Ancelotti blijft positief over Eden Hazard: "Zijn fysieke conditie is goed. Hij moet opnieuw met het vertrouwen leren spelen dat hij vroeger had. Hij benadert stilaan de beste Hazard. En hopelijk zien we die binnenkort weer." Hazard vierde vrijdag zijn 31ste verjaardag. Van de voorbije vier matchen van Real stond hij er drie in de basis. (KTH)
Lees verder

Zware crash in Buggenhout: dodelijk slachtoffer is 41-jarige vader, passagier (26) vecht nog altijd voor leven
De man die vrijdagavond om het leven kwam bij de zware crash op de Provinciale Baan in Buggenhout, is een 41-jarige vader. De 26-jarige passagier die naast hem zat, verkeert nog altijd in levensgevaar. Intussen zou het ongeval volgens getuigen te wijten zijn aan een zeer hoge snelheid.
Lees verder

20 jaar Guantanamo: Amnesty roept VS op om gevangenenkamp te sluiten
Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de opening van het gevangenenkamp van Guantanamo Bay heeft de mensenrechtenorganisatie Amnesty International de Amerikaanse president Joe Biden opnieuw opgeroepen tot de sluiting van het omstreden detentiecentrum. "Het kamp geldt als een synoniem voor willekeur, onrechtvaardigheid en foltering", zegt Sumit Bhattacharyya van Amnesty in Washington.
Lees verder

Banale oproep leidt tot drama: Amerikaanse agente na smeekbede doodgeschoten met haar eigen wapen
Een agente is vorige week woensdag met haar eigen wapen doodgeschoten in de gang van een hotel in Bradley (Illinois). Marlene Rittmanic smeekte bij de beroepscrimineel om haar leven, maar tevergeefs. Haar partner Tyler Bailey kreeg een kogel in zijn hoofd en vecht nog steeds voor zijn leven. De aanleiding was eerder banaal te noemen: Rittmanic en Bailey hadden gereageerd op een oproep over blaffende honden in een verlaten wagen.
Lees verder

De royals gingen er jagen, maar het personeel nam er 'massaal' ontslag: achter de schermen bij Kasteel van Fenffe
Waar en hoe wonen koning Filip, Mathilde, Albert of Paola? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. Over de persoonlijke residentie van de royals is dan ook amper iets bekend, hoewel elk kasteel nochtans een uniek verhaal vertelt. Zoals het Kasteel van Fenffe, dat goed verscholen ligt achter een torenhoge muur in de Ardennen. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, waar koning Albert en Paola maar wat graag wilden intrekken, maar zij de facturen niet konden betalen.
Lees verder

GETEST. Diëtiste keurt groente- en fruitchips en geeft zelfs een 2/10: "Heb je zin in chips, eet die dan in plaats van dit misleidende product"
Groente- en fruitchips, dat klinkt gezond! Maar zijn ze dat ook? Diëtiste Sanne Mouha nam tien soorten chips onder de loep en vergelijkt ze met gewone aardappelchips. "Dit is een redelijk puur product. En door de dikkere en taaiere textuur eet je hier minder van dan van gewone chips."
Lees verder

Weyts wil minder luiers in de kleuterklas: zo wordt je kind zindelijk in 4 stappen
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vraagt ouders om hun kleuters thuis al zindelijkheid aan te leren, zodat dat niet meer in de kleuterklas hoeft te gebeuren. "Als kinderen al zindelijk zijn, hebben de leerkrachten in het kleuteronderwijs meer tijd voor hun echte taken", aldus de minister. Maar hoe krijg je je kind zindelijk zonder al te veel strijd?
Lees verder

Ella Leyers koopt rookmachine, maar dat is duidelijk een miskoop: "Het lijkt alsof de oven verbrand is"
"Ella had onlangs weer een heel goed idee", begint Olga Leyers op haar Instagram. Haar zus Ella was onlangs in de speelgoed- en feestwinkel Fun en zag daar een rookmachine staan voor een redelijke prijs. "Ik dacht: ik geef al eens graag een feestje en dus heb ik die rookmachine dan maar gekocht", legt Ella uit. Al blijkt bij het eerste feestje al meteen dat het om een serieuze miskoop gaat...
Lees verder