Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 januari 2022

LIVE. Ziekenhuizen bereiden zich voor op worstcasescenario - Athene vordert privéartsen op om in openbare ziekenhuiz...

HLN
LIVE. Ziekenhuizen bereiden zich voor op worstcasescenario - Athene vordert privéartsen op om in openbare ziekenhuizen te werken
Een vierde prik voor iedereen valt niet uit te sluiten en zou aan de orde kunnen zijn, maar het is nu nog te vroeg om daarover uitspraken te doen. Dat zegt Wouter Beke aan VTM Nieuws. De Vlaamse minister van Volksgezondheid vroeg intussen een advies aan de Hoge Gezondheidsraad over een vierde prik voor personen met onderliggende aandoeningen en bewoners van woonzorgcentra. Volg hier de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

Man die zich met granaten verschanste in zijn woning in Henegouwen opgepakt
Een man die zich vrijdagnamiddag met granaten in zijn woning in de rue des Radis in Châtelineau, in de provincie Henegouwen, had verschanst, is opgepakt. Dat heeft de plaatselijke politiezone vrijdagavond bevestigd.
Lees verder

De liefde viert hoogtij in seizoensfinale van 'Lisa'
Na twee seizoenen van aantrekken en afstoten vielen Lisa (Tinne Oltmans) en Jonas (Oscar Willems) elkaar tijdens de seizoensfinale van de telenovelle eindelijk liefdevol in de armen. Voor Gert (Bert Verbeke) ziet de toekomst er minder rooskleurig uit.
Lees verder

Waar het woord 'prik' niet uitgesproken wordt en aapjes ongeduldig op bezoek wachten: zo krijgen 1123 Antwerpse kinderen morgen hun eerste coronavaccin in de zoo
Terwijl de boosterprikken in de Antwerp Expo bij volwassenen volop gezet worden, start de stad Antwerpen op zaterdag 8 januari met de eerste coronaprik voor kinderen. Tussen 10 en 13 uur nemen 1123 kinderen tussen vijf en elf jaar oud plaats in een heuse safaritent in de de Marmeren Zaal van de Antwerpse ZOO voor hun Pfizervaccin. "Het vaccineren zal volgens de 'touch'-techniek verlopen", zegt spoedarts Jan Stroobants. "Waarna de kinderen zich aan een 'wachtwandeling' tussen de aapjes kunnen verwachten."
Lees verder

VOKA roept bedrijven op noodplannen te voorzien voor omikronpiek
Gezien er de komende dagen en weken een piek van het aantal omikronbesmettingen wordt verwacht, roept de Vlaamse werkgeversorganisatie (VOKA) bedrijven op om een noodplan te voorzien. "Elke handeling in het bedrijf moet onder de loep genomen worden", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder bij VOKA. "Zodat enkel het noodzakelijke behouden wordt bij grote afwezigheid en het bedrijf niet stilvalt."
Lees verder

Moordenaar (38) brengt hoofd en penis van zijn slachtoffer naar Franse politie
Een 38-jarige man die beweert een andere man te hebben vermoord, heeft zich vrijdag op het politiebureau van de Franse stad Fréjus gemeld met een zak waarin het hoofd en de penis van zijn slachtoffer zaten. Dat melden de politie en het parket van Draguignan.
Lees verder

Vrouw van Frans Bauer getroffen door herseninfarct
Mariska Bauer is getroffen door een herseninfarct. De 45-jarige vrouw van zanger Frans Bauer (48) werd deze week naar het ziekenhuis gebracht, zo laat de Nederlander weten op Instagram.
Lees verder

Hoge prijzengelden, maar hoe glamoureus is de dartssport echt? "Enkel de top 40 van de wereld hoeft zich financieel geen zorgen te maken"
Darts is tegenwoordig aan heel wat prijzengeld verbonden. Zo streek Peter Wright 585.000 euro op dankzij zijn wereldtitel. Maar is het allemaal wel zo glamoureus als het lijkt? Een inzicht in de financiële wereld van de dartssport.
Lees verder

Volvo bracht wereldwijd bijna 700.000 wagens aan de man
Volvo Cars heeft in 2021 wereldwijd 698.693 auto's verkocht, goed voor een stijging met 5,6 procent. Dat meldt de Belgisch-Luxemburgse tak van de Zweedse constructeur. Volvo Cars heeft een grote fabriek in Gent, waar de populaire XC40 van de band rolt.
Lees verder

Sneeuwstorm legt noordoosten van VS lam
Een sneeuwstorm is in de nacht van donderdag op vrijdag (plaatselijke tijd) over een groot deel van het noordoosten van de Verenigde Staten getrokken. Op de baan was er bijna geen doorkomen aan, ook scholen werden lamgelegd.
Lees verder

Ziekenhuizen bereiden zich voor op worstcasescenario: "Alle mogelijkheden zijn zo goed als uitgeput"
De zorgsector is, in overleg met federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), in de weer met het opstellen van een noodplan met verschillende fases. Op die manier hoopt men toch enigszins voorbereid de omikrongolf in de ziekenhuizen tegemoet te zien.
Lees verder

James Corden besmet met coronavirus, 'The Late Late Show' tijdelijk niet op tv
James Corden (43) is besmet met het coronavirus. Daarom is zijn talkshow 'The Late Late Show with James Corden' de komende dagen niet op tv, zo schrijft de presentator op Instagram.
Lees verder

LIVE. De Bruyne start bij geplaagd Man City in bekermatch tegen vierdeklasser Swindon
• FA Cup • 1/32ste finale • Swindon staat vijfde in de Engelse League 2 • Pep Guardiola en 20 anderen testten positief bij Man City
Lees verder

Dante Vanzeir laat zich op winterstage in Spanje uit over de Gouden Schoen: "Ik heb er een beetje een raar gevoel bij"
Terwijl het in België traditioneel koud en nat is, werkt Union zich onder de Spaanse zon in het zweet om in 2022 een vervolg te kunnen breien aan het topjaar 2021. Een ideaal moment om het met Dante Vanzeir uitgebreid te hebben over de winterstage, de opvallende nieuwkomers en.. de Gouden Schoen.
Lees verder

NAVO-landen verenigen zich tegen Russische agressie in Oekraïne: "Risico op nieuw conflict is reëel"
De dertig NAVO-landen hebben bevestigd dat ze een eenheid vormen tegen de Russische agressie in Oekraïne. Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, waarschuwde dat de tactiek van de diplomatie dreigt te mislukken. "Het risico op een nieuw conflict is reëel", klinkt het.
Lees verder

Peperdure Lamborghini in brand gestoken na knallende ruzie op straat in Eindhoven
Een peperdure Lamborghini is in de nacht van donderdag op vrijdag in vlammen opgegaan in de Nederlandse stad Eindhoven. Dat gebeurde na een felle ruzie. De brandweer was snel ter plaatse maar kon het voertuig - een Lamborghini Urus - niet meer redden.
Lees verder

'Big Brother'-bewoners reageren op eerste nominaties: "Het was echt heftig"
Een nieuwe dag, een nieuwe aflevering van 'Big Brother'. En die heeft heel wat in petto, nu de eerste genomineerden gekend zijn: Sercan en Kristof. Voor één van hen eindigt het avontuur zaterdag, waarna de bewoner het huis onmiddellijk moet verlaten. De twee genomineerden én hun medebewoners reageren geschrokken op dit nieuws. "Dat is een serieuze hamer die je even knock-out slaat", klinkt het, alsook: "Er kwamen tranen bij kijken en ik kon die écht niet tegenhouden. Het was echt heftig..."
Lees verder

LIVE. De Bruyne pikt assist mee voor Jesus, Swindon al in de touwen
• FA Cup • 1/32ste finale • Swindon staat vijfde in de Engelse League 2 • Pep Guardiola en 20 anderen testten positief bij Man City
Lees verder

Stap verder: Duitsland krijgt "2G-plusbeleid" in restaurants en cafés
Duitsland gaat over op een zogenaamd '2G-plusbeleid' voor restaurants en cafés, wat betekent dat naast het tonen van een vaccinatie- en herstelbewijs ook een coronatest verplicht is. De testverplichting geldt niet voor mensen die een boosterprik hebben gehad.
Lees verder

Sterren herdenken overleden Oscarwinnaar Sidney Poitier (94): "Een ziel die ik voor altijd zal koesteren"
Verschillende sterren hebben op sociale media een laatste eerbetoon aan de overleden acteur en Oscarwinnaar Sidney Poitier geplaatst. De Bahamaans-Amerikaanse acteur overleed 7 januari op 94-jarige leeftijd. Hij was de eerste zwarte acteur die de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol won.
Lees verder