Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 januari 2022

LIVE. Wat een circus: broer voedt geruchten als zou Djokovic opgepakt worden - Fans met traangas bespoten - Definitie...

HLN
LIVE. Wat een circus: broer voedt geruchten als zou Djokovic opgepakt worden - Fans met traangas bespoten - Definitieve beslissing niet vandaag
Advantage Djokovic. De Serviër heeft van een rechter gelijk gekregen en mag Australië dan toch binnen. De rechter heeft de beslissing om Djokovic' visum te weigeren ongedaan gemaakt. Het is momenteel echter nog onduidelijk of dit ook betekent dat Djokovic in Australië kan blijven om de Australian Open te spelen. De regering kan immers nog altijd beslissen om Djokovic toch uit te wijzen. De Australische Migratieminister Alex Hawke behoudt dat recht, zegt advocaat voor de regering Christopher Tran. Morgen pas zou hij beslissen om daarvan ook effectief gebruik te maken.
Lees verder

Marlies (39) koopt één jaar lang niets nieuws: "Wc-papier? Op tweedehandssites vind je wel wat"
Geen nieuwe kleding, keukengerei, nee, zelfs geen wc-papier. De Aarschotse onderneemster Marlies van Wemmel gaat een opmerkelijke uitdaging aan: één jaar lang niets nieuws kopen. Wat mag wel? Delen, ruilen, zelf maken of tweedehands kopen. Haar 'consuminder'-experiment gaat van start op 1 januari, wij waren nieuwsgierig naar haar voorbereidingen. "Hoe dichter het komt, hoe meer stress ik krijg. Want er zijn toch wel wat zaken waaraan ik niet heb gedacht."
Lees verder

Gentenaar Muhammed (25) scoort met bijzonder huwelijksaanzoek in hartje Gent: "Toen Gizem de hele opstelling zag, wist ze wel hoe laat het was"
Tot spijt van wie het benijdt, maar wie het huwelijksaanzoek van Gentenaar Muhammed Bulduk (25) wil overtreffen, zal stevig uit zijn pijp mogen komen. De arbeider bij Volvo Cars ging zondagavond door de knie en dat mocht héél Gent weten. "We zijn intussen een klein jaar samen en ik wil er geen gras over laten groeien", zegt hij.
Lees verder

CELEB 24/7. Romee Strijd deelt schattige familiefoto's en James Blunt toont gekke outfits
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Rafael Nadal draait bij en staat na 'circus' achter Novak Djokovic: "Hij moet op Australian Open worden toegelaten"
Nadal vindt dat Djokovic vanaf volgende week moet kunnen meedoen aan de Australian Open. Dat heeft de Spanjaard laten weten op de Spaanse radio.
Lees verder

Het begon allemaal met een Vlaamse op de brandstapel: slaat de vloek van de Grimaldi's weer toe?
"Nooit zal een Grimaldi in een huwelijk het ware geluk vinden." In de 13de eeuw sloeg de 'vloek van de Grimaldi's' voor het eerst toe, en anno 2022 eist ze een nieuw slachtoffer: prinses Charlene (43), die spoorloos verdwenen is en nog maandenlang afwezig zal zijn uit Monaco. "Ik vernam hartverscheurende verhalen over haar leven, gevangen in een gouden kooi", klinkt het over de mysterieuze situatie van de prinses. En zo lijkt de droeve geschiedenis van het Monegaske koningshuis zich nog maar eens te herhalen...
Lees verder

Debby en Michel trouwen in de gevangenis: "Op alles staat een tijdslimiet. Er is geen tijd voor romantiek"
Geen spontane date op vrijdagavond, maar vier keer per week afspreken en seks lang van tevoren inplannen. Niet bepaald het ideale recept voor een relatie. En toch. Debby en Michel verblijven beide in de gevangenis waar ze elkaar twee jaar geleden leerden kennen. Ondertussen zijn de twee getrouwd. Geen romantisch aanzoek, witte jurk of uitgebreide ceremonie, maar liefde des te meer. "Hij is mijn lichtpuntje hier."
Lees verder

Gedetineerden Debby en Michel geven elkaar in de gevangenis het ja-woord: "Op 10 minuten waren we getrouwd"
Geen spontane date op vrijdagavond, maar vier keer per week afspreken en seks lang van tevoren inplannen. Niet bepaald het ideale recept voor een relatie. En toch. Debby en Michel verblijven beiden in de gevangenis, waar ze elkaar twee jaar geleden leerden kennen. Ondertussen zijn de twee getrouwd. Geen romantisch aanzoek, witte jurk of uitgebreide ceremonie, maar liefde des te meer. "Hij is mijn lichtpuntje hier."
Lees verder

Topgolfer Nicolas Colsaerts heeft zeldzame nierziekte en ligt al week in ziekenhuis in Dubai: "Ik keek mijn vrouw in de ogen en zei haar dat ik nog niet klaar was om heen te gaan"
Golfer Nicolas Colsaerts (39) is geveld door een ernstige en zeldzame nierziekte. Dat heeft de Brusselaar vandaag bekendgemaakt op Instagram.
Lees verder

Nicolas Colsaerts heeft zeldzame nieraandoening en ligt al week in ziekenhuis in Dubai: "Hopelijk werkt de behandeling"
Golfer Nicolas Colsaerts (39) is geveld door een ernstige en zeldzame nierziekte. Dat heeft de Brusselaar vandaag bekendgemaakt op Instagram.
Lees verder

IN BEELD. Brede glimlach bij Remco en co: Quick.Step-Alpha Vinyl bereidt zich in Spanje voor op nieuw seizoen
Quick.Step-Alpha Vinyl bereidt zich in het Spaanse Calpe voor op het nieuwe wielerseizoen. Van Remco Evenepoel over wereldkampioen Julian Alaphilippe tot Mark Cavendish: ze tekenen allen present. De 'Wolfpack' houdt vandaag een persdag - straks volgt er nog een persconferentie. Deze voormiddag konden fotografen al enkele kiekjes nemen van op de training.
Lees verder

Een zwaarlijvige ex-speler van Real Madrid die niet meer meekon, maar ook een Gouden Schoen: de Jupiler Pro League als uitbolcompetitie
Shinji Kagawa (32) is niet de eerste ex-vedette die kiest voor een avontuur in België. Onder meer deze tien voormalige sterren gingen de Japanner voor. Van Robert Prosinecki tot Adriano Correia. Met wisselend succes. "Hier kwam ooit een Spaanse ex-speler van Real Madrid met 150.000 euro tekengeld. Hij was zwaarlijvig en kon niet mee. Dat nooit meer." De Jupiler Pro League als uitbolcompetitie.
Lees verder

Miljoenen mensen volgen hem al, 'Iceman' Wim Hof leert hoe je je goede voornemens wél volhoudt: "In nog geen halfuurtje per dag verander je jouw leven"
Stress, vermoeidheid en piekergedachten. Wie een lijstje met goede voornemens opstelt, probeert deze zaken vaak uit het leven te bannen om zich beter te voelen. Nederlander Wim Hof (62) zweert echter bij een eenvoudige methode die inwerkt op lichaam én geest. In een uniek interview met onze krant geeft de wereldberoemde inspirator advies: hoe integreer je je goede voornemens in (de rest van) je leven, waardoor stress en vermoeidheid voorgoed verleden tijd zijn?
Lees verder

Wim Hof legt uit hoe je voornemens volhoudt: "Ik eet één keer per dag. Het zijn de ademhalingsoefeningen die energie geven"
Stress, vermoeidheid en piekergedachten. Wie een lijstje met goede voornemens opstelt, probeert deze zaken vaak uit het leven te bannen om zich beter te voelen. Nederlander Wim Hof (62) zweert echter bij een eenvoudige methode die inwerkt op lichaam én geest. In een uniek interview met onze krant geeft de wereldberoemde inspirator advies: hoe integreer je je goede voornemens in (de rest van) je leven, waardoor stress en vermoeidheid voorgoed verleden tijd zijn?
Lees verder

IN BEELD. Chaos in Melbourne compleet: politie zet traangas in om aanhangers Djokovic terug te dringen
Het ziet er nog steeds naar uit dat Novak Djokovic 'gewoon' zal kunnen deelnemen aan de Australian Open, maar dat wil niet zeggen dat de rust in Melbourne helemaal terug is gekeerd. Vooral de hectische scènes van deze voormiddag, toen een zwarte Mercedes van Djokovic' legale team het Melbourne Central Business District verliet, beroeren. Algemeen werd aangenomen dat Djokovic in die auto zat, maar zeker is dat niet eens. Daar gingen de aanwezige Servische fans alvast wel van uit. Zij omsingelden de wagen bijna een halfuur lang om hun steun aan Djokovic te betuigen ("Free Nole!") en kregen het daarbij snel aan de stok met de politie. Die zette traangas in, wat tot erg rumoerige situaties leidde.
Lees verder

Stichting tegen Kanker trekt dit jaar 26 miljoen euro uit voor kankeronderzoek
Stichting tegen Kanker heeft dit jaar een budget van 26 miljoen euro om innovatief wetenschappelijk kankeronderzoek te financieren. Twee miljoen euro wordt specifiek voorbehouden voor asbestgerelateerde projecten. De projectoproep wordt vandaag opengesteld, meldt de Stichting in een persbericht.
Lees verder

Negen kinderen gedood bij explosie van mortiergranaat in Afghanistan
Zeker negen kinderen zijn om het leven gekomen bij een explosie van een mortiergranaat in het oosten van de Afghaanse provincie Nangarhar. Dat meldt een woordvoerder van de gouverneur.
Lees verder

Marc Coucke investeert 20 miljoen euro in bedrijf dat 5.000 laadpalen in Vlaanderen wil installeren
Marc Coucke gaat 20 miljoen euro investeren in EnergyVision, een bedrijf dat een Belgisch laadpalennetwerk wil bouwen voor elektrische auto's. Het plan is om laadpleinen aan te leggen, in steden. Zodat wie in de stad woont, en thuis geen oprit met laadpaal kan hebben, toch elektrisch kan rijden. Tegen eind volgend jaar moeten de eerste 5.000 palen er staan.
Lees verder

Corona laat zich ook in de slaapkamer voelen: condoomproducent kent daling van 40 procent
De grootste producent van condooms ter de wereld, het Maleisische bedrijf Karex, zegt dat het gebruik van zijn producten sinds de coronapandemie met 40 procent is gedaald, mede door sluiting van hotels en seksindustrie. Het bedrijf probeert deze daling met andere producten goed te maken en zal nu ook medische handschoenen verkopen.
Lees verder

2021 was wereldwijd het vijfde warmste jaar ooit, concentratie broeikasgas methaan stijgt snel
2021 was wereldwijd het vijfde warmste jaar ooit, de afgelopen zeven jaren waren "met een duidelijke marge" de zeven warmste. Ondertussen beleefde Europa zijn warmste zomer ooit in 2021. Bovendien bleven de mondiale concentraties van koolstofdioxide en methaan aanzienlijk stijgen. Dat blijkt maandag uit de jaarlijkse bevindingen van het Europese aardobservatieprogramma Copernicus (C3S).
Lees verder