Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Kersvers Gouden Schoen Onuachu begint ‘day after’ met champagneontbijt: “Noa Lang heeft me geappt om me t...

HLN
LIVE. Kersvers Gouden Schoen Onuachu begint 'day after' met champagneontbijt: "Noa Lang heeft me geappt om me te feliciteren"
Paul Onuachu (27) werd gisteren de grote triomfator van het Gala van de Gouden Schoen. Maar daar blijft het niet bij, want ook vandaag zitten we in het spoor van de Nigeriaanse spits van Racing Genk. Volg de 'day after' van Onuachu op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Tientallen huiszoekingen in Duitsland in zaak rond vervalste vaccinatiecertificaten
De Duitse politie heeft in vier deelstaten de woningen van meer dan honderd mensen doorzocht omdat die zich vervalste vaccinatiecertificaten zouden hebben laten bezorgen, zo heeft de openbare omroep ZDF vandaag op gezag van een politiewoordvoerder gemeld.
Lees verder

29 cent voor een baguette: niet iedereen blij met promoactie van Franse supermarkt
Ook in Frankrijk ging de prijs van levensmiddelen het voorbije jaar omhoog. Een Franse supermarktketen pakt echter uit met een stunt en verkoopt de populaire Franse 'baguettes' aan 0,29 euro. Dat is amper een derde van de prijs bij de gemiddelde Franse bakker. Een schande, vinden de Franse landbouwers en banketbakkers.
Lees verder

Chinese vrouw zat plots in lockdown met date tijdens eerste afspraakje
China staat al sinds het begin van de coronapandemie bekend om een zeer strenge aanpak. Amper enkele besmettingen kunnen er leiden tot een strikte lockdown. Net toen de Chinese Wang op bezoek was bij haar blind date in de stad Zhengzhou, werd de hele omgeving afgesloten. De Chinese vrouw kon niet meer naar huis en zat bijgevolg vast bij haar blind date.
Lees verder

Na slakken en kevers nu ook kikkersoort vernoemd naar klimaatactiviste Greta Thunberg
Er is opnieuw een diersoort die de naam van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (19) zal dragen. Deze keer gaat het niet om een slak of een kever, maar wel om een nieuwe kikkersoort. Wetenschappers ontdekten het diertje voor het eerst in een regenwoud in het Centraal-Amerikaanse land Panama. De kikker draagt de Latijnse naam 'Pristimantis gretathunbergae', maar is ook bekend als de 'Greta Thunberg Rainfrog'.
Lees verder

Daarom tillen vrachtwagens soms een wiel op
Vrachtwagens rijden regelmatig rond met ingetrokken wielen. Het gaat hierbij niet om reservewielen en ook niet om lekke banden wegens pech. Bij TopGear zochten ze uit wat er precies achter zit.
Lees verder

De plaatsing van het huis duurt slechts enkele dagen: is modulair bouwen de toekomst?
De Belg is geboren met een baksteen in de maag. Toch zijn er voor die baksteen alternatieven die steeds meer aan populariteit winnen, zoals prefab modulair wonen. In vergelijking met een standaard (nieuw)bouwproject is de bouwtijd korter en ligt de kostprijs lager. Maar wat is modulair bouwen nu juist? En zijn er ook nadelen? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Megan Fox en Machine Gun Kelly zijn verloofd (en dronken elkaars bloed om het te vieren)
Machine Gun Kelly (31) heeft zijn vriendin Megan Fox (35) ten huwelijk gevraagd. De twee bezegelden het heugelijke moment bovendien niet alleen met een kus, want de muzikant en actrice namen nadien ook een teug van elkaars bloed.
Lees verder

Stromae speelt dit jaar opnieuw op Coachella
2022 belooft een druk jaar te worden voor Stromae (36). Op 4 maart komt zijn nieuwe album 'Multitude' uit. Daarnaast heeft de zanger ook nog een reeks optredens gepland in Brussel, Parijs en Amsterdam. Ondertussen kan onze landgenoot ook nog Californië aan z'n lijstje toevoegen. In april zal Stromae namelijk opnieuw optreden op het Amerikaanse muziekfestival Coachella.
Lees verder

Jacht geopend op daders van grootste bitcoinroof uit geschiedenis
De Zuid-Afrikaanse politie heeft de jacht geopend op de daders van de grootste bitcoinroof uit de geschiedenis. Dat schrijft Bloomberg. Twee broers gingen in april met 69.000 bitcoin aan de haal, op dat moment goed voor een waarde van 3 miljard euro. De broers zijn nog steeds spoorloos, maar verschillende slachtoffers kregen recent een mysterieus aanbod tot compensatie vanuit Dubai.
Lees verder

84-jarige verdachte opgepakt voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Gijzegem
De politie van Aalst heeft woensdagavond een 84-jarige verdachte opgepakt die mogelijk betrokken was bij het dodelijk ongeval in Gijzegem. Dat laat het parket weten. Hierbij overleed een 77-jarige vrouw nadat ze werd aangereden door de man. Hij pleegde vluchtmisdrijf na het ongeval.
Lees verder

Puffen en zweten in West-Australië met recordtemperaturen van meer dan 50 graden
In Australië is de hoogste temperatuur sinds 62 jaar gemeten in de buurt van de afgelegen West-Australische stad Onslow. Daar klom het kwik donderdag tot een verzengende 50,7 graden. Alzo werd de recordtemperatuur van 2 januari 1960 geëvenaard. Ook elders in de regio is het puffen en zweten geblazen.
Lees verder

Transfer Talk. Belofteninternational Matazo tekent bij in Monaco - KV Mechelen huurt Wouters van Schalke 04
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfergerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Journalist achterhaalt mogelijke reden waarom scheidsrechter duel op Afrika Cup twee keer te vroeg affloot: "Hij had last van zonneslag"
Knotsgekke toestanden gisteren op de Afrika Cup. De wedstrijd tussen Tunesië en Mali werd tot twee keer toe te vroeg afgefloten. Eerst in minuut 86, nadien in minuut 89. De gemoederen raakten verhit, scheidsrechter Janny Sikazwe werd onder politiebegeleiding naar binnen gebracht. Een dag later luidt het dat Sikazwe last had van een zonneslag.
Lees verder

Gezondheidsenquête: coronamaatregelen wegen op dagelijkse leven, vooral jongeren zijn ontevreden
Het percentage volwassenen dat ontevreden was met hun leven nam aan het eind van het jaar 2021 sterk toe: van 14 procent begin oktober tot 34 procent eind december. Jongeren tussen 18 en 29 jaar oud geven het vaakst aan (37 procent) dat ze ontevreden zijn met hun leven. Dat blijkt uit de negende Covid-19-gezondheidsenquête van Sciensano, waarvan vandaag de eerste resultaten werden bekendgemaakt.
Lees verder

Betekent een vrouw aan de top ook een gezonder bedrijf? Onderzoek brengt effect van vrouwelijke manager in kaart
De vraag naar meer vrouwen in sleutelposities groeit. Niet onbegrijpelijk, want bij ruim een vijfde van de tienduizend grootste bedrijven in ons land is geen enkele vrouw te bespeuren in het management. Functioneren bedrijven werkelijk anders met een vrouw aan de top? De Nederlandse hoogleraar sociologie Tanja van der Lippe onderzocht het effect van een vrouwelijke leider. "Bij een titel krijg je niet automatisch de kwaliteiten cadeau."
Lees verder

Jason Momoa en Lisa Bonet na 16 jaar uit elkaar
Acteurs Lisa Bonet (54) en Jason Momoa (42) gaan na een relatie van zestien jaar uit elkaar. Dat laten ze weten in een gezamenlijk statement op sociale media.
Lees verder

Famke Louise en Denzel uit 'Love Island' verwelkomen eerste zoontje Nówie
Famke Louise (23) is afgelopen zondag moeder geworden van zoontje Nówie. Dat maakt de Nederlandse rapster vandaag met twee foto's bekend op Instagram. "Nówie Storm Slager", zo stelt ze het jongetje aan haar ruim één miljoen volgers voor.
Lees verder

"Overstromingen Wallonië hadden impact op Vlaamse huizenprijzen"
Sinds de overstromingen van juli vorig jaar, heeft een overstromingsrisico een negatief effect van gemiddeld 4 procent op de prijs van een woning in Vlaanderen. Dat blijkt uit een studie van vastgoedbedrijf ERA in samenwerking met de Universiteit Antwerpen.
Lees verder

Twee ziekenhuizen in Chinese stad Xi'an moeten sluiten nadat ze patiënten weigeren te helpen
In de Chinese stad Xi'an, die momenteel in lockdown is wegens een corona-uitbraak, zijn twee ziekenhuizen na verschillende blunders gesloten. Zo weigerde het personeel van het Gaoxin-ziekenhuis vorige week nog een vrouw die acht maanden zwanger was. Omdat de vrouw te lang moest wachten voor ze medische hulp kreeg, had ze uiteindelijk een miskraam. Bovendien zijn er ook berichten over een man die bezweek aan een hartaanval omdat hij niet op tijd werd geholpen.
Lees verder