Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Gündogan scoort de 0-3 met knappe krul, Jesus mist een strafschop tegen Swindon

HLN
LIVE. Gündogan scoort de 0-3 met knappe krul, Jesus mist een strafschop tegen Swindon
• FA Cup • 1/32ste finale • Swindon staat vijfde in de Engelse League 2 • Pep Guardiola en 20 anderen testten positief bij Man City
Lees verder

Transfer Talk. Wesley verlaat Club en poseert in tenue van Internacional - RC Genk versterkt zich met Ivoriaan Ouattara - Edo Kayembe van Eupen naar Watford
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Aardbeving met kracht van 6,6 treft Chinese provincie Qinghai
De Chinese provincie Qinghai, in het noordwesten van het land, is zaterdag lokale tijd opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,6. Dat meldt het Amerikaanse geofysische instituut USGS.
Lees verder

Een Belgische coach, de all-time topschutter en heel wat wereldtoppers: 10 om te zien op de Africa Cup
Zondag gaat de 33ste Africa Cup van start. In Yaoundé trappen om 17u gastland Kameroen en Burkina Faso het toernooi op gang, op 6 februari kennen we de opvolger van Algerije. Maar wie zijn dé tien sterren die u de komende maand moet zien?
Lees verder

Wagen botst tegen boom: één inzittende overleden
Op de Provinciale Baan in Buggenhout is vrijdagavond een wagen met twee inzittenden tegen een boom gebotst. Eén van hen kwam hierbij om het leven.
Lees verder

Zwarte jogger achtervolgd en van dichtbij doodgeschoten met jachtgeweer: zoon, vader en buurman krijgen levenslang
Drie blanke Amerikanen zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op Ahmaud Arbery in de Amerikaanse staat Georgia. Het drietal achtervolgde de zwarte jogger twee jaar geleden in pick-ups en schoot hem van dichtbij dood met een jachtgeweer. De zaak leidde tot veel ophef in de Verenigde Staten nadat beelden ervan op sociale media verschenen waren. In november werden de drie al schuldig bevonden.
Lees verder

Cultuursector naar Raad van State: limiet van 200 toeschouwers is per voorstelling
De advocaat die belast is met de verdediging van het KB van 29 december dat het aantal toeschouwers in de culturele sector beperkt tot 200 per dag en dat voor de Raad van State wordt betwist door verschillende culturele verenigingen, heeft verduidelijkt dat de capaciteit moet worden opgevat "per voorstelling" en niet per dag. Dat meldt Le Soir.
Lees verder

Afscheid Bellamy in beeld gebracht in RSCA-docu: "Craig moet zich laten verzorgen, zodat hij weer gelukkig kan zijn"
Vanavond lanceerden Anderlecht, Play Sports en VOO het tweede seizoen van de documentaire 'Mauve'. Daarin krijgt de kijker opnieuw een blik achter de schermen bij de recordkampioen. In het eerste deel wordt onder meer het emotionele afscheid van Craig Bellamy in beeld gebracht.
Lees verder

Football Talk. Ook Vertonghen test positief - AA Gent verliest met kleinste verschil van AZ - Standard speelt gelijk tegen Luikse buren
Het coronavirus spaart ook Jan Vertonghen niet. De verdediger van Benfica heeft een positieve test afgelegd, laat de club weten. Hij is al de zevende speler bij de Portugese topclub die het vlaggen heeft, na Svilar, Yaremchuk, Meité, Pizzi, Radonjic en Vlachodimos. Zondag staat de volgende competitiematch van Benfica op de agenda, al zullen ze daar serieus gehavend aan de start staan.
Lees verder

Gehavend Bayern ondanks 20ste goal Lewandowski onderuit thuis tegen Mönchengladbach
Bayern München is met een fikse domper aan 2022 begonnen. De geteisterde Duitse koploper slikte in eigen huis de derde nederlaag van het seizoen. Middenmoter Borussia Mönchengladbach vertrok verrassend met drie punten uit de Allianz Arena. Het werd 1-2.
Lees verder

Manchester City heeft weinig moeite met vierdeklasser Swindon Town in FA Cup, De Bruyne pikt assist mee
Ondanks de vele coronagevallen heeft Manchester City de FA Cup-wedstrijd tegen vierdeklasser Swindon Town vrij eenvoudig gewonnen. Het werd 1-4. De Bruyne gaf de assist voor de 0-2, en ook Roméo Lavia viel nog enkele minuten in.
Lees verder

Zorgen over renteverhogingen blijven Wall Street bezighouden
Wall Street is met verliezen het weekend in gegaan. Een minder sterke banenaanwas in december heeft de rentevrees bij Amerikaanse beleggers niet weggenomen. Hun zorgen over een snelle verhoging van de rente door de Amerikaanse Federal Reserve drukten op de laatste dag van de handelsweek opnieuw op het sentiment.
Lees verder

Djokovic is niet alleen: ook Tsjechische tennisster Voracova zit in Australische "gevangenis"
Niet alleen Novak Djokovic zit in de problemen in Australië. Collega-tennisster Renata Voracova zag - nadat ze al een week in Australië was - haar visum plots afgekeurd worden en zit nu in hetzelfde quarantainehotel als de Serviër. "Het voelt een beetje als een gevangenis", bevestigt de Tsjechische de woorden van de nummer 1 bij de mannen.
Lees verder

Biden houdt eerste State of the Union-toespraak op 1 maart
De Amerikaanse president Joe Biden houdt zijn eerste State of the Union op 1 maart. Deze jaarlijkse toespraak van het staatshoofd wordt gehouden voor leden van het Amerikaanse Congres, bestaande uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, en gaat over de staat van de Verenigde Staten.
Lees verder

Controversiële veiling van sleutel celdeur Mandela uitgesteld op verzoek Zuid-Afrika
Het Amerikaanse veilinghuis Guernsey's heeft een geplande veiling van de sleutel van een cel waar Nelson Mandela in heeft vastgezeten, uitgesteld. Op zijn website geeft het daarvoor als reden een onderzoek van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten die gaan over het behoud van cultureel erfgoed.
Lees verder

Ricky Gervais: "Eigen relatie biedt inspiratie voor 'After Life'"
Ricky Gervais haalt zijn inspiratie voor de populaire serie After Life uit zijn eigen relatie en zijn vrouw Jane. In een interview met de Daily Mirror vertelt de 60-jarige acteur over zijn "soulmate", met wie hij sinds 1982 samen is.
Lees verder

Nieuwe ruimtetelescoop James Webb klapt vandaag enorme spiegel uit
Na een vlekkeloos vertrek wordt vandaag een cruciale dag voor de nieuwe ruimtetelescoop James Webb. Dan moet hij zijn belangrijkste onderdeel openvouwen: een metersgrote spiegel die het licht uit het heelal opvangt. Het is de laatste stap van het eerste deel van de installatie van het observatorium. De operatie begint op zijn vroegst om 15 uur Belgische tijd. In de loop van de avond wordt waarschijnlijk duidelijk of alles goed is gegaan.
Lees verder

Carl Devos: "Een indrukwekkende takenlijst biedt kans op kering"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
Lees verder

Zorgwekkende stijging Limburgse drugsdoden
Het aantal drugsdoden is vorig jaar in de provincie Limburg met 60 procent gestegen. Het Limburgse parket maakt zich grote zorgen om het toenemende drugsgebruik, zo schrijft Het Belang van Limburg vandaag.
Lees verder

Bankrekeningen drie keer meer ingekeken door overheid, notarissen en gerechtsdeurwaarders
Het register met alle bankrekeningen en verzekeringscontracten van Belgen werd vorig jaar 153.000 keer geraadpleegd. Dat is drie keer meer dan in 2020, zo schrijft De Tijd vandaag. Sinds de zomer van 2020 hebben niet alleen de fiscus, maar ook de federale overheidsdienst Justitie, de gerechtsdeurwaarders en de notarissen toegang tot het register, telkens onder voorwaarden. Bij de notarissen kan een consultatie alleen bij de aangifte van een nalatenschap.
Lees verder